HírekExkluzív interjú: Alca

Exkluzív interjú: Alca

Kovács Márk | 2016.09.13 20:00
1822

Soron következő interjúalanyom Alca. Ahogy már megszokhattátok, beszélgetésünk első felét írásban, második felét pedig videó formájában tálalom nektek. Remélem tetszett korábbi két interjúm, amit Antival és Frisch Rubennel csináltam.

A pakliválasztás esszenciális. Te hogyan választod ki őket?

A legtöbb esetben megnézem, mik a meta deckek, a legerősebb paklik. Egyik kedvencem a dragon warrior, mert nagyon erős és viszonylag hamar "kicsinálja" az ellenfelet.

Mik a céljaid a játékkal?

Jelenleg tanulás mellett hobbiként van jelen az életemben a játék, de emellett természetesen minél több versenyen szeretnék részt venni. Imádom a Hearthstone-t, nagyon jó logikai játék.

Mi alapján választod ki a tech lapjaidat?

Ezen a versenyen ilyen volt a hybrid warlockom (az alábbi ábrán). Tudtam, hogy sokan játszanak majd agro deckel. Szinte biztos voltam benne, hogy lesz Reno Lock is, ezért került a pakliba a The Black Knight. Ez tanunttal történő támadás kivédésére alkalmas, hasonló okkal esett a választás a Siphon soulra is. Elkönyvelhetjük, hogy biztosra mentem

 

 

Barnes féle Midrange Hunter.
Rengeteg benne a deathrattle-s lap, amik majd végjátékban N'zoth hívására visszajönnek. Nagyon jól lehet Princess Huhurannal kombinálniőket. Barnes-szal, ha esetleg mázlink van, akkor egy deathrattle-es lapot idéz meg a pakliból, amivel kisebb előnyre tudunk szert tenni. Esetleg az egyik Eaglehorn Bow helyére be lehet rakni egy Deadly Shot-ot, ez már természetesen izléstől függ.

Alca Hunter

Pakli megtekintése

Ez az úgynevezett "Hybrid" Warlock deckem. Ha esetleg nem tudnám időben befejezni a játékot és az ellenfél elkezdi lerakni a nagyobbnál nagyobb lapjait, akkor gyors válasszal tudok előrukkolni. A Black Knightot azért használom, mert azonnal kiüti a tauntokat, amiből manapság rengeteget használnak. Igy valamennyi board controlt is ad. Véleményem szerint a rengeteg Swamp Ooze belefér a pakliba, a magas fegyverhasználatú aggro deckek ellen nagy előnyre lehet szert tenni általa. Siphon Soul-t arra az esetre tartogatok, ha esetleg nem jönne fel időben a Black Knight, vagy ha nem tauntos a lény és nincs lehetőség máshogy kiszedni. Doomguard helyett Leeroy Jenkinsre esett a választásom, mert sokszor fordult elő, hogy nem megfelelő lapokat discardolt, ezáltal elbuktam a meccset. Azért is használom inkább Leeroy-t, mert ha az ellenfél lemossa a boardról a minionjaimat, akkor le tudom rakni kétségek nélkül, majd el tudom vele játszani dupla power overhelminges kombót anélkül, hogy valamelyiket discardolná.

Alca Warlock

Pakli megtekintése

A Token Druidot elég sűrűn használják versenyeken is, mert iszonyatosan "broken" tud lenni, ha elárasztja a boardját 1/1 minionokkal, majd azokat felbuffolja 4/4-re. Ha ezt nagy nehezen túléltük, akkor még ott vár ránk Yogg-Saron, aki esetleg segít nekünk megnyerni a meccset, vagy csúnyán elintéz minket. Wisps of the Old Godsot azért használok, mert nincs Cenariusom, Onyxia helyett inkább Ragnarost választottam, mert legtöbbször kevés élete marad az ellenfélnek és tapasztalataim szerint legtöbbször face-re megy a 8 sebzés.

Mindenki számára ismerős a Dragon Warrior. Az egyik legerősebb aggro deck, az aggro shaman ellen a lehető legjobb counter deck. Armor Up, gyors pick offok, rengeteg charge. Az Inner Rage-et Grommash miatt hagytam bent, mert ha elhasználom az elején a 2 Blood to Ichor-t, akkor nincs más aktivátorom rá abban a körben . 

Alca Warrior

Pakli megtekintése

 

Köszönöm Alcának, hogy válaszolt a kérdéseimre, nektek pedig a figyelmet.

Üdv, Kovi

Vissza a főoldalra!

hshu alca interjú nhc kovi

További híreink