HírekVadon meta jelentés 2019. áprili...

Vadon meta jelentés 2019. április-májusáról

| 2019.05.24 10:00
3205

Dalaran griffinlanding

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a Data Reaper Report sorozatuk 17. részével! Ma meglessük hogyan alakult a vadon meta térképe április 9. és május 11. között.

 

A jelentés 50.000 lejátszott mérkőzés alapján került összeállításra.

Az eredeti cikk angol nyelven a Vicious Syndicate oldalán:

A Hearthstone Hungary-n megjelent előző rész:

Zul Gurub Trolljai

Vadon meta jelentés 2019. februárjáról

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a Wild Report sorozatuk 16. részével! Ma meglessük hogyan alakult a vadon meta térképe februárban.

Abszolút Tier 1 paklik

Odd Paladin 7720

Pakli megtekintése

Odd Rogue 10640

Pakli megtekintése

Even Shaman 7400

Pakli megtekintése

Aggro Druid 4480

Pakli megtekintése

Tartalomjegyzék

A kasztok aránya

összes rang

Rang 4-1

Legenda

A pap a legnépszerűbb kaszt a szintek többségénél, és egyedül a Legenda kapuján túl esik vissza a második helyre: kasztja változatlanul Big Priest paklija szinonimája, hiszen archetípusa hatalmas részét teszi ki jelenlétének a metában. A pap többi típusát ritkábban játsszák, közülük a Reno Priest, a Wall Priest, valamint az Inner Fire és Mind Blast Dragon Priest a legfigyelemreméltóbb.Darkest Hour Hearthstone kártya

A warlock a meta legváltozatosabb, és a legendás szintek legfelkapottabb kasztja. Házon belül legújabb archetípusa, a Darkest Hour Warlock a leggyakrabban játszott pakli a magasabb szinteken. A Reno és a Mecha'thun Warlock továbbra is jelen vannak annak ellenére, hogy nem sok új eszközhöz jutottak. A kaszt jelenlétének maradékát az Even (páros), a Cube és a Zoo Warlock teszi ki.

Játékszámok tekintetében a druida komoly felépülésen esett túl a Hearthstone újévében, népszerűsége egyre nő, ahogy magasabbra juttok a létrán. A Jade Druid jelenléte megerősödött, hála pár olyan kaszt semleges lapnak, amik használhatóak benne, illetve a számára sokkal kedvezőbb metának. Szintén áttörést ért el játékszámok terén az Aggro Druid, amivel a pakli a halálból tért vissza. A Miracle Druid ritkán játszott maradt, de nem tűnt el a legutóbbi kiegészítő megjelenése óta.

A zsivány veszített kevéskét népszerűségéből, mivel úgy tűnik a meta alkalmazkodott a Kingsbane Rogue-hoz, több kedvezőtlen riválisa is egyre több játékot lát. A Kingsbane rugón túl menve láthatjuk a Mill Rogue-ot és az Odd (páratlan) Rogue-ot, amiknek csupán kisebb rész jut ki a kasztjukkal játszott meccsekből.

murlocs art

A sámánt többé nem Genn Greymane határozza meg: az újfent megerősödött Murloc Shaman-t jelentősen gyakrabban játsszák, amivel kihívójává vált az Even Shaman-nak. A Shudderwock Shaman-nak is kijutott egy kis reneszánsz, ahogy a játékosok újból visszatértek a típushoz.

Az Odd Paladin a formátum egyik legnépszerűbb paklija, viszont a paladin köre szűkülni látszik: az Aggro és az Anyfin Paladin is komolyan visszaesett, kasztjukat így főként egyetlen domináns paklival magára hagyva.

Mana Cyclone Hearthstone kártya

A mágus gyökeresen megváltozott: a Miracle Mage tiszteletét tette a mezőnyben, és hasonlóan sokat játsszák, mint a másik quest-es paklit, az Exodia Mage-et. Az új kiegészítő érkeztével az Aluneth Mage-dzsel játszott meccsek száma drámait esett, a Reno Mage-et pedig változatlanul, hozzá lojális játékosok szerényebb köre játssza.

