HírekIsmerd a kártyák történetét: Abo...

Ismerd a kártyák történetét: Abomination

Borovi Bence | 2014.04.13 15:00
6036

Abomination Hearthstone

Mai cikkünk az Abomination-ökről (förtelem) fog szólni. Úgy gondoltam, hogy ez a téma most aktuális, hiszen az egyik leghíresebb abomination Patchwerk, aki Naxxramas-ban található, ezáltal a hamarosan érkező kaland módban is megküzdhetünk vele.
Ezt a cikket csak erős idegzetűek olvassák tovább, akiket nem zavar, hogy a förtelmek undorító összeállításáról lesz szó.

 

Az abomination-ök élőhalott és ogreszerű lények, melyek holttestek tömkelegéből vannak összerakva. A gyomrukban kavargó bűzök fojtogatóan hatnak, melyet zöldes-barna homály vesz körül. A hasuk szét van szakadva, amiből belek lógnak kifele és legyek lakmároznak rajta. Három aránytalan kézszerű végtag lóg ki a hatalmas testükből, ebből kettő véres bárdokat szorongat, a harmadik pedig egy vastag láncot, melynek végén egy kampó található. A nyelvük vastag és kerek, és a görbe sárga fogaik között lóg.

Ezeknek a förtelmeknek a többsége nem rendelkezik intelligenciával, az IQ-juk megegyezik egy ogréével. Az abomination-ök külsőleg különösen vidámnak tűnnek, a szórakoztató kifejezéseik és modoruk miatt, habár ez leginkább szellemi fogyatékosságuknak köszönhető.

Abomination artwork

Abomination

Akárcsak az élőhalott testvéreik, az Abomination-ök is vágynak a húsra, de ők nem csak az élőket, hanem a halottakat is megeszik.

Az abomination-ök ugyan lassan mozognak és lassú a felfogásuk is, de kemények és erősek - tökéletes katonái a Scourge-nak és a Forsaken-eknek. Fertőzések keringenek körülöttük, de a rajtuk végrehajtott varázslatok biztosítják, hogy rohadásuk ellenére is, szörnyen életben maradnak. A förtelmek az élőhalottak legerősebb teremtményei Azeroth-on. A Forsaken-ek velük védik fővárosukat, Undercity-t és a Scourge is hasonló feladatokkal látja el őket.

Rettenthetetlenek, összetartóak és rugalmasak, képesek órákon át harcolni a gyengeség, vagy fáradtság jelei nélkül. Tíz ember erejével is felér egy Abomination. Ugyan értelmetlen lények, akik csak a mesterük parancsait teljesítik, de egy csatában általában felismerik a legerősebb harcost és őt támadják először.

Történetük

Lich King Scourge

A Lich King és a Scourge

A Scourge teremtette őket a holttestek részeiből és hasznos katonáknak bizonyultak a Harmadik Háborúban. Amikor a Forsaken-ek kitörtek a Lich King uralma alól, magukkal vittek néhány Abomination-t, amelyekkel Undercity-t védik.

Négy alapvető állapotuk van:

  1. Nyugodtan állnak egy helyen és várnak a parancsokra
  2. Türelmetlenek, mert nem ölnek semmit
  3. Boldogok, mert úton vannak, hogy öljenek
  4. Elragadottak, amikor ténylegesen ölnek

Ha többet kérnek tőlük - például egy küldetés a mesterüktől - akkor összezavarodnak. Szeretnének eleget tenni mesterüknek, de olyan feladatokat, amikben nem az ellenség megölése, feldarabolása vagy megevése a feladat általában nem tudnak teljesíteni.

Az Abomination-öket vágóhídon gyártották a Harmadik Háborúban, amelyek most is megtalálhatóak Eastern Plaguelands-en.

Slaughterhouse

Vágóhíd

Összeállításuk

Egy Abomination-t megcsonkított és fertőzött hullákból állítanak össze. Nagyjából 250 cm magasak és 230 kilósak. A bőrük "beteg" zöldes-sárgás, egyértelműen fertőzések és szörnyű varázslatok keverékét hordozzák. Nincsen saját tulajdonuk, csak azokat a dolgokat viszik, amelyeket a készítőjük adott nekik. Egy Abomination szerveihez és húsaihoz tíz, a Lich King pestisével megfertőzött hullára van szükség, így tökéletesen átalakulnak, amikor a sötét varázslatok érik.

Bármely necromancer (halottidéző) és Death Knight képes az irányításukra, nagyjából 60 méteres körzeten belül, ha látja és hallja készítőjét. Az Abomination megpróbálja az adott szituációból a legjobbat kihozni. A készítője parancsát akkor is betartja, ha éppen nem tartózkodik a közelében.

Például: "Támadd meg, aki belép ide!" vagy "Marajd itt és őrizd a ládát és senkinek se engedd meg, hogy elvigye".

Necromancer Necromancer warcraft

Necromancer-ek

Mivel ezeknek a förtelmeknek nincs szükségük levegőre és a legtöbb támadási formának ellenállnak, ezért még akkor is képesek tovább harcolni, ha a terep különösen veszélyes (például víz alatt).

Több Abomination-nel is találkozhattok hamarosan a Naxxramas-ban található Construct Quarter-ben, ahol egy óriási förtelem, Patchwerk az első ellenség, őt követi Grobbulus, egy "iszapalapú" Abomination, utána Gluth, egy Abomination-kurtya, melyet emberi helyett állati hullákból állítottak össze, ennek a szárnynak az utolsó ellensége pedig Thaddius, egy masszív förtelem, elektromos erőkkel felruházva.

Néhány híres idézet Patchwerk-től:

Amikor megtámadják: "Patchwerk játszani akar!" vagy "Gyertek, játszatok Patchwerk-kel! Patchwerk magányos!"

Amikor megöl egy játékost: "Nincs több játék?"

Halálakor: "Mi történt... Patch..."

Patchwerk Naxrramas Hearthstone

Patchwerk

Jelenleg a Hearthstone-ban az Abomination egy rare kártya, ami 4/4-es, Taunt-tal is rendelkezik, és halálakor 2-t sebez mindenkinek.

kártyatörténet abomination patchwerk naxxramas

További híreink