HírekIsmerjétek meg Invincible történ...

Ismerjétek meg Invincible történetét

Borovi Bence | 2023.02.03 16:00
1603

Invincible artwork

Sosem hagyta cserben Arthas-t, sem életében, sem halálában, rá mindig számíthatott, ő nem más, mint Invincible. A legendás ló történetét olvashatjátok alább.

 

Élete

A Balnir farmon született Tirisfal Glades-ben azon a télen, amikor Stormwind elesett. Jorum Balnir meghívására a csikó születésekor - az akkor még 9 éves - Arthas herceg is jelen volt és segített Brigtmane kancának, hogy világra hozza a kis csikót. Abban a pillanatban, amint meglátta sötétbarna szemeit, már különleges kötődést érzett közte és a ló között. Tudta, hogy egykor majd az övé lesz és elválaszthatatlan barátokká válnak. Bár nem harci lóként született, ezért nem neki kellett volna Arthas-t szolgálnia, de igazi társakká váltak, így két évvel később a Balnir család - akik egyébként a királyi családot látják el lovakkal - neki adta a lovat.

Arthas először "Snowfall"-nak, vagy "Starlight"-nak akarta elnevezni, de a szokások szerint a lordaeroni lovagok és nemesek az állat minősége után nevezik el őket (Utherét "Steadfast"-nak (Állhatatos) hívták, Terenas királyét pedig "Courageous"-nek (Bátor)), így végül az "Invincible" (Legyőzhetetlen) nevet kapta.

A herceg kedvenc elfoglaltságai közé tartozott, hogy amikor csak elmenekülhetett királyi teendői elől, Invincible-ön lovagolt a Tirisfal vidékén. A ló és a lovas mindig tökéletes összhangban volt, Arthas minden utasítását teljesítette és a herceg sokszor úgy érezte, hogy a lova inkább repül, minthogy vágtatna.

Arthas Menethil történetét már korábban elmeséltük, azt ide kattintva olvashatjátok el.

Tirisfal Glades

Invincible szőre, sörénye és farka is szürke volt, ami az idő múlásával teljesen kifehéredett. Ez egyébként igen ritka szín volt a Balnir lovak között.

Aztán egy téli délutánon, Invincible 10 éves korában - nem sokkal azelőtt, hogy a herceget beiktatták a Silver Hand Lovagjai közé -, Arthas-szal elindultak szokásos útjukra annak ellenére, hogy hatalmas vihar közeledett. Kedvenc ugrásukhoz érve a ló megcsúszott a jeges sziklákon, elesett és eltörte első lábait. A segítség túlságosan messze lett volna, Arthas pedig nem tudott segíteni rajta, így végzett vele, hogy ne szenvedjen tovább. A csődört a Balnir farmon temették el Arthas kérésére.

A bűn és a trauma mély nyomott hagyott a hercegen, aki sokáig ezt az esetet tekintette élete egyetlen kudarcának. Soha nem árulta el az igazságot senkinek sem, inkább hagyta, hogy úgy higgyék baleset volt csupán. A ló halála után Arthas megígérte magának, hogy mindig megvéd másokat függetlenül attól, hogy az milyen áldozatot követel és soha többé nem hagyja, hogy olyan helyzetbe kerüljön, amelyben nem tud segíteni. Ez sok későbbi döntését befolyásolta az életében.

Élőhalott élete

Hét évvel később, azon az éjszakán, amikor Northrendre érkezett Mal'Ganis-t üldözve, Arthas-nak álma volt. Ebben az álomban Invincible halálos sérülését élte át, ezért újra meg kellett őt ölnie. Ezúttal egy teljesen más kard volt a kezében, és amikor kihúzta azt Invincible testéből, a ló nem halt meg, hanem csodálatos módon meggyógyult és erősebbé vált, mint valaha. Arthas úgy érezte ez az álom valami jót jelentett.

