HírekA Mammut Éve

A Mammut Éve

Borovi Bence | 2017.02.16 22:00
7623

Year of the Mammoth Hearthstone

Tömérdeknyi nagyszerű dolog vár ránk a Hearthstone 2017-es évében. Új tartalmak, innovatív módok, hogy még egyszerűbben játszhass együtt a barátaiddal, javítások a Hearthstone-ban, hogy továbbra is friss és izgalmas maradhasson, továbbá sok-sok más! A tovább után megtudhatod, hogy mi fog történni idén.

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

A Mammut Évének ütemterve

2017-ben véget ér a Kraken éve és egy új Hearthstone év veszi kezdetét: A Mammut Éve. Minden Hearthstone év egy friss kezdetet hoz el egy új Standard formátum formájában. Amint a Mammut Éve hivatalosan is elkezdődik a 2017-es év első kiegészítőjével, a Blackrock Mountain, a Grand Tournament és a League of Explorers kártyái csak a Wildban lesznek elérhetőek.

Szett rotáció közeleg

Tavaly bevezettük a Hearthstone új játékmódját, amivel megérkezett a Standard és a Wild formátum.

A Standard formátum segít, hogy a Hearthstone izgalmas és mindenki számára hozzáférhető legyen az új kártyák érkezését követően is. Célunk a Standarddel, hogy a játék frissként hasson a játékosaink számára, továbbá az újabb játékosok könnyen bekapcsolódhassanak a játékba anélkül, hogy túlságosan sok kártyára lenne szükségük. A Standard több szabadságot ad a fejlesztőink számára is, amikor új kártyákat terveznek.

Azonban a Kraken Éve során bizonyos Classic kártyák ellehetetlenítették ezeket a célokat. Ha a kártyák túlságosan gyakran fordulnak elő a paklikban és "automatikusan" bele kell tenni egy pakliba, akkor a pakli készítési lehetőségek korlátozottak lesznek. A paklik változatossága megáll, feltehetőleg izgalmasabb lapok feledésbe merülnek és a játékélmény kevésbé dinamikussá válik. A kártyák többségének szituációs lapoknak kellene lenniük a pakli típusától függően.

Céljaink eléréséhez szükséges, hogy bizonyos Classic szett lapok a jövőben csak a Wild formátumban legyenek elérhetőek. Ezek a kártyák bekerülnek egy új Hall of Fame szettbe, ami a jelenlegi Reward szett lapjait is tartalmazni fogja (Erre a szettre azért van szükség, hogy ne legyen inkonzisztencia, mert furán nézne ki, hogy egyik Classic lap a Standard része, míg másik nem. Így egyértelmű lesz, hogy a Hall of Fame szett lapjai csak a Wildban érhetőek el, a Classic szett lapjai pedig mindenhol, ahogy eddig is - a szerk.).

Hall of Fame

Semleges lapok

Fejlesztői megjegyzés: Hat Classic kártya kerül be a Hall of Fame szettbe, amelynek az első három kártyája erőteljes semleges lapokat tartalmaz. Ezek a lapok túl gyakoriak a paklikban és csökkentik annak az esélyét, hogy új kártyák nagy hatást érjenek el. Ez különösen igaz az 5 Manánál drágább lapokra, hiszen azokból kevesebbet használnak a játékosok.

Azure Drake

Azure Drake

Fejlesztői megjegyzés: Az Azure Drake egy túlságosan erős semleges kártya, ami túlságosan sokoldalú és emiatt az egyik leggyakrabban használt lappá vált a játékba. Több 5 Manás lapnak kellene lennie, amik közül a játékosok választhatnak ahelyett, hogy automatikusan beteszik az Azure Drake-et.

Sylvanas Windrunner

Sylvanas Windrunner

Fejlesztői megjegyzés: Hasonló a helyzet, mint az Azure Drake-nél, csak itt a 6 Manás lapok közül automatikus választás Sylvanas. Sőt, Sylvanas-nak van a legerősebb Deathrattle-je a játékban - összehasonlításképpen a Priest Mind Control-ja 6 Manába kerül. Hamarosan izgalmas Deathrattle lapok érkeznek és Sylvanas-szal túlságosan erősek lennének a Standardhez.

