HírekIsmerjétek meg Arthas Menethil, ...

Ismerjétek meg Arthas Menethil, avagy a Lich King történetét

Borovi Bence | 2022.09.22 14:00
618

Arthas herceg

Hosszú idő után egy újabb történettel érkezünk, melyet valószínűleg szinte mindenki ismer. A "kártyatörténetek" során szinte minden fontos szereplőnek elmeséltük a történetét, de a legfontosabb ez idáig kimaradt.

Az ifjú herceg

Arthas Menethil herceg Lordaeron-ban született II. Terenas Menethil és Lianne Menethil fiaként, négy évvel az Első Háború előtt. A fiatal herceg olyan időben nőtt fel, mikor Azeroth-on háború pusztított, a Szövetség összeomlóban volt és még sötétebb felhők gyülekeztek az égen.

Kisgyerekként legjobb barátja Varian Wrynn volt, akivel sokat küzdött, bár mindig alulmaradt. A híres lova, Invincible is vele együtt nőtt fel. A csatákra Muradin Bronzebeard készítette fel, aki a törpkirály, Magni Bronzebeard testvére volt. A Fény használatára pedig Uther the Lightbringer tanította meg.

Tanulmányait Dalaranban folytatta, ahol megismerkedett későbbi szerelmével, Jaina Proudmoore-al. Itt látta, hogy apja, II. Terenas Menethil király esküvőt szervez nővérének, Caliának, akinek politikai okokból kell összeházasodnia Daval Prestor-ral (ismertebb nevén Deathwing-gel). Calia borzasztóan mérges volt és remélte, hogy Arthas majd szerelemből és nem politikából házasodhat.

Már 19 évesen bekerült a Silver Hand lovagrendbe. Beiktatására Stormwind városában került sor, az eseményre több uralkodó és híres varázsló is érkezett. Arthas itt kapta meg fegyverét, a Light's Vengeance-t. Meglátogatta az új királyt is, aki gyerekkori legjobb barátja, Varian Wrynn volt, akinek éppen akkor született meg gyermeke, Anduin Wrynn.

Egyik útja során kedvelt lova, Invincible balesetet szenvedett, hogy szenvedésének véget vessen végeznie kellett lovával. Ez a tette élete végéig kísértette őt.

Később Arthas ismét visszatért Dalaranba, hogy több időt tölthessen Jainával. Ott léte során Antonidas megszervezett egy lakomát Arthas és Kael'thas számára. Az eseményen Arthas és Antonidas nagyon sok mindent átbeszéltek.

Arthas egy erős, magabiztos fiatalemberré vált, de emellett makacs és arrogáns is volt, bár senki sem tagadhatta bátorságát és kitartását. Arthas-t az egyik legjobb kardforgatónak tartották Lordaeron-ban, és híressé vált, amikor ellentámadást indított az erdei trollok ellen és legyőzte őket Zul'Aman-ban.

Később Arthas meghívta Jainát Lordaeron-ba, hogy együtt ünnepelhessék a húsvéti és a halloween-i fesztiválokat. Azonban később Arthas megkérdőjelezte, hogy valóban összeillenek-e Jainával. Arthas hirtelen véget vetett a kapcsolatuknak, hogy Jaina a varázslásra koncentrálhasson Dalaranban, Arthas pedig teljesíthesse kötelezettségeit Lordaeron-ban.

Arthas és Jaina

Tirion Fordring tárgyalásán Stratholme városában Arthas a négy esküdt egyikeként vett részt. Akárcsak a többiek, ő is teljesen ledöbbent, mikor Tirion beismerte bűnét, melynek következtében a nagy Paladin harcost kiközösítették és száműzték.

Pestis

Aggasztó hírek érkeztek. Az orkok kitörtek az internálótáboraikból, az északi tájakon pedig egy újfajta pestis ütötte fel a fejét. Arthas-t és Uther-t elküldték Strahnbradba, hogy megvédjék a várost az elszabadult ork hordáktól. A fiatal herceg legyőzte a fekete sárkány Searinoxot és elvitte a szivét Feranor Steeltoe törpnek, aki létrehozta belőle az Orb of Fire-t. Arthas ezt a varázslatos eszközt arra használta, hogy legyőzze az orkokat és megölje a Blackrock klán vezérét.

