HírekMeta jelentés a 2018-as év 34.he...

Meta jelentés a 2018-as év 34.hetéről

| 2018.09.03 10:00
3037

druid artwork Warcraft Hearthstone

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a Data Reaper Report sorozatuk 103. részével! Ma meglessük hogyan alakult a standard meta térképe augusztus 22. és 28. között.

A jelentés 65.000 lejátszott mérkőzés alapján került összeállításra.

Az eredeti cikk angol nyelven:

Az oldalon megjelent előző rész:

Abszolút Tier 1 paklik

Token Druid 6000

Pakli megtekintése

Cube Hunter 10940

Pakli megtekintése

Odd-control Warrior 11680

Pakli megtekintése

Quest Rogue 8280

Pakli megtekintése

A kasztok aránya

  • Összes rang
  • 4-1-es rang
  • Legenda rang

Hearthstone meta statisztikák

Hearthstone meta statisztikák

Hearthstone meta statisztikák

Rogue

Az általunk megjövendölt változások a múlt heti jelentésünkből valóra váltak: két meta diktáló paklijának az élén, a zsivány dominanciája újabb szintet ért el, a legendás szinteknél a meta 20%-a az irányítása alá került. A legendás szinteken kívül továbbra sem fordul elő olyan gyakran a Quest Rogue, ott viszont egy hét alatt majdnem megduplázódott a létszáma, amivel a leggyakrabban játszott paklik egyikévé vált a magasabb szinteknél. A kaszt többi pakliját is elegen viszik, de ahogy azt az előző héten megírtuk, egyáltalán nem tartjuk valószínűnek, hogy komolyabb hatást gyakorolhatnak a meta alakulására. Ez több okra is visszavezethető.

Druid

Korábbi fennakadásukat követően a druidák népszerűsége újból növekedni kezdett, ami a legendás szinteken a leglátványosabb. Viszont ez az esemény nem a kaszt legfelkapottabb paklijának köszönhető: a Malygos Druid valójában most hanyatlóban van, mivel több, számára kedvezőtlen ellenfél is felbukkant a napokban, amiknek térnyerése miatt a játékosai óvatosabbak lettek. Ezúttal a Token Druid indult meg: követőinek száma a legendás szinteken több mint a kétszeresére nőtt a múlt hetihez képest, ezzel a druida második legnépszerűbb paklijává lépett elő.

Warlock

A kaszt bukása immár teljes, és egészen drámai: a Zoolock és a többi lassú warlock pakli a teljesítményük fokozódó romlásával egyre több játékostól esnek el minden szinten. Amíg a zsivány az úr, addig elképzelhetetlen, hogy lenne kiút ebből a gödörből a warlock-nak.

Hunter

Úgy tűnhet, hogy a történtek egyáltalán nem érintették a vadászt, de a legendás szinteknél bizony csökkent a népszerűsége: erről egyértelműen a Quest Rogue-ok portyázása tehet, amikkel sem a Cube, sem a Spell Hunter nem képes megbirkózni.

Warrior

A harcos örvendhetett a legnagyobb népszerűség növekedésnek az összes szinten, a kasztok között most az 5. helyet foglalja el. Az Odd Warrior-ral új életre kelt a kaszt, ami eddig képtelen volt nyomot hagyni maga után: Van még egy pakli, ami életjeleket mutatott magáról, még pedig a Taunt Warrior: a régebbről megszokott összeállításról jelenleg a játékosok átállóban vannak egy új, pártalan megkötésű szerkezetre. Igazából fogták az Odd Warrior alapját, eltávolították belőle a Dr. Boom, Mad Genius - Omega Assembly csomagot, a helyükre pedig betették a quest teljesítéséhez szükséges kártyákat.

A csendes négyes

A négy legnépszerűtlenebb kasztot azok teszik ki, akik a legkevesebbet változtak mind pakli, mind pakli szerkezet terén. Az egyetlen kivétel közülük a Combo Priest, aminél az APM (Action per Minute – cselekvés/perc) verzióból kifejlődött egy mech-es megoldás is. A mágus, a sámán és a paladin stagnál: számaik közel azonosak az előző héten tapasztaltakkal, és semmi olyan érdekességet nem tudtak felmutatni, ami szót érdemelne.

