HírekMeta jelentés a 2018-as év 15. h...

Meta jelentés a 2018-as év 15. hetéről

| 2018.04.23 12:00
3045

Cubelock

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a Witchwood korai meta jelentésével! Ma meglessük hogyan alakult a standard meta arculata a The Witchwood kiegészítő első napjaiban.

Az eredeti cikket angol nyelven ezen a linken elérhetitek el.

A legközelebbre várható, teljes értékű meta jelentés csak a jövő hétre fog megérkezni tőlünk, mert addigra már kellő pontossággal tudjuk beazonosítani a különböző paklikat és a lapkészletekben lezajló változásokat.

Most csak az 5 jelenleg legsikeresebben teljesítő pakliról ejtünk nektek pár szót a legenda rangnál.

Cube Warlock: „Jött új kieg?”

Dominálta az első napokat, keményen büntette a még kiforratlan paklikat és még a különböző aggro Paladinokkal szemben is jól helyt állt. Töretlenül erős, a legfelkapottabb a játékosok körében, és ha ez nem elég, még nagyon rugalmas is. Két paklit ajánlanánk figyelmetekbe, különböző meták alkalmára:

Ha rengeteg agresszor állja utadat a legend felé tartva, akkor a védekezőbb verziót javasoljuk, ami mellőzi a Mountain Giant-eket a kezdés védelmét segítő hármas dropokért. Ez a Meati sikerei által ihletett pakli jóval hatékonyabban lép fel a gyors paklikkal szemben, és emellett a late game stratégiája is több mint kellően félelmetes maradt:

Meati Cube Warlock 8440

Pakli megtekintése

AAECAf0GBIoHycICl9MC2+kCDZME9wS2B8QIm8ICysMC58sC8tAC+NACiNICi+EC/OUC6OcCAA==

Tripla kattintással kijelölhető a teljes kód és másolható, így a Hearthstone-ban azonnal használható.

Ha elérted a célt és egyre inkább lassabb, vagy mirror meccsekbe botlasz, akkor a Standard verzió a K&C-ből a te paklid (már persze a rotáció utáni veszteségeket kipótolva):

Standard Cube Warlock 11360

Pakli megtekintése

AAECAf0GBMnCApfTAp3iAtvpAg2KAZME9wS2B+EHxAjnywLy0AL40AKI0gKL4QL85QLo5wIA

Tudunk a kísérletezgetésekről Lord Godfrey-jel és a Voodoo Doll-lal. A lord szerintük megérdemelten foglalhat helyet, ellenben a baba eddig nem nyűgözött le minket. De a lényeg az, hogy a Cube Warlock a Witchwood lapjai nélkül is a Tier 1-ben maradt.

Even (páros) Paladin: „Több vagyok páratlan tehetségnél.”

Az Odd (páratlan) Paladin volt az új kieg rajtjának az élenjárója, eltaposva mindent, ami vele szembe jött. Viszont a játékos bázis egész hamar reagált a vészesen terjedő seregére, így a teljesítménye mára némileg megingott. Az Even Paladin viszont bár nem túl felkapott, de tagadhatatlanul az egyik legjobb választás a mai metában: sokkal konzisztensebb és jóval nehezebb felelni a fenyegetéseire. Rohamos léptekkel fejlődik, minek eredményeképpen rengeteg formában mutatkozik a létrán, megnehezítve a taktikája kiismerését.

Mi itt most RDee összeállítását mutatjuk meg, ami kimondottan Cube Warlock-ok ellen lett kitalálva, hisz továbbra is ez a pakli maradt a Paladinok számára az első számú ellenség.

RDee Even Paladin 10540

Pakli megtekintése

AAECAZ8FCPgMucECws4Ct+cC9uwC4fACzfQC6/cCC/sB3APyBfQFzwaKB68HsQiWCdnHAvjSAgA=

Murloc Paladin: „Nem megyek én innen sehova!”

