HírekRegisKillbin májusi meta ajánlása

RegisKillbin májusi meta ajánlása

| 2020.05.08 09:00
2693

demon hunter artwork

Regiskillbin összegyűjtötte számunkra az 5+1 legjobb paklit különböző kategóriákba sorolva, hogy mindenki meglelhesse a kedvére valót.

A legerősebb: Tempo Demon hunter

Tempo DH #RegisKillbin 7480

Pakli megtekintése

A jelenlegi meta leghatékonyabb paklija annak dacára, hogy több lapját is nerfelték. Továbbra is a rengeteg húzás, és emiatt a meccsfordító topdeck-ek jelentik a legnagyobb előnyt a játékban. Altruis the Outcast mit sem veszített fényéből, Kayn Sunfury pedig továbbra is közutálat tárgya, de igen nehéz lenne úgy nerfelni, hogy használható maradjon.

A leggyorsabb: Face Hunter

Face Hunter #RegisKillbin 3460

Pakli megtekintése

Továbbra is a legrövidebb játékot produkáló dekk az arcot preferáló vadász. Az új Outland kiegészítőből kapott lapok segítenek az irányított húzásban (Scavenger's Ingenuity), illetve a harctér bebiztosításában (Pack Tactics). Ez a lista mellőzi a sárkányokat, ahelyett a Beast, valamint a Hero Power vonalat használja ki, némi Secret szinergiával megfűszerzeve. Ha hosszabbra nyúlik a játék, és az ellenfél képes visszafoglalni az asztalt, akkor nehezen lehet vele fordítani, de sok eszköz segíthet alkalmazkodni. Például a teli harctérre jó válasz a klasszikus Unleash the Hounds, és akár az utolsó pillanatban is keresztül perzselhetünk a ledönthetetlen Tauntokon egy-egy varázslattal (Kill Command), vagy Deathrattle-lel.

A legjobb control: Galakrond Priest

Galakrond Priest #RegisKillbin 12860

Pakli megtekintése

Regis sok Priest paklit mutatott az elmúlt időszakban, és valóban megtalálta a helyét Galakrond, the Unspeakable a mai metában. A full Galakrond pakk egy stabil keretet ad bármilyen (ugye nem csak Priest, de Rogue, Warrior, Shaman, Warlock) paklinak, és konzisztens játékot is biztosít. Ha nem ragaszkodunk a highlander vonalhoz, akkor biztosított a legnagyobbra invoke-olt Galakrond a megfelelő időben. Előny lehet az aggro stílusú paklik ellen, hogy a Priest jelenleg so AoE (területi sebzés) varázslattal rendelkezik, a játék minden szakaszára szabva. A Breath of the Infinite, és a Holy Nova a játék elején hatékonyak, de a lista lehetővé teszi, hogy később is hasznosítsuk őket egy-egy Mo'arg Artificer segítségével felerősítve. Igazán kontrollos lassú játékok elé nézünk ezzel a dekkel, de az idő nekünk dolgozik, hiszen a Galakrond Hero Power remek értéktermelő gépezet. Főleg emiatt nincs szükség helyet szorítani a tipikus Priest lényeknek (mint például a Convincing Infiltrator, vagy a Sandhoof Waterbearer). A Standard lapkészlet elegendő, és jó minőségű választékot biztosít. Amik mégis befértek, azok vagy további varázslatokat igyekeznek felfedezni (Vulpera Scoundrel), vagy board építésre alkalmasak (Murozond the Infinite).

(Nekem ez a kedvencem.)

