HírekMedivh, az új Mage hős története

Medivh, az új Mage hős története

Borovi Bence | 2015.08.03 14:00
13696

medivh története

"Én...vagyok az oka a Légió visszatérésének! Évekkel ezelőtt én hoztam az orkokat e világra és ezáltal én nyitottam utat a démonoknak is. Bűneimért azok végeztek velem, akik a legfontosabbak voltak számomra. Halálom ellenére éveken át háború dúlt a Keleti Királyságokban, mely útjában az egész királyságot elpusztította. Most, oly sok idő után visszatértem, hogy helyrehozzam a dolgokat. Én... vagyok Medivh, Az Utolsó Őrző. Azt mondom nektek, e világ egyetlen esélye, hogy közösen szembeszállunk mindannyiunk ellenségével!" - Medivh

 

Születése és gyerekkora

Medivh anyja, Aegwynn szolgált Tirisfal Őrzőjeként. Nyolc évszázaddal az orkok eljövetele előtt ő küzdött Sargeras-szal és látszólag le is győzte. Ez azonban a démonúr tervei alapján történt, hiszen kihasználta a lehetőséget, hogy áthelyezze erejét Aegwynn testébe, ahol várhat a tökéletes alkalomra.

45 évvel az orkok érkezése előtt Aegwynn arra vágyott, hogy egy gyereke legyen, akinek továbbadhatná az összes erejét, Tirisfal tanácsának akarata ellenére. Elcsábította Nielas Aran-t, aki egy nagyhatalmú mágus volt. A fiút Medivh-nek nevezték el, ami high elf nyelven a "titkok őrzőjét" jelenti, azonban Aegwynn nem tudta, hogy Sargeras megszállta a védtelen gyereket, még amikor a méhében volt. A fiú és Sargeras mindketten megkapták Aegwynn erejét, ami nyugodtan szunnyadt, amíg Medivh el nem éri a felnőttkort.

aegwynn art tcg

Aegwynn - Medivh anyja

Medivh-nek boldog gyerekkora volt, legfőképpen barátaival, Llane Wrynn herceggel és Anduin Lothar-ral töltött. Egy nap, mikor Stranglethorn Vale útjain jártak, Medivh-et és barátait dzsungel trollok támadták meg. Egyikőjük sem szenvedett súlyos sérüléseket, azonban Medivh elájult, miután néhány spell-t használt. 14. születésnapján szörnyű álmok ébresztették fel az éjszaka közepén, ahol elképzelt alakok üldözték mély szakadékokon keresztül. Verejtékezve betört apja szobájába, és amikor az apja megérintette őt, az anyja által adott erő felébredt. Mire az erő lenyugodott, apja már halott volt és majdnem Medivh is. A következő 20 évet kómában töltötte, amit Sargeras okozott. Közben Lothar és a Northshire Abbey-i papok gondozták őt.

sargeras artwork

Sargeras, a démonúr

A bukott Őrző

20 évvel később Medivh felébredt és megnyugtatta a tanácsot, illetve az anyját is, hogy jól van. Azonban Sargeras sötét szelleme megfordította gondolatait és érzéseit egy alattomos tervhez. Medivh ereje napról-napra nőtt és elhatározta, hogy mindent megismer, még a Lángoló Légióval (Burning Legion) is társult. Valami olyasmi keresésére indult, amivel az embereket elpusztíthatná Azeroth-on, mert úgy látta, hogy csak ők állnak útjában az igazi erejének. Draenor-on meg is találta, amit keresett. Alkut kötött a Warlock Gul'Dan-nal Karazhan tornyának kamráiban. Az Őrző megígérte Gul'dan-nak, hogy elárulja neki merre találja Sargeras sírját, ha Gul'dan cserébe a Hordát Azeroth-ra hozza és elpusztítja az embereket. Így is történt, a túlsó oldalon Gul'dan Shadow Council-jának (halandó Warlock-ok csoportja, akik a Burning Legion démonjainak segítenek) a segítségével Medivh megnyitotta a Dark Portal-t Azeroth és Draenor között.