Arthas 24 éves korában az élőhalott pestis terjedésnek indult. Jainával és Falric kapitánnyal közösen küzdöttek az élőhalottak ellen és vizsgálták a megfertőzött gabonát, amikor találkoztak a halottidéző Kel'Thuzaddal Brill városában, akit egészen Andorhalig üldöztek.

Arthas herceg

Kel'Thuzad már megfertőzte az ott tárolt gabonát és a hajószállítmányok már útnak indultak távoli falvakba. Mielőtt Arthas végzett volna vele, Kel'Thuzad elárulta, hogy egy démon, Mal'Ganis vezeti a Scourge-ot (élőhalott hadsereg). Jaina és Arthas elutazott északra, hogy végezzenek vele Stratholme-ban.

Útközben megpihentek Hearthglenben, legalábbis szerettek volna. Ott azonban figyelmeztették őket, hogy egy hatalmas élőhalott sereg közeleg.  Arthas megparancsolta Jainának, hogy találja meg Uthert és kérje a segítségét, miközben ő védi a várost. Ezalatt felfedezte, hogy ez a pestis nem csupán egyfajta tömeggyilkosság, hanem az ártatlan városlakókat élőhalott lényekké alakítja át. Arthas és csapatai már vesztésre álltak, amikor Uther érősítéssel együtt megérkezett és megmentették a falut.

Továbbindultak Stratholme felé, miközben találkoztak Medivh-el a prófétával. Ugyanazt a tanácsot adta neki, mint apjának - utazzona nyugatra, Kalimdorba, mert ha itt harcol az élőhalottakkal, azzal csak elősegíti Lordaeron bukását. Arthas azonban maradt, mert itt volt a népe és ígéretett tett, hogy semmiképpen sem hagyja el őket. Bár Jaina úgy gondolta a prófétának igaza lehet, Arthas nem hallgatott rá és folytatta útját Stratholme-ba.

Startholme

Sajnos túl későn értek oda. Stratholme lakosai már megették a gabonát és hamarosan a pestis áldozataivá váltak. Arthas azt javasolta, hogy öljék meg a stratholme-i embereket mielőtt előhalottakká váltak volna. Jaina elszörnyedt az ötlettől és Uther azonnal elutasította, hogy ilyen barbár tevékenységben részt venne, még akkor sem, ha Arthas már király lenne.

Arthas kihirdette, hogy Uther árulást követett el és felmentette a szolgálat alól. Utherrel több katona is távozott, de akik maradtak segítettek Arthas-nak kivégezni a megfertőzött városlakókat, akik nagyjából 25 000-en lehettek.

Arthas Stratholme-ban

A vérontás közepette találkoztak Mal'Ganis-szal, aki azon munkálkodott, hogy megszerezze a városlakók lelkeit, de Arthas végzett velük, mielőtt a hatalmas démon megkaparinthatta volna a lelkeket. Arthas egy végső összecsapást akart Mal'Ganis-szal, aki végül elmenekült, de előtte megígérte, hogy Northrenden majd találkoznak.

Arthas ezt követően felgyújtotta a várost, mely lángok a mai napig is égnek.

Northrend

Arthas és csapatai elindultak Northrendre Mal'Ganis-t keresve, de hamarosan támadás érte őket. Szerencsére gyorsan kiderült, hogy a rájuk támadt törpök a barátaik. Arthas alig hitt a szemének, amikor barátját és egykori mentorát, Muradin Bronzebeard-et megpillantotta. Muradin először azt hitte, hogy értük jöttek, mert már nem bírtak el az élőholtakkal, miközben a Frostmourne-t keresték, de Arthas tudatta vele, hogy merő véletlen volt találkozásuk. Összefogtak és a közeli élőhalott csapatokat kivégezték.