  • Összes rang
  • 4-1-es rang
  • Legenda rang

statisztikák

statisztikák

statisztikák

A kasztok értékelései

Kezdjünk a két nagy zsivány pakli nyerési mutatóinak romlásával. Egy olyan ciklikus metának a képét vizionáljuk előre, ahol a résztvevők pillanatok alatt hatalmasat eshetnek és emelkedhetnek a létrán. Ennek fő okozója a Quest Rogue, aminek árnyéka továbbra is rávetődik a legendás szintekre: minél tovább terjed, annál drasztikusabb lépések elé állítja a mezőnyt. Sokkal gyakrabban folyamodnak olyan paklikhoz, amikkel könnyebben térdre kényszeríthető, és a maradék pakliknak a fejlesztéseit is teljesen ellene hangolják. A másik félnél sem nyugodtabb a helyzet: a Quest Rogue játékosok a kezdő kéz megválasztásánál az esetek többségében már nem a legideálisabbra törekednek, hanem a leghatásosabbra a páratlan zsiványok ellen. Változatlanul a meta egyik legerősebb paklijaként van jelen, de túlságosan polarizált teljesítménye miatt nem tudja huzamosabb időn át megtartani a vezető pozíciót. De mind ettől függetlenül nem lehet végleg eltüntetni.

Az Odd Rogue meggyengülésében az Odd Warrior felemelkedése, és a könnyű zsákmánynak számító warlock paklik megritkulása játszott szerepet. Több mint kellemetlen ellenfél számára a páratlan harcos, a vele való meccsek 80%-ában vereséget szenved. Egy ilyen kiábrándító eredmény az összteljesítményen is súlyos nyomot hagy, főleg úgy, ha figyelembe veszük a páratlan harcos jelenlegi helyzetét. A páratlan zsivány bukásával és a Zoolock folytatódó haldoklásával az agresszív paklik teljesen kiszorultak a legendás szinteken a Tier 1-ből. Fontos pillanata ez az Odd Warrior aktuális dominanciájának.

A Quest Rogue bukásával új pakli lép a helyébe: a Token Druid minden szinten a legerősebbnek bizonyult, és nála könnyebben még egy paklit sem nyilvánítottunk meta bontónak. Ugyanis ez az egyetlen pakli a mezőnyben, ami képes kordában tartani a Quest Rogue-ot és az Odd Warrior-t, a jelenlegi meta két nagy urát. Legnagyobb ellensége, a Control Warlock a korai Boomsday napok óta gyengül. Ezek mellé már csak a fölényét kell megemlítenünk az agresszív paklik ellen, és egy olyan paklit kapunk, ami mindenki előtt egy lépéssel előrébb tart. Szinte teljesen tiszta előtte az egész terep.

A druidánál a Token Druid-on kívül is több érdekes változás történt:

  • Újabb hetet követően is veszített a teljesítményéből a Malygos Druid. Ezzel teljesen világossá vált, hogy bár máig nagyon erős paklinak számít, de a meta dominálásához vagy meghatározásához kevés. Ennek következtében a játékosainak a száma is csökkeni kezdett. Mi egyáltalán nem ajánljuk a hibrid Malywaggle paklik játszását, mivel ezek is erősen hozzájárultak a típus meggyengüléséhez (a hibrideket leginkább az európai selejtőzben lehetet látni, létrázáshoz ebben a formában viszont kevesek). De ha el is tekintünk a különböző altípusaitól, a Cube Hunter, majd a Quest Rogue és a Odd Warrior felemelkedésével a Malygos Druid-ot komolyan elnyomták. Négy Tier 1-es pakli van jelenleg, és a druida egyikkel szemben sem tud határozottan fellépni. A mai metában egyszerűen nincs elég szabad helye.
  • A Togwaggle Druid visszanyert valamennyit az erejéből, hála annak, hogy játéktervével büntetni tudja a páratlan harcosokat. Viszont, mivel több kedvezőtlen ellenfele is top meta pakli, és a felépítése sem olyan acélos (ellentétben a Malygos Druid-dal), így sosem lesz több elfogadhatónál.
  • Ismét játékban van a Taunt Druid. Pillanatnyilag a kaszt második legjobban teljesítő paklija, meglepően erősnek számít. Mivel az agresszív paklik jelentősen meggyengültek, így a Spreading Plague értéke csökkent, és a Taunt Druid beteg lategame-je rengeteget ér egy olyan metában, ami egyre kapzsibbá válik. Mellette a Big Druid kisebbségi kontextusba került, egyszerűen köröket kap tőle lategame terén.
  • A Spiteful Druid is szolidnak tűnik: most 50% körül jár eredmények tekintetében, és vele a kasztja egy újabb sikeres paklival gazdagodott. A druida ötletekből kifogyhatatlan, nem igaz?

