Ismerd az újabb kártyák történetét is: Mal'Ganis

Beküldve: , által. Megtekintve:megtekintve 3367

malganis hearthstone kártya

"Az én Scarlet Onslaught-om el fogja mosni a Lich King seregeit! Az időd a végéhez ért. Soha nem fogod legyőzni a Lich King-et a seregeim nélkül! Bosszút fogok állni... rajta (a Lich King) ÉS rajtad (a kalandor, a hős - vagyis a játékos)!" - Mal'Ganis

Mal'Ganis a Nathrezim egyike volt (más néven dreadlord-ok, akik okos és ravasz démonok, melyek képességeit felfedezték és a Burning Legion soraiba beválasztotta Sargeras, a sötét titán), akit Archimonde küldött a Lich King börtönőreként. Arra lett kiválasztva, hogy Arthas herceget fordítsa a sötétség felé és tegye őt a Lich King legnagyobb bajnokává.

 

Története

Amint Arthas és Jaina Proudmoore a pestis terjedésének rémhíreit vizsgálta, állandó Scourge támadások érték őket, a dreadlord Mal'Ganis személyes hadseregétől. Kel'Thuzad is segített neki, hiszen elmondta Arthas-nak, hogy Mal'Ganis maga volt és nem a Lich King áll a pestis mögött. Minden egyes támadással, minden egyes város lerombolásával megütötte Arthas büszkeségén ejtett csorbát. Arthas képtelen volt megmenteni népét a Scourge-tól személyesen, ezért hamarosan elkötelezte magát, hogy megöli a dreadlord-ot.

Mal'Ganis Stratholme-ba vezette Arthas-t és meghagyta neki a választást, hogy egyenként megöli a város összes lakóját, vagy végignézi, ahogy mindannyian a pestis áldozatává válnak, majd visszatérnek élőhalottként. Arthas úgy döntött, hogy mindenkit megöl, ahelyett, hogy Mal'Ganis szolgáivá váljanak a halálban. Ott volt Mal'Ganis a roncsok között és ösztökélte Arthas-t, hogy ismét jöjjön Northrend-re, hogy befejezzék a csatájukat. Ahogyan az várható volt Arthas elindult a királyi flottával és északra hajózott. A herceg megszállottsága a gyűlölt dreadlord-dal szemben egyre mélyebbre vezette őt a gonoszság ösvényén, először hazudott az embereinek, majd elárulta a zsoldosokat, végül feladta a lelkét, hogy használhassa az átkozott pengét, a Froustmourne-t, eközben rettentően megsebezte Muradin Bronzebeard-et is.

malganis artwork

Abban a pillanatban, amint Arthas felvette a Froustmourne-t, a Lich King egyik eszközévé vált, teljességgel engedelmeskedett az akaratának. Mal'Ganis mindig is ezt tervezte. Magabiztosan megközelítette Arthas-t és elárulta neki a sorsát. Azonban a manipuláló és áruló dreadlord is el lett árulva, mert a Lich King első suttogásai azt mondták Arthas-nak, hogy eljött a bosszú ideje. Arthas legyőzte a dreadlord-ot és úgy gondolta, hogy végzett vele.

A World of Warcraft: Wrath of the Lich King-ben:

A legújabb felfedezések azonban nem ezt igazolták. Mal'Ganis továbbra is élt - Barean Westwind kinézetében - és átvette az irányítást a Scarlet Onslaught felett, ahogy Balnazzar tette régen az eredeti Scarlet Crusade-del.

A Scarlet Crusade-ről Bloodmage Thalnos történeténél is olvashattok.

Elkülönítette magát az Onslaught kikötőben, amíg az Ebon Blade lovagja ügynököket nem küldött és kényszerítették, hogy fedje fel valódi alakját és visszamenekült szülőföldjére. Ettől a naptól kezdve bosszúját terveze az áruló Lich King ellen. Ugyan Arthas-szal végeztek a bátor hősök, de halálát követően sem maradhatott üresen a Lich King trónja, hiszen "mindig szükség van egy Lich King-re", ahogyan ezt Bolvar Fordragon-ról szóló történetünkben is olvashattátok.

malganis vs arthas

A Hearthstone-ban Mal'Ganis a Warlock újabb legendary kártyája. Ahogy a Blizzard fokozatosan egészíti ki használható démonokkal a Warlock kollekcióját, úgy lesz egyre népszerűbb és erősebb a lap. A manapság egyre gyakrabban felbukkanó Midrange Demon paklikban manapság már kötelező lapnak számít kompetetív szinten. Ha sikerült kirakni a Voidcaller nevű lapnak köszönhetően ingyen, akkor könnyedén meccset dönthet el a javunkra. Mal’Ganis egy igazán jól használható legendary, a démonos paklik újragondolásával vált közepesen jóból egy jó legendarya lappá. Várhatóan az idő múlásával még jobbá válhat az újonnan érkező kiegészítőknek hála.

Szólj hozzá!

Vissza a hírekhez!

kártyatörténet gvgkártyatörténet malganis

comments powered by Disqus