Hamarosan egy küldöttség érkezett Lordaeron-ból léghajóval. Azt a parancsot kapták Uther-től és Terenas királytól, hogy Arthas és serege azonnal térjen vissza. Arthas-nak esze ágában sem volt hazatérnie, amíg Mal'Ganis-t el nem pusztította, de a csapatai már elindultak a hajók felé. Néhány zsoldost azonban megkért, hogy gyújtsák fel a hajóikat, mielőtt odaérnek. A terv sikerült, a helyi zsoldosok gyorsabban értek a hajókhoz, mint Arthas emberei és felgyújtották a hajókat. Azonban mire Arthas serege is odaért a hajókhoz, a herceg elárulta a zsoldosokat és megvádolta őket azzal, hogy felgyújtották a hajóikat. Ezért kivégezték a zsoldosokat, amit Muradin egyébként ellenzett. Arthas ezt követően elmondta az embereinek, hogy nem tudnak hazajutni és csak egy módon hagyhatják el Northrendet: Győzelemmel!

Frostmourne

Végül előrenyomultak egészen Draktharon Keep-ig (a jeges trollok erődje), ahol végre megjelent Mal'Ganis és megjósolta Arthas halálát. Ezt követően Arthas Muradinnal együtt útnak indult megkeresni a Frostmourne-t.

Arthas és Malganis

Egy ősi átjáró segítségével a híres penge közelébe értek, ahol egy őrző várta Arthas-t és figyelmeztette, hogy ne menjen a Frostmourne közelébe a saját érdekében. Az őrző elbukott, Arthas és Muradin megszerezhették jutalmukat.

Muradin talált egy feliratot, miszerint a penge átkozott volt. Könyörgött Arthas-nak, hogy felejtse el bosszúvágyát és vezesse az embereit haza, de Arthas hajthatatlan volt. Megkérte a barlang szellemeit, hogy engedjék szabadjára a kardot jeges börtönéből és kijelentette, hogy bármit megad, ha segítenek megvédeni az embereit. A fegyver kiszabadult, Muradint pedig eltalálta egy jégdarab, amitől eszméletét vesztette. Arthas segíteni akart neki, de a fejében már hallotta a Frostmourne hívószavát, ezért inkább eldobta fegyverét, felvette a Frostmourne-t, Muradint ott hagyta meghalni és visszatért a táborba. A Frostmourne-nal a kezében könnyedén legyőzte Mal'Ganis seregét, és bázisát is, végül pedig megküzdött a démonnal.

Mal'Ganis elárulta, hogy a hangok, amiket hall, az a Lich King hangja és megkérdezte, hogy mit mond neki. Arthas válaszolt, hogy a hang arra utasítja, hogy végezzen Mal'Ganis-szal, ami rendesen meglepte a démont. Miután végzett vele, Arthas elmenekült még északabbra, csapatait pedig magukra hagyta. Arról nem volt tudomása, hogy Mal'Ganis valójában túlélte az összecsapásukat, a Frostmourne-tól pedig hamarosan teljesen elvesztette józan gondolkodását.

A Lich King bajnoka

Arthas lett a Lich King legelső Death Knight-ja. Kapott új páncélzatot, majdnem az összes emberével végzett, majd feltámasztotta őket élőhalottként. Közülük néhányat Death Knight-ként hozott vissza, mint például Falric-et, Marwyn-t és Thassariant.

Árulás

Hónapokkal később Arthas visszatért Lordaeron-ba, ahol a királyság nagy ünnepséget rendezett a bajnok visszatérésének alkalmából. Falric és Marwyn kísérte őt, majd Arthas belépett a trónterembe, ahol letérdelt apja előtt és így szólt: "Nem kell több áldozatot hoznod a népedért, nem kell többé elviselned a korona súlyát. Mindenről gondoskodtam!". Majd felsétált Terenas-hoz és a Frostmourne-nal keresztül szúrta a szívét.

"Ennek a királyságnak buknia kell, és hamvaiból egy új rend születik, mely alapjaiban változtatja meg a világot!" - Arthas Menethil, apja, II. Terenas Menethil király megölését követően.

A király véres, törött koronáját a mai napig sem találták meg.

Ezt követően Arthas rászabadította a Scourge-ot Lordaeron fővárosára. Rátalált Vivianre is és megparancsolta Thassariannak, hogy ölje meg Viviant (az anyját), hogy bizonyítsa lojalitását. Majd Arthas feltámasztotta hűséges lovát, Invincible-t, hogy újra szolgálhassa őt.

