FórumÁltalánosEkstone Hearthstone kalandozásai

1. oldal / 5 oldal

Ekstone Hearthstone kalandozásai

1

Ekstone (Common)

Ekstone profilképe

2022.10.29 18:46

Sziasztok!

Ekstone vagyok, egy stratégiai játék rajongó old gamer, egy Hearthstone noob :)

Úgy döntöttem, hogy egy naplót kezdek itt vezetni a Hearthstone kalandjaimról (mondjuk lehet már kihalt ez a műfaj a streamer-ek világában, és ilyet már senki se ír/olvas, de én azért - ha másért nem is - a magam szórakoztatására belevágok ;) )

A játékkal idén augusztus elején találkoztam egy Twitch channel-en, megtetszett és mivel ingyenes volt, nosza egyből (augusztus 5.-én egyébként) fel is telepítettem.

Practice Normal mód kijátszása után szórakoztam még kicsit az Expert-tel, de az Expert AI top deck-elő skill-je teljesen kikészített és miután rájöttem, hogy a megszerezhető lapokért nem kell minden kasztot maximumra kijátszanom, hagytam is a fenébe a dolgot és pár nap HS tapasztalattal a hátam mögött belevágtam a létrázásba :)

Egy face orientált Hunter barkács paklit raktam össze magamnak, amibe kb. minden elérhető lapot beraktam ami közvetlenül face-t tudott damage-elni, volt abban Elven Archer-től kezdve Lifedrinker-en át Alexstrasza the Life-Binder-ig minden :) Ami Hunter shot lapom csak megvolt, azt is beraktam, megfűszerezve Raj Naz'jan-nal. És persze a 40 lapot feltöltendő, rengeteg olcsó minion, Murloc-ok mint Murloc Tinyfin :), rush lapok mint Emerald Skytalon, stealth lapok mint Worgen Infiltrator, "feltúrbózva" Raid Leader-ekkel :) Taunt-ok ellen meg jó kis Ironbeak Owl kommandót bevetve :)

Szal így indultam a létra csatatérre, és rögtön az elején belefutottam pár meta pakliba és csak pislogtam, hogy a gyorsnak gondolt paklim (amivel az expert AI-k ellen már egész jól helyt álltam) még el se kezdte a játékot már végem is volt :D Ekkor találtam rá a HearthstoneHungary oldalra és kérdeztem rá (sírtam) itt a kezdő topikban, hogy wtf :) Aztán a “meleg” létra fogadtatás után persze javult a helyzet, mert sok hozzám hasonló barkács paklival kerültem össze a tanuló létrán és nyeregettem az agro (féle) paklimmal a többi zöldfülű ellen. 

Közben olvastam anyagokat, néztem stream-eket és szedegettem fel a tudást. Ennek során találkoztam a Quest Hunter paklival és egyből beleszerettem :) Egyből be is raktam azokat a lapokat amelyek megvoltak, de rá kellett jönnöm, hogy marha sok drága lap hiányzik még ahhoz, hogy teljes Quest Hunter-em legyen :( Úgyhogy elkezdtem utánaolvasni, hogyan tudom a leghamarabb a szükséges erőforrásokat megszerezni. Megcsináltam a Book of Adventure-öket a kártyákért, Brawl-oztam a heti egy pakliért, elkezdtem Mercenaries-szel aranyat grindelni, hogy minél több pack-ot tudjak venni, és próbáltam guide-ot keresni ahhoz, hogy mely legendary kártyáimat érdemes feláldoznom, hogy legyen dust-om a Quest Hunter pakli hiányzó lapjainak legyártásához (na ilyen guide-ot amúgy nem nagyon találtam)