Ellentétben az elvártakkal, hogy egyes dropjai megfosztásával távozni kényszerül, a Murlocok nem adták meg magukat. Szerény létszámuk a létrán hamar emelkedésnek eredhet, mert rengeteg, de rengeteg meccset tud lehozni, amivel a jelenlegiek fényében a standard legerősebb agresszív paklija. Nagyon kedvező lett számára és könyörtelenül ki is használja a mezőnyt, amiben a Druid-ok éppen felemelkedőben vannak.

A Holló évének Murloc Paladinja koránt sem érte el legjobb formáját, de mi két igen ígéretesnek tűnő koncepciót tárnánk elétek: BoarControl paklija teljesen mellőzi az új kiegészítő lapjait, a rotáció utáni veszteségek pótlását csupán egy-egy szolid választással tudta le.

BoarControl Murloc Paladin 6200

Pakli megtekintése

AAECAZ8FBsUD8gWvB7nBAoPHAtHhAgzbA6cFpwixCLPBAp3CArHCArjHAuPLAvjSAtblAt6CAwA=

Mitsuhide viszont beépítette a Witchwood-ból kapott Secret témájú lapokat: a koncepció a Bellringer Sentry-re támaszkodik.

Mitsuhide Secret-Murloc Paladin 6240

Pakli megtekintése

AAECAZ8FAvIFucECDowB2wPIBKcFpwixCLPBAp3CArHCAuPLAvjSAtblAq3yAt6CAwA=

Spiteful Druid: „Átlag 28-at kapok a 6 manámért."

A Spiteful Summoner egy pokoli lap, ami a rotációval is csak tovább erősödött. Az Old God-ok távozásával az Ultimate Infestation segítségével megidézhető lények most már jóval megbízhatóbbak, garantáltan kényelmetlen 6. kört okozva az ellenfelei számára. Mivel a Druid tudhatja magáénak a legjobb 10 manás spellt, így hozzá illik leginkább a Spiteful-os tematika. A K&C-s szerény szereplése után most Witchwood-ban a játékosai száma jelentősen megemelkedett, árnyékot vetve a Spiteful Priest-ek népszerűségére és teljesítményére.

Alább egy egészen Standard formuláját tüntetnénk fel nektek, amivel Prince Fancy Legend 1-ig jutott.

Prince Fancy Spiteful Druid 9660

Pakli megtekintése

AAECAZICCK8En8ICyssCws4CmdMCnOICi+UC0OcCC94F8gWXwQLrwgLKwwKbywKHzgKR0ALR4QL55gLX6wIA

Quest Rogue: „Újra itt van a nagy csapat.”

Un’Goro rettegett paklija feltámadt hamvaiból. Égve a bosszúvágytól, egész eddigi pályafutása legmagasabb nyerési arányait produkálta a napokban, felülmúlva a The Caverns Below nerfje előtti korszakát is, és roppant közel került a meta csúcsához. Főleg legenda rangnál tündököl, ahol szabályosan terrorizálja az olyan lassú vetélytársakat, mint a Taunt Druid, a Control Priest és a Spiteful paklik. A ragadozók számára változatlanul a keményebb aggro paklik maradtak, azonban az Odd Hunterek, Rogueok és Paladinok kiestek ezeken a szinteken a felkapott paklik köréből. A mezőnynek sürgősen választ kell találnia a Quest Rogue-ok visszatérésére, ami igen érdekes folytatásnak ígérkezik.

Rage Legend 1-es listája alapnak kiváló: a Fan of Knives eddig jó tech lapnak bizonyult az Odd Paladinok ellen, de mi úgy gondoljuk idővel ez változni fog. A Vicious Scalehide nem hogy jól beleillik a pakli összképbe, de különösen fontos asztal védelmet és gyógyítást is biztosít. Valeera the Hollow pedig gondoskodik óla, hogy a Rogue az elhúzódó meccseknél is győzze erővel.

Rage Quest Rogue 8080

Pakli megtekintése

AAECAaIHBs0DmwWGwgKA0wLP4QLD6gIMxAGcAu0CnwOIBdQFhgmXwQL8wQLH0wLb4wL27AIA

A következő hétig is jó szórakozást kívánunk a Witchwood-hoz!

Vissza a főoldalra!

meta pakli

További híreink