Napokkal később Vandemar falujába látogatott Arthas, hogy új mesterével, a Lich Kinggel találkozzon. Itt ismerte meg Tichondrius-t, aki egy Mal'Ganis-hoz hasonló démon volt. Először össze is tévesztette vele, ezért meg akarta ölni, de ez a démon gratulált Arthas-nak. Tichondrius elmagyarázta, hogy a kardot arra találták ki, hogy lelkeket lopjon el és Arthas lelke volt az első, amit megszerzett.

Megbízta egy feladattal, hogy támassza fel Kel'Thuzad-ot, de egy ekkora varázslót nem lehet csak úgy feltámasztani. Először is meg kellett szereznie a maradványait egy kriptából, amit Gavinrad védett, aki a Szent "Light's Vengeance" fegyvert adta Arthas-nak beiktatása napján. Az egykori hercegnek már nem okozott gondot Gavinrad megölése, hiszen nem voltak már érzései. Kel'Thuzad nem volt jó állapotban, ezért a misztikus Sunwell-hez kellett vinnie, hogy feltámaszthassa, de előbb szüksége volt egy különleges urnára, hogy a maradványai túléljék az utat.

Az urnát a Silver Hand lovagrend két Paladinja őrizte, akikkel gyorsan végzett, majd Utherrel találta szembe magát, aki elárulta, hogy az urnában, amit a kezében tart, az apjának, Terenas-nak a hamvai voltak.

Arthas vs. Uther

Hatalmas összecsapás vette kezdetét. Az elején Uther kerekedett felül, kiütötte Arthas-t és kezéből a Frostmourne-t. Azonban mielőtt megölhette volna, a Lich King új erőt adott a kardnak és visszarepült Arthas kezébe. Ezt követően már Arthas uralta a harcot. Végül Uther vérben fürödve térdre rogyott és azt mondta Arthas-nak, hogy reméli egy különleges hely várja őt a pokolban. Arthas azt válaszolta, hogy ez sosem fog kiderülni, mert ő örökké fog élni, majd megölte Uther-t.

Megszerezte az urnát, meggyalázta apja hamvait, melyek ezt követően körbe vették őt és égették a szemeit. Végül Kel'thuzad maradványait az urnába helyezte és elindult hosszú útjára Quel'Thalas-ba, ahol a Sunwell található.

Quel'Thalas bukása

Arthas komoly ellenállásba ütközött a high elfekkel szemben, melyeket Sylvanas Windrunner vezette. Fokozatosan nyomták vissza az elfeket fővárosukba, Silvermoonba. Sylvanas megpróbálta figyelmeztetni a fővárost az érkező Scourge seregről, de Arthas totális pusztítást végzett. Sylvanas lerombolta a hidakat és sokáig feltartóztatta Arthas-t, ezért amikor utolérte őt, nemcsak egyszerűen megölte, hanem a lehető legnagyobb szenvedést okozta. Halála után megrontotta a lelkét, átalakítva egy borzalmas, kifordított lénnyé (banshee-vé), majd a Lich King rabszolgájává tette és arra kényszerítette, hogy a saját népét ölje meg, végezzen mindenkivel.

Arthas legyőzta Sylvanas-t

Elfoglalták Silvermoont, porig rombolták és mentek tovább a Sunwell-hez, ahol egy hatalmas varázsló - Grand Magister Belo'vir Salonar - várt rá, de könnyedén elintézte, levágta a jobb karját, közben Anasterian Sunstriderrel, Quel'thalas idős királyával is meg kellett küzdenie, akit pillanatok alatt meg is ölt.

Elért a Sunwell-hez, aminek az erejét felhasználva feltámasztotta Kel'Thuzad-ot.

Dalaran elpusztítása

Arthas és Kel'Thuzad gyorsan Alterac-ba utazott, miközben Kel elmagyarázta a "második inváziót" és a Lich King terveit. Itt elpusztították a Blackrock ork klán egyik táborát, mert egy működő démoni kapuval rendelkeztek. Miután ezt megszerezték beszéltek a Archimonde-dal, a hatalmas démonnal. Ő arra kérte őket, hogy rohanják le Dalarant és szerezzék meg Medivh könyvét, hogy megidézhessék őt Azeroth-on.