Újra a vadon pincéjében a harcos és a vadász: mindkét kasztnál komoly visszaesés történ játékszámok terén. A Mech Hunter kasztja egyetlen szóra érdemes paklija Rank 4 után. A Pirate Warrior Garrosh zászlóhordozója, amit utána az Odd Warrior követ.

A kasztok értékelései

összes rang kasztok

Rang 4-1 kasztok

Legenda kaszt

Never Surrender! Hearthstone kártya

Tier 1

Új kiegészítő, régi legjobb pakli? A páratlan paladin maradt az erőviszony táblázatok tetején. Ez viszont egyáltalán nem meglepő, mivel még ennél is erősebbé vált a kaszt új titok lapjával, a Never Surrender!-rel: félelmetesen ellenállóvá vált az olyan asztaltakarítókra - mint például a Defile -, amikkel korábban gyakran válaszoltak a játékára. Egyedül a druida kasztja, a páros sámán és talán a páros warlock képes megbízhatóan legyőzni a páratlan paladint. Szórása a mezőny többi tagjára nézve borzasztóan dominánsnak tűnik.

Genn Greymane

A páratlan rugóval és a páros sámánnal teljesül a top 3, valamint Baku the Mooneater és Genn Greymane uralma minden szinten, ezzel jelezvén, hogy bár ez a két körbe építős legendás lap már nem terrorizálja a standardot, de a vadon formátumban meghatározó erők maradnak. A páratlan zsivány teljesítménye meglepő lehet annak tudatában mennyire elhanyagolt volt Kingsbane nővéréhez képest, azonban jobbak az esélyei a paladinok ellen.Mana Cyclone Hearthstone kártya

Az agró druida talán a leglenyűgözőbb újonc, minden szinten a Tier 1-ben van: feltörése a csúcsra kedvező esélyeinek tudható be a páratlan paladinnal, a nagy pappal és a Kingsbane rugóval szemben. De ettől eltekintve is remek szórása van, kevés kellemetlen ellenféllel. Képessége, hogy hamar el tudja lepni az asztalt komolyan megnehezíti ellenfelei számára a válasz lépés időben történő megtételét.

A murloc sámán egy szintén bíztató újonc nagyon jó szórással és erős győzelmi rátával. Ám meg kell jegyeznünk, három legrosszabb ellenfele a meta top 3-jából kerülnek ki, amik hatékonyan képesek meghiúsítani korai asztal tervét. Így gyengébb választásnak számít a Legenda kapujának eléréséhez Rank 4-től, ahol a páratlan paladin és a páros sámán hihetetlenül gyakori.

Töretlenül Tier 1 a legtöbb szinten a Kingsbane rugó, szemléltetve, hogy még úgy is képes remekelni, ha a mezőny ellene hangolódik. A páratlan paladin népszerűsége tartja vissza a csúcstól. Mindenki, aki otthonos a formátumban ismeri a pakli képességeit a lassabb ellenfelekkel szemben, amivel a vadon egyik legfelkapottabb választásaként biztosította be magát.

Tier 2

Bár a nagy pap a formátum leggyakoribb paklija, de a meta roppant agresszív, nem sok helyet hagynak neki a légzéshez, állandóan a Tier 2-ben tartják.

A kalóz harcos egy másik Tier 2-es résztvevő a magasabb szinteknél, és úgy tűnik ez az egyetlen érdemleges pakli a kasztjától.

A legutóbbi kiegészítőhöz képest, az Aluneth Mage most a Tier 2-be esett vissza, miután szegényesen szerepel a meta legtöbb, asztalra építős agresszív paklijával.

A páros warlock és a jáde druida is Tier 2, és sokkal erősebbek lennének, ha nem a nagy pap lenne a formátum leggyakoribb jelensége. Anduin különösen elnyomó számukra, bukásuk egyik legfőbb okozója.