A legendás szinteknél maradt a régiben, a többi szinten gyarapodott az Warrior hordája. A pakli helyzete igen érdekesen alakult, ugyanis bár a Quest Rogue lehetetlen ellenfél számára, de a zsivány elriasztja a harcos többi kellemetlen riválisát is. Ilyen feltételek mellett félelmetes teljesítmény nyújt. A zsivány és a harcos feszült kapcsolata, és ennek metára gyakorolt hatását érdekes volt végigkövetni. Jelenleg ha valaki a legnagyobbak közé akar kerülni, akkor át kell kelnie a kettejük által megemelt határon.

De akkor nézzük hogyan is próbált meg átjutni rajtuk a vadász: a Cube Hunter-nek nem jelent problémát a páratlan harcos, de a küldis rugóval állandóan meggyűlik a baja. Ennek a fordítottját élte át a Secret Hunter, a Spell Hunter pedig egyikükkel sem bírt.

A Warlock bukásának oka nyilvánvaló, de a vérzése talán lassan eláll. Ha a zsivány tovább gyengül, esetleg ismét érdemes lesz neki vágni a létrának a kiegészítő kezdeténél oly sikeresnek bizonyult paklijaival. A Even Warlock megkönnyebbült, mert a tech-ekkel teli altípusait elvetették, mivel gyengébbek voltak a sima formájánál, így máris sikerült visszaszereznie valamennyit a veszteségeiből. A Control Warlock akkor jöhet majd leginkább szóba, ha majd jóval több lesz a Token Druid, addig is most erősen sakkban tartják. A Zoolock még mindig erős, de már koránt sem annyira, mint a kiegészítő korai napjaiban. A Cubelock-ok tábora pedig továbbra is szerény.

Az Aluneth Mage nem képes kiélvezni a Quest Rogue-ok learatását, mert minden küldis rugóra jut egy páratlan harcos. Eközben a Big-Spell Mage ennek pontosan az ellenkezőjét éli meg, bukása a legendás szinteken a warlock-ok hullásának tudatában nem meglepő, hiszen mind három paklija könnyű csemege számára. Ahogy az várható volt, a legendás szinteken a Quest Rogue-ok rajtaütései 50% alá szorították a teljesítményét, viszont ezeken a szinteken kívül nagyon jól szerepel.

A sámán stagnálása nem maradt következmények nélkül: a kompetitívebb, kegyetlenebb meta közeledtével a Midrange és az Even Shaman is hanyatlásnak eredt. A Shudderwock Shaman előrébb jutott, konkrétan most már „nagyon rossz” helyett „még egész jó”-nak mondanánk, és szerintük van még tovább. Csodát viszont ne várjatok, több olyan kellemetlen ellenfele is akad, amik a Tier 1-ben vannak.

Az Odd Paladin is az egyik nagy áldozata a páratlan harcos agresszív pakli mészárlásának. Szenved attól is, hogy túl korán ki lehet ismerni, és mivel a többi paklival ellentétben nem fejlődik, így egyre többen pártolnak el tőle. A paladin változatlanul erős kaszt, de már nem a lehetőségek tárháza, mint Witchwood-ban.

Végül pedig szomorú híreket kell közölnünk a papokról. Emlékeztek még korábbról, hogy azt éreztük a Control Priest-et kompetitív paklinak nevezhetjük majd, mihelyt elegen játszanak vele és feltehetjük a diagramjainkra? Nos, a küldis rugók és a páratlan harcosok felemelkedésük közben olyan maflást lekevertek szegény párának, hogy abból máig alig bír feltápászkodni, kompetitív mi léte pedig erősen kérdésessé vált. A Combo Priest nyerési arányának javulása jól hangzik, csak valójában arról van szó, hogy a katasztrofális APM Combo paklitól sikerült eljutni a még éppen tűrhető Mech Combó koncepcióig. Hogy ezzel a megoldással elérhető közelségbe került a kompetitív szint? Sajnos az eddig látottak alapján azt kell mondjuk nem. A pap kifogyott a lehetőségekből.