Szerkesztve: 2022.10.30 17:30

#1

2022.10.29 18:51

Aztán augusztus végén belefutottam az Agro Druid pakliba (Youtube-on) és megtetszett, főleg az ára :D Nem lamentáltam tovább, fogtam egy 2021-es (azaz jövőre standard-ból kikerülő) arany legendary-t és betörtem, és megvettem az Agro Druid-hoz hiányzó lapokat (és még maradt is vagy 800 dust-om :) ). Megnéztem pár guide-ot hozzá, és lecserélve a fakardomat (barkács Hunter paklim) egy acél fegyverre (tier 1-es agro druid meta pakli) belevetettem magam a létrázásba. Kellett is a lendület, mert akkor tudtam meg, hogy havonta új szezon indul, úgyhogy pár napom maradt, hogy minél több reward-ot és következő szezonra szóló star bónuszt összeszedjek. A pár nap alatt a profi paklival sikerült is a tanuló létra közepéről a Platina szintig repülnöm (közben el is engedtem a Quest Huntert, mivel a kezdő létra végén a Hunter paklit választva se kaptam hozzá semmit :( )

A könnyű sikereken (oké, Gold szinten kicsit nehézkes volt átjutnom) felbuzdulva össze is raktam egy mestertervet a legend rank eléréséhez a szeptemberi szezonban :) Az volt az elképzelés, hogy hó elején nem játszom - hagyom a jó játékosokat előre száguldani legend-be - hanem inkább tanulok és elkezdem jobban megismerni a meta paklikat amik ellen játszanom kell. Megérte, mert sok minden a helyére került ezzel. Aztán 10.-e magasságában beindítottam a létramászást, pár meccs alatt a szorzók segítségével már aranyban is voltam, na itt megint aránylag nehéz volt átevickélni, ellenben platinán mint kés a vajon mentem át és elértem a legend kapujába, a diamond szintre. A diamond 5 elérésével igencsak megizzadtam (szorzó nélkül, szigorúan 2 győzelmek után érkező bad beat-ekkel, hogy a winning streak se segítsen), de 20.-ára csak meglett (engedett pár winning streak-et) és már csak egy lépcső hiányzott a célhoz. Viszont rá kellett jönnöm, hogy diamond 5 felett már nincs winning streak bónusz se, úgyhogy 25.-ére (diamond5 és 4 között liftezve) el is engedtem a témát, mondván, hogy plusz egy pakli nem éri meg ezt, inkább arena videókat nézegettem, mert azt még nézni is élvezet volt :)

Aztán októberre csak rábeszéltetek a kezdő fórumon a legendának való ismét nekifutásra (jár érte első alkalommal egy legendary kártya, ez győzött meg (ami aztán elég gagyi lett...)), ami jól is indult, egy nap alatt egy 15-3-as run-nal már platina 1-ben is voltam (ezesetben a mumus gold szinten is mint kés a vajon suhantam át a magasabb szorzókkal és win streak dömpinggel :) ). De aztán diamond szinten ismét jött a szívás cunami, ezúttal a Beast Hunter pakli idegelt ki, és hát akkoriban mindenki ezt tolta, legalábbis az ellenfeleim 60% kb. ez volt, és bár a Vicious Syndicate nem mutatja túl pirosnak az agro druid-ot a beast hunter ellen (ezt csak utólag, nemrég láttam az oldalon), de nekem ezeken a meccseken szó szerint nulla esélyem volt. Lehet csak így dobta a gép, hogy minden esett az ellenfeleimnek, de totál esélytelennek éreztem magam és el is engedtem az egész legend dolgot (pedig még 10.-e se volt, de totál leamortizáltak a Beast Hunter-ek és ugye nekem meg nem voltak lapjaim se a pakli váltáshoz…). Helyette inkább belevágtam az arénázásba (amúgy is érett), és a létrázást meghagytam bemelegítésre, bizonyos quest-ekre, fáradtan játékra, stb. Azt a szabályt felállítva, hogy első vereségig játszom csak. Na, ebből aztán lettek hosszú győzelmi sorozatok (amelyeknél nem mertem abbahagyni a játékot, emiatt sokszor tovább ültem a HS előtt mint terveztem) és diamond aljáról 19.-ére egyszer csak legend-en találtam magam :D

https://hearthstonehungary.hu/picture/elso-legend-rangom

Szerkesztve: 2022.10.30 17:31

#2

2022.10.29 18:55

Viszont már nem számított ez a “véletlen” legend rank, mert már elkapott eddigre az Arena gépszíj :) Ezerszer jobban élvezem ezt a játékmódot, mivel

