HírekIsmerd a kártyák történetét: Ill...

Ismerd a kártyák történetét: Illidan Stormrage

Borovi Bence | 2014.05.03 16:00
13034

Illidan Stormrage Hearthstone

Illidan Stormrage történetét olvashatjátok a tovább után, akit valószínűleg nagyon sokan ismertek a Black Temple-ből. A jelenlegi második szezont Black Temple-nek hívják, így a története valamelyest aktuális. "You are not prepared!"

 

A Hearthstone-ban Illidan egy nem túl erős legendary, ezért nem is népszerű. 6 manába kerül, az értékei 7/5 és amikor kijátszol egy lapot, megidéz egy 2/1-es lényt. Ugyan láttuk már, hogy valaki ezt is jól kihasználja, de ettől függetlenül nem jellemző.

  • Frissítés - 2020 április: A játékba bekerült a Demon Hunter kaszt, aminek a hőse Illidan lett, ezért az Illidan kártya meg lett változtatva Xavius-ra. Többé nincs a játékban Illidan kártya, hanem hős van, a Demon Hunter kaszt hőse.

Egy kis érdekesség, hogyha Illidan-t egy Druid ellen játszuk ki, Illidan üdvözli a testvérét ("Hello brother!"), hiszen a Druid (Malfurion Stormrage) Illidan testvére.

Története:

Night elfként született, és ahogy Maiev Shadowsong állította, "se nem night elf-é, se nem démonná alakult, hanem valami többé".

Malfurion Stormage ikertestvére volt. Hihetetlenül tehetséges varázsló lett belőle, azonban ereje olyan ütemben nőtt Demon Hunter-ként, hogy már mérni sem tudták, továbbá ellenállt annak a veszélyes tárgy erejének, melyet a Skull of Gul'Dan-nak ismerünk. Egy rövid ideig a Night Elf-ek katonai parancsnokának, Ravencrest-nek a személyi mágusa lett.

Amint Sargeras inváziója elkezdődött Azeroth-on, és Azshara árulása kitudódott, Malfurion meggyőzte Illidan-t, hogy hagyja el királynőjét. Illidan követte testvérét. Azonban amint Cenarius és a sárkányok megérkeztek a csatába, Malfurion-nak egyértelművé vált, hogy az ellenfeleik túl erősek voltak. Ezért eltervezte, hogy megsemmisíti a Well of Eternity-t. Az ötlet felháborította Illidan-t, hiszen a Well of Eternity volt minden varázslat forrása - és az elfek annak köszönhették öröklétüket is - és ez a veszteség túl drága volt számára. Eközben Illidan elkezdte megfigyelni a Burning Legion erejét, és kaotikus viselkedésük mögött tiszta varázslatot látott. Ahogy a night elf-ek küzdöttek, a Burning Legion ereje nem gyengült. A démoni Xavius felismerte Illidan kételyeit, és zavartságát kihasználva megváltoztatta Illidan gondolkodását, aki emiatt elkezdte a Burning Legion erejét keresni, hogy erősebbé válhasson. Miközben ő azt hitte, hogy így segít legyőzni a Burning Legion-t, valójában nekik segített, Sargeras-nak adta a Demon Soul-t, hogy megnyissa a portált.

Malfurion és Tyrande

Malfurion és Tyrande

Illidan erős érzelmeket táplált Tyrande Whisperwind iránt. Azonban akárhogy is próbálkozott Illidan, Tyrande a testvérét - Malfurion-t - választotta a kezdetek óta. Xavius erről is tudott és erejét arra használta, hogy Illidan elméjét elsötétítse, meggyőzte őt, ha Malfurion meghal, akkor Tyrande csak őt szeretné. Azonban, amint meglátta Tyrande-t testvére karjaiban Illidan-nek új ötlete támadt.

Elutazott Azshará-ba és hűséget fogadott Azsharának és Mannoroth-nak. Illidan terve az volt, hogy megszerezze a Demon Soul-t, amit Deathwing hozott létre, használatával pedig bezárhatta volna a portált, amin a démonok jöttek át Kalimdor-ra.

Ehhez azonban Illidan-nek több erőre volt szüksége. Sargeras elé vitték, aki hamar rájött tervére. Tetszett neki az ötlete és "ajándékot" is kapott cserébe. Sargeras saját maga kiégette Illidan szemét, hogy láthassa a varázslatok összes formáját.

Sargeras Hearthstone

Sargeras

Illidan megtöltött hét mágikus üvegcsét a Well of Eternity-ből és a Sundering (kataklizma 10 000 évvel ezelőtt, ami szétválasztotta a világokat - nem összekeverendő a Deathwing által okozott kakaklizmával!) után elment Mount Hyjal hegyeihez, ahol talált egy nyugodt kis tavat. Beleöntötte három üvegcséjének a tartalmát. A kaotikus energiák gyorsan hatottak és a tó átalakult egy új Well of Eternity-vé. Illidan öröme azonban nem tartott sokáig, amint testvére Malfurion, Tyrande és a többi kaldorei vezető észrevette őt, mind elszörnyedtek, hogy mit tett. Malfurion megpróbálta elmagyarázni, hogy a varázslatok, amikhez ragaszkodott, természetüknél fogva kaotikusak voltak, és amíg léteznek csak pusztulást hoznak. Illidan azonban nem hallgatta meg, azt állította, hogy a varázslatra szükség lesz, ha a Burning Legion visszatérne.

Malfurion megértette, hogy Illidan már örökre elveszett. Megparancsolta, hogy börtönözzék be mélyen Hyjal alá és tartsák egy cellában, elzárva mindentől.

Illidan Stormrage Hearthstone

Illidan

Szabadulás a börtönből

Tetteiért bebörtönözték tízezer évre egy fény nélküli cellába. Tízezer év után azonban Tyrande váratlanul lemészárolta a night elf védőket és kiszabadította Illidan-t annak reményében, hogy használhatja őt a Burning Legion ellen, ami ismét visszatért Azeroth-ra. Mivel Illidan szeretete Tyrande iránt tízezer év után sem múlt el, ezért beleegyezett, hogy segít. Megígérte, hogy visszaszorítja a Légiót, majd elhagyja a night elf-eket örökre.

Illidan és Tyrande

Illidan és Tyrande

Illidan egy csapat night elf-fel elindult Felwood-ba, hogy végezzen a Légióval. Felwood-ban azonban találkozott Arthas-szal és összecsaptak. A harc döntetlennel ért véget és Illidan megkérdezte, hogy Arthas miért követi őt. Arthas elmondta neki, hogy a Skull of Gul'dan tette tönkre Felwood-ot. Elmagyarázta, ha a démoni tárgyat megsemmisítené, az erdők romlása véget érne. Azonban Arthas nem beszélt a tárgy erejéről, hogy biztosan bevegye a csalit.

Illidan a seregeivel útnak indult a Skull of Gul'dan elpusztításáért, azonban, amint Illidan megszerezte a tárgyat, az megváltoztatta őt. Sokkal erősebb lett és átalakult démonná. Ugyan elpusztította Tichondrius-t és démoni seregeit, de a győzelmet pusztulás követte.

Tyrande és Malfurion érezte a démoni erőket Illidan-ben, ezért száműzték őt az erdőkbe.

Hűség

A Légió bukása után Illidan-t meglátogatta Kil'jaeden, aki felajánlotta neki, hogy szolgálhatja őt, ha elpusztítja a Frozen Throne-t és Ner'zhul-t (az akkori Lich King-et, később Arthas vette át a helyét).

Útja során szövetséget kötött a Naga-kkal. Illidan akárhova is ment Maiev mindig üldözte őt, ezért szüksége volt segítségre.

Amint elérte a Frozen Throne-t, hogy elpusztítsa, megérkezett Maiev és Malfurion, akik megállították őt. Illidan idiótának nevezte testvérét, amiért meggátolta, hogy elpusztítsa a közös ellenségüket, a Lich King-et. Malfurion dühös volt rá, mert elvesztette Tyrandé-t, aki Maiev szerint meghalt. Illidan szíve összetört, annak hallatán, hogy szerelme halott. Azonban Kael'Thas - a night elf-ek legújabb szövetségese - úgy gondolta, hogy Tyrande nem halt meg.

Kaelthas

Kael'thas

A hír hallatán Malfurion azonnal elindult Tyrande-t felkeresni. Illidan könyörgött, had segítsen a testvérének, megtalálni a papnőt. Végül Illidan és a nágák megtalálták Tyrande-t, aki élőhalottak ellen küzdött.