Tier 3

Blood elf warlock art

Vagy nevezhetnénk Tier Warlock-nak is akár: a Darkest Hour, a Mecha'thun és a Zoo Warlock is itt tartózkodik. Hozzájuk csatlakozott még a Mech Hunter és az új Miracle Mage. A Darkest Hour Warlock az egyik legfurcsább versenyző, amit valaha láttunk, ugyanis Tier 3-as helye ellenére nincsenek kedvezőtlen ellenfelei! Leegyszerűsítve a jelenséget: játékterve természetéből adódóan az esélyei bármi ellen ugyanúgy egy érme feldobásával érnek fel (49-51-es arányban a javára). A többi warlock pakli főleg a nagy papok és a Kingsbane rugók kezelésénél szenved.

Tier 4

Azon paklik otthona, amik túl szituációsak, vagy amiket annak ellenére szeretnek játszani, hogy jelenleg nem túl jók.

Az agró paladin a Shielded Minibot-okról és Call to Arms-ról híres, csak több asztalra építő agresszív pakli miatt is félrerakják, mivel azok egyszerűen jobbak nála a szakmában.

Az exodia mágus és a mill rugó nagyon erős tud lenni bizonyos ellenfelekre, de összességében a szórásuk gyenge a metában ahhoz, hogy létrázni merészkedjetek velük.

A renolock és a Shudderwock sámli közönség kedvencek, előbbit továbbra is rengeteget játsszák, pedig nem képes hatékonyan kezelni a meta különböző fenyegetéseit. A másik pakli ennek a szöges ellentéte, újbóli felemelkedése új lehetőségek megtalálásnak tudható be, de változatlanul vagy finomításra szorul, vagy egyszerűen nem elég jó, hogy mesélhessünk róla.

Kasztok áttekintése és paklik

Druid


Érdekes pár hónapja volt: miután szenvedett helye megtalálásában a Rise of Shadows előtt, most kezd újból visszatérni régi pozícióihoz, hála pár apróság hozzáadásának régi archetípusaihoz. A legfontosabb észrevétel: minél magasabban vagytok a létrán, annál több a druida játékos, a legendás szinteken a harmadik legnépszerűbb kaszt. Ez a pozitív trend a top játékosok között erősíti a benyomást, hogy a kaszt erős választás ebben a metában.

Jade Druid

A legnépszerűbb kaszton belül. A legfrissebb listák mind kihasználják Archmage Vargoth-ot és interakcióját az Oaken Summons-szal: a mágus szinte az összes varázslattal szinergiában van, ami nagyon fontosnak bizonyult ebben az agresszív metában. Hijodaikan lett Legenda 1 az európai szerveren összeállításával szinte egész áprilisban, és májusban is használta létrázáshoz. A legnagyobb probléma, ami a Tier 2-ben tartja a paklit, az a rengeteg Big Priest, amik dominálják a druida véges leszedéseit. A Poison Seeds az elérhető legerősebb eszköze a beterített asztalok hullámaira, de sokkal hatékonyabb a Darkest Hour Warlock-okra, mint a Big Priest-ekre.

Jade Druid 6300

Pakli megtekintése

Aggro Druid

Blessing of the Ancients Hearthstone kártya

A semmiből jött, és vihar módjára tört be a metába top tier pakliként. Kedvező esélyekkel rendelkezik a formátum 3 legjátszottabb paklija ellen - Big Priest, Odd Paladin és Kingsbane Rogue - remek helyzet a kezdéshez. A legtöbb felállásban az új Rise of Shadows kártyákból kovácsolnak előnyt: az Acornbearer-ből, a Dreamway Guardians-ból és a Blessing of the Ancients-ből. Az Ősök áldása annyira koherensé teszi a paklit érték növelés terén, hogy szinte lehetetlen büntetés nélkül megúszni, ha békén hagyjuk a druida térfelét. Ma3ud gyakran szerezte meg a Legenda 1-et, ő két Branching Paths-et használt annak a Jeeves-nak mellőzése mellett, aki típuson belül mindenhol kötelezőnek számít. Az Elágazó utak érdekes laphúzó erőforrás: köröket ver a robot komornyikra, ha agresszív meccsekre kerül sor, és még több Savage Roar-t biztosít, hogy véget vethessünk a lassú meccseknek.

Aggro Druid 4480

Pakli megtekintése

Togwaggle Druid

Hijodaikan Togwaggle Druid-ja 12220

Pakli megtekintése

Concernedmom Togwaggle Druid-ja 12560

Pakli megtekintése

Hunter


A radarjainkon kívülre került a vadonban, a legendás szintek mezőnyének 4%-át sem teszi ki.

Mech Hunter

A legfelkapottabb választás kasztja számára: szuper agresszív játéktervével már a legelső körökben ráront ellenfeleire, masinái olcsósíthatóságának köszönhetően. Tehát legrosszabb ellenfelei azok, akik hatékonyan képesek eltaposni korai asztal terveket. Erre kapacitása van a páratlan paladinnak, a páros sámánnak, a druidáknak és a legtöbb warlock-nak.

Mech Hunter 3600

Pakli megtekintése

Midrange Beast Hunter

Bár nem annyira népszerű, mint a múltkori kiegészítőnél, úgy látjuk egész jól boldogul, a Tier 2-höz tehető.

Beast Hunter 3120

Pakli megtekintése

Egyéb vadászok

A Spell és a Secret Hunter szinte teljesen felszívódott. Voltak kísérletezgetések típusokkal, amik nem lettek felkapottak a metában. Kiemelünk párat ezekből a listákból a vadon vadász rajongótól, DuwinHS-től.

Malygos Hunter 12460

Pakli megtekintése

Kathrena Hunter 13220

Pakli megtekintése

Mage


Vesztett valamennyit népszerűségéből a legutóbbi kiegészítő óta. Tekintettel a meta többi domináns kasztjának erőszintjére, nehéz feladat megfelelő utat találni számára a létrázáshoz: archetípusai - beleértve legújabb Miracle Mage pakliját – nagyon poláris szórással rendelkeznek.

Miracle Mage

Egy érdekes pakli, ami a Mana ciklonból született: olcsó varázsok játszására támaszkodik - általában a Sorcerer's Apprentice kíséretében -, hogy aztán a Mana Cyclone hirtelen tele termelje a kezét. Ez az Open the Waygate által nyújtott plusz körrel, a Flamewaker-ekkel és az Arcane Giant-ekkel kombinálva tisztes mennyiségű sebzést képes bevinni. Túlságos varázslat függősége eredményeként, amúgy, a paklinak gondjai akadnak válaszadásban az agresszív paklikkal szemben. Sikerei többségét Big Priest-ek és Kingsbane Rogue-ok ellen szerzi, mindkét pakli szenved fagyasztós lapjai kezelésében.

Miracle Mage 6520

Pakli megtekintése

Aluneth Mage

Perzselő varázsokat és titok lapokat vet be, amikkel dominálja a warlock-kal vívott meccseit, és remekül helytáll a nagy papokkal és a Kingsbane rugókkal. Viszont fájdalmasan hamar elvérzik az olyan gyors riválisokkal szemben, mint a páratlan pala vagy az agró dudu, és szenved rugalmas ellenfele, a jáde dudu megszorongatásában.

Aluneth Mage 5380

Pakli megtekintése

Exodia Mage

Folytatva poláris parádénkat, térjünk rá erre a paklira: a kombó, hogy összetrombitáljuk a Sorcerer's Apprentice-eket és Archmage Antonidas-t rengeteg időbe telik, csak szenvedősen tudunk elég hosszú ideig kitartani ennek a kivitelezéséhez. Lassú paklik után fohászkodik, miközben elkerülné a legtöbb agresszív és középtávú paklit.

Exodia Mage 6240

Pakli megtekintése

Reno Mage

Népszerűsége csökkent, ezért tűnt el erőviszony táblázatunkról, főleg mert általában gyengének mutatkozott. Meglehetősen remek agresszív ellenfelekre, ám szenved a manával csaló riválisokkal. Az alább feltüntetett összeállítással értek el némi sikert, a cél ennek a gyengeségnek az enyhítése volt Archmage Antonidas beszervezésével, közben fenntartva a gyors paklikkal szembeni kedvező esélyek látszatát az Explosive Sheep-pel, a Wild Pyromancer-rel és olcsó varázsokkal.

Reno Mage 17860

Pakli megtekintése

Paladin


Már nincs változatos készlete népszerű és sikeres paklikból. De mindenesetre továbbra is erősen befolyásos, és a vadon legjobban teljesítő archetípusát tudhatja a magáénak.

Christopher the devout art

Odd Paladin

A legmagasabb győzelmi aránnyal büszkélkedik a formátumban, újabb magaslatokba emelkedett a legújabb és találóan elkeresztelt Never Surrender!-rel: hihetetlenül erős kártyának bizonyult, ellenállóvá tette pakliját az olyan asztalpucolókra, mint a Swipe, a Defile, a Maelstrom Portal vagy a Spirit Lash. Ezzel a páratlan brigádon roppant nehéz fogást találni: domináns eredményei a Kingsbane rugóval, és alapjába véve erős szórása egyértelműen a legjobb választássá teszik a Legenda kapujának eléréséhez, Rank 4 és 1 között szinte tökéletesek a meta pontjai.

Odd Paladin 7720

Pakli megtekintése

Aggro Paladin

Páratlan fivérével ellentétben nem örvendhetett hasonló sikereknek. A begyűjtött adataink többségénél egy új titok lapos csomagot használtak hozzá. Azonban ezeknek a kísérleteknek elmaradt a gyümölcse. A játékosok a Mysterious Challenger-rel és a Bellringer Sentry-vel is felfedezéseket tettek, ám egyikük sem érte meg igazán.

Aggro Paladin 3860

Pakli megtekintése

Anyfin Paladin

Ez és a kaszt többi agresszív alapú paklija csupán kisebb részét teszik ki a metának. Vélhetően erősebb alternatívái lehetnek majd a Secret Paladin-nak, de nem valószínű, hogy felvehetik a versenyt Baku the Mooneater nagyságával.

Anyfin Paladin 11620

Pakli megtekintése

Priest


Big Priest

Catrina Muerte Hearthstone kártya

Ahogyan azt várni lehetett, túlnyomó többséggel egyértelműen a legnépszerűbb pakli kaszton belül a vadon minden szintjén. Legújabb lapjai közt található Catrina Muerte, Archmage Vargoth és még a Mass Resurrection is, amik több játékost csábítottak hozzá, mint valaha, hogy megkíséreljék felhúzni Barnes-t a negyedik körre.

Ám felfoghatatlan népszerűsége ellenére nem úgy tűnik, mintha ennyire jól szerepelne, vagy amennyire a közösség észleli - legalábbis érzi. A mostani agresszív meta teljesen felszínre hozza jól ismert gyengéjét. Viszont még ne ünnepeljetek: ezek nem a pakli végórái, változatlanul kedvezőek az esélyei a jáde druidák és a legtöbb warlock pakli ellen (kivéve persze az érme szimulátort, a Legsötétebb órát). Népszerűsége egyértelműen meta határozó, de a jelenlegi eresztésben erőszintjéhez képest igen felfújt pakli.

Big Priest 10680

Pakli megtekintése

Reno Priest

Mint ahogy a többi hegylakó pakli, nem tud talajhoz jutni a vadon jelenlegi körülményei között. Még Reno Jackson gyógyítása sem érződik elégnek ahhoz, hogy konzisztensen bebiztosíthassuk magunkat a vadon létráján gyakran előforduló, kegyetlen agresszióval szemben. Memnarch képes volt az itt látható paklit a legendás szintek top 10-ébe juttatni az amerikai szerveren, az áprilisi szezon vége felé.

Reno Priest 14700

Pakli megtekintése

Mind Blast Priest

Az erősen agresszív meta újabb áldozata, jelentősen csökkent az ereje. Hasonlóan a legutóbbi kiegészítőhöz bíztatónak tűnt, magasan a Tier 2-nél járt, több magas legendás játékos is alulértékeltnek titulálták. Ám azóta nem karolták fel, és egy teljes tier-t esett vissza alacsony minta számaink alapján. Viszont pár játékos még mindig képes volt sikereket elérni vele, ideértve GetMeowth, aki az alábbi paklit májusban korán a Legendáig vitte.

Mind Blast Priest 9360

Pakli megtekintése

Wall Priest

Wall Priest 5880

Pakli megtekintése

Rogue


Belső trendjei folytatólagosan a roppant agresszív paklik irányába vezetik a vadonban. Hála az GONOSZ gonosztevő megszerzésének, a Kingsbane és a páratlan rugó korábbi sikerei továbbélnek, és újabb fejlesztési lehetőségekről árulkodnak.

Kingsbane Rogue

Főleg Tier 1-es teljesítményt nyújt a meta egyik legfelkapottabb paklijaként. Pár változatához hozzáadták az EVIL Miscreant-et, hogy megsegítsék az agresszorok ellen, miközben változatlanul elég erős az olyan lassú ellenfelek magabiztos legyőzéséhez, mint a Big Priest vagy a warlock-ok.

Kingsbane Rogue 8920

Pakli megtekintése

Odd Rogue

Alacsony játékszáma ellenére, az eredmények alapján minden szinten a második helyen áll teljesítményben. Bár a Cold Blood drágításában többen is a pakli halálát látták, de még mindig komolyan hatékony az asztal irányításában a korai köröknél. Ez a képessége kedvező helyzetet jelent számára az Aggro Druid és a Murloc Shaman ellen, míg továbbra is erős győzelmi arányokkal bír a Big Priest-tel szemben. Valamint jobban tud elbánni az Odd Paladin-nal és az Even Shaman-nal, mint Kingsbane nővére.

Odd Rogue 10640

Pakli megtekintése

Mill Rogue

Népszerű maradt az alacsonyabb szinteken, de ez a népszerűség kevés sikerrel jár együtt, a Tier 4 alján fészkel. Egyetlen említésre méltó, számára kedvező ellenfele a Big Priest.

Mill Rogue 6560

Pakli megtekintése

Lackey Rogue

Lackey Rogue 11500

Pakli megtekintése

Shaman


Even Shaman

Sorozatos sikerei hétköznapi dolog lett a vadonban: minden szinten Tier 1, nagyon kevés rossz ellenfele akad, és jelentős népszerűségnek örvend. Az elérhető egyik legjobb ellenszer az agresszív paklikra, és örömmel fogadta az Aggro Druid és Murloc fivére felemelkedését – Greetings, friends. Bár kísérletezgettek vele egy kevéskét a játékosok az újonnan megjelent Walking Fountain-nel, de a Rise of Shadows nem hozott komolyabb változásokat a pakli számára, a legtöbb összeállítás a múltban használtakhoz maradt hű.

Even Shaman 7400

Pakli megtekintése

Murloc Shaman

Underbelly Angler Hearthstone kártya

A sámán kapta az egyik legerősebb készletet a kiegészítőből, ami több sebes kísérletezgetéshez vezetett a kasztján belül. Ez a pakli a formátum egyik legerősebbjévé vált, az Underbelly Angler látszólag kifogyhatatlan szuflával látja el. A Toxfin is kiküszöbölte egy korábbi gyengeségét, hatékony fegyver hatalmasabb lények elpusztítására. A pakli éles ellentéte páros fivérének: szenved pártól a gyorsabb riválisok közül, de felülmúlja, ha a passzív jáde druidáról vagy a nagy papról van szó. A pakli remekel, ha el tudja lepni az asztalt, mivel az összes murloc szinergiára léphet az utána következővel. Archetípus létére azonban még újszülött korát éli, az Ice Fishing és a Sludge Slurper is kihagyható RenoJackson Legenda 2-es paklijából, de erős alternatívák feltűntetett tech választások helyett.