Egyéb titkolt drágaság, amit nem könnyű észrevenni? Emlékeztek a nem régiben emlegetett Taunt Warrior-okra? Nagyon jól néznek ki, mert hát igazából ezek is Odd Warrior-ok, csak más a győzelmi kondíciójuk. Ha a meta nem bolondul meg teljesen a következő hétre, akkor talán a taunt harcos csatlakozhat kontroll fivéréhez a Tier 1-ben. Érdekelne titeket? Keressétek meg Zalae pakliját, ami akár egy siker sztorinak a kezdete lehet!

Kasztok áttekintése és paklik

Rogue

Quest Rogue

Nem látunk okot az aktuális standard összeállítás módosítására, egyesek Lab Recruiter-t használnak, hogy még keményebben oda tudjanak vágni a kontroll pakliknak, de mi olyan értelmetlen tech lapnak látjuk, amiből a legtöbb esetben inkább hátrányotok származhat.

Quest Rogue 8280

Pakli megtekintése

Odd Rogue

Az egyik legjobb pakli a Quest Rogue-ok megszorongatására. A magas legendás szinteknél több játékos is felváltva játszotta a két nagy zsiványt, mert el akarták kerülni a mezőny direkt fellépését a kaszt paklijai ellen. Ezzel a taktikai húzással még nehezebbé tették a többi résztvevőnek a kezdő kezek megválogatását velük szemben.

Odd-aggro Rogue 7960

Pakli megtekintése

További zsivány paklik

Hárman buktak el a játékok számát illetően: a Kingsbane Rogue a lassú paklik büntetésére alkalmas, de ebben a szakmában a Quest Rogue sokkal profibb. A Cube Rogue a Cube Hunter rosszabb megfelelője, mert Deathstalker Rexxar nélkül nincs lehetőség végtelen értéknyerésre. A Miracle Rogue pedig még a legjobb Cold Blood-os altípusaival sem tudott lenyűgöző lenni.

Kingsbane Rogue 7220

Pakli megtekintése

Cube Rogue 8680

Pakli megtekintése

Miracle Rogue 7120

Pakli megtekintése

Druid

Token Druid

Továbbra is a Malygos druida a kaszt első számú paklija, viszont a páratlan harcosok és a küldis rugók kereszt tüze eltántorította a játékosokat tőle. A mai trendek alapján a token-es paklinak fekszik a legjobban a terep. A páratlan harcos szerkezeti megkötése megkönnyíti a pakli dolgát vele szemben, mert a Warpath nélkül nagyon nehéz kezelni a Soul of the Forest-tel bebiztosított térfelét.

Malygos Druid 12960

Pakli megtekintése

Token Druid 6000

Pakli megtekintése

Togwaggle Druid

Eléggé beleszürkült a mezőnybe az utóbbi hetekben. A páratlan harcosok megsarcolása javított valamennyit a helyzetén, de a küldis rugók miatt képtelen érvényesülni. Sipiwi érte el nem rég a Legend 1-et az itt feltüntetett paklival, csak ő az Oaken Summons helyett Mind Control Tech-ekkel játszott. Az MCT a Malygos druidában is jól működik.

Togwaggle Druid 8720

Pakli megtekintése

További druida paklik

A Taunt, a Big és a Spiteful Druid-ot is kevesen játsszák, de mind elfogadható választásoknak számítanak és sikereket képesek elérni a létrán.

Taunt Druid 8960

Pakli megtekintése

Big Druid 14100

Pakli megtekintése

Spiteful Druid 8640

Pakli megtekintése

A druida rendkívül változatos kaszt, mert olyan erős lapkészlettel rendelkezik, amivel szinte bármilyen stílusban képes nagyot alkotni.

Warlock

Vajon mi lelhette szegény kasztot? Úgy néz ki, mint aki kíséretet látott. Vagy csak talán a zsivány árnyéka rémítette meg ennyire?

Zoolock

Változatlanul a legtöbbet játszott paklija a kasztnak, de a kiegészítő megjelenése óta teljesen a feje tetejére állt a meta: a páratlan zsivány mindig is ott loholt mögötte, ráadásul Baku a páratlan harcos képében egy még erősebb ragadozót is ráuszított. Egyszerűen a mai szórás nem kedvez a paklinak: hiába erős a küldis rugóval szemben, ez a meta már egyáltalán nem otthonos neki.

Doomguard-os Healing Zoolock 4800

Pakli megtekintése

Leeroy-os Healing Zoolock 6300

Pakli megtekintése

Evenlock

Mindkét nagy zsiványtól szenved, és ha ide vesszük még a gyenge szereplését a Cube Hunter-rel és a páratlan harcossal, akkor azzal kell szembesülnünk, hogy ez a pakli már nem az a meta irányító erő, mint ami ezelőtt volt.