  • több az adrenalin (jobban számítanak a meccsek)
  • teljes értékű paklikkal játszhatok (így egyenlőek a feltételek, oké szerencse is kell a draftoláshoz, de hosszabb távon az kiegyenlítődik)
  • azt mondják több skill kell ehhez mint létrához (ez is kihívás)
  • és bár vannak hajmeresztő dolgok itt is, mégis sokkal mérsékeltebb formában mint standard létrán (draft-olásnál nagy mák kell már ahhoz is)

Szóval itt tartok most, egy noob Arena player, aki bemelegítésként (plusz létra quest-ekért és létramászás jutalmakért) továbbra is fog létrázgatni, de most a cél: Infinite Arena player-ré válni :D

Megosztom az eddigi (mákos tésztás :) ) Arena run-jaimat:

Na ennyi (jó sok lett :) ), néha-néha jövök majd kiírni magamból a HS dolgaim (frusztrációim :) ), eredményeim megosztani (dicsekedni :) ), stb. (amúgy én is szívesen olvasnék hasonló naplókat)

Na de addig is megyek, mert I am még not prepared! :D

Szerkesztve: 2022.10.30 17:31

#3

2022.10.30 04:47

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Nem akarlak korlátozni az önkifejezésben de ezt így csak a kivétlesek érthetik meg. Úgy értem, ha sötét témát használok olvashatatlan.

#4

2022.10.30 17:44 | Válasz: (#3) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Ha az automatikus betűszínre gondolsz, a képek részhez írt dolgot tudom csak copy-zni ide is

Nem állítottam külön betűszínt sehol, és megnéztem most szerkesztéssel és automatikus betűszín van beállítva, gondolom az a default beállítás (azért biztonság kedvéért rámentettem mégegyszer automatikus betűszínt kiválasztva)

Amúgy a szófosáson és a túltengő smiley használaton kívül nem nagyon van más (formázás pl.) önkifejezési igényem ;)

#5

2022.10.31 21:23

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

Milyen stratégiai játékok iránt rajongasz ha már old gamer vagy? Mennyire vagy old gamer? :D

#6

2022.11.01 17:40 | Válasz: (#5) Scalard (Golden Common) hozzászólására

Nagyon old gamer vagyok, egy igazi boomer :)

Első gépem egy Commodore Plus/4-es volt (ha nem számítjuk a TV-re köthető játék gépet, aminek nem emlékszem már a nevére) :)

De igazából a PC-n kezdtem el "komolyabban" játszani, onnan vannak meg az első igazi (nosztalgikus) játékélményeim. Első meghatározó játékélményem közül pár:

Pár hónapja pl. Machiavelli the Prince-szel toltam (https://www.myabandonware.com/game/machiavelli-the-prince-2aj) pár órát (valaki esetleg egy jó kis multiplayer-ezésben benne van, levelező rendszeren keresztül? :D )

Amúgy kb. mindenfajta stratégiai játék jöhet, a nyugdíjas éveimre a bakancslistámon szerepel jó pár cím amit tolni szeretnék majd a végtelen szabadidőmben (pl. Europa Universalis IV (illetve a Paradox-tól belekóstolnék mindenbe, hardcore strat. játékfejlesztők), Civ sorozat (bár az első az igazi :) ) ahhhh de nem sorolom tovább, mert órákig tudnám és csak a szívem fájdul bele, hogy milyen messze van még a nyugdíj :D )

--------------

Na és hogy ontopic is legyek (Ekstone HS kalandjai :) ), elkezdtem az új létraszezont ma és nagyon büszke vagyok magamra. 2-6-tal indultam, de pár szemöldökfelhúzáson kívül semmi rage! Sőt, udvarias well played-del adtam fel a játékokat, tök nyugisan. Persze lehet egy durvább vesztő sorozat után ki fogok bukni, de azért elég sokat tapasztaltam már, hogy vannak folyamatos balszerencse sorozatok, de ugyanúgy vannak sorozatok amikor meg nekem dob mindent és ellenfeleimnek nem. Szal csak ki kell várni a végét (vagy elejét :) ) és csak próbálni hozni a legjobb játékunkat mindig és élvezni a kártyát (ha már egy tét nélküli játék :) )

#7

2022.11.03 00:36

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

Azt hittem valami 20 éves hülyegyerek vagy :D Nagyon durva, az egyik első játékélményem nekem is a North & South volt, csak C64-en, gondolom a TV-re köthető játékgép meg az a Magnavox klón volt amin a Tennis for Twot lehetett játszani :D Akkor így még durvább hogy egyből összejött a Legend. Mondjuk nyilván az is számított hogy nem adtad fel.

