HírekIsmerjétek meg Fandral Staghelm ...

Ismerjétek meg Fandral Staghelm történetét

Borovi Bence | 2017.12.21 23:00
2974

Fandral Staghelm

A mai napon egy ősi Night Elfet, Fandral Staghelmet ismerhetitek meg.

Az összes kártyatörténetet megtaláljátok a cikk alján (vagy a főoldalon) a kártyatörténet címkére kattintva. Ez a 48. kártyatörténetünk. Ha egy címkére kattintotok, ott a lap tetején láthattok egy "Népszerű címkék" gombot, amire kattintva a legfontosabb címkéket láthatjátok, többek között a kártyatörténet címkét is, így mindig könnyedén megtaláljátok a kártyatörténeteket. Persze a kereső használata is lehetséges opció.

Staghelm megközelítőleg 9000 évet élt, így ő a legősibb Night Elfek közé tartozik. Malfurion egyik legjobb hadnagya volt ls a Druid of the Wild legújabb generációit is ő képezte ki. Agresszív viselkedése miatt többször került összetűzésbe a sokkal visszafogottabb Malfurionnal is, illetve Tyrande-val is, aki a night elf kormány hivatalos vezetője.

Fandral magasabb volt társainál 240 cm-es magasságával, ezt ki is használta mind a harcban, mind a beszélgetésekben, hogy megfélemlítse a körülötte lévőket. A legtöbb ősi hiedelmeket követi és ezek közül egy igazán népszerűtlenné tette őt: Fandral felsőbbrendűnek tartja a Night Elfeket és úgy hiszi, hogy a Night Elfek az egyetlen igazi druidok és ők képviselik a legkiválóbb fajt a bolygón.

"Az áradó homok háborúja": Ezt a történetet már az előző "kártyatörténet" cikkünkben elmeséltük, hiszen Fandral vezette a Night Elf seregeket C'Thun ellen. Ha még nem tetted, akkor most kattints ide és olvasd el C'Thun történetét.

Malfurion Stormrage eltűnését követően Fandral Staghelm Darnassus Archdruidjává vált. Druid társaival együtt elültettek egy új Világfát, Teldrassil-t, Kalimdor északi partjainál. Gondoskodásuknak köszönhetően a felhők fölé nőtt a fa, ahol a lenyűgöző Darnassus városát hozták létre. Azonban a fát nem szentelték meg a természet áldásával, így hamarosan az emerald nightmare áldozatává vált és sötétség uralkodott el.

Malfurion Stormrage visszatérése

Nem sokkal a Lich King legyőzését követően Fandral összehívta a legtöbb Druidot Teldrassil-ba, hogy meggyógyítsák a fát. Naralex, Broll Bearmantle és Hamuul Runetotem is eljött. Azonban mielőtt befejezték volna a rituált, megérkezett Tyrande, akit Elune figyelmeztetett, hogy Malfurion élete nagyobb veszélyben van, mint korábban bármikor.

Nem sokkal később fény derült rá, hogy Fandral csak az egyik bábuja volt Xavius-nak, az Emerald Nightmare uralkodójának. Xavius egy halucinációval térítette le Fandralt a jó útról. Fandral tehetett Malfurion eltűnéséről, illetve a Világfa megromlásáról is. Amikor Malfurion végre kiszabadult, felfedte Fandral árulását. Az Emerald Nightmare legyőzését követően Staghelmet Moonglade-be küldték, hogy meggyógyítsák, de sokan úgy sejtették az elméje örökre megromlott.

Sajnos ezek a sejtések hamarabb beigazolódtak, mint az bárki gondolta volna. Egy sárkány, Alysra vitte Fandralt Moonglade-be, azonban a Twilight's Hammer klánnál kötöttek ki, ahol hűséget fogadtak Ragnaros-nak és létrehozták a Druid of the Flame nevű szektát.

Fandral Staghelm

A World of Warcraft: Cataclysm-ben

A történet pontosan a Druid of the Flame megalakulását követően folytatódik. Fandral is Ragnaros egyik követője lett.

Majordomo Staghelm-ként szerepel a Firelands nevű zónában, ahol bátor kalandorok legyőzték őt.

Fandral Staghelm egy igazán jól sikerült legendary lap lett, amire a Druidnak, mint kasztnak igazán nagy szüksége is volt a Whispers of the Old Gods megjelenésekor.

Ameddig Staghelm a térfelünkön van, addig az összes Choose One effektes kártya képessége kombinálva teljesülni fog. Erre jó példa lehet az, hogy a megidézendő Ancient of War Tauntos lapként, 10/10-esként kerül az asztalra. A kiváló képesség mellé pedig egy egészen jó támadó érték és életerő is társul. Az, hogy 4 manás lapként 5 életereje van, az nagyon sokat számít, hiszen önmagában egy másik négy manás lény nem valószínű, hogy letud vele majd tradelni egy az egyben.

Következő cikkünkben egy hős történetét fogjuk elmesélni. Korábban már 13 hősről írtunk, ezeket ide kattintva tekinthetitek meg.

Vissza a főoldalra!

kártyatörténet oldgods

További híreink