Standard Evenlock 7720

Pakli megtekintése

Tech-ekkel teli Evenlock 9980

Pakli megtekintése

Cube és Control Warlock

Mindkét Skull of the Man'ari-s pakli változatlanul jelen van, de a helyzetük nem túl rózsás: a kontroll pakli nem tud mit kezdeni a Quest Rogue-okkal és a Cube Hunter-ekkel, és szépen lassan az Odd Warrior-nak sem fog akadályt jelenteni. Hozzá hasonlóan a kocka tesója pár ellenféltől eltekintve képtelen komolyabb hatást gyakorolni a meta körforgására.

Control Warlock 9340

Pakli megtekintése

Cubelock 12040

Pakli megtekintése

Hunter

Cube Hunter

Erős és megbízható, de van itt két olyan tech opció, amit érdemes kipróbálni, leginkább a második Mossy Horror helyett (ami egyébként nagyon jó ehhez a paklihoz). A Gluttonous Ooze hatalmas segítség tud lenni, a páratlan harcos és a maly dudu lefegyverzéséből jelentős előnyre tehettek szert. A Saronite Chain Gang-ekkel lesz elég négyes dropotok, ráadásul továbbra is remek a szinergiájuk Prince Keleseth-tel.

Cube Hunter 10940

Pakli megtekintése

Secret Hunter

Még mindig bátran lehet válogatni a titok kártyákból. A mostani standard összeállítás hét félét használ, de szinte az összes megfordult már benne. A pakli egyik legnagyobb előnye a titok lapok kiszámíthatatlanságában rejlik, ezért optimális minél többet a paklinkban tudni a kilences alany köréhez.

Secret Midrange Hunter 5620

Pakli megtekintése

Spell Hunter 5080

Pakli megtekintése

Warrior

Odd Warrior

Bár a küldis rugót szinte lehetetlen megverni, de a többi kedvezőtlen ellenfele a paklinak nem tudott elterjedni (többek közt a Togwaggle Druid és a Shudderwock Shaman, csak hogy két jó példával jöjjünk). A gyakori meta paklikat pedig könnyen kezeli: a Zoolock, a páratlan zsivány, az Aluneth mágus, a Maly dudu, a pároslock, mind keményen szenvednek miatta.

ZachO paklija ért azzá az összeállítássá, amivel elindult a létra meghódítása. Azalina Soulthief és Zola the Gorgon csupán választható tech lapok, gyakran nem annyira jók, mint amennyire várni lehet tőlük.

Odd-control Warrior 11680

Pakli megtekintése

Taunt Warrior

Zalae csavart egyet az Odd Warrior-on: (mint már említettük), a Dr. Boom, Mad Genius - Omega Assembly lapok helyett bepakolta a quest-et és a teljesítéséhöz szükséges lapokat. Ezzel a változtatással a pakli fenyegetőbbé vált a rosszabb riválisaira, viszont ez az alap konzisztenciáját gyengíti valamelyest. De potenciál az van ebben az irányban.

Odd-taunt Warrior 11320

Pakli megtekintése

Mage

Míg a Boomsday meta továbbra is átalakulóban, fejlődőben van, addig a mágus egyhelyben maradt két régi paklijával.

Aluneth Mage

Apxvoid tovább gondolta a standard paklit és hozzá adott egy Flame Geyser-t Bloodmage Thalnos helyére. Ezzel a felállással Legend 5-ig jutott.

Aluneth Mage 6700

Pakli megtekintése

Big-Spell Mage

A legendás szintek kapujáig remek választás még mindig, Rank 4-től 1-ig a proaktív Prince Keleseth-es verzió remekül helyt áll.

Big-Spell Mage 10640

Pakli megtekintése

Shaman

Egyre kevesebb a sámán játékos az elmúlt hetek alapján. Paklijai stagnálnak, és elenyésző számmal érdeklődnek irántuk.

A Shudderwock Shaman mérsékelt jelenléte mellett nem sok sikert lát, és amíg a küldis rugók jelen vannak, addig ez nagy eséllyel nem fog változni. Ugyanezt elmondhatja magáról a Midrange Shaman is. Az Even Shaman az előbb említett fivéreinél is kevesebb játékot lát, viszont mi ezt méltatlannak tartjuk hozzá, mert úgy tűnik ő a legnagyobb reménye a sámánnak. Sokkal erősebb, mint amilyennek mutatkozik.