A Kirin Tor leghősiesebb kísérleteinek ellenére a Scourge áttört Dalaran mágikus védelmein, megölték Archmage Antonidas-t és megszerezték Medivh könyvét.

Miután megidézték Archimonde-ot, kihirdette, hogy a Lich King-re többé nincs szüksége a Burning Legionnek és Tichondrius lett a Scourge irányítója. Arthas és Kel'Thuzad eltűnt, miközben Archimonde kiélhette bosszúvágyát a városon, elpusztítva Dalarant egy egyszerű rituállal.

KelThuzad

Kalimdor inváziója

Arthas-t legközelebb Kalimdoron lehetett látni, aki továbbra is a Lich King parancsait követte. Csatlakozott a Burning Legion inváziójához, de titokban aláásta a terveiket. Az árnyakból vette át az irányítást a Scourge felett, hogy megszegjék démonmestereik utasításait. Ez lelassította a Legion haladását Hyjal-ben, sőt időnként még egyesek el is tudtak menekülni. Arthas megpróbált más módon kárt okozni a Legion-nek, de eközben meglátta, hogy Tichondrius és Gul'dan koponyája hozta létre Felwoodot és megrontotta a közeli erdőket. Tudta, hogy nem tudná elpusztítani Tichondrius-t anélkül, hogy Archimonde észre ne vegye, ekkor pillantotta meg Illidan Stormrage-et, akit manipulálhatott, hogy inkább ő végezzen a démonnal.

Tudta, hogy Illidan hatalmas erőre vágyott, ezért elbeszélgetett vele Felwoodban és elárulta, miként szerezheti meg a koponya erejét és pusztíthatja el Tichondrius-t. Illidannek tetszett a terv, majd Arthas ismét eltűnt.

A Legion seregei elbuktak, Archimonde halálát követően pedig az egyesült erők végeztek a megmaradt démonokkal. A végén Arthas is alig tudott elmenekülni.

Visszatérés Lordaeron-ba

Három démon őrízte Lordaeron romjait, akik nem is tudtak Archimonde bukásáról, egészen addig, amíg hónapokkal később Arthas meg nem érkezett és el nem foglalta a trónt. Megfenyegette a démonokat, akik ezután elmenekültek, majd magához hívta Sylvanas-t és Kel'Thuzad-ot, mert a környéken emberek nagy csoportja próbálta megállítani a Scourge-ot. Azonban a csata közepén Arthas-nak hatalmas fájdalmai lettek és érezte, hogy a Lich King hívja őt. Bár nagyon legyengült, mégis addig harcolt, amíg az összes embert meg nem ölték.

Lordaeron ostroma

Arthas azt nem tudta, hogy a Lich King elvesztette ereje egy részét, és már Sylvanas sem állt az irányítása alatt, aki titokban azonnal találkozott a három démonnal, elárulta nekik, hogy a Lich King ereje gyengül, úgyhogy elérkezett az idő a bosszúra.

Mire Arthas visszatért a városba, Kel'Thuzad-ot már megpróbálták megölni a démonok. Arthas összegyűjtötte, azokat, akik még hűségesek voltak hozzá, hogy megpróbáljanak áttörni a démonok seregein. Amint a város határára értek, banshee-k egy csoportja mentette meg Arthas-t, akik azt mondták neki, hogy Sylvanas küldte őket, hogy biztonságban tudhassa. Azonban Arthas-nak hamarosan újabb látomása volt a Lich King-től, amiből megtudta, hogy elárulták őt. Sylvanas megjelent és rálőtt egy bénító nyíllal, hogy ugyanúgy megkínozza, ahogy Arthas megkínozta őt, de megérkezett Kel'thuzad és seregével elüldözte Sylvanas-t.

Arthas-nak azonnal vissza kellett térni a Lich King-hez, ezért összegyűjtötte megmaradt seregét és hajóval elindultak Northrend-re, miközben Kel'thuzad ott maradt Lordaeron-t felügyelni.

Menekülés Northrendre

Három héttel később megérkeztek Northrend fagyos partjaira, ahol váratlanul blood elfek támadták meg őket Kael'thas irányítása alatt, aki bosszúra szomjazott királyságának (Silvermoon) pusztulása miatt. A föld mélyéből feltört a kripta úr, Anub'arak és megmentette Arthas-t.