Szerintem sokat levesz ha az ember megkapta a Legendet, mert azon kívül sok mindent nem lehet elérni, 1000 nyerés után arany hős (2000-ért lófasz) vagy ha indulsz tournamenteken (azt amúgy ajánlom, egész sok dekket lehet kapni mégha nem is kapsz komoly helyezést). Én azokon bazsom fel magam amikor 1-2 hpnél amit nem tudtam levenni róla, következő körban előhúz valamti a kalapból (vagy akkor RNG mákja van mint ide nagykát) és emiatt megszakítja a nyerési hullámomat. Jellemzően mindig az ajtó küszöbén jönnek ezek. Nyilván nem véletlenül.

De olyat sose csináltam hogy ráírjak valakire, és azt kívánjam neki haljon meg rákban az egész családja, mert ahogy vezstek már azon agyalok mi lesz a következő meccs eredménye.

Viszont nagyon sok gyökér van ebben a játékban, ilyen időhúzók, feladáűs helyett, játékot otthagyók, spammelők, akik mikor mégis ki tudnám őket nyírni gyorsan feladják a kegyelemdöfés előtt. Frusztráló nagyon :D

#8

2022.11.18 11:18

Akkor így még durvább hogy egyből összejött a Legend.

Ezt hogy érted? Hogy 20 évesként sokkal több időm lenne a játékra? Vagy hogy öregen, mitomén, agyi érelmeszesedés miatt lennék hátrányba? (nem vagyok annyira öreg :P )

Mondjuk nyilván az is számított hogy nem adtad fel.

De hát feladtam, írtam is, hogy elengedtem a témát. Szerintem amúgy pont az segített, hogy feladtam és utána már totál nem görcsöltem rá. Így pedig jött magától (amúgy ebben a hónapban is meglett már, csak úgy magától ;) )

Szerintem sokat levesz ha az ember megkapta a Legendet, mert azon kívül sok mindent nem lehet elérni

Nem tudom, de nekem pl. az Arena egy marha jó (sokkal jobb) kihívás (infinite játékossá válás). Mondjuk az is igaz, hogy a létra legend sose volt egy akkora nagy célom :)

ha indulsz tournamenteken

Hú, ez viszont most felcsigázott (ezerszer jobban mint a ladder). De gondolom ehhez nem elég egy darab Agro Druid pakli :D Szóval marad az Arena resource gyűjtés (már vagy 4k dustom van!) meg skill fejlesztés, és egy idő után akkor ez lesz a következő ami fókuszba kerül (az Arena mellett).

A tiltelésről: én a létrán már alig-alig tilt-elek, ha nagyon emote-ozik valaki akkor amikor éppen halálra szivat, az tud még kihozni a sodromból de arra meg ott a squelch ;)

Ellenben az Arena-nak sikerült tilt-re raknia nemrég, na de akkor váltsunk is ontopik módba, azaz nézzük hogy alakultak Ekstone HS kalandjai a legutóbbi bejelentkezés óta :D

--------------

Ladder:

A létrát továbbra is csak bemelegítésnek nyomom, vagy ha nincs agyam az Arena-hoz (esetleg disabled az Arena mint volt pár napig nemrég…) vagy csak úgy lazításképpen. És szerencsére tényleg lazán is tolom, nem nagyon tud itt semmi kihozni a sodromból már. A Lich King quest-eket pl. totál fun paklikkal (tele draw lapokkal, taunt-okkal, plusz éppen mikor mi kellett) toltam a létrán, egyből feladva a játékokat amikor meglett a küldetés (a végső küldetést túl hamar is feladtam, mert nem olvastam el rendesen a quest-et és nem játszottam ki a kezemből a kapott lapot, úgyhogy kezdhettem elölről :) )

