HírekRoger és Reall kitiltva a Hearth...

Roger és Reall kitiltva a Hearthstone Grandemasterből egy évre

Borovi Bence | 2019.04.03 14:00
1820

Roger Hearthstone ban

A Blizzard Esport részlege még március 20-án jelentette be, hogy csalások miatt kitiltják a két taiwani játékost a Grandmasterből egy évre.

 

Roger nyerte meg március elején a HCT Téli Bajnokságát (erről itt írtunk), és még meg is jegyeztem a hozzászólásokban, hogy "nehogy megint kiderüljön, hogy csalt". A Téli Bajnokságon elméletileg tisztességesen játszott, ennek ellenére korábban már több csalást is elkövetett.

A HCT áprilisi Világbajnokságából nem zárta ki a Blizzard (ami egyébként pont Roger otthonában, Taiwanon lesz április 25.-étől 28-áig), de a 2019-es Hearthstone Esport legmagasabb szintjéből, a Grandmasterből igen!

  • 2018 áprilisában Roger és Reall "win-trade-eltek", ahogyan erről már korábban is írtunk, vagyis Legenda rangon egyszerre kezdtek el meccset keresni, hogy összekerüljenek, majd Reall egyből feladta, hogy Rogernek több HCT pontja lehessen.
    • Ezért semmilyen büntetést nem kaptak.
  • 2018 októberében a Hearthstone Global Games-en a taiwani csapat (Roger, tom60229, Shaxy és Reall) a streamet nézte a saját meccséről, hogy láthassák az ellenfél lapjait (késleltetve van a stream, de húzták az időt, így a másik csapat kezdő kezét már láthatták, mert nem olyan sok a késleltetés).
    • Ezért ki lettek zárva a versenyből (és Szingapúr került a helyükre a pontok alapján - erről itt írtunk).
  • A Blizzard most elismeri, hogy nem tették meg a szükséges lépéseket, ezért most bejelentették, hogy Roger és csapattársa, Reall nem kerülhet be a Hearthstone Grandmasterbe egy teljes éven keresztül!
  • Roger megtarthatta bajnoki címét a HCT Téli Bajnokságáról és részt vehet a Világbajnokságon április 25.-étől 28.-áig.

Forrás: Reddit/r/Hearthstone - Sam Braithwaite a Hearthstone Esport kompetitív integritásáról


Vegyél részt te is a 2019-es Hearthstone Esportban, még akár Te is lehetsz Grandmaster! A Hearthstone Hungary oldalsávjából is bármikor jelentkezhettek a közelgő Hearthstone Masters selejtezőkre. A teljes versenysorozatról pedig már korábban beszámoltunk.

Hearthstone Masters

2019. március: Vegyél részt online versenyeken! Kártyacsomagok, Las Vegas, $250 000

Soha nem volt ilyen egyszerű részt venni a Hearthstone Esport Bajnokságban! Most Te is bármikor beszállhatsz egy online versenybe!

hct masters esport

További híreink