A legjobb OTK: OTK Demon Hunter

OTK DH #RegisKillbin 11140

Pakli megtekintése

Ahogy Regis is kifejti, ez az OTK már nem olyan hatékony Kael'thas Sunstrider nerfelése óta, ám Diamond szintig gyorsan haladhatnak vele az OTK szerelmesei. A pakli olyan gyorsan húzatja fel magát, hogy belefért Zephrys the Great is dacára annak, hogy nem Highlander típusról beszélünk. A nerfek miatt később jön el az a kör, amikor kombózhatunk, emiatt az olcsóbb spellek csak foglalják a helyet a kezünkben. Egy gyorsabb dekk ellen már nem tudunk olyan hatékonyan játszani, viszont a kontrollra játszó ellenfeleket meg lehet szorongatni egy-egy megpörgetett körrel. A videóban elhangzik, hogy a lista sok közös lapot tartalmaz a tempó változattal, így ez már tényleg csak az OTK fan faktor miatt létező paklitípus.

A "sleeper": Galakrond Evolve Shaman

Galakrond Evolve Shaman #Regi... 6960

Pakli megtekintése

Ezzel a listával maga RegisKillbin is kísérletezett, és az elmondásából arra következtetek, hogy az evolve stílusú lapok iránt kicsit elfogult. Az Ashes of Outlandot bemutató időszakban ő fedte fe a Boggspine Knuckles, és a Bogstrok Clacker lapokat, melyek szerves részét képezik a "meglepetés" paklinak. A transzformáló mechanikának köszönhetően a játék kap egy izgalmas random faktort, ami sok felhasználónak a kedvére lehet. A célpontok pedig a tavalyi Evolve Shaman megszokott lapjai, amiket hamar játékba lehet hozni, és előnyösen lehet transzformálni: Desert Hare, Mogu Fleshshaper. A lista egy Galakrond, the Tempest köré gyűjtött vázra épül, a teljes invoke csomaggal, dupla Dragon's Pack-el, és Kronx Dragonhoof-al megspékelve. Az invoke lények is túl vannak árazva az erős Battlecry miatt, így ezek is jó alapot biztosítanak a transzformálásra (Corrupt Elementalist, Devoted Maniac). A Galakrond Shaman is masszív nerfek áldozatává vált, és a feledés homályába veszett, ezért is nagyon kevés a Shaman a mai metában. Ez előnyt jelenthet, hiszen az ellenfél nem tudja mire számítson (ezt jelenti a sleeper kifejezés).

A legolcsóbb: Budget Tempo Demon Hunter

Budget Tempo DH #RegisKillbin 3380

Pakli megtekintése

Nem meglepő, hogy a legolcsóbb választást az új kaszt lapjaiból lehet összeállítani: a lapkészlet bárki számára elérhető szinte azonnal a játék megkezdése után. Sok játékos az olcsósága miatt támaszkodik a Demon Hunter kasztra. Természetesen elmarad hatékonyságban a fenti tempó változattól, de gyakorlással ez a lista is hozhat nagy winstreakeket. Kevesebb befejező eszköze van (nincs Metamorphosis, nincs Kayn Sunfury), viszont az Outcast kulcsszót kihasználva itt is szépen lehet egyensúlyozni a harctér elárasztása, és a pakli felhúzása között. Legnagyobb ellenségei a sok Taunt, és a 2 sebzéses AoE-k (főleg Priest oldalról), de egy megfelelően időzített Altruis the Outcast a harctér kiépítése közben takaríthat az ellenfél oldalán.


Az egész videó hat paklijából három Demon hunter, ráadásul elég nagy az átfedés a lapjaik között. Ez a felállás teszi lehetővé, hogy a megfelelő counter listák megerősödjenek. A Priest lista kifejezetten erős ellene a takarító varázslataival, és a gyógyulási lehetőségekkel. Sajnos a Sacrificial Pact nerfelése kiejtette a Warlock-ot a Demon Hunter elleni harcból.

Sokat kell még várnunk, hogy újabb lapokkal befolyásolják a metát, és a hírek szerint nem terveznek további nerfeket.

Vajon lesz még valaha olyan pakli ami képes megfogni Illidant?

/Forrás: RegisKillbin/

Vissza a főoldalra!

pakli meta

További híreink