Ha jönnek egymás után a nyerések (és van időm) továbbra se állok fel vagy váltok át Arena-ra a nyerő létra szériából, ennek is köszönhetően ismét meglett 15.-ére a legend rank ;) Ezt már ki se posztolom képként, mert egy tier1-es meta paklival sztem nem nagy érdem elérni a legend-et (56%-ot (72-56) hoztam amúgy a Lich King-es fun paklikon kívül).

Még annyi, hogy mostanában elég sok az agro pakli a meta-ban és emiatt elég sokszor alakul ki érdekes játék az ellenfelekkel amit élvezek. Tehát amikor sem nekem sem az ellenfelemnek nem adja védhetetlenül a top deck-et az RNG, hanem harcolnunk kell a board-ért. Igaz a 6. kör után én elfogyok, de addig is vannak érdekes, szoros meccsek, amiket tök élvezek!

--------------

Arena:

Az RNG szürreális szinten szívat a curve-vel az új szezonban…Mulligan után rendszeresen kerülök topdeck módba az első pár körre a draft-elt agro paklijaimmal (úgy, hogy lapjaim 60-70%-a 1-2-3 mannás…). És egy agro paklival ez ugye kb. egy insta vereség… amúgy se a comeback lehetőségekről híres ez a mostani meta, a draft során felajánlott csodalapokról meg inkább nem is beszélek…

Long story short: nem kicsit szópó ágra kerültem az Arénában :)

Nagy baj nincs, mert az Arena streameknél majdnem 100%-osan ugyanazokat a döntéseket hozom mint a streamerek (meg szoktam állítani minden döntésük előtt és eldöntöm én mit játszanék) és a néhány más döntésemnél se vagyok biztos benne, hogy az én választásom nem jobb verzió-e (persze vannak aha pillanatok is, főleg amikor még nem ismerem az új szezonban a mechanikát, a lapokat)

Az már más kérdés, hogy mennyi idő alatt tudom meghozni a döntést, mert ezzel még mindig gondjaim vannak (nem férek bele az idő limitbe). Illetve gondjaim lennének akkor ha mostanában a topdeck módban nem egy kártyám (vagy egy se, csak a hero power-em…) világítanának zölden :D Végül is ha úgy nézzük az RNG megkímél a stresszes, égő kötélnél meghozott (hibás) döntésektől :D

Szóval ez a helyzet az Arénában, RNG kiképzés zajlik, illetve próbálom gyorsítani a gondolkodásom, mert ahogy nézem az lesz nálam a szűk keresztmetszet (sakkban is a sakkóra nagy ellenfelem volt :) ). Meg az is necces lesz, hogy mire megtanulok egy metát már jön is a következő és tanulhatom újra, és hát a szabadidőm nem végtelen :| 

A végére egy (siralmas) kép az Arena run-jaimról:

Nyilván az első pár run-omban volt mák is, de azért ami most megy...

Nem érdekelne, de lerontja az átlagom, há hogy lesz így meg az infinite?! :D

Szerkesztve: 2022.11.18 11:21

#9

2022.11.26 17:30

Az érzés megfizethetetlen mikor a hikomat aréna paklimmal nagy nehezen elvergődöm 7 győzelemig aztán jön egy csoda paklis ellenfél (prémium lapjaitól csorog a nyálam) és úgy elver, hogy...

Vagy amikor a hyper-agro paklim (5 db 1 mannás, 8 db 2 mannás, 8 db 3 mannás lappal és Demon Hunter hero power-rel) lazán legyorsulják coin-ból és 4. körre már kb. végem, és amit csak nézni tudok mert olyan mulligant kapok és laphúzást produkálok, hogy...

