Összes pakli Új pakli

Odd-aggro Mage

Minden információCsak a pakli lapjai

 A standard meta egyik legjobb paklija 2019. január 16. és 22. között.

Ez a pakli ebben a cikkben szerepel:
Vicious Syndicate Data Reaper Report #119


Részlet a Vicious Syndicate Data Reaper Report sorozatának 119. részéből:

 

A mágus már épp eltűnni látszott a létráról, mikor hirtelen ezen a héten a fejük tetejére álltak a dolgok: a kaszt népszerűsége minden szinten növekedésnek eredt, hála az Aggro-Odd Mage tömeges visszatérésének. Ez a fordulat a legendás szinteknél a legdrasztikusabb, ahol a legutóbbi héten már alig lehetett látni, de ma az ottani meta 1,5 %-át foglalja el. Az Odd Mage (kontroll) is felemelkedőben van a játék számai alapján.
...
Az Aggro-Odd Mage most, a metában való újabb felbukkanásának pillanatánál jónak tűnik . Már-már túlságosan is jónak érződik annak tudatában, hogy milyen kevés választotta el a kihalástól. Azonban mióta lelépett, a meta változott egy keveset a javára: jók az esélyei a Midrange Hunter-rel szemben (ellentétben a borzalmas eredményeivel a hanyatló Spell Hunter esetén), és dominálja a Resurrect Priest-tel vívott meccseit (70%-os győzelmi rátával). Bármelyik pakli, ami képes alázni a feltámasztós papot erősebbnek mutatkozik a legendás szinteken, erre a legjobb példa az Odd Rogue és a Miracle Rogue. Az Agró páratlan mágus most úgy tűnik nagyobb számokkal biztosíthatja be magát a metában, és zászló hordozójává válhat kasztjának, amit kis híján elragadott a halál, és mindezt Nightblade-del az oldalán teszi!
...
A mágus új élet jeleit mutatja, hála az Aggro-Odd Mage népszerűsége emelkedésének és biztató eredményeinek: haszna származott a Resurrect Priest, a Holy Wrath Paladin és a Midrange Hunter mai hetekben bekövetkezett népszerűség növekedéséből, miközben az agresszív paklik nem adtak számot arról, hogy képesek lennének büntetni nem túl koherens kezdéséért. Nagyon erős pakli tud lenni, ha ellenállás nélkül egyengetheti térfelét, szóval nagyon hatásos az "AFK* amíg nem OTK-zok**" stílus ellen, ami egyre jobban és jobban terjed a metában. Továbbá, egy Spiteful Summoner, ami mindig Ragnaros the Firelord-ot idézi roppantul erős azokkal szemben, akik csak hátra dőlve várják, hogy ellenfeleik arcba vágják.

A mai pakli szerkezetekre térve, rengeteg tér akad még a fejlesztéséhez: bárhonnan is nézzük, a Nightblade-et gyengének tartjuk, ellenben a Fungalmancer csodás ötös, amiből kettőnek kéne lennie a paklikban. Észleltük még, hogy 4 darab titok kártya használata segíti mind a Secretkeeper - az egyetlen igazán fenyegető egyesünk -, mind a Kirin Tor Mage konzisztenciáját.

De nem csak ezek az új hírek a mágusról: Thijs jelenleg a Control Odd Mage megfiatalításán fáradozik, és az archetípust roppant erős nyerési aránnyal vezette a magasabb legendás szinteknél. Összeállítása Blazecaller-eket és Astromancer-eket is alkalmaz a hetesek helyén, még több fenyegető eszközt biztosítva ezzel a paklinak, ami egyébként szenved passzív természetétől. Úgy gondoljuk ez a megoldás határozottan erősebbé teszi a paklit.

A Big-Spell Mage túlságosan lassú ahhoz, hogy stabilan tudjon teljesíteni a mai metában. Így hogy túlszaporodtak az OTK paklik, a mágusnak nincs érdemi válasza ezeknek a stratégiáira a játékok későbbi szakaszában. Jaina legjobb lehetősége a létrán, hogy arcra megy, és azt minél gyorsabban veri be.

* "Away from Keyboard", amikor valaki távol van éppen a számítógépétől.
** "One Turn Kill", egy körös kivégzés.

2019.11.29.
Pakli leírás formátum felújítva.

4

Khadgar HearthstoneBuBi profilképe

BuBi (Golden Common)

Létrehozott paklik: 546

365 napon belül: 54

Átlagos értékelés: 0.65

Leggyakoribb kaszt: Rogue

Mage lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettArcane Missiles x2 1
Rastakhan's Rumble kiegészítőDaring Fire-Eater x2 1 1 1
The Witchwood kiegészítőBlack Cat x2 3 3 3
The Witchwood kiegészítőCinderstorm x2 3
Legacy szettCounterspell x2 3
Kobolds & Catacombs kiegészítőExplosive Runes x2 3
Legacy szettKirin Tor Mage x2 3 4 3
Rastakhan's Rumble kiegészítőPyromaniac x2 3 3 4
The Boomsday Project kiegészítőStargazer Luna x1 3 2 4
Rastakhan's Rumble kiegészítőJan'alai, the Dragonhawk x1 7 4 4