Arthas aggódott, hogy nem tud elég gyorsan a Lich King-hez érni, mert időközben kiderült, hogy Illidan és a démoni seregek már úton vannak. Anub'arak megnyugtatta, hogy Azjol-Nerub pókkirályságának ősi alagútjain egérutat nyerhetnek. Amint felállították a tábort, hogy elküzdjék magukat a titkos átjárókhoz, Anub'arak azt javasolta, hogy szerezzék meg az ősi kék sárkány, Sapphiron kincseit, csak találnak valamit, ami nagyobb erőt biztosít számukra. Végül nemcsak megölték a sárkányt, de Arthas minden fennmaradó erejét felhasználva feltámasztotta egy erőteljes fagyos sárkányként.

Anubarak

Verseny a Frozen Throne-ig

Amikor végre Azjol-Nerub bejáratánál jártak, törpök támadtak rájuk, akik Muradin követői voltak. Arthas nemcsak a Baelgun Flamebeard által vezetett törpökön küzdötte át magát, de a nerúbiai túlélőkkel is végzett (intelligens pókfélék, Anub'arak volt a vezetőjük). Anub'arak segítsége felbecsülhetetlen volt, hiszen nélküle Arthas olyan csapdákba sétált volna bele, amelyek biztosan végeztek volna a szörnyeteggé vált herceggel.

Amikor Arthas összecsapott Baelgunnal, a törp figyelmeztette, hogy a föld mozgása egy még ősibb gonoszt engedett szabadjára a királyság alatt. Ahogy Arthas és Anub'arak egyre mélyebbre jutott a pókkirályságban, hamarosan felfedezték ezt a rejtélyes lényt. Ők voltak az arc nélküliek, egy erőteljes, gonosz lény, melyekről ez idáig mindenki csak a legendákban hallott.

Útjuk során földrengés miatt az egyik átjáró is beszakadt, és külön utakon kellett tovább haladniuk. Arthas ügyesen kiismerte a csapdákat és életben maradt, amíg Anub'arak utat ásott hozzá, aki meg is dícsérte és egyben megértette, hogy miért őt választotta Ner'zhul (a Lich King) a bajnokának.

Amint kijutottak Azjol-Nerubból, a Lich King ismét Arthas-hoz szólt és elmagyarázta, hogy azért veszíti el az erejét, mert a fagyott trón (Frozen Throne) megrepedt és az energia szivárog belőle. Ner'zhul feltöltötte Arthas erejét, tudván, hogy nagy szüksége lesz rá a közelgő csatában.

Már vártak rájuk Illidan seregei, és ott voltak még Vashj nagái és Kael'Thas blood elfjei is. Anub'arak segítségével Arthas átküzdötte magát a seregeken és mágikusan aktiválta Icecrown obeliszkjeit, ezzel megnyitva a fagyott trónhoz vezető utat, de Illidan már ott várt rá. Arthas figyelmeztette őt, hogy hagyja el Azeroth-ot és soha ne térjen vissza.

Arthas vs. Illidan

A Lich King diadala

Egy rövid, bár intenzív harc után Arthas felvágta Illidan mellkasát a Frostmourne-nal. Illidan bezuhant a hóba, Arthas pedig továbbindult Icecrown ajtajai felé.

Matthias Lehner szerint Arthas csatája Illidannel volt az egyetlen olyan harc, amelyben Arthas majdnem meghalt.

Belépett Icecrown Citadelbe, és amint felfelé lépdelt végzete felé, elméjét elöntötték azok hangjai, akiket cserbenhagyott. Hallotta Muradint, Uthert és Jainát is, mind kiáltottak érte, de ő most sem figyelt rájuk és folytatta útját.

Arthas úton a Frozen Throne-hoz

Végül elérte a citadella csúcsát, ahol mindössze egy jeges hordót látott maga előtt. Benne talált páncélzatot, melyek úgy voltak elrendezve, mintha egy hatalmas trónon ülnének. Most már csak egy hang beszélt hozzá - a reszkető suttogása Ner'zhul-nak:

"Juttasd vissza a pengét... teljesítsd be a kört... szabadíts ki börtönömből!"