Ragnaros the Firelord

Ragnaros the Firelord

Fejlesztői megjegyzés: Ragnaros-t gyakran játsszák control és midrange típusú paklikban is, sőt bizonyos aggro pakliknál is előfordul, mint "finisher". Azonnali értéke és ereje miatt a pakli készítésnél ezt a kérdést teszik fel a játékosok: "Ez a nyolc Manás lény jobb, mint Ragnaros?" ahelyett, hogy ezt kérdeznék: "Ez a nyolc Manás lény a legjobb választás a paklim típusához?". Tucatnyi kártyát nem láttunk héttől kilenc Manáig Ragnaros miatt és a paklik többségében általában csak egy ilyen drága lapot szoktak használni.

Kasztspecifikus kártyák

Power Overwhelming

Power Overwhelming

Fejlesztői megjegyzés: Ezzel a lappal túlságosan hatékonyan lehet "trade-elni" vagy nagyon sokat sebezni mindössze 1 Manáért. Ezzel a változással, hogy átkerül Wildba, meg tudunk akadályozni néhány őrült kombinációt és sebzést. A Warlockok egyébként is túlságosan sok Classic kártyát használnak, emiatt a paklik kevésbé változnak, amint egy új kiegészítő megjelenik. Ez a változtatás segíteni fog, hogy változatosabbak legyenek a Warlock paklik az idő múlásával.

Ice Lance

Ice Lance

Fejlesztői megjegyzés: A Freeze Mage egy élvezetes pakli, ami már több, mint három éve itt van közöttünk és most már szeretnénk több változatosságot látni a Mage paklikban egy kiegészítő megjelenését követően. Ezzel a változással a Freeze mage-ek tovább létezhetnek Wildban, miközben több változatosság várható a Standardben. Az Ice Lance miatt nem készíthettünk erőteljes Spell Damage kártyákat és olyan designokat sem, amelyekkel duplikálhatnád a kártyáidat. Továbbá nagyon sok sebzésre is képes ez a lap, ami miatt néha kulcsfontosságú volt a 30-at sebző kombókban.

Conceal

Conceal

Fejlesztői megjegyzés: A Stealth egy nagyon erőteljes mechanizmus és nagyon frusztráló lehet ellene játszani - bizonyos kasztoknak jobban, mint másoknak. A Hearthstone-nak egy olyan játéknak kellene lennie, ahol kijátszanak valamit, majd az ellen valamit, de a Conceal miatt nem lehet reagálni a Rogue által kijátszott lényre. Először arra gondoltunk, hogy a Gadgetzan Auctioneer-t tesszük át Wildba, de végül úgy döntöttünk, hogy a Conceal kerül át, mert az Auctioneer az egyik legjobb kártya, a játékos képességeinek tesztelésére. Úgy gondoljuk az Auctioneer ereje csökken ezzel a változással és azok a meccsek, ahol az Auctioneert játszák sokkal interaktívabbak lesznek.


Szerettük volna a játékosoknak megadni a lehetőséget, hogy betörjék a Hall of Fame-be kerülő Classic kártyákat teljes áron, de úgy éreztük a céljainkkal szembe megy az, hogy arra ösztönözzük a játékosainkat, hogy törjék be a nagyszerű Wild lapjaikat.

Ezért csak úgy odaadjuk a lapok teljes kraftolási költségét!

Az összes Hall of Fame-be kerülő lapért teljes kraftolási költséget fogtok kapni, amennyiben rendelkeztek a kártyával, de csak annyiszor, ahányszor egy lap szerepelhet egy pakliban. (Igen, ez azt jelenti, hogy a Golden Ragnaros-odért 3200 Dustot fogsz kapni!) (Hiába van egy Legendary-ból tíz darabod, csak az elsőért fogsz teljes Dustot kapni, mert annyi szerepelhet egy pakliban. Aki rendelkezik egy lap Golden és sima változatával is, az csak a Goldenért fog Dustot kapni. - a szerk.) A Dustot automatikusan megkapod, amint a Mammut Éve kezdetét veszi.