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Kobolds & Catacombs kiegészítőDire Mole x2 1 1 3
Journey to Un'Goro kiegészítőFire Fly x2 1 1 2
Legacy szettSecretkeeper x2 1 1 2
The Witchwood kiegészítőClockwork Automaton x2 5 4 4
Kobolds & Catacombs kiegészítőFungalmancer x2 5 2 2
Legacy szettLeeroy Jenkins x1 5 6 2
The Witchwood kiegészítőBaku the Mooneater x1 9 7 8

Még több Mage pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2019.01.27 13:55

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

Tegnap álltam neki a létrázás befejezéséhez erre a hónapra, 3 páratlan mágus jött velem szembe, két agró meg egy kontroll (utóbbi nem a részletben szereplő volt), szóval meg tudom erősíteni a visszatérésüket. Úgy látszik a Sárkánysólymok sosem adják fel, de hát mi mást is várhatnék, amanik... bár, most hogy a Big-Spell felejtős tényleg nem nagyon marad más a mágus kedvelőinek a létrára, kíváncsi leszek mi lesz így velük megint.

Ja, és tényleg kezd már megint kicsit sok lenni az OTK pakli, részemről valamikor vagy el tüntethetnék ezeket, vagy biztosíthatnának lehetőségeket a velük való interaktáláshoz. Mert nekem speciel ez így nem bejövős, hogy csak lerohanni lehet ezeket. Sokkal... nem, vadászokkal szívesen találkozok, OTK paklikkal így nem. Februárban rendet próbálok vágni közöttük a Demonic Project-tel, más út nekem nem járható.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#2

2019.01.27 15:35 | Válasz: (#1) VaBeZ (Rare) hozzászólására

Neveletlen profilképe

Neveletlen (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Mordigo#2873

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Igen, én is ezért hanyagolom a Big Spell paklit mert az OTK ellen esélytelen nyerni vele :/

(De ugyanez igaz lehet a sima Odd-Warriorra vagy bármilyen control paklira, mert sok combo pakli nagyon hamar végigpörgeti az egész decket és nem lehet semmit tenni ellenük.Tudom mindig ezzel jövök, de kéne az a Dirty Rat standardra is :) )

A Controlos Odd Mage-t pár nappal ezelőtt próbáltam ki pár változtatással a Thijs féle változatot kis elementalos beütéssel, eddig 7-6 vele, tetszik hogy rugalmas a pakli és lehet akár agresszívebben is játszani ha úgy kívánja a helyzet, bár az OTK-k ellen vele is csak a lerohanás az egy esély, bár az már többször összejött, és még a legkeményebb control paklikat is képes megfogni, szerintem vállalható pakli.

#3

2019.01.28 11:27 | Válasz: (#1) VaBeZ (Rare) hozzászólására

Samaritan profilképe

Samaritan (Common)

BattleTag: Samaritan#2830

Kezdő játékos

Nekem még Standard-en jól húz a Big Spell, kb. egy huzamban mentem fel 13-ról 11-re, arra szerencsére nincs sok kombó deck. Az aggró mage-et is kipróbáltam, de egész egyszerűen a Hunter-ek és az Odd/Even Palák ellen nem tudok ezzel a deckkel hatékonyan menni. A Thijs-féle Astro-Blaze verzió megjegyzem már futott egy kört egy pár hónapja (akkoriban volt 2 fő iránya a Big Spell Mage-nek, az Astro-Spiteful vonal, meg az Elemental-vonal), gondolom a kettőt próbálja egy kicsit aggresszívabb deck-ké formálni.

Nekem a Jan Alai+Zola-s verzió jön be, de az tényleg nagyon passzív az elején.

Szerkesztve: 2019.01.28 11:27

#4

2019.01.29 09:54 | Válasz: (#3) Samaritan (Common) hozzászólására

Neveletlen profilképe

Neveletlen (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Mordigo#2873

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Én Big Spell-ből az általam feltöltött verziót használom ha azzal játszok, de az valahogy rank5-ben nem szuperál annyira

míg Odd Controlból ezt a verziót, eddig nem olyan rossz csak kicsit rá kell érezni, persze nem Tier 1

AAECAf0ECMrDApvTAsPqAs7yAp74AqCAA6aHA6iHAwvsB5vCAuvCAsjHAtvTAtfhArfxAsP4Ar36AqSHA82JAwA

-1 Arcane Tyrant

+ 1 Glacial Shard 

#5

2019.01.29 10:37

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

A Big-Spell-hez hasonlóan a prtl kontroll paklihoz is hiányzik nekem egy s más, így főleg az asztal másik oldaláról tudok beszélni róluk. Az utóbbi szerintem kiszámíthatóbb, lehetek bátrabb ellene, mert: "hoppá, nincsen Polymorph-ja, hoppá, nincsen Blizzard-ja..." nyilván így is van mire figyelni, de nem tud minden körben lesöpörni az asztalról. Jan'alai, the Dragonhawk erős, főleg ha Zola the Gorgon-nal több jön belőle, de ha nem is tudom azonnal lekapni Ragnaros the Firelord-ot, akkor a jó régről megszokott módon körbe tudom játszani. Az Astromancer tud még kellemetlen lenni, ha jót dob a kockájával, meg Frost Lich Jaina itt is Frost Lich Jaina.

Nem tudom mi lesz a prtl kontroll-lal a hős lap nélkül, de néztem, hogy a pakli két harmada megmarad a rotáció után is. Kíváncsi vagyok kap-e még utánpótlást jövőre, mert a Big-Spell kiesésével a tempón kívül semmilyen alapja nem marad a mágusnak.

Szerkesztve: 2019.01.29 11:45

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás