HírekRészletek az október 20-ai esemé...

Részletek az október 20-ai eseményről és az ott történtekről

Borovi Bence | 2017.10.21 08:00
4693

Infinity eSport Bár

Nem sikerült túlságosan jól a tegnapi (október 20-ai) esemény. Úgy tűnik, hogy a Blizzard nem ennyi főre tervezte a Brawlt.

 

Rövid összefoglaló (részletek az összefoglaló alatt):

  • 17:00 és 18:00 között elég sokan meg tudták szerezni, utána már szinte senki
  • Először gondoltuk, hogy a wi-fi nem bírja. Nyilván lassú is volt a wif-i a hatalmas terheléstől, de 19:00/19:30 körül kiderült, hogy a Blizzard oldalán lesz a hiba
  • A bécsi esemény ugyanígy nem sikerült
  • Az eseményen kiosztottam 250 db Hearthstone Hungary-s kitűzőt, igazából mindenkinek adtam, akit ott láttam (mind el is fogyott 22:00-ra)
  • Továbbá kiosztottam (különböző kérdésekre az első helyes válaszolónak) két poharat, (Leeroy és Nozdormu) két posztert (eredeti Hearthstone-os és Un'Goros), egy beszélő sörnyitót és egy elképesztően ritka Hearthstone-os kitűzőt, melyet a 2016-os BlizzConon szereztem.

Részletek (az én szemszögemből):

Az eseményre 354-en jelentkeztek. 17:00-kor értem oda, rögtön le is teszteltem és meg is lett  a hős, majd utána szóltam mindenkinek, akit bent láttam. Ezt követően elég szépen a dolog, bár voltak disconnectek, de azért sokan meg tudták szerezni Nemsy-t. 150 főt is jelzett a Fireside Gathering, majd 18:00 környékén ez lement 0-ra szinte mindenkinek, illetve maximum kb. 10 főt írt, a Nearby Players részen pedig mindössze egy orosz nevű játékost látott a többség, akit amúgy nem találtunk a helyszínen, de valakinek válaszolt és kínai (nem cirill) karakterekkel írt vissza. Érdekes volt.

Hearthstone brawl 113 fővel

Ezt követően kiosztottam az első poharat, majd láttam Mormota hozzászólását az oldalon. Ez úgy 18:45 körül lehetett. Akkor jutott tudomásomra, hogy áll a sor kint az utcán, csak azt nem értem azóta sem, hogy miért álltak az emberek az utcán?! Bent egy csomó hely volt, de valamiért megálltak a lépcsőnél sokan és ezért kint azt gondolták, hogy tele van az egész hely. Kimentem - csináltam egy fotót - és szóltam, hogy "nem tudom miért álltok itt, hátul van egy csomó hely". Azt hiszem mindenki be is jött, aki kint állt.

Akkor körbementem, osztottam mindenkinek kitűzőket és elmondtam, hogy valószínűleg a wi-fi-vel van gond. Aztán láttam, illetve többen mondták is, hogy de a Ranked megy, a YouTube megy, a Facebook megy, stb.. Kezdett gyanússá válni a dolog, végül többen is írtunk a Blizzard Supportnak, mindegyik supportostól más választ kaptunk, de az egyik végül azt írta, hogy "nem ennyi főre lett tervezve, hanem kb. 20-30-ra", bár ezt az információt már 21:00 körül tudtuk meg. Közben a többség várt, kiosztottam még egy poharat és két posztert.

Miután az kiderült, hogy a Blizzard elvileg nem ennyire főre tervezett, akkor ezt be is mondtam a mikrofonba, majd megkértem mindenkit, hogy lehetőleg ne használják a wi-fi-t, illetve le is tiltottam egy-két percre néhány játékost, aki a wi-fi-n volt. Sajnos már ez sem segített a dolgon. Valószínűleg az, hogy 18:00 előtt fölmentek 150-en a Fireside Brawlba kinyírta azt - bár rejtélyes módon mindig előfordult egy-két játékos, aki meg tudta csinálni. Igazából 18:00 előtt többen mobilnetről is megcsinálták, mert nem mindig kért a játék wi-fi-t, elég volt a GPS is.

Aztán ismét mentem egy kört, mivel nem mindenki hallotta, amit a mikrofonba mondtam. Elmondtam mindenkinek, hogy mi a helyzet, nagyon sajnálom, hogy így alakult és ismét adtam mindenkinek kitűzőt - akinek még nem volt. Majd feltettem az utolsó kérdést is és az első helyesen válaszoló megkapta a speciális kitűzőt.

22:00-kor még nem ért véget az esemény, mert sokan továbbra is próbálkoztak. Úgy gondolom, hogy egyébként egészen jó hangulat alakult ki annak ellenére, hogy sokaknak nem járt Nemsy. Volt néhány szerencés játékos, akinek egyébként sikerült 18:00 után is, sőt még 22:30-kor is sikerült valakinek. Sajnos 22:30-kor "eltűnt a Brawl" a Hearthstone-ból, úgyhogy az volt az esemény vége.

Ezt még közöltem mindenkivel és én 22:42-kor távoztam. Ekkor tudtam meg, hogy a bécsi eseményen is az történt, ami nálunk. Ők kb. 200-an voltak.

Még egy fontos információ: Az eseményen is többször elmondtam, hogy írni fogok a Blizzardnak és megpróbálom rávenni őket, hogy adják oda az új hőst mindenkinek, aki jelentkezett a HearthCupon.

Reddit: Just arrived home from a real Tavern and...  - Ez a mi eseményünkről szól, a Reddit/r/Hearthstone főoldalán van kint és a hozzászólások közt többen is írják, hogy másoknak sem ment (pl.: Tokyo-ban sem).

Még egy redditről: So the fireside gathering warlock promotion is a total disaster. - Moszkvában sem sikerült megszerezni.

Még egy megjegyzés: A Hearthstone Hungary facebook oldalán két ember írta nekem, hogy nem találták a szervezőt (engem). Ezt nagyon sajnálom, folyamatosan mentem körbe, beszéltem mindenkivel, osztottam a kitűzőket, de a pultosok is tudták, hogy ki a szervező, ha esetleg valaki nem talált, akkor ők is meg tudták mondani. Az mondjuk tény, hogy nem jártam kint az utcán, de nem gondoltam arra, hogy az emberek az utcán állnak, mikor hátul csomó hely volt (pl.: 10 gép még szabad volt, oda is le lehetett volna ülni). Szóval csak az nem talált meg, aki nem is akart megtalálni.

Vissza a főoldalra!

kocsma nemsy beszámoló

További híreink