HírekMeta jelentés 2015 május végén

Meta jelentés 2015 május végén

Borovi Bence | 2015.05.29 14:00
4474

meta jelentés május végén

A cikkben történt néhány változás a hozzászólások alapján.

A Blackrock Mountain utolsó szárnya lassan egy hónapja vált elérhetővé, azóta mindenki megismerhette, kipróbálhatta az új lapokat. A legnépszerűbb paklikról (és kasztokról) a tovább után olvashattok.

 

Fontos megjegyezni, hogy ez a jelentés aszerint készül, hogy mely kasztokat játsszák a legtöbbet és nem aszerint, hogy melyik a legerősebb. Azonban ez a kettő általában összefügg, de nem minden esetben.

Korábbi meta jelentéseinket itt találjátok.

1. Hunter (múltkor: Warrior)

A legújabb Hunter pakli a Hybrid Hunter, mely jelenleg hatalmas sikereket ér el a Hearthstone ranked meccsein. Ez a pakli igazából egy Midrange Hunter egy aggresszív, Face Hunter stílusú kezdéssel. A pakliban található Leper Gnome, Glaivezooka, Arcane Golem, mint egy Face Hunter-ben, azonban a Piloted Shredder, Loatheb és a Savannah Highmane is fontos eleme a paklinak.

Természetesen a gondolkodást nem ismerő és alaposan átgondolt lépésekről még sosem hallott Face Hunter-ek továbbra is nagyon népszerűek. Bonyolult taktikájuk sikere abban rejlik, hogy semmivel sem foglalkoznak, csak az ellenfél arcát ütik.

2. Warrior (múltkor: Warlock)

A Control Warrior-ok mindig is sikeresek voltak, azonban sok játékos számára borzalmasan drágának számítanak, hiszen több legendary is kötelező a pakliba. Azonban a Blackrock Mountain-nak köszönhetően elterjedt a Grim Patron Warrior, ami nemcsak, hogy olcsóbb, de nagyon hatékony is. Aggro ellen a Grim Patron-okkal kivégzhetőek az ellenfél lényei, Control-lal szemben pedig bőven lehet várni a tökéletes kombóra, amivel egy kör alatt akár több, mint 20 sebzést is lehet okozni az ellenfélnek.

Ennek a paklinak a legnagyobb problémát a Handlock okozza, hiszen hármat sebez a Darkbomb és a Hellfire is, de Shadowflame-mel is könnyedén kivégezheti a Warrior Patron-jait.

3. Warlock (múltkor: Paladin)

A Grim Patron-ok népszerűségének köszönhetően a Handlock ismét egy nagyon sűrűn játszott pakli lett. A Handlock-ok igazából mindig erősek voltak, jelenleg is az egyik legstabilabb pakli a metában. Legnagyobb ellenfelük a Face Hunter lehet, mert egy jó kezdéssel nagyon gyorsan végezhet a Handlock-kal.

A Zoolock ismét nagyon gyakorivá vált, hála az Imp Gang Boss-nak. Ezt a paklit szinte minden rangon lehet látni és mindenhol sikereket lehet elérni vele.

4. Mage (múltkor: Mage)

A Mech Mage-ek hatalmas előnyre tehetnek szert a játék elején a Mechwarper-rel, illetve a Tinkertown Technician-nel és a Goblin Blastmage-el. Akár 4-5 kör alatt képes győzelmet elérni, ha jól jönnek a lapjai. Viszont a pakli egyik nagy hátránya, hogy nincsen benne laphúzás, ezért, ha a játék elején az ellenfél sikeresen védekezik, onnantól a Mech Mage-nek nem igazán lesz esélye a győzelemre.

dragons breath mage spell

Összefuthatunk még Freeze Mage-ekkel is, melyek mindent lefagyasztanak az útjukban és húzzák az időt, amíg nem kerül a kezükbe Alexstrasza, majd kivégzik az ellenfelet Pyroblast-tal, vagy Archmage Antonidas Fireball-jaival. A legújabb Freeze Mage-ekben már Emperor Thaurissan is megtalálható, ami nyilván nem meglepő, hiszen nagyon sok pakliban kötelező lappá vált.

5. Druid (múltkor: Druid)

A Druid-ok helyzete nem sokban változott, ahogy a paklijaik sem. Jelenleg talán a legnépszerűbb a Ramp Druid, ami a játék elején Wild Growth-al próbál több manához jutni, majd sok erős, taunt-os (Ancient of War, Cenarius, Sludge Belcher) lénnyel igyekszik átvenni a harctér irányítását.

Eléggé népszerű még a Midrange Druid is, ami nagyon hasonló, azonban a játék elején használ Shade of Naxxramas-t, utána pedig Loatheb-bel próbálja lassítani ellenfeleit, majd Dr. Boom-mal és Ragnaros the Firelord-dal tervezi kivégzésüket.

6. Rogue (múltkor: Hunter)

Nagyon népszerű az Oil Rogue a játék jelen helyzetében. Ugyan a Rogue csak a 6. helyre futott be, ami annak köszönhető, hogy az Oil Rogue-on kívül más Rogue-al mostanában nem igazán lehet találkozni (a Mill Rogue már kiment a divatból - úgy tűnik). Mindenféle pakli ellen meglehetősen jól teljesít, hiszen pillanatok alatt képes megfordítani a meccs állását. A Blade Flurry-vel képes hatalmas sebzést okozhat az ellenfél hősének és lényeinek, a Sap-pal tempó előnyt tud elérni, ha pedig a játék közepén egy lénye életben marad, utána a Tinker's Sharpsword Oil-lal halálos fenyegetést jelenthet.

7. Shaman (múltkor: Shaman)

A Mech Shaman-ok sok mindenben hasonlítanak a Mech Mage-re, azonban ők jobban teljesítenek a játék későbbi szakaszában is a Fireguard Destroyer és Fire Elemental-nak köszönhetően, a játék elején pedig a Powermace fegyver jelenthet további előnyt. Az elmúlt hetekben ez a pakli nagyon népszerűvé vált és már többen elérték vele a legenda rangot, illetve Forsen versenyt is nyert vele.

shaman wolf artwork

Jelenleg a metában nem sok más Shaman-nal lehet találkozni, néha egy-egy Midrange megjelenhet.

8. Paladin (múltkor: Priest)

Különösen sokan beszélgettek a Dragon Paladin elkészítéséről már a Blackrock Mountain megjelenése előtt is. Nagyon jól hangzik a Dragon Consort-nak és az Emperor Thaurissan-nak köszönhetően olcsó lapok (sárkányok) használata, de a pakli nem elég stabil és sok nehézségbe ütközik, amennyiben nem jönnek megfelelően a lapok.

Viszont az aggro Paladin egy sokkal jobb pakli, amivel még nem játszanak túl sokan. Egyik olvasónk ezzel el is érte a legenda rangot, a pakliját ide kattintva megtekinthetitek.

Ezenkívül a Midrange Paladin-nal játszanak még, ami a Goblins vs Gnomes megjelenése óta elég megbízhatóan működik a legtöbb pakli ellen, de valamiért soha nem vált igazán népszerűvé a játékosok között.

9. Priest (múltkor: Rogue)

Priest-ből egy millió pakli típust látni a metában, de mindegyiket csak nagyon ritkán.

Lightbomb (japán) Priest: (Lightbomb-bal, Deathlord-okkal, Ysera-val és még több legendary-val (Sylvanas Windrunner, The Black Knight és Toshley).

Shadow Madness Priest, ami áthúzza az ellenfél lapjait és akár át is alakítja őket, így nem kerül vissza az ellenfélhez.

Control Priest: Ami hasonlít az előzőre, csak nem használ Shadow Madness-t, inkább Vol'jin-t és Dark Cultist-ot.

Lehet még látni az Emperor Thaurissan, majd Prophet Velen + Mind Blast kombós Priest-et is.

Igazából egyik pakli sem túl népszerű, hiszen a Priest-ek sosem tartoztak a leggyakrabban használt kasztok közé és a legtöbb pakli nem elég stabil, ezért nehéz velük elérni a legenda rangot. Jelenleg a legnépszerűbb a Lightbomb-os Priest, ami még Face Hunter ellen elég jól teljesít, de Handlock ellen gyengébb.

meta blackrockmountain

További híreink