Arthas minden erejével belevágta a Frostmourne-t a Lich King fagyos börtönébe, amitől egy kísérteties sikoltással a jég és a páncélzat, mely körbevette a fagyott trónt felrobbant és a jég darabjai szétszóródtak a földön.

Ner'zhul sisakja a lábánál hevert, Arthas lehajolt és felvette, majd az elképzelhetetlen erővel bíró tárgyat a fejére tette.

"Most már egyek vagyunk!" - mondták közösen.

Ezt követően Arthas éveken át álmodott, és visszaemlékezett a múltjára. végül száműzte emberségének utolsó maradványait, felemésztette Ner'zhul szellemét, hogy ő legyen a Lich King egyedüli személyisége.

Lich King

Lich Kingként újabb Scourge támadást tervezett Azeroth ellen, aminek köszönhetően összefogott a Szövetség, a Horda, az Argent Crusade és az Ebon Blade lovagrend. Eljöttek Northrend-re, hogy végezzenek vele, de az egész csak csapda volt. Mindez része volt mestertervének, hogy a világ legjobb harcosait megölje és feltámassza őket, hogy örökre őt szolgálják.

A World of Warcraft: Wrath of the Lich King-ben

A Szövetség és a Horda egyesített erői nagy csatát vívtak a Lich Kinggel Wrath Gate-nél, ahol végül a Szövetség vezetője (Bolvar Fordragon) és a Horda vezetője (Dranosh Saurfang) is életét vesztette, taktikai győzelmet sikerült elérniük a harcba meglepetésként csatlakozó Frosakeneknek, melyeket Varimathras, illetve Sylvanas Windrunner vezetett.

Arthas terve - hogy a legjobb harcosokat élőhalottként maga mellé állítsa - majdnem sikerrel is járt, amikor végül egy maréknyi kalandor - Azeroth legjobbjai -, Tirion Fordringgel együtt betörtek Icecrown Citadel-be, legyőzték Arthas brutális teremtményeit, utolsóként Sapphiront. Amikor Arthas-hoz érnek Tiriont jégbe fagyasztja, majd hosszú küzdelem után kivégzi a bátor kalandorokat. Már éppen élőhalottként támasztaná fel őket, amikor Tirion a Fény segítségét kéri, amivel sikerül kitörnie a jégből és kettétöri a Frostmourne-t a legendás Ashbringer fegyverével, majd feltámasztja az összes harcost és végeznek a Lich Kinggel.

Megszabadulva a Frostmourne átkától és a sisak hatásától, Arthas ismét önmaga lehetett utolsó másodperceiben. Apja szelleme jelent meg előtte, akitől megkérdezi, hogy "Valóban vége van?". Terenas ezt feleli: "Végre valahára. Egy király sem uralkodhat örökké, fiam.".

"Csak... sötétséget látok... magam előtt." - Arthas utolsó szavai.

Utolsó pillanataiban látta, ahogy a kíriai Devos megérkezett, hogy elvigye Uther lelkét a túlvilágra (Shadowlands-re), de a Shadowlands törvényeit megszegve Uther belöki Arthas szellemét a Maw-ba - a túlvilágon belül az örök szenvedés birodalmába.

Azonban Lich King nélkül a Scourge irányíthatatlanná válik és még nagyobb pusztítást okozna.

Ezért mindig kell lennie egy Lich Kingnek!

Mint kiderült Bolvar mégis túlélte a harcot, és ő vállalta, hogy felveszi a sisakot és Lich Kingként megfékezi a Scourge-t.


A Hearthstone-ban először a legendás The Lich King kártyával találkozhattunk, és a Prince Arthas portré is bekerült a játékba.


A World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic 2022. szeptember 27-én jelenik meg, de a Lich King sorsa már meg van pecsételve, borítokloható, hogy ugyanaz vár rá, mint eredetileg.

Kapcsolódó történeteink: Mal'Ganis története, Sylvanas Windrunner története, Illidan Stormrage története, Uther története, Tirion Fordring története, Jaina Proudmoore történeteVarian Wrynn története, Anub'arak története, Bolvar Fordragon története

Vissza a főoldalra!

hőstörténet kártyatörténet lichking

További híreink