FórumÁltalánosEkstone Hearthstone kalandozásai

2. oldal / 2 oldal

#21

2023.01.01 17:40

Rövid bejelentkezés.

Utóbbi időben volt kis időm Arénázni, és közel 50%-ban kaptam Death Knight-ot! :O

Oké, egyelőre még csak ellenfélként (17 ellenfélből 8 volt DK...), de előbb utóbb remélem kipróbálhatom majd azt is, hogy milyen érzés a fasz jó oldalán állni :)

Mikor a menő Warlock paklimmal hasítok, aztán 3:0 után 4 db DK pakli egymás után megmutatja mi is igazán a menő :)

Azt hittem amúgy az Arénában a DK vissza lett korlátozva, erre csak ma két The Scourge is szembejött... (a Malignant Horror tömegről nem is beszélve...)

Na de nem picsogok, megyek vissza Fortuna tanárnőhöz alázatosan (alázatot) tanulni :)

Szerkesztve: 2023.01.01 17:40

#22

2023.01.01 19:27 | Válasz: (#19) Ekstone (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Epic) - Közösség segítő

Az aréna közvetítőket nem ismerem de a jó öreg Jelót igen. Régebben a csetet is ugyanígy szídta, alázta egyfolytában A státuszom nála: Perma Ban :D ugye kifejtettem a véleményem.

Alapvetően 3 dologért néznek HS közvetítéseket: az őrjöngésért vagy azért mert vki nagyon jól csinálja amit csinál (pl profi játékosok, J_Alexander a The Jay Roguein' Experience streamekkel) vagy mert jók a beszélgetések játék közben (meg a csajok de az más dolog). 

Én sem értek egyet, hogy egy fiatal jobban fel tudja venni a ritmust. Én tavaly kezdtem el egy másik kártyajátékot és az alapokat szinte egyből megértettem. Pedig hát én sem vagyok már tini. A "gond" nálam az alapvető casual hozzáállás (milyen meglepő :) ) És szintén a tapasztalatom miatt különösebb utánajárás nélkül is leesett, hogy kéne előrehaladni.

#23

2023.01.04 16:10

A jó öreg Yello :)

Miatta amúgy egy ideig terveztem, hogy beregelek a Twitch-re, csak azért, hogy rákérdezzek mennyi -EV-t termelt Neki a (nem létező) tilt management-je :) Mert hogy állítólag pókerezett korábban.

De hamar perma ban-olva lennék szerintem én is, mivel nem bírnám megállni, hogy az Ego-ján keresztül ne piszkálgassam. Van ugye ez az EgoRambo performance-sze, de igazából Ego végig ott figyel azon kívül is, csak olyan nagy, hogy nem fér el a képernyőn és hát egy Ego-t olyan könnyű megrángatni :D 

Amúgy először Őt kezdtem el nézni, mivel egyedüli magyar streamer aki Arena-t is játszik és láthatóan kompetens is (mondjuk sok évnyi HS után az lenne a csoda ha nem lenne). Viszont aránylag hamar dobtam és váltottam angol streamerekre, mivel kb. NULLA tudást lehetett Tőle felszedni… Játék közben csak az ellenfeleit gyalázza, semmit nem mond, hogy mit miért csinál, az ellenfél kijátszott lapjait meg valamiért egyből kinyomja mindig… (ugye nekem kezdőként fontos lenne (tekerés közben) elolvasnom gyorsan, hogy mit csinál egy adott lap, hogy megismerjem az adott meta lapjait…) A fergeteges boci kérdésekről (és hasonló “értékteremtő” dolgairól) nem is beszélve (de lehet csak én vagyok egy vén boomer, hogy meglássam ezekben mi a jó…)

Persze akit szórakoztat a streamer tiltelése, az ellenfelek gyalázása és ilyen boci kérdésekhez hasonló “érdekes” tartalom, hajrá, de kösz az én időm értékesebb :P És szerencsére van dögivel HS Arena tartalom a Twitch-en :)

—--

És ha már írtam, egy gyors Ekstone HS kalandjai helyzetjelentés.

Eddig statom a mostani Arena szezonban:

  • DK-k ellen: 2-7
  • minden egyéb class ellen: 11-5

Szóval nem is olyan rossz ez, ha úgy nézzük ;)

És ha végre én is a kezem közé kapok egy DK-t, ki tudja, életem első 12 win-je is összejöhet ebben a szuperül kibalanszolt meta-ban... Na de ne álmodozzak, mert Fortuna kegyetlenül tud ám ébreszteni :) 

#24

2023.01.05 06:27 | Válasz: (#23) Ekstone (Common) hozzászólására

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

Ez irónia volt, hogy ki van balanszolva?

#25

2023.01.05 07:45 | Válasz: (#24) Scalard (Golden Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Epic) - Közösség segítő

Nem hiszem...

#26

2023.01.07 16:48

Dehogy van kibalanszolva… Volt ugyan egy Arena “balance” patch, de azzal kb. csak a Paladint végezték ki, a DK-nak alig esett 60% alá a winrate-je… Mondjuk azt elérték, hogy összébb rántották a DK utáni mezőnyt, így aránylag élvezetes a játék a többi kaszttal is… 

…egészen addig amíg szembe nem jön egy DK ellenfél...

Teljesen más ligában játszik a DK class, így nagyon gáz az Arena szvsz…

Berakom az Arena winrate grafikonokat szemléltetésnek (19.-én volt a patch)

Továbbra sem sikerült egyébként még DK-t kapnom, 7 run-on vagyok eddig túl...