Murloc Shaman 9600

Pakli megtekintése

Shudderwock Shaman

Összességében nyerési mutatói elég szörnyűek, minden szinten a Tier 4-ben landolt: a jádés és az OTK-s megoldások a legnépszerűbb verziói a létrán, és változatlanul szenvednek. Azonban van ok az optimizmusra: a Corpsetaker-es összeállítások elég sok sikert hoztak a magasabb legendás szinteken, és játékosok egy kisebb köre már meg is fordult nála. Ezek a változatok egy ismételt folyamatra törekednek: többször felerősített Shudderwock-okat idéznek meg, amiket Loatheb csatakiáltása védelmez, és legalább egyet belőlük visszacsalnak a kezükbe. Már egy Shudderwock megidézése elég lehet a győzelemhez, és ez a kombó általában elég rugalmas a kivitelezéséghez. Ez a lista sipiwi94-é, aki Legenda 1 lett, és kezdeti érdeklődést váltott ki a típus iránt.

Corpsetaker Shudderwock Shaman 15820

Pakli megtekintése

Warlock


Roppant népszerű a Rise of Shadows alatt is, hála új archetípusának a Darkest Hour-rel. A Darkest Hour Warlock-kal egyetemben, a kaszt mind közül a legváltozatosabb, 6 jól felismerhető típusa mind elég sok játékot lát.

Darkest Hour Warlock

Rengeteg bosszúságot okozott a közösségnek, de befolyása nem terjedt el olyan széles körben, mint ahogyan azt érzik. A pakli célja a Bloodbloom kihasználása a Darkest Hour-ral token idézős lapok kíséretében, hogy majd 50/50-es értékeket hívjon a térfelére, többek közt akár Nerubian Unraveler-eket az asztaltörlők ellehetetlenítéséhez. Nagyon egységes szórása van, mindennel szemben közel 50-50 az esélye. Egyáltalán nem gyenge, de összesített győzelmi átlagát nézve nem tűnik fenyegetőnek. Ami frusztráló lehet vele kapcsolatban az az, hogy nincs igazán rossz ellenfele. Egy pakli sem képes konzisztensen verni, mivel játéktervével a legtöbb meccset érmedobással dönti el, a kimenetelek azon múlnak, hogy vajon képes-e beadni a kombót mielőtt végeznek vele, vagy hogy ellenfelénél akad-e válasz a kombójára.

Darkest Hour Warlock 12020

Pakli megtekintése

Renolock

Közösség kedvenc, ám mivel nem szerzett kártyákat az új kiegészítőből, továbbra is a Tier 4 közepén tanyázik. Nem bizonyult hatékony agró ellenes paklinak, és változatlanul szenved a Big Priest-től, a Kingsbane Rogue-tól és az új Darkest Hour Warlock-tól. Amíg a meta nem változik drasztikusan, addig szenvedni fog.

Ksr Renolock-ja 18400

Pakli megtekintése

Modius Renolock-ja 21460

Pakli megtekintése

Mecha'thun Warlock

Nem sokat változott a Rise of Shadows óta: így, hogy gyenge a szórása az olyan gyakoribb paklikkal, mint az Odd Paladin, a Big Priest, a Kingsbane Rogue vagy a Darkest Hour Warlock, a dicsősége véget ért és a Tier 3-ba zuhant.

Mecha'thun Warlock 13040

Pakli megtekintése

Evenlock

Visszább esett egy keveset az új kiegészítő megjelenése után: bár félelmetesen erős maradt az asztalra építő agresszív paklikra, gyenge eredményei a Big Priest-tel és a Kingsbane Rogue-gal meggátolják abban, hogy az a top pakli lehessen, ami volt.

Evenlock 10040

Pakli megtekintése

Cubelock

Picit túl lassú az agresszív metához, hiszen hagyományosan mindig is kontroll ellenes pakli volt, és a kontroll paklik nem túl gyakoriak. Továbbá nem teljesít jól a Big Priest-tel sem.

Cubelock 14520

Pakli megtekintése

Zoolock

Jelentősen emelkedett a vele játszott meccsek száma, hála pár kártyának, amik nagyszerű szinergiában vannak vadonos eszközeivel: a Magic Carpet és az EVIL Genius is hatást gyakorolt rá, igaz kevésbé, mint a standardban, de mindenképp emelték az erőszintjét. Így, hogy a Tier 3-ban találta magát, végre a kompetitív lét szélénél jár a vadonban, és talán még tovább fejlődhet újabb kísérletekkel.

Heal Zoolock 8240

Pakli megtekintése

Zoolock 4440

Pakli megtekintése

Warrior


Garrosh jelenlegi standardos helyzetéhez képest igen meglepő a legkevésbé játszott kasztként látni a vadonban a Rise of Shadows idejében. Ez bizonyítja, a vadon tényleg a maga játékmódjává lett, saját szabályokkal, és ez súlyos a kasztra nézve, mivel egyetlen meghatározó lapot sem kapott az utóbbi két kiegészítő alkalmával. Még a legjobb paklija sem változott a Knights of the Frozen Throne óta.

Pirate Warrior

Ám nincs minden veszve, ez a pakli a Mean Streets of Gadgetzan-tól kezdve a mai napig remek választásnak számít, és két legjobb lapja gyengítése ellenére még mindig pokolian erős, változatlanul szállítja az eredményeket. Az alacsonyabb szinteken a Tier 1-ben hajózik, Rank 4-nél visszavetik a hullámok a Tier 2-be, győzelmi esélyei pozitívak a három legnépszerűbb: a Kingsbane Rogue, a Big Priest és a Murloc Shaman ellen.

Pirate Warrior 6980

Pakli megtekintése

Odd Warrior

Másrészről itt van ez a pakli is, amit alacsony mintaszámaink alapján Tier 4-re becsülünk. A jelenlegi meta kegyetlen próbatétel elé állítja a Tank Up! szerelmeseit, mivel Garrosh imádott kontroll paklijának esélye sincs az olyan végtelen vagy közel végtelen értéknyeréssel rendelkező paklikkal szemben, mint amilyen a Jade Druid és a Big Priest, amik leszedéseiteket kinevetik rémségeik hullámaival. Ha meg még ide vesszük az olyan szuper gyors paklikat, mint a Kingsbane Rogue, amik szintén meccseket képesek tönkre tenni számotokra, ha nem húztok elég szerencsésen, akkor látható milyen gyenge választás is összességében.

Odd Warrior 11500

Pakli megtekintése

Dalaran artwork

Ezzel a meta jelentésnek vége!

Írjátok meg véleményeiteket kommentben, hogy ti mi gondoltok a meta helyzetével kapcsolatban, illetve ha bármi kifogásolni valót találtatok a fordításom olvasása közben, arról is jelezettek itt bátran.

Meta jelentés fordításokkal a Standard formátum esetén egy, a Vadon formátum esetén másfél-két havonta igyekszem jelentkezni a Vicious Syndicate csapatától. Ha pedig addig is érdekelnének titeket kisebb apróságok, akkor érdemes lehet figyelnetek BuBi pakli feltöltéseire, akiről a Hearthstone Hungary fiókotokba bejelentkezve, az egyik paklijában a „követés” gomb megnyomásával akár állandóan értesülhettek az oldalon legújabb paklijairól, amiknek leírásainál előfordulhatnak többek közt jelentés részletek, vagy pakli tippek.

meta pakli

További híreink