Midrange Shaman 14320

Pakli megtekintése

Shudderwock Shaman 12280

Pakli megtekintése

Boomsday Even Shaman 10160

Pakli megtekintése

Corpsetaker-es Even Shaman 10860

Pakli megtekintése

Paladin

Hasonlóan az előbb említett két kaszthoz, Uther-ék is pihennek.

Odd Paladin

Még mindig elég erős, de a játékosok nincsenek elámulva attól, amire ma képes: agresszív paklik és küldis rugók ellen kiemelkedő, de a lassú, asztaltörlő stratégiákkal nem bír, és a páratlan harcos előretörésével ezek most mind felemelkedőben vannak.

Odd-aggro Paladin 7480

Pakli megtekintése

Even Paladin

Az egyetlen szóra érdemes hír, ami felmerült a kaszttal kapcsolatban, a páros paladinhoz köthető. Hypno a maga által kifejlesztett Corpsetaker-es paklival messzire jutott a magas legendás szinteken, amiben megtalálható többek közt Crystalsmith Kangor és a [Glass Knight] is.

Even-midrange Paladin 13240

Pakli megtekintése

Priest

Mára teljesen egyértelművé vált, hogy a pap felhozatalainál mérföldekkel jobbak a többi kasztnak a vívmányai. Még túlságosan korai teljes nyugodtsággal kijelenteni, de erősen úgy fest, hogy a kaszt a Boomsday Project időszakának egészében az utolsó helyen fog maradni.

Control Priest

Amilyen irányba tart a meta, egyre értelmetlenebbé válik a pakli használata.

Control Priest 8520

Pakli megtekintése

Combo Priest

Bár kezdetben tömegek égtek lázban miatta, de az APM Combo Priest egyszerűen nem elég jó. Persze, kihívás vele a játék, de nyerni is, mert egy rakás… Van, hogy az álmok (vagy mémek) nem válnak valóra.

Múlt héten láttunk még kísérletezgetéseket egy olyan Combo Priest-tel is, ami mech-ekre támaszkodik, de a kezdeti lelkesedést követően ez a terv is kudarcba fulladt.

Vigyázat! Az alább látható Combo Priest győzelmi rátája még a 36%-ot sem haladja meg!

Combo Priest 5160

Pakli megtekintése

Mecha’thun Priest

Egy rossz vicc.

Mecha’thun Priest 7820

Pakli megtekintése

Szóval Anduin és Tyranda helyzete több mint elkeserítő.

A hét meta törői

Mi közben az összes pakli a kínok kínját éli át az Odd Warrior kegyetlen védőeszközeinek és a Quest Rogue ellenállást nem tűrő lategame-jének ollójában, addig egy pakli nem csak túljár mindkettőjükön, hanem egy profi balerina eleganciájával szárnyal a metában.

Egyszerűen a Token Druid-nak minden megadatott, és így, hogy a warlock-ok bukásával nem jelent rá veszély a Defile, senki sem állhat az útjába. Eltörli az asztalról az agresszív paklikat, elmozdíthatatlan térfelet alakít ki a Soul of the Forest-tel a lassú paklik elé, hogy aztán olyan lavinát zúdítson rájuk, amire még az öreg Force of Nature Combo Druid is büszke lehetne. Az utóbbi év során kapott hihetetlen lapjaival és az erős ramp mechanikájával ez a pakli úgy élvezi a [Branching Path] nyújtotta lehetőségeket, mint még előtte semmi más: számíthat 2 extra Savage Roar-nak, használható kártyahúzásnak, és ha szükséges még armor-hoz is jutathat vele, egyszerűen tökéletes. Megengedni és hagyni neki, hogy asztala legyen öngyilkossággal ér fel.

Ahogy azt már korábban említettük a cikkben: ennél könnyebben még egy paklit sem neveztünk meg meta bontónak.

Ezzel a meta jelentésnek vége, remélem érdekesnek találtátok ezt a cikket. Írjátok meg véleményeiteket kommentben, hogy ti mi gondoltok a meta helyzetével kapcsolatban, illetve ha bármi kifogásolni valót találtatok a fordításom olvasása közben, arról is jelezettek itt bátrán, mert így fejlődök én is és az írásom is.

Vissza a főoldalra!

meta pakli

További híreink