HírekHall of Fame interjú: Mind Blast...

Hall of Fame interjú: Mind Blast és Malygos is HoF jelöltek

| 1567

Malygos

A Shacknews készített egy interjút a Hearthstone egyik vezető tervezőjével, Mike Donais-vel a 2019-es Hall of Fame-ről.

Shacknews: Milyen folyamat dönti el, hogy mely kártyák kerülnek a Hall of Fame-be?

Mike Donais: Több különböző tényező is. A két legfontosabb a kártya erőnléti szintje, és a kaszt identitása. Tehát, ha egy kártya nagyon erőteljes a Classic szettben, és már itt van öt éve, sok pakliban megjelenik, és óriási hatása van a metára, akkor idővel az emberek azt fogják mondani, hogy "Ok, ez szórakoztató volt az első néhány évben, de most már készen állunk valami másra".

A Doomguard ebbe a kategóriába illik bele. Régebben hezitáltunk, mert szerettük, ahogy a Doomguard passzol a Warlockhoz, mivel ez egy Démon, méghozzá egy nagy Démon, amin Discard is szerepel, az pedig a Warlock kaszt identitása. Most viszont, hogy elkezdtük a régi Basic és Classic kártyákat újakra cserélni, már tudjuk, hogy betehetünk a helyére egy másik kártyát a jövőben (ezért így már nyugodtan a Hall of Fame-be küldhetjük).

A Naturalize esetében már sokkal inkább kaszt identitási probléma állt fenn. Ez a lap megtörte a Druid kaszt identitását az egy célpontra vonatkozó eltávolítás tekintetében; a Druidnak szüksége van gyengeségre is, mert nagyon sok erőssége van. Ezért ez a lap kirotál, ellenben a Wild Growth-al, amit 3 Manára változtattunk. A Wild Growth beleillik a Druid identitásába, csak túlságosan erős volt, ezért változtattunk rajta. Továbbra is a Standardben marad, és megtanítja az embereknek, hogy a Druid a manatermelésről szól, és nem az egy célpontra vonatkozó eltávolításokról.

Shacknews: Miért hozta meg a csapat azt a döntést, hogy az Even és Odd paklik problémáját már most rendezni kell Standardben?

Donais: Ideális esetben nerfeltük volna ezeket a lapokat, de ezek igazán különleges identitással rendelkeznek, és egy speciális mechanikával, amit nem lehet könnyedén megváltoztatni. Ugyanolyan Hero Powert hoznak létre, mint Justicar Trueheart, és egyszerű a képességük. Átalakíthattuk volna Battlecry effektté "Start of Game" (meccs kezdete) helyett, de az egy óriási nerf lenne, és használhatatlanná tenné őket.

Azonban azzal, hogy Wildba helyezzük őket azok a játékosok, akik imádják ezeket a kártyákat, továbbra is tudnak játszani velük, és pontosan ez is a Wildnak a célja, hogy ez emberek játsszák azokat a kártyákat, amelyeket imádnak. Azt hiszem a Wild jó otthont fog adni Genn Greymane-nek és Baku the Mooneater-nek.

Shacknews: Voltak más jelöltek is a Hall of Fame-be?

Donais: Sok további jelöltünk van. Beszélgettünk olyan kártyákról, mint Malygos, ez egyébként minden évben téma. Idén ismét úgy döntöttünk, hogy maradhat Malygos, hiszen mindig olyan sok új paklit teremt. Kártyajátékoknál nagyon fontos, hogy különböző pakli típusokkal lehessen játszani. Nem kell minden paklinak arról szólnia, hogy közepes méretű lények harcolnak. Kell lennie kis lényeknek, nagy lényeknek, és kell lennie valamennyi Malygos paklinak, illetve egyéb trükkös paklinak is, amelyek más terveket szőnek. Ettől lesz egy kártyajáték érdekes.

Malygos Hearthstone

Miért nem került át a Hall of Fame-be Malygos is?

A kiindulópont azt hiszem a többség számára az, hogy Malygos az OTK paklik nagy részének alapeleme és milyen rossz érzés kikapni egy ilyen nem interaktív paklitól. Ezt a képet szeretném egy kicsit árnyalni.

 

Shacknews: Igazából lenne egy bizonyos kártya, amiről kérdezni akartam. A Mind Blast lenne az. Azt tapasztaltam az elmúlt kiegészítők metájában, hogy a legtöbb Priest pakli a Mind Blast köré épülő OTK pakli. Azért nem tettétek a Hall of Fame-be, mert ezt a problémát nagyjából megoldja a Shadow Visions kirotálása?

Donais: Azt hisztem a Mind Blast probléma ideiglenesen javulni fog a Shadow Visions távozásával. A Mind Blast is a listánkon szerepel, egyrészt mert nem illik a Priest identitásába; a Priesteknek nem kellene "arcot kézből sebző" kasztnak lennie. Másrészt kifejezetten erős tud lenni a megfelelő paklikban. Nagy hatással volt ránk is a tervezést tekintve a Resurrection paklik miatt. Az emberek Resurrectet használnak és Mind Blastot is együtt.

Azonban egy csomó Priest pakli típust is teremtett, melyek nem jöhettek volna létre nélküle. Tehát úgy vélem az egy jó dolog, hogy ennyi ideje itt van, és ennyi új paklit teremtett. Ennek ellenére ott szerepel a listánkon Malygos mellett.

Forrás: Shacknews - Hall of Fame interjú: Mind Blast és Malygos is HoF jelöltek

Vissza a főoldalra!

halloffame interjú

További híreink