Az a baj, hogy bár a létrán az ilyen szitukat (amikor NULLA esélyem van egy game-ben az aktuális lapjárás miatt) már simán, nulla pulzus emelkedéssel tudom kezelni (mivel tudom, hogy fordítva is volt/lesz ilyen, azaz amikor nekem adja ezerrel és ellenfelemnek meg nulla esély), de Arénában (még?) nem megy. Mivel az a fránya átlag ott van, és az infinite így hogyan lesz meg? :)

El kellene valahogy engednem ezt, de nehéz, mert ebből gyün az adrenalin :)

Na megyek draftolok végre egy csuda paklit és...! :D

#10

2022.11.26 17:56

Hehe, majdnem összejött.

Nyitásként választhattam a három leggyengébb class-ból (Demon Hunter, Mage és Hunter), aztán sikerült az eddigi leggyengébb pontszámú (HearthArena avarage score) paklimat draft-elnem (59). Érzem ebből meglesz az első 12 win-em! ;)

#11

2022.11.27 15:57

Ahogy várható volt, nem jött össze a 12 win a “csodapaklival”, ellenben majdnem elkapott a 0-3 rendőrség :) De csak majdnem, mert ha nagy nehezen is, de 0-2 után sikerült a 3.-at megnyerni (aztán a 4.-et könnyebben) és 2-3-ra mentettem. A sokadik 2-3 ebben a meta-ban… Mert számomra ez egy ilyen meta… agro paklikkal sorban nézhetem, ahogy játszi könnyedséggel veszik át a board-ot második beszélőként az ellenfeleim… és hikomat draft-elt lapjaimmal meg no any chance bármilyen comeback-re… (ebben a metában amúgy is nehéz)

Egyszóval folytatódik az RNG általi kiképzésem (azóta már egy másik paklival) :) A baj az, hogy Arena stream-eket is egyre kevesebb kedvem van nézni (ha már a játék nem megy...), mivel ott meg ilyeneket látok draft-eknél, hogy a sokadik fegyvernél mondja, hogy hiába prémium Warrior fegyver, de nem azt választja mert sok lesz a fegyver már, én meg alig kapok Class vagy prémium lapokat…

Vagy sok-sok Kraken-t skippelnek, mert hogy már kaptak egy (több…) big finisher legendary-t és sok lenne a holt lap, miközben én a 7 darab eddigi aktuál meta run-om alatt kaptam 3 darab (streamerek sokszor egy run alatt kapnak ennyit…) legendary-t (Toshley, Sylvanas és Ragnaros) és egy (azaz EGY) darab Krakent (az is áruló lett, mivel az ellenfelemnek sikerült magához kiraknia egy Mindgames-szel a 4. körben 4 mannáért (...) a sok pici minionom közül pont ezt a kicsikét (...) Erről muszáj voltam képet is lőni: https://hearthstonehungary.hu/picture/shit-happens

De azt se látom, hogy a curve-vel szívnának úgy mint én SOROZATBAN (úgy hogy nagyságrenddel kevesebb kis lapjuk van mint nekem…), vagy ha akad is kis döccenő és csúszna ki kezükből a board, esik a draft-elt prémium comeback lapjuk, hogy korrigáljanak…

És nem, nem youtube-os 12 win-es run-okat nézek (ahol érthető lenne, hogy azoknál a szerencse nagyobb arányban játszik közre) hanem twitch-eket, ahol elvileg ugye premier plánban kellene látszania a szívás run-oknak is, nem csak a nagy nyerőknek. De mintha Őket elkerülné… Lehet úgy van mint a többi szerencsejáték stream-nél, hogy a streamer nyer de amikor a mezei halandó próbálja akkor sosenem úgy pörög a félkarú… a streamer csak egy csali, ugye :)

Na jól van, hagyom az összeesküvés elméleteket, inkább visszamegyek az RNG suliba alázatot tanulni, és pl. végignézem a vesztes meccseimnél csináltama-e hibákat (mondjuk fasza lesz újraélni a szívást, de megpróbálok ezeknél majd inkább arra koncentrálni, hogy én ott nem hibáztam, és megnyomtam az egyetlen zölden világító lehetőséget... (na persze, ha tényleg nem hibáztam! :) )

És abban továbbra is bízhatok, hogy egyszer minden sorozat (még a rosszak is) véget érnek és tulajdonképpen ezekből lehet a legtöbbet tanulni (ha más nem, alázatot ;) )

#12

2022.11.29 08:09

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Sztem a te erdeményed ami a képről látszik (4.3) már átlag feletti. 6 körül már fel lehet kerülni a top 200-as listára. 

