Mini-hírekZsoldosok Könyve 8. rész - ...

Mini-hír: Zsoldosok Könyve 8. rész - Varden Dawngrasp

2021.06.02 11:30
242

Zsoldosok Könyve 8. rész - Varden Dawngrasp

Egy kíváncsi zseni, aki a megváltást keresi népe szemében...

Dawngrasp életének nagy részét Ezüstholdban töltötte mindent tanulmányozott, ami varázslattal kapcsolatos. Szinte természetfeletti tehetséget mutatott a misztikum iránt és nagyon rövid idő alatt képes volt elsajátítani a mágia különféle tudományterületeit. Maga Napjáró Kael'thas herceg képezte, aki a Kirin Tor Főtanácsának volt a tagja. Úgy tűnt, hogy Dawngrasp Quel'thalas mágusainak soraiba emelkedik és elnyeri a Magister címet.

De Arthasnak és a Veszedelemnek más tervei voltak. A Napkút elpusztulását követően Kael'thas Peremföldre ment, de Dawngrasp nem követte. A herceg későbbi árulása után sok magister, köztük Rommath Nagymester azt gyanította, hogy Dawngrasp az áruló herceg mellett állhat. A mágusok közül kizárva Dawngrasp belemerült a mágia tanulmányozásába.

A Hulló Csillagok Éjszakája után egy troll jelent meg Ezüstholdban. Kazakusnak hívták és keresett valakit, aki segít neki összegyűjteni a Barrensre hulló izzó szilánkokat. A troll szándékait Dawngrasp gyanúsnak találta, így egyedül indult Kalimdor felé, hogy többet tudjon meg arról a hatalomról, ami ezekben a szilánkokban rejtőzik...

Varden Dawngrasp egy 4 Manás 3 Támadással és 3 Élettel rendelkező Legendary, aki a Mage kasztot segíti varázstudományával. Képessége, hogy kijátszáskor (Battlecry) megfagyaszt minden ellenséges lényt. Ha már bármelyik is fagyasztva volt akkor 4-et sebez bele.

"Varden Dawngrasp képes tüzet varázsolni, jégesőt idézni és egy éjelfet báránnyá változtatni egy csettintéssel. Tudván, hogy a valóság milyen változékony tud lenni, bizonyos elnevezések teljesen jelentéktelenek."

Érdekesség: az eredeti szövegben sehol sincs Dawngrasp neme meghatározva.

Korábbi történetek:

Rokara

Kurtrus

Xyrella

Cariel

Scabbs

Tavish

Tamsin

Glosszárium:

Ezüsthold: Silvermoon

éjelf: Night Elf

Hulló Csillagok Éjszakája: Night of Falling Stars

Kirin Tor Főtanácsa: High Council of the Kirin Tor

misztikum: arcane

Rommath Nagymester: Grand Magister Rommath

Napjáró Kael'thas: Kael'thas Sunstrider

Peremföld: Outland

Veszedelem: Scourge

Vissza a mini-hírekhez!

További híreink