Véletlenszerű hír Összes hír megtekintése

You never hunt alone! Variációk Hunter paklikhoz

Beküldve: , által. Megtekintve:2504

hunter

Rexxar évekig a Hearthstone mostohagyereke volt. A Blizzard látványosan nem tudott mit kezdeni a kaszttal. A Hunter Hero Power elég rendesen behatárolja, a „design space-t”, amiben a fejlesztők mozoghatnak, és valljuk be, nem is nagyon erőltették meg magukat.

Volt a Face Hunter és a Midrange Hunter és ennyi. Ráadásul, ahogy egy barátom találta mondani:  „a Midrange Hunter is Face Hunter, csak bele van téve 2 Savannah Highmane” (ha jól emlékeszem nem pont a „téve” kifejezést használta). De mindez már a múlt. Jelenleg a Hunter rendelkezik a legtöbb többé-kevésbé működőképes paklival, ha Hunter jön szembe velünk sosem tudhatjuk, hogy milyen pakli ellen fogunk játszani. Persze ez részben annak is köszönhető, hogy még nem állt be teljesen a meta, még próbálgatják a játékosok a különböző lapokat, paklikat. Az viszont tagadhatatlan, hogy az utóbbi kiegészítőkben kijött egy halom kifejezetten erős és/vagy kreatív lap a Hunternek. Ennyi bevezetés után jöjjön 3*3 pakli típus, ami között (remélhetőleg) az is tud majd válogatni, aki eddig nagy ívben kerülte a vadászt.

Aggro:

Az aggro illeszkedik a legjobban a Hunter játékstílusához, lapkészletéhez, hős képességéhez. Pofon egyszerű játékmechanikájának „hála” hamar mémmé vált, sokan az aggro Huntert hozták fel példaként, hogy miért nem lehet a Hs-ből sosem valódi esport. Ennek ellenére éveken keresztül a Face Hunter volt Rexxar meghatározó paklija, aztán a standard mód bevezetésével egyidejűleg a Blizzard gondolt egy merészet és (sok egyéb más mellett) rommá nerfelte a paklit és egyben a Hunter kasztot is (Leper Gnome, Knife Juggler, Ironbeak OwlHunter's Mark, Arcane Golem nerfek, ráadásul egyszerre). Azóta (néhány elborult versenypakli kivételével) nem is nagyon láttunk aggro Huntert. Jöjjön akkor most egyből három is belőle!

Face Hunter:

Leeroy JenkinsA fész hunter visszatért, köszöni szépen, jól van és kúszik is felfelé a meta jelentések eredményességi listáin. Jelenleg még nem számít tier 1 paklinak, de nem lepődnék meg, ha később ott lenne a közvetlen élmezőnyben. A pakli sokat változott, de a lényeg ugyanaz. Face-face-face, néha egy-két lényt is leütünk. A szokásos beast szinergia mellé, bekerült a „kalóz pakk” is, mert hát Patches the Pirate még mindig op. Külön említést érdemel még a Corridor Creeper, ami könnyen a leggyorsabban nerfelt lappá válhat a játék történetében. A paklik több, mint 60%-ába bekerült, ami bizonyítja, hogy mennyire erős. Ráadásul beast, szóval a Hunterben még jobb.

A pakli:

2x Alleycat

2x Candleshot

2x Dire Mole

1x Patches the Pirate

2x Southsea Deckhand

2x Crackling Razormaw

2x Dire Wolf Alpha

2x Golakka Crawler

2x Animal Companion

2x Eaglehorn Bow

2x Kill Command

2x Southsea Captain

1x Unleash the Hounds

2x Houndmaster

1x Spellbreaker

1x Leeroy Jenkins

2x Corridor Creeper

Quest hunter:

quest hunter

Közvetlen az Ungoro megjelenése után a [Marsh Queen] volt a leggyakrabban használt quest a játékban, aztán hamar rájött mindenki, hogy nem az igazi. Nagyon nem kedvezett neki a meta (különösen a quest Rogue) és szépen eltűnt a süllyesztőben. A Kobolds & Catakombs után megint elővették. Egyrészről mert a jelenlegi aggro meta már jobban fekszik neki, másrészt a Feral Gibberer-ben sokkal több potenciál van, mint azt elsőre gondolni lehetett.

A pakli:

2x Worgen Infiltrator

1x Cult Master

2x Loot Hoarder

2x Bloodsail Corsair

2x Argent Squire

2x Kill Command

2x Fiery Bat

1x Patches the Pirate

2x Alleycat

1x Weasel Tunneler

2x Fire Fly

1x The Marsh Queen

2x Crackling Razormaw

2x Jeweled Macaw

2x Acherus Veteran

2x Feral Gibberer

2x Dire Mole

A pakli lényege, hogy az 5. körre mindenáron megcsináljuk a questet, addig is, aztán indulhat az igazi gyalulás. A deck jelenleg nem tartozik a komolyabb paklik közé. Nem valószínű, hogy a ladder tetején tartósan 50% feletti győzelmi arányt produkáljon vele valaki, de tagadhatatlanul üde színfolt a metában, és már közel sem lebecsülendő ellenfél.

Secrat Hunter:

SpellstoneAzt hiszem kevesen vitatkoznának velem, ha azt mondanám, hogy az összes spellstone közül a Hunter-é a legflexibilisebb. Ezt lehet a legtöbb féle pakliban elsütni, próbálkoznak vele aggro, midrange és control típusú pakliban is. Jöjjön ezúttal egy kifejezetten agresszív verzió Secretkeeper-rel, Corridor Creeper-rel, no meg Leeroy Jenkins-el.

A pakli:

2x Alleycat

2x Dire Mole

2x Secretkeeper

1x Cat Trick

2x Crackling Razormaw

1x Explosive Trap

2x Freezing Trap

2x Wandering Monster

2x Animal Companion

2x Cloaked Huntress

2x Eaglehorn Bow

2x Kill Command

2x Houndmaster

1x Spellbreaker

1x Leeroy Jenkins

2x Lesser Emerald Spellstone

2x Corridor Creeper

Midrange:

Savannah Highmane

A midrange Hunter mindig is jelen volt a metában, sőt egy időben (az Undertaker nerf előtt) uralta is azt. Most ennek a paklinak is több verziója fut párhuzamosan, több-kevesebb sikerrel. Jelenleg ugyan egyik sem számít tier 1 decknek, de ez könnyen változhat.

Classic Midrange:

A „klasszikus” midrange Hunter a játék egyik állócsillaga. Sok lap került ugyan bele és ki belőle az idők folyamán, de a pakli alapja, működése semmit sem változott. Az új lapok közül egyedül a Corridor Creeper került be, ami azonban hatalmas erősítés. Így már tempó hátrányból is vissza tudunk jönni (ami eddig a pakli legnagyobb problémája volt). A pakli erőssége továbbá, hogy viszonylag kevés „fix” lap van benne, így könnyen lehet az aktuális metához igazítani.

A pakli:

2x Alleycat

2x Jeweled Macaw

2x Crackling Razormaw

2x Golakka Crawler

2x Kindly Grandmother

2x Scavenging Hyena

2x Animal Companion

2x Eaglehorn Bow

2x Kill Command

2x Unleash the Hounds

2x Houndmaster

2x Infested Wolf

2x Bittertide Hydra

2x Savannah Highmane

2x Corridor Creeper

Recruit Hunter:

ArcherEz a pakli az egyik legremekebb példája, hogyan lehet egy kreatív pakli-tervezéssel a lehető legkisebbre csökkenteni a recruitban levő random faktort. A Guild Recruiter Professor Putricide-ot, vagy egy Cloaked Huntress-t hoz elő, ami remekül illeszkedik a 8 secret-ünkhöz, a spellstone-okhoz, meg az Eglehorn Bow-okhoz. Kathrena pedig a legrosszabb esetben is egy Corridor Creeper-rel gazdagítja a boardot (megóvva ezzel a borzalmas topdecktól is egyben), optimális estben pedig megidézi nekünk személyesen King Krush-t.

A pakli:

2x Candleshot

2x Cat Trick

2x Explosive Trap

2x Freezing Trap

2x Wandering Monster

2x Animal Companion

2x Cloaked Huntress

2x Eaglehorn Bow

2x Flanking Strike

1x Professor Putricide

2x Guild Recruiter

2x Lesser Emerald Spellstone

2x Savannah Highmane

2x Corridor Creeper

1x Swamp King Dred

1x Kathrena Winterwisp

1x King Krush

Spiteful Hunter:

WitchKevésbé ismert, kevésbé népszerű, mint a Priest hasonló elven működő paklija, de szerintem legalább olyan erős. Sokkal-sokkal agresszívebb, mint Anduin, amit a „kalóz pakk” jelenléte is jelez. A pakliból kikerült minden olcsó spell, cserébe a Spiteful Summoner 6-ért a 4/4 mellé idéz még nekünk egy random 9 droppot. A pakliban helyet kapott még egy Grand Archivist is, ami ha kifolynánk a lapokból a kör végén elsüt egy Call of the Wild-ot, valamint 2 Cobalt Scalebane is, ami amellett, hogy remek tempó lap, sárkány is, így kevésbé kellemetlen, ha a Spiteful Summoner véletlen egy Dragonhatcher-rel találja gazdagítani az asztalunkat. A pakli érdekessége, hogy ez az első olyan (komoly) Hunter pakli a játék indulása óta, amiben nincs egy szem Animal Companion sem. Egyelőre nagyon kevesen játszanak csak vele, ezért nem is jegyzik a statisztikák, de szerintem a midrange deckek közül ennek a paklinak van a legnagyobb esélye arra, hogy egy napon tier 1 legyen.

A pakli:

2x Alleycat

2x Candleshot

1x Dire Mole

1x Patches the Pirate

2x Southsea Deckhand

2x Crackling Razormaw

1x Golakka Crawler

2x Bearshark

2x Eaglehorn Bow

2x Southsea Captain

2x Houndmaster

2x Cobalt Scalebane

2x Savannah Highmane

2x Spiteful Summoner

2x Corridor Creeper

1x Grand Archivist

2x Call of the Wild

Control:

A „control Hunter egy vicc”, mondják sokan, nem is alap nélkül. Csak az nem mindegy, hogy milyen vicc. Az alábbiakban 3 olyan pakli jön, amik valószínűleg sosem fogják meghódítani a laddert. Ellenben nagyon szórakoztató velük játszani, és már korántsem produkálnak olyan siralmas győzelmi arányokat, mint a korábbi control Hunter-ek.

Y’Shaarj Hunter

Karazhan Barnes

A Barnes + [Y’Shaarj, Rage Unbound] kombóra épülő, semmi egyéb lényt nem játszó Hunter nem újdonság, viszont a Kobolds & Catakombs megjelenésével vált többé, mint egyszerű mém pakli. A Rhok'delar és a To My Side! nevű (mindenki által körberöhögött) lapok megjelenésével a pakli kitört a mém deckek sorából és a ladderen is könnyedén összefuthatunk vele. Persze Barnes és Y’Shaarj szerepeltetése némiképpen kockázatos „no minion” szinergia szempontjából, viszont a 4. (coinnal 3.) körben kitenni egy 3/4-et, 1/1-et és 10/10-et szerintem simán többet ér, mint két Animal Companion 6-ért, vagy feltölteni a kezedet random spellekkel 7-ért. Ráadásul nem feltétlen kell választani, ez a pakli Barnes-ra mulligan-el, és játszik 2 Tracking-et is, szóval egész jó eséllyel fel fogjuk húzni a két lény valamelyikét, még mielőtt ki kell tenni a Rhok'delar-t vagy a To My Side!-ot.

A pakli:

2x Hunter's Mark

2x Tracking

1x Deadly Shot

2x Unleash the Hounds

2x Explosive Trap

2x Eaglehorn Bow

2x Kill Command

2x Animal Companion

1x Flare

1x Y'Shaarj, Rage Unbound

1x Barnes

2x To My Side!

1x Deathstalker Rexxar

2x Wandering Monster

2x Lesser Emerald Spellstone

1x Rhok'delar

2x Flanking Strike

2x Candleshot

Cube Hunter

Cube

Deathrattle Hunter is volt már korábban is, de igazán szórakoztatóvá a Carnivorous Cube megjelenése tette. A dolog odáig fajult, hogy a paklinak már nincs is szüksége N’zoth-ra sem. A Carnivorous Cube + Play Dead/Terrorscale Stalker kombóban hihetetlen érték van, optimális esetben Charged Devilsaur-okkal, vagy King Krush-sal művelhetjük azt, amit a control Warlock csinál a Doomguard-okkal. A „secrat pack” pedig azt szolgálja, hogy meg is éljük, mire kijön a kombó. Külön említést érdemel még a két Silver Vanguard, amit nagyon sok ellenfél botor módon inkább nem üt le. Aztán a következő körben jöhet a Charged Devilsaur ingyen meg a Carnivorous Cube + 2 Play Dead, ami akárhogy is nézzük 35 sebzés 7 manából.

A pakli:

2x Cloaked Huntress

2x Lesser Emerald Spellstone

2x Freezing Trap

1x King Krush

2x Explosive Trap

2x Eaglehorn Bow

2x Kill Command

2x Animal Companion

2x Silver Vanguard

2x Terrorscale Stalker

2x Charged Devilsaur

2x Play Dead

2x Carnivorous Cube

2x Wandering Monster

1x Kathrena Winterwisp

2x Lesser Emerald Spellstone

Dragon Hunter

Deathwing, DragonlordSárkányos Hunter! Az még nem volt. Persze most sem kell túlzottan komolyan venni. A pakli pofonegyszerű. Arra építünk, hogy a Seeping Oozeling lemásolja magának Deathwing, Dragonlord képességét, és a 7. körben telepakoljuk sárkányokkal az asztalt. Persze benne van a pakliban, hogy előbb húzzuk fel Deathwing, Dragonlord-ot. Az sajnos pech…

A pakli:

2x Explosive Trap

2x Freezing Trap

1x Grievous Bite

2x Netherspite Historian

2x Wandering Monster

2x Animal Companion

2x Cloaked Huntress

2x Eaglehorn Bow

2x Flanking Strike

2x Lesser Emerald Spellstone

1x Deathstalker Rexxar

2x Seeping Oozeling

2x Primordial Drake

1x Alexstrasza

2x Sleepy Dragon

1x Ysera

1x Deathwing, Dragonlord

1x Deathwing

Remélem ezzel a kis gondolatébresztő cikkel sikerült megmutatni, hogy mennyi fantázia tud lenni egyetlen kasztban és, hogy nem csak az aktuálisan legnépszerűbb 4-5 pakli létezik. Ha valakinek van még Hunter variációja ne fogja vissza magát, jöhet kommentben.

Szólj hozzá!

Hírek megtekintése!

Paklik megtekintése!

hunter pakli

Ezeket olvastad már?

További híreink