Ezt követően Illidan és a nágák végeztek az élőhalottakkal és megmentették Tyrande-t. Tyrande elképesztően megdöbbent, hogy Illidan biztonságban visszavitte őt Malfurion-hoz, aki szintén döbbenten állt és alig talált szavakat.

Tyrande Whisperwind night elf

Tyrande

Malfurion megmondta Illidan-nek, hogy szabadon elmehet, ha nem fenyegeti többet a night elf-eket. Illidan azt kívánta, hogy végre érjen véget a konfliktusa a testvérével, ezért egyetértett és elment.

Menekülés Outland-re

Illidan létrehozott egy portált Outland-re. Tudta, hogy mivel nem sikerült elpusztítania a Lich King-et, ezért Kil'Jaeden haragja nem kímélné, így egy olyan világot keresett, ahol szabad lehet. Úgy gondolta, hogy Outland - Draenor megmaradt romjai - egy ilyen hely lehet.

Azonban Maiev továbbra is üldözte őt és el is kapta, majd bebörtönözte, de Illidan-t megmentette Kael'Thas és Vashj. Elfogadta a blood elf-ek hűségét, majd Illidan hozzálátott eredeti tervéhez, hogy a démoni befolyást elűzze Outland-ről, így nem érheti el Kil'Jaeden.

Ostromot indítottak a Black Temple ellen, ahol Magtheridon lakott és uralta az egész világot (Outland-et). Illidan kikapcsolta a dimenzió kapukat, így a démonok kifogytak az erősítésből és sikerrel jártak. Bebörtönözték Magtheridon-t a Hellfire Citadel mélyében.

Magtheridon

Magtheridon

Így a démoni veszély elmúlt, Illidan elfoglalta a Black Temple-t és úgy gondolta most már békésen élhet. Azonban megjelent Kil'jaeden istentelen pompájában.

Illidan azonban gyorsan azt felelte, hogy csak hadsereget gyűjtött egy második támadásra, így Kil'jaeden nem ölte meg és adott neki még egy esélyt.

Illidan, Vashj és Kael vezette az ostromot Northrend-en Anub'arak seregei ellen.

Ner'zhul tudta, hogy bajban van, ezért Arthas-t Northrend-re hívta, hogy befejezze tervét. Mire Illidan seregei kijutottak Azjol-Nerub-ból a két frakció egy elképesztő csatába kezdett, a négy misztikus obeliszk irányításáért. Arthas végül sikerrel aktiválta az obeliszkeket és a Frozen Throne megnyílt.

Arthas vs Illidan Frozen Throne

Illidan és Arthas

...De Illidan még nem végzett. Találkozott Arthas-szal, ahol egy végső összecsapásra került sor kettejük között. Azonban Arthas győzött és Illidan Stormrage a hóba zuhant. Illidan súlyosan megsérült, de nem halt meg, ezt Arthas is tudta, és figyelmeztette, hogy azonnal hagyja el Azeroth-ot és sose térjen vissza. 

Ezt követően Arthas lett a Lich King és egyértelművé vált, hogy Kael és Vashj sem tudja őt legyőzni, ezért visszatértek Outland-re Illidan-nel együtt.

World of Warcraft: The Burning Crusade-ben:

Illidan Black Temple

Illidan

Valamiért Illidan megtámadta Shattrath városát, ahelyett, hogy összefogott volna velük. Kael'thas vezette az első támadást. Nem tudni, hogy mi lehetett Illidan célja ezzel a támadással, de Kael'Thas-t a blood elf-ek többsége a támadás után elhagyta.

Nem sokkal a támadást követően Shattrath ellentámadást indított és a harcok hosszú ideig elhúzódtak.

Végül Maiev szövetséget kötött Akamával, hogy betörjenek a Black Temple-be, ahol Illidan-t sarokba szorították saját szentélyében, a Horda és a Szövetség hőseinek a segítségével és végeztek vele.

A Burning Crusade trailer-éből származik a híres You are not prepared mondat is, ha valaki nem ismerné:

Frísstés - 2020 áprilisában: A World of Warcraft: Legionben:

Illidan visszatért, hogy megmentse a világot, és kiderült, hogy ő mégsem gonosz!

kártyatörténet illidan malfurion

További híreink