HírekMiracle Rogue pakli

Miracle Rogue pakli

Borovi Bence | 2014.03.20 13:00
14691

Mircale rogue Hearthstone

Szeretnél egy új paklit kipróbálni?

Ismerkedj meg Valeera Sanguinar-ral, a Rogue-al és válj a kombók igazi mesterévé!

A tovább után egy Miracle (Csoda) Rogue pakliról olvashattok, melyben a Gadgetzan Auctioneer az egyik legfontosabb kártya. Ez az aukciós goblin olyan jó ajánlatokkal állt elő, hogy még Valeera is "tőle vásárol".

 

A World of Warcraft-tal ellentétben, itt a Hearthstone-ban a Rogue-nak kifejezetten sok spell-je van, ezért a Gadgetzan Auctioneer, aki minden egyes elhasznált spell után egy új lapot ad, hatalmas előnyhöz juttathatja a Rogue-t.

A teljes paklit megtekinthetitek ide kattintva, illetve alább felsorolom a lapokat egyesével.

Rogue (25)

Semleges (5)

Stratégia

A játék elején takarékoskodj a spell-ekkel, amíg a Gadgetzan Auctioneer-t nem tudod kijátszani. Amint leraktad az auctioneer-t, tedd rá a Conceal-t, hogy stealth-et kapjon, így biztosan nem tudják megölni, és a következő körben nyugodtan használhatod az összes spell-t (Cold Blood, Preparation, Eviscerate...), hogy az ellenség térfelét teljesen letisztítsd. Eközben a fél paklidat megkapod, az auctioneer-nek köszönhetően.

Blade Flurry Hearthstone

Képekre kattintva nagyobbak lesznek!

Sajnos ez nem mindig működik ilyen könnyen. Néha Edwin VanCleef-et kell kijátszanod, aki könnyen áldozatul eshet egy Big Game hunter-nek, vagy egy silence-nek. Előfrodulhat, hogy csak egy keveset sebzel az ellenfél hősének életéből, miközben a tied már vészesen alacsony és reménykedsz, hogy Leeroy Jenkins-el és egy, vagy két Shadowstep-el megnyerd a meccset. Persze előfordulhat, hogy a lehető legrosszabbul jönnek a lapok és a Gadgetzan Auctioneer-t sem tudod kijátszani, vagy legalábbis nem tudod hasznát venni. Sajnos ez benne van a kártyajátékokban, néha mindenki veszít. Azonban ne aggódj, az ilyen kombó paklik elképesztően hatásosak és általában nem fogod elveszíteni a meccseidet.

A pakli különösen erős...

...Murloc-ok ellen:

Murloc Warleader Hearthstone

A Miracle Rogue-ok fantasztikusak a murloc paklik ellen. Backstab, Blade Flurry, Shiv, Fan of Knives és a SI:7 Agent mind a segítségedre vannak, amelyekkel gyorsan megölheted a murloc-okat.

...Hunter aggro ellen:

hunter Hearthstone artwork

Rexxar, a Hunter

Az előbb említett lapok itt is nagyon hasznosak, azonban a SI:7 Agent-et és a Blade Flurry-t érdemes lecserélni, ha nincs nálad a Coin és a játék elején az előbb említett két lap kerülne a kezedbe.

A hunter csapdákkal viszont vigyáznod kell. Például ha van egy fegyvered, és az ellenfél secret-je a Misdirection, akkor a hősöd az egyik lényedet fogja sebezni. Ez a secret még nagyobb problémákat is okozhat, amennyiben egy Cold Blood-dal buffolt lényeddel támadnál. Az Explosive Trap pedig Leeroy Jenkins ellen lehet különösen hatásos. Próbáld ezeket a csapdákat aktiválni a hősöd képességével (1-et sebző fegyver), így elkerülheted, hogy fontos lényeid haljanak meg. Ha továbbra is problémáid vannak a Hunter-ekkel szemben, javaslom, hogy tegyél a paklidba két Earthen Ring Farseer-t és egy Acolyte of Pain-t a Sap, Blade Flurry és Assassin's Blade helyére.

...Sok lénnyel támadó Rogue-ok ellen:

Valeera rogue artwork

Valeera Sanguinar, a Rogue

A nem-miracle Rogue paklik célja, hogy gyorsan szétszedjék az ellenfél gyenge lényeit a játék elején és uralják a harcteret. Szerencsére neked, nincsenek sebezhető lényeid, melyeket a játék kezdeti szakaszában szeretnél használni. A célod, hogy az ellenfél hősét folyamatosan sebezd egy kissé, majd megnyerd a meccset Edwin Vancleef-fel vagy egy Conceal-lel védett Gadgetzan Auctioneer-rel. A Shiv és az Assassin's Blade képességekkel nagy előnyre tehetsz szert a sebzéseket tekintve. A játék elején ajánlatos lecserélni a lapokat, abban reménykedve, hogy kapsz helyettük egy Gadgetzan Auctioneer-t.