Miután megölte apját, a fővárosból egyenesen Invincible sírjához ment a Balnir farmra. A Frostmourne erejével feltámasztotta egy élőhalott harcilóvá. Úgy gondolta, hogy Invincible hét évvel ezelőtti halála nem egy hiba volt részéről, hanem egy fontos része a sorsának.

Láttalak megszületni. Segítettem neked a világra jönni, és segítettem neked elhagyni azt... és most, az én kezem által újjászületsz!

Úgy hitte, hogy az élőhalott állat a bizonyíték arra, hogy soha semmiben sem tévedt életében - ha a lova még élne, akkor félt volna a Death Knight-tá válástól, de így most ismét egyesülhettek. Habár nem harcilóként született, feltámadása után soha többé nem volt éhes, nem érzett fájdalmat, fáradhatatlanná vált, vagyis tökéletes lett Arthas számára. Méltóvá vált nevéhez, képes volt hihetetlen gyorsasággal vágtatni, kísértetté válni és bármikor eltűnni, hogy aztán Arthas újra megidézhesse.

Invincible és Arthas

A Scourge Quel'Thalas-i inváziója során Aneasterian Sunstrider összecsapott Arthas-szal, a nagy csata közben legendás pengéjével, a Felo'melornnal súlyosan megsebezte Ivincible lábait, ami miatt a Death Knight-nak le kellett szállnia róla. Ez előhozta Arthas régi emlékeit, ami pokolian dühössé tette, széttörte a Felo'melorn-t és kegyetlenül végzett Anasterian-nal. Ezúttal azonban meg tudta gyógyítani hű társát, akivel újra együtt küzdhettek.

A plaguelands-i polgárháború során Arthas kezdte elveszíteni erejét, a Burning Legion seregei pedig a Scourge nagy részét ellene fordította, de megkönnyebbülten tapasztalta, hogy Invincible-t továbbra is gond nélkül meg tudja idézni. Bizonyosan érezte, hogy a paripája továbbra is szerette őt, és ő volt az egyetlen teremtmény, aki soha nem fordulna ellene - "az egyetlen dolog, amit tökéletesen jól csinált".

Az ezt követő években Invincible továbbra is hűségesen szolgálta mesterét. Miután Arthas lett az új Lich King, társa Icecrown Citadel tornyai körül repkedett szüntelenül.

Arthas bukását követően úgy hitték, hogy Invincible nyerge örökre elveszett Icecrown alatt. Évekkel később az Ebon Blade lovagjai rátaláltak és mágikus képességeikkel felhasználták, hogy élőhalott lovakat készítsenek a Négy Lovas számára.

A World of Warcraft-ban

Invincible üres sírja

Invincible üres sírja megtalálható a Balnir farmon Tirisfal Glades-ben. A sírkőn a következő felirat olvasható:

INVINCIBLE

Arthas Menethil herceg szeretett paripája

Életében hűséges és nagy szívű volt, remélem halálodban békére lelsz.

Tiszta patakok és zöld legelők, odaadó barát.

Amennyiben a Lich King-et legyőzitek heroic nehézségen 25 fős változatban az Icecrown Citadel-ben, akkor egy csekély eséllyel megkaphatjátok Invincible-t repülő mount-ként.

Rise of the Lich King könyv (magyarul is)

Invincible történetéről nem sokat tudtunk, amíg a Rise of the Lich King könyv meg nem jelent 2009 áprilisában.

Az utóbbi időszakban a Warcraft könyveket elkezdték magyar nyelvre is lefordítani, így akit érdekelne például ez a történet, az ide kattintva magyarul megvásárolhatja a 320 oldalas "A Lich Király felemelkedése" című kötetet.

A Hearthstone-ban

Invincible egy Semleges Legendary lényként került be a játékba a March of the Lich King kiegészítővel. Továbbá a Battlegrounds játékmódban a Lich King egyik alternatív hősportréja az Invincible Lich King.

kártyatörténet invincible

További híreink