Kalandozás a kiegészítőkben

Sokat tanultunk a Kraken Évéből Az egyik dolog, amire fókuszálni szeretnénk a Mammut Évében, hogy további pakli készítési lehetőségek és pakli variációk legyenek a Hearthstone-ban.

Ezért a Mammut Évében három ~130 kártyás kiegészítő fog érkezni.

A kalandok nagyszerű történeteket tudnak elmesélni a Hearthstone univerzumáról. Képzeljétek el, hogy hasonló módon megtanulhatjátok a történetét minden egyes szettünknek. Elmagyarázni, hogy ki a Jade Lotus több Gagdetzan család csatája során egy nagyszerű kiegészítés lett volna a Gadgetzanos történethez. Ez egy olyan koncepció, amit többször szeretnénk csinálni a jövőben: A történet elmesélését és a kalandok nagyszerű küldetéseit vegyítjük a kiegészítők kártyáival.

A kártyákat kártya csomagokkal lehet megszerezni, mint korábban is, továbbá minden egyes kiegészítőhöz tartozni fog egy opcionális küldetés mód is, ami segít elmagyarázni a kiegészítő témáját és élvezetes kihívásokat biztosít.

Mammut Éve

Szeretnénk a jövőben is rugalmasak maradni és finomítani kívánunk a tartalmainkon, hogy mindenki számára sokkal élvezetesebbek lehessenek. A 2017-es év második kiegészítője lesz az első lépésünk az új design irányába és arra a koncepcióra fogunk építeni. Ezekről a küldetésekről később várható további információ.

A Wild formátum

A Blackrock Mountain, a Grand Tournament és a League of Explorers csak a Wildban lesz elérhető, ezzel még izgalmasabb lesz a Wild formátum, mint valaha! 2017-ben több módon is támogatni fogjuk a Wild formátumot.

Nem sokkal a következő kiegészítő megjelenését követően tervezzük a Heroic Tavern Brawlt bevezetni Wild formátummal. Ilyen sok kártya mellett a legszenvedélyesebb és legelkötelezettebb Hearthstone játékosokat és pakli készítőket tesszük próbára.

Együtt fogunk működni több Hearthstone verseny szervezővel is annak érdekében, hogy több Wild versenyt rendezzenek. Szeretnénk, hogy a közösség mindkét játékmódot élvezhesse és reméljük, hogy a hivatalos támogatásunk mindkét játékmód iránt ezt elő fogja segíteni.

Elképesztően izgatottak vagyunk a folyamatosan növekvő Wild ökoszisztéma iránt és új, izgalmas módokkal fogjuk a jövőben is támogatni.

Fireside Gatheringek

A Fireside Gatheringek sokat jelentenek számunkra, ezért további funkciókat fogunk bevezetni a játékba, hogy a Fireside Gatheringet is támogassa. Hamarosan új információk várhatóak erről is - sosem késő, hogy te is fogadóssá válj.

Ünnepeljük együtt a Mammut Évét

Ez még nem minden! A következő kiegészítő megjelenése előtt napi belépésért jutalmakat fogunk adni limitált ideig. A jutalom lehet Dust, Gold, kártya csomag és egyéb meglepetések.

Maiev Shadowsong

Maiev Shadowsong Hearthstone hero

Új Rogue hős, aki előtört az árnyak közül. 10 000 éven át kellett elviselni Illidan "You are not prepared" vicceit. Rettegjen a Légió: Ezt a bosszúra szomjazó Night Elfet könnyebben hozzáadhatjátok a gyűjteményetekhez, mintha egy felhoundot kellene megtanítanotok néhány új trükkre. Csak nyerjetek 10 játékot Standard Rankeden vagy Casualon a következő kiegészítő megjelenését követően.

Nagyon sok minden vár ránk 2017-ben a Hearthstone-ban; reméljük, hogy élveztétek ezt a betekintést a Mammut Évébe és találkozunk a kocsmában!

Forrás: Battle.Net - Hearthstone: A Mammut Éve

Vissza a főoldalra!

standard wild hős kiegészítő bejelentés

További híreink