HírekBattlegrounds: Változott a ponto...

Battlegrounds: Változott a pontozás a legjobb játékosok körében, pontszám törlés is érkezhet

Borovi Bence | 2019.12.06 20:30
959

Battlegrounds pontozás

A Blizzard véletlenül aktivált egy újabb változást a pontok kiosztásával kapcsolatban, és most elmagyarázzák, hogy mi is változott.

Ezt a változást egyébként pár nap múlva akartak élesíteni, mert előbb le szerették volna írni nekünk, hogy mire számíthassunk. Sajnos fordítva történt a dolog.

  • A változás csak a játékosok egy nagyon kis részét érinti
  • Nagyon magas rangon/pontszámon a játékosok akkor is sok pontot kaptak, ha alacsonyabb rangú játékosokkal kerültek össze.
    • Például: Játszottál 7 ellenféllel, akik átlagosan 1000 pontszámmal alattad vannak. Ha első lettél, akkor az első helyért járó pontok ~90%-át kaptad. Mostantól ebben az esetben csak 50%-át fogod kapni, ha pedig utolsó leszel, akkor sokkal több pontot fogsz veszíteni.
  • Továbbá mostantól igyekszik a játék még inkább hozzád hasonló pontszámú játékosokat keresni nagyon magas pontszám esetén.
  • 3000 és 5000 pontszám közötti játékosok nem fognak változást tapasztalni.
  • A jövőben szeretnének mindenkit közelebb hozni a 4000-es ponthoz, ezért úgy tervezik, hogy "lenullázzák" a nagyon magas pontszámú játékosokat. Ez mindössze a játékosok 1%-át érintené (5500 fölött).

Forrás: Reddit

A pontszámítás részleteiről már korábban írtunk! Ha valakit minden apró részlet, és matematikai számítás érdekel, az itt olvashatja:

Fejlesztői betekintés Battlegrounds

Fejlesztői betekintés: Hogyan működik a Battlegrounds értékelése (pontszámítása)?

A Blizzard a legújabb cikkében részletesen bemutatja, hogy miként járnak a pontok a Battlegrounds meccseken. Nagyon részletes és tudományos írás a Hearthstone vezető adattudósától, Tiantól.

Vissza a főoldalra!

battlegrounds

További híreink