HírekIsmerd a kártyák történetét: Edw...

Ismerd a kártyák történetét: Edwin VanCleef

Borovi Bence | 2014.03.03 19:00
6573

Edwin VanCleef

Edwin VanCleef az egyik legnagyobb mérnök az emberek történelmében, továbbá ő volt a Defias Brotherhood legfőbb vezetője és az egyik legnagyobb bűnöző, aki Stormwind királyságát fenyegette.

 

Edwin VanCleef eredetileg egy építészmérnök volt, aki mesterségét apjától tanulta. A Második Háborúban Stormwind-et megsemmisítették az orkok, a háborút követően VanCleef - aki az építeszekből és kézművesekből álló csapat, a Stonemasons Klán vezetője volt - elsőként ajánlotta fel segítségét a város újjáépítésében.

Stormwind újjáépítése

Stormwind felújítása hatalmas és fáradságos munka volt, de mivel egy ilyen zseni - VanCleef - vezette a műveleteket, a város problémák nélkül elkészült kevesebb, mint 10 év alatt. Azonban a House of Nobles (Stormwind vezetői) nem fizették ki a Stonemasons Klán-t 10 évi munkájukért.

A Stonemason klán fontosabb tagjainak, - beleértve VanCleef-et is - kormányzati állásokat ajánlottak, hogy hallgassanak. De Edwin VanCleef nem akarta elárulni azokat, akikkel együtt dolgozott. A padlóra köpött, majd kisétált a csarnokokból, melyeket ő építtetett és megesküdött, hogy ezért a város mindenképpen megfizet! Hamarosan az építészek fellázadtak Stormwind-ben. A harcokban nagyon sokan meghaltak, beleértve a király feleségét, Tiffin Wrynn-t is, ezt követően VanCleef és a munkásai voltak az elsők, akiket kizártak a városból.

VanCleef fogta az embereit, akik a sárban ültek a város kapuin kívül és hamarosan létrehozta a Defias Bortherhood-ot.

Edwin VanCleef Hearthstone kártya

Brotherhood: Kezdődik

Miután Edwin megtanította a Stonemason klán tagjainak azokat a képességeket, amelyeket a város tolvajaitól tanult, segített nekik hozzászokni a vadonhoz, amíg tökélyre nem fejlesztették képességüket az utazók csapdába ejtésével. Amint Stormwind őrei reagáltak tetteikre, VanCleef és társai mechanikus eszközöket és fegyvereket is bevetettek.

Majd VanCleef könyörtelenebb taktikához folyamodott: Azokat a kereskedőket, akik árukat hoztak Stormwind-be kirabolták, a farmokat - melyek ételt biztosítottak a városnak - lerombolták vagy Harvest Golem-ekkel megfertőzték (a Harvest Golem-ek történetéről már írtunk, ami itt olvasható). Amint VanCleef "megfolytotta" Stormwind-et, az ellopott pénzt különböző bandák és zsoldosok kifizetésére használta. Néhány embert elkaptak, de Edwin még ezt is előnyére fordította. A stockade-ben (Stormwind börtöne) az emberei lázadást szítottak. Stormwind és a hűséges városai hirtelen egy váratlan ostrom alatt találták magukat, és a különböző városokkal folytatott mesterkedéseknek köszönhetően a városok "sírásaira" senki sem reagált. A lázadókat ugyan sikerült visszaverni, de nagyon sok volt az áldozat és egyre többen éheztek a városban.

VanCleef egy biztonságos helyet keresett munkásainak, míg végül a Deadmines-ban telepedtek le, ahol megépítették a laboratóriumukat. Banditákat kerestek és goblinokat kaptak el Westfall-ban, Edwin parancsára. Zsoldosok, banditák, bűnözők, katonák, törvényen kívüliek és lázadók is csatlakoztak a testvériséghez és VanCleef elnevezte őket a Defias Brotherhood-nak (Defias testvériség), mely a bosszúállás eszközeként szolgált.

Welcome to the Deadmines (aki még nem látta/hallotta, most ne hagyja ki) :

Később Edwin VanCleef vezetésével megpróbálták Elwynn Forest-et elfoglalni (ott találhatóak a Stormwind-hez hű városok), de ez kudarcba fulladt.

Elwynn Forest

Elwynn Forest térképe (kattintásra nagyobb lesz)

Westfall

Westfall térképe

A World of Warcraft-ban

A Deadmines-ban található hajóról VanCleef várta a tökéletes pillanatot, amikor lesújthatna a gyűlölt ellenségére. Mielőtt ez megtörténhetett volna a Szövetség kalandorai beléptek a Deadmines-ba, ahol megostromolták VanCleef hajóját és legyőzték őket. Edwin VanCleef fejét elvitték Gryan Stoutmantle-nek, aki azt hitte, hogy ez az esemény a Defias Brotherhood végét jelenti. VanCleef haláláról értesült Varian Wrynn és Jaina Proudmoore is, akik szintén úgy gondolták, hogy nincs többé Defias Brotherhood. Azonban Jaina hamarosan észrevette, hogy még mindig aktívak, és nem csak Westfall-ban, hanem Dustwallow Marsh-ban is...

Edwin VanCleef artwork

Edwin VanCleef

Vanessa VanCleef felemelkedése

"Remény? Talán azt kellett volna éreznem, amikor láttam, ahogy a szolgáid lefejezték az apámat? A remény, az egy kegyetlen vicc, melyet átverésként használunk ebben a durva és törődés nélküli világban! Nincs remény, csak Vanessa van!" - Vanessa VanCleef

Edwin VanCleef ugyan halott volt, de a Defias Brotherhood nem halt vele. Egy lány apja halálát látván elmenekült, és így életben maradt, ezután az életét apja munkásságának folytatására és a Deadmines újjáépítésének szentelte. Ő volt Venessa VanCleef, de akármilyen hősnek is tünteti fel őt a Defias Testvériség, ő is csak egy bosszúálló tolvaj volt, akit meg kellett ölni Stormwind biztonságának érdekében.

Vanessa halálával a Defias Brotherhood reménysége elveszett, Stormwind-ot nem sikerült elpusztítaniuk.

Vanessa VanCleef

Vanessa Vancleef

A Hearthstone-ban Edwin VanCleef a Miracle Rogue pakli egy nagyon lényeges lapja. A gond csak ott van, ha nem tudjuk Stealthbe tenni kijátszásának körében, ugyanis a Silence-es vagy removal lapok után üres kézzel és halott Edwinnel igencsak nehéz visszahozni a meccset. Ha csak pár lapot játszunk ki előtte, és korán kihozzuk, elég nagy tempo előnyt adhat.

Legközelebb az Old Murk-Eye történetét ismerhetitek meg!

Vissza a főoldalra!

kártyatörténet edwin vancleef

További híreink