#13

2022.12.03 11:24

A 4.3 és a 6+-os átlag között azért elég nagy a különbség, főleg hogy a 7-es átlag (infinite) lenne a célom, ugye :) 

De nem is a 4.3-as átlagommal van gondom, mert az első 5 run-om alkalmával meg simán lehet (biztos :) ), hogy mákom volt és akárhogy is, könnyen lehet, hogy jelenleg ezen a 4.3-as tudásszinten vagyok. Inkább az fáj, hogy nagyon szeretem ezt az “egyszerű”, board-ért küzdő tempó játékot és ez ebben a meta-ban adott lenne (nincs annyi csoda comeback lap), viszont ezen számomra izgalmas küzdelem helyett sorozatban történt az, hogy RNG jól megbaxott a curve-vel és csak nézni tudtam tehetetlenül, hogy ellenfeleim coin-ból (!) pár kör alatt lazán ledominálják a board-ot, úgy hogy közben meg hyper-agro paklikat (tele 1-3 mannás lapokkal!) draft-eltem…

És kontrasztként meg nézhettem a DoseofCoffee stream-eken, hogy a srác egyrészt folyamat olyan draft lapokat kap, hogy megindul a nyálelválasztásom… de játék közben is kb. mindig fogja az RNG a kezét... pl. egyik ellenfele az első körökben rage quiet-elt ellene mikor egy Mad Bomber-rel a SAJÁT board-ját tisztította le full-ba :) Vagy akkor estem le majdnem a szobabicajról amikor csinált egy olyat, hogy egy olyan deck-kel amiben nem volt nagyon sok 1-3 mannás lap (és nem egy erős control pakli volt, hanem inkább tempo), mulligenből elsőként, lazán eldobott egy 2 és egy 3 manás lapot, csak mert nem a legerősebbek voltak (...) mire kap 3 db 4+ mannás lapot, na mondom Te is megtapasztalod végre milyen curve nélkül csak pislogni, erre top deck prémium 1 manás majd top deck prémium 2 manás jött Neki első két körben :O :D De még sorolhatnék jó pár hasonló esetet… És közben meg kb. oda se figyel (hibázik is párszor emiatt sztem), mert végigdumálja az egész stream-et minden szar (nem HS...) témáról :) És nem pár, válogatott 12 győzelmes run-t néztem Tőle a Youtube-on, hanem 20 körüli mezei run-t a Twitch csatornájáról, szal még azt se hiszem, hogy csak a legjobb run-jait láttam, és a szívásait véletlenül pont elkerültem. Főleg mivel már arra is húzza a száját, ha EGYSZER-EGYSZER három béna draft lapot kap (ami nekem szokásos…), szal máshogy van kondicionálva RNG által na, ebből is gondolom :) 

No de picsogás helyett mindig jobb a tanulás :) Szal nézzük mit tudunk tanulni.

Egyrészt nem nézek több DoseofCoffee stream-et (annyira nem penge játékos, hogy megérje a szívbajt, hogy látnom kell a mák hegyeit :) illetve szerencsére van több Arena stream-er is akiket nézhetek helyette (Kolst-ot fogok főleg, meg RedBeard-öt, esetleg dreads-et)

Másrészt azt viszont megtanulhatom Tőle, hogy lazán kell tolni a HS-t, nem szabad ráfeszülni, mert azzal csak rosszabb lesz. Jó példa erre a saját létra játékom is! Amikor ráfeszültem, csak ideges lettem a játéktól és nem is haladtam a létrán (tiltes vereségek pl.), mikor elengedtem a témát és lazán toltam, lazán meg is lett a Legend és még élvezni is kezdtem a játékot (már amikor RNG nem dönt egyértelműen a javamra vagy ellenem és éppen egyenlően/szorosan oszt)

A másik ok, amiért asap le kell lazulnom Arenán is, hogy