Ezt követően Aegwynn megjelent Medivh-nél, próbálta elmagyarázni neki, hogy rossz útra tért, de fia semmire sem figyelt. Végül megküzdöttek egymással, ahonnan Medivh jött ki győztesként és anyját megfosztotta erejétől, majd el teleportálta. Medivh mágikus védelmet helyezett Aegwynn köré, ami biztosította, hogy az anyja békében élhessen.

Nem Aegwynn volt az egyetlen, aki szembeszállt a gonosz őrzővel. Arcanagos egy kék sárkány és a varázslatok őrzőinek egyike is meg próbált végezni Medivh-el, azonban kudarcot vallottak és az Őrző belülről égette fel őket.

Nem sokkal ezután Dalaran mágusai egy tanoncot küldtek Medivh mellé, akit Khadgar-ként ismerünk, neve a törpök között bizalmat jelent. Gyorsan telt az idő, miközben Medivh-el tanult, Karazhan-ban éltek Moreoes-al és a séffel együtt.

khadgar

Khadgar

Eközben az emberek egyre inkább felvették a harcot az orkokkal és kezdték kiszorítani őket a Black Morass-ból. Medivh tudott erről és még azt is megjegyezte, hogy minden úgy történik, ahogyan eltervezte. Hamarosan a Horda követe, Garona Halforcen látogatott el Karazhan-ba. Mindenki tudta nélkül Medivh-nek és Garoná-nak volt egy rövid viszonya egymással és született egy fiuk, Med'an aki félig ember volt, negyed részt ork és negyed részt draenei.

Egy látomáson keresztül Khadgar és Garona felfedezte, hogy Medivh kapcsolatba lépett Gul'dan-nal és ő hozta az orkokat Azeroth-ra. Hamarosan Khadgar és Garona elmenekült Karazhan-ból Stormwind-be, hogy figyelmeztessék a királyt, King Llane-t és Anduin Lothar-t az Őrző árulásáról. Llane úgy gondolta, hogy Medivh hangulatváltozásainak köszönhető ez és nem fordított rá túlzottan nagy figyelmet, azonban Lothar sokkal fontosabbnak tartotta az ügyet és elküldött egy csapatot (Khadgar-ral és Garoná-val), hogy elbánjanak az őrült Őrzővel.

garona halforcen

Garona Halforcen (félig ork - félig draenei)

A harc közben Medivh egy olyan varázslatot használt Khadgar-on, amivel elvette a fiatalságát, megőszült és teste haszontalan lett. Egy karddal azonban Khadgar végzett mesterével, ezzel megtisztította a démonúr Sargeras-tól. Miközben Medivh haldoklott teste elkezdett démon formát ölteni, ezért Lothar-nak le kellett fejeznie őt, ezzel Sargeras-t a Twisting Nether végtelenjébe küldte.

Medivh olyan hatalmas erővel rendelkezett, hogy halálával a gyönyörű tájra és toronyra átok szállt, a vidék teljesen kihalttá változott. Karazhan tornya egy veszélyes és átkozott hely lett ahova, aki bemerészkedett sosem tért vissza.

Újjászületése

Amint Khadgar megölte Medivh-et és elpusztította Sargeras szellemét, Medivh szelleme elmenekült, aki előre látta Lordaeron végső bukását és anyja segítségével a szelleme felvett egy új alakot, majd Aegwynn összeszedte minden erejét és újjáélesztette Medivh-et utolsó varázslatával.

Medivh alighogy visszatért Karazhan-ba elmagyarázta Khadgar-nak, hogy jelenlegi életében a jó (az Őrző) és a gonosz (Sargeras), akik benne harcoltak, megsemmisültek és talán életében először csak Medivh volt.

Egy Próféta felemelkedése

Hosszú idővel a Második Háború után egy különös próféta jelent meg Azeroth különböző lakóinak. Egy figyelmeztetést hozott a közelgő apokaliptikus fenyegetésről. A Horda fiatal vezetőjének - Thrall-nak - volt egy álma, ahol az orkok és az emberek egymással harcolnak, miközben infernálok hullanak az égből. Felébredt és a Próféta tudatta vele, hogy az egy látomás volt, ezért el kell mennie Kalimdor ősi vidékére, ha meg szeretné védeni a népét. Thrall úgy érezte, hogy igazat beszél a próféta, ezért hajóra szállt, hogy eljusson nyugatra a tengeren túlra. Medivh, a Próféta úgy döntött, hogy személyesen nem vesz részt a közelgő háborúban. Rendelkezett egy olyan képességgel, amitől fekete hollóvá tudott változni.

medivh az utolsó őrző

Medivh, az Utolsó Őrző

Az embereket már nem sikerült könnyedén meggyőznie. Közben Thrall megérkezett Kalimdor-ra a Hordával és a végzetét keresve Cairne Bloodhoof - a Bloodhoof Tauren törzs vezetője - azt tanácsolta, hogy menjen el az Oracle-höz (a jóshoz). Thrall amint az Oracle-höz ért Jaina-ba és további emberekbe botlott, amint elkezdtek harcolni, megjelent a próféta. Azt mondta nekik, hogy fel kell hagyniuk az ellenségeskedéssel, mert addig teljesen fölöslegesen reménykednek a Lángoló Légió legyőzésében, amíg egymással háborúznak. Mindkét fél egyetértett.

Végül a Próféta felfedte önmagát, elárulta, hogy ő valóban Medivh, Tirisfal Utolsó Őrzője és ő volt az, aki az orkokat és a Lángoló Légiót Azeroth-ra hozta. Jaina, Thrall és Malfurion meggyőződtek róla, hogy csak akkor győzedelmeskedhetnek, ha összefognak és közösen védik meg a Világfát, Nordrassil-t. Az utolsó órában a természet szellemeit is csatába hívták Cenarius kürtjével, akik körbevették Archimonde-t és elpusztították a démont egyszer, s mindörökre. Ez volt a Mount Hyjal-i csata a Harmadik Háború idején (a Wisp-ekről itt írtunk, Malfurion-ról itt olvashattok, Cenarius történetét pedig itt írtuk le).

Amint az Őrző már tudta, hogy a világ biztonságban van és legalább egy kis töredékét visszafizette hatalmas bűneinek, Medivh eltűnt, hogy elfoglalja helyét "a múlt legendái között". Az ő tettei biztosították Azeroth túlélését és megváltást talált korábbi bűneiért.

A továbbiakban Medivh-et senki sem látta, nem tudni hová mehetett. Sokszor látni egy fekete hollót Karazhan körül keringeni, ebből sokan arra következtetnek, hogy az Utolsó Őrző még ott található valamilyen formában.

Ismeretlen végzete ellenére hagyott magáról egy avatárt Karazhan-ban, hogy egy üzenetet adjon át a fiának a tudásról és a hatalomról, így a fia, Med'an saját maga dönthet sorsáról.

A World of Warcraft: The Burning Crusade-ben megjelenik a Dark Portal nyitásánál és Karazhan-ban is.

A Shadows & Light nevű 2004-es könyvben Medivh-et halhatatlanként említik, azonban a könyv azt nem részletezi, hogy hol és hogyan sikerült ezt a státuszt elérnie.

Az biztos, hogy Medivh többé nem volt ember, mint régen: "Hátra hagytam az emberiségemet sok idővel ezelőtt. Én valami... más vagyok már."

A Hearthstone-ban Medivh a Mage új alternatív hőse (Jaina helyett), akit csak valós pénzért lehet megvásárolni. Medivh-et itt az oldalon is megvásárolhatjátok, ha szeretnétek egy animált portrét és egyedi hátlapot.

hőstörténet medivh

További híreink