HírekLapok nerfelése és buffolása az ...

Lapok nerfelése és buffolása az alfateszttől napjainkig #9 - Warrior

| 2016.01.14 14:00
3457

warcraft orc

A lapokat érintő változtatásokat bemutató sorozat utolsó részéhez érkeztünk. Stílusosan, ahogy a Warsong Commander volt az utolsó változtatás a játékban, úgy mi is a Warriorral zárjuk le ezt a kicsit hosszúra nyúlt sorozatot.

Reméljük hasznosnak találták a bemutatót, és találtatok benne jó néhány érdekességet!

 

Patch 1.0.0.3388 - (2013-06-22) - Alpha

A változtatás lényegében csak javára vált a lapnak. Az első körök kivételével úgy sem tradelésre használjuk ezt a lapot, így a +1 Health mindenképpen nagyobb segítséget jelent, mint amekkora hátrányt ad a -1 Attack. Ez főleg igaz volt a Hunter metában, de a mostani Paladin érában is teljesen megállja a helyét.

 

Előnye és hátránya is van a változtatásnak. Most már ugyan nem lehet az ellenfél játékos arcába vinni a sebzést, ellenben a Spell elhasználása után nem veszik el az összes pajzs.

 

 

Patch 1.0.0.3890 - (2013-10-02) - Beta

Próbálták úgy használhatóbbá tenni a lapot, hogy a jellege is megmaradjon. Jó látni azért, hogy voltak ilyen törekvések is régebben. Ha próbálnák követni ezt a mai napig, jó néhány lapot kilehetne húzni a „feledés homályából”.

 

 

 

 

 

Patch 1.0.0.3937 - (2013-10-17) - Beta

A hosszabb balancolási kísérlet után végül előállt a végtermék. A múltbeli költségnövelést visszaredukálták, ugyan is úgy tűnik, hogy a két változtatás együtt túl erősnek bizonyult. A harmadik változatban már kombinálták az első változat mana költségét a második változat képességével.

 

Patch 1.0.0.4458 - (2014-01-16) - Beta

A Charge és a Warsong Commander első változatával is az volt az alapvető baj, hogy elérhetővé tették az üres asztalról az OTK-t. Mindenfajta magyarázás nélkül inkább szerepeljen itt az alábbi videó, ami nagyon jól mutatja meg azt, hogy hogyan is jöhetett létre a kombó. Katt ide a videóért.

 

Patch 3.2.0.10604 - (2015-10-20)

A HS legutóbbi nerfelése, amit a legtöbb játékos valószínűleg már meg is élhetett, hiszen csak pár hónapja, hogy magunk mögött hagytuk az öreg Commandert. A régi Patron Warrior alapkártyájának számított, ami segítségével szinte üres asztalról tudta véghez vinni az OTK-t. Sok játékos szerint nem is inkább az volt a probléma, hogy megadta a Grim Patronnak a chargeot, hanem inkább az, hogy segítségével a Frothing Berserker a semmiből tudta ledurrantani az ellenfél arcából az életerő pontokat. A HS világbajnokság döntője előtt pár héttel nerfelték a paklit, amivel elejét akarták venni annak, hogy megint ugyan azok az unalmas matchupok menjenek le, mint a selejtezőben. (A Druid és a (Patron) Warrior paklit szinte mindegyik játékos magával vitte a selejtezőkre.) A változtatás ellenére a pakli nem tűnt el az éterben, mai napig használható, azonban már nem éppen nevezhetjük a legjobbak között.    

Vissza a főoldalra!

kártya változások nerf buff

További híreink