Gadgetzan Auctioneer Hearthstone

...Shaman-ok ellen:

Thrall shaman artwork

Thrall, a Shaman

Általában a Shamanok nagyon sok eltávolító spell-t használnak, mint például az Earth Shock, Hex, Rockbiter Weapon, Lightning Bolt, Lightning Storm... Azonban a hősöd nem igazán fog sebzést kapni a játék elején, így több időd lesz megvárni a Gadgetzan Auctioneer-t és a Conceal-t. Amennyiben a Shaman olyan lapokat rak le, melyek több spell power-t adnak neki, azokat távolítsd el Blade Flurry-vel vagy Assasssin's Blade-del és különösen figyelj arra, hogy a Taunt-os lényeit, - mint például Feral Spirit - is távolítsd el. Itt is ajánlott a játék elején a Gadgetzan Auctioneer-t keresni.

...Priest-ek és Paladin-ok ellen:

paladin Hearthstone artwork

Paladin-ok

Véleményem szerint jelenleg ez a két leggyengébb kaszt és nem sok esélyük van a Miracle Rogue ellen. Ugyan megölhetik a Gadgetzan Auctioneer-t, - a Priest Auchenai Soulpriest-tel és Circle of Healing-gel képes erre, míg a Paladin-ok Equality és Consecration-nel vagy Wild Pyromancer-rel - de mire ez nekik összejön, valószínűleg már a haláluk lesznek. 

A Priest paklik többsége drága lapokat használ, mint például a Cabal Shadow Priest, vagy a Mind Control és mivel manapság a legtöbb pakli gyors győzelmekre hajt, a Priest-eknek nem sok esélyük van. Itt is ajánlott a Gadgetzan reményében cserélni a lapokat a játék elején, és szinte garantált a győzelem.

A pakli gyengébb

...Warrior aggro és control paklik ellen:

warrior Hearthstone artwork

Warrior-ok

Mindkét Warrior pakli rosszat jelent számodra. Majdnem az összes lényük ellenáll az eltávolító képességeidnek, továbbá charge-os lapokkal is támadnak, és sok fegyverük van, amikkel szintén azonnal képesek csapást mérni lényeidre, vagy a hősödre. Ezeket a meccseket mindenképpen szeretnéd elkerülni.

Azonban attól függetlenül, hogy ezek nem lesznek a kedvenc meccseid, egyáltalán nem lehetetlen nyerni. Aggro Warrior-ok rosszul kezdhetik a játék elejét, a Control Warrior-ok pedig lehetséges, hogy rossz sorrendbe kapják a lapokat, miközben neked van egy csodálatos Auctioneer-ed és Conceal-ed. A legtöbb meccsedet valószínűleg el fogod veszíteni, de ne add fel és cserélj Gadgetzan Auctioneer-re a játék elején.

...Druid-ok ellen:

Malfurion druid artwork

Malfurion Stormrage, a Druid

A Druid egy trükkös kaszt. Néha szenvedés lehet játszani ellene, bizonyos esetekben pedig nagyon könnyű is lehet. A különböző paklijaik különböző akadályokat állíthatnak előtted. Az Ancient Watcher-eket tartalmazó paklik okozhatják a legtöbb fejfájást. Sokszor láttam Cairne Bloodhoof-ot, ez ellen a legjobb lapod a Sap. Nagyon fontos, hogy időt nyerj magadnak, a hatalmas és taunt-os lényeivel szemben. Most is ajánlatos a játék elején cserélni, de ha Sap kerül a kezedbe, azt tartsd meg.

...Mage-k ellen:

undead mage artwork

Undead Mage

A Mage-ek paklijai állandóan változnak, és sok esetben megtudnak téged állítani, például Frost Nová-val, vagy a játék végén Ice Block-kal, továbbá másolhatják az Auctioneer-edet, ami nagyon problémás lehet, hiszen ők is spell-eket használnak. Sőt Flamestrike ellen még a Conceal sem ér semmit.

Sose éreztem úgy, hogy ez a meccs most nekem kedvezne egy Mage ellen, sajnos itt a legtöbb meccsedet el fogod bukni.

Egy-két apróbb megjegyzés:

Minden pakli ellen egy nagyon erős kombó Leeroy Jenkins és a Shadowstep. Csak jól kell időzítened.

Ne add fel, ha nem mindig kapod meg a Gadgetzan Auctioneer-t, nem véletlen hívják ezt a paklit Miracle, azaz Csoda Rogue-nak, szükséged lesz a szerencsére is.

Természetesen a meta folyamatosan változik, a Nat Pagle a legutóbbi nerf óta nem is olyan hatásos, érdemes lehet cserén gondolkozni és, ha nagyon úgy érzed, hogy egyre kevésbé nyersz, akkor új pakli után kell nézned. De ne add fel pár vereség után. Csak ülj vissza nyugodtan és ne feledd, hogy élvezni kell a játékot!

"Minden nap történnek csodák, csak meg kell változtatnod magadban a "csoda" jelentését ... és látni fogod magad körül." - Jon Bon Jovi

Valeera Sanguinar artwork Hearthstone

Valeera Sanguinar

Forrás: IHearthU - Miracle Rogue

pakli valeera rogue

További híreink