Fortunát ismerve, amint végleg legyengítik a DK-t, azután fog nagylelkűen hozzám vágni egyet :D

#27

2023.01.08 08:23

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

Hát ez lehet igaz arénára de Standardra biztos nem, én pl eleve örülök ha DK-t kapok és nem rugót vagy Druidát, sőt az evolve shaman feljött 75%-ra.

#28

2023.01.08 10:00

Jaja, az a vicces, hogy míg Arena-ban totál kiemelkedik a DK, addig Constructed módban olyan harmatgyenge, hogy buff-olni kellett, hogy ne legyen már ennyire érdektelen egy új class :D

Gondolhatod, hogy az Arena player-ek meg mennyire örültek a buff-nak :)

Amúgy az Arena elég mostohán van kezelve a Blizzard által... Pl. most megpróbáltam utánajárni az Arena Leaderboard-nak, és hát kb. olyan mintha én a szabadidőmben csinálnám... Hogy adhat ki egy ilyen munkát egy cég a keze közül... Többet nyernének vele ha nem lenne...

Mondjuk a Starcraft 2 ranking system-je is elég meredek hibákkal terhes... Olyan mintha HO-ban dolgozva szarnának a dolgokba a Blizzard e-sport-ért felelős alkalmazottai :D Döbbenet mindenesetre...

#29

2023.01.08 10:19 | Válasz: (#28) Ekstone (Common) hozzászólására

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

Az a baj hogy ha egy cég ilyen ocsány nagyra nő mint a Blizzard akkor már nem olyna mint amikor még kellett bizonyítania. Hát mit csináltak már a WarCarft 3 Reforge kapcsán is. Azt hiszik megengedhetik ezt maguknak, és sajnos jól hiszik mert még mindig játszok én is a játékaikkal :D

#30

2023.01.12 17:17

Blizzard... egy normális RNG-t se tud írni… mivel agyba főbe szívat folyamatosan… :D 

No de véget vetek Fortuna uralmának rajtam, mostantól nem hagyom hogy elterelje a figyelmem és tojok magasról a fejére :) De komolyan, ez csak egy “szaros” játék, kit érdekel ha a picsa miatt vesztek, ha én jól játszottam, akkor nyertem és kész :) És az idegeim is tükörsimák maradnak ;) (létrán már nagyon jó megy, SEMMIRE nem tudok már ott kiakadni, csak konstatálom, hogy hmm :) )

A mintaképem, Kolst is szív ezerrel (többi streamerhez képest meglepően sokat) és mégis ki tud hozni abból rendszeresen Arena leaderboard átlagokat, szal adott a követendő minta (a tilt kezelése is példaértékű!)

Szal mostantól abbahagyom ennek a topiknak mint RNG ventilációs helynek a használatát, RNG badbeat-ekkel amúgy is mindenkinek tele a padlás gondolom :)  

Üdvözöljétek az új és fényes Ekstone-t! :D 

#31

2023.01.13 20:21

Hehe, új stratégiámnak meg is lett az eredménye, sikerült az első infinite run-om végre ebben a metában (8-3 egy Demon Hunter-rel), mondjuk elég sokszor kellett a boszorkány képébe röhögnöm (miután curve helyett a kezembe nyomta párszor a paklim legdrágább részét, de legalább azok erősek voltak és kihúztam valahogy addig és come back lett a vége :) )

Sajna az 5 Death Knight-ból csak kettőt sikerült elkapnom :(

De ráadásként megkaptam az első saját DK-mat végre!!!! :D

Reszkess meta, meggyüttem!!!! :D

#32

2023.01.18 20:26

Hehe, olyan szinten nem adja a lapot létrán, hogy... 9-16 (36%).

De nem ezért írok, hanem hogy olyan szinten nem bír már meghatni ez a tömény bad beat (netezgetek játék közben nyugisan), hogy szerintem Fortunát majd megütheti a guta, hogy ennyire nincs hatással az idegeimre :D :D :D (Arena-ban is jó úton haladok ezen állapot felé!)

#33

2023.01.26 21:22

Hehe, végtelen türelme van a bitch-nek, de én meguntam, kell a faxomnak az a plusz egy pakli (vagy mi jön a diamond 10-es rangtól), szürreális volt, ahogy sorban kaptam ki a különféle paklik ellen, mondjuk legalább nem volt egyhangú, bár némelyik lapról azt se tudtam mit és miért csinál. Most előbb valami 12-10-es lapot rakott le egy warrior, ami elkezdte sorban leszedni magától a board-omat, ez meg mi a fax? :D

De mondom, aki szembe jött, az simán elpicsázott, bármilyen paklija is volt :) Három meccset egymás után, egyet sem (!) nyertem, de két meccs nyerés is 2-3-szor lehetett LOL, 23-40 lett a vége (37%). Megnéztem kétszer is, de nem, az agro druid pakli még mindig közel 54%-ot hoz a meta ellen. Szerintem én se felejtettem el játszani. Szal köszönjük Fortuna Emese ezt a 37%-ot, egy élmény volt. Mondjuk a picsa csak fásultságot bírt előidézni, mert kb. unottan vettem tudomásul az erőlködését...

Na, remélem kitombolta magát egy időre és az Arénában rám önti majd a sok malacot :) Mondjuk továbbra se lesz sok időm, de azért megpróbálom meghúzni a szezon végét (még mindig az a DK paklim van, az utolsó Malignant Horror-ral :D )

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás