HírekÜdvözlünk egy új, globális Battl...

Üdvözlünk egy új, globális Battle.Neten!

Borovi Bence | 2021.06.11 12:00
935

Blizzard Battle.Net

Részletek a globális Battle.Net bevezetéséről a platform vezetőitől, és fejlesztőitől. A globális Battle.Net június 8-án élesedett.

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Lebontjuk az akadályokat.

Mindig egy olyan helynek képzeltük el a Battle.Netet, ahol a játékosok kapcsolódhatnak, együttműködhetnek, és játszhatják kedvenc játékaikat. Ezt az álmot most igazán globális szintre tudjuk emelni.

"Amikor a Battle.Net először megjelent, a célja egy többjátékos élmény volt, ami egyetlen játékhoz készült." - árulta el Arron Goolsbye a Battle.Net platformtervezésének alelnöke.

"Ugorjunk gyorsan 10-15 évet, és a Battle.Net már egy olyan szolgáltatássá fejlődött, ami már az összes Blizzard játékot érinti, viszont még mindig azon az elven, hogy a játékosok leginkább a saját régiójukban játszanának egymással. Az internet sokat változott az elmúlt 10 évben, aminek köszönhetően globális, és platformokon átívelő élményeket lehet teremteni magas minőségben. Ezért most a Battle.Net ismét fejlődik."

A mai naptól kezdve a különböző régiók barátlistái össze lesznek vonva egy közös listává*, vagyis többé nem kell régiót váltanod ahhoz, hogy a világ túlsó felén lévő barátaiddal csevegj. "A globális Battle.Net megjelenésével most először van arra lehetőség, hogy a játékosok szerte a világban mindenféle akadályok nélkül gyűljenek össze a Blizzard ökoszisztémában." - mondta Diana Hubbar, a Battle.Net platform tervezője. "A játékosok könnyedén új barátokat szerezhetnek, bővíthetik a csoportokat és a közösségeket - új kötelékek alakulhatnak ki a jelenlegi és a jövőbeli epikus játékaink során. Ez csak az első lépés, és innentől kezdve csak egyre jobb lesz." - tette hozzá Diana.

A globális játékélmény és közösségi összekötődés új korszakához illően a Battle.Net logót is frissítettük.

barátok az egész világon

"Észrevettük, hogy a játékosainkat jobban szolgálná egy globális Battle.Net, ami megszüntetné a régiós koncepciót." - mondta Jeff Allison, a Battle.Net vezető termékmenedszere. "Azonban az akadályok leküzdése (a régiók megszüntetése) egy igazán komoly mérnöki feladat volt. Most, hogy megtettük, alig várjuk, hogy a Battle.Net közössége együtt beszélgethessen és játszhasson tartózkodási helytől függetlenül."

A globális Battle.Net másik új funkciója a platformok közötti játékot is lehetővé teszi, vagyis a PC-s és a konzolos játékosok is együtt játszhatnak. Ezt a lehetőséget először az Overwatch játékosok tapasztalhatják meg hamarosan.

"Bárhol új barátokra lelhetsz, amint a Battle.Neten elérhető játékok elkezdik használni ezt a fejlesztett rendszert. Alig várjuk már, hogy a világ több milliárdnyi játékosa együtt játszhasson és barátokat szerezzen attól függetlenül, hogy hol vannak, és milyen eszközökön játszanak." - mondta Goolsbey.

Ezekkel a Battle.Net fejlesztésekkel a fejlesztők még több globálisan összekötött élményt adhatnak a játékosaink számára a jövőben! Majd ezekről is beszámolunk!

*Kivéve Kínát.

Forrás: Blizzard

Vissza a főoldalra!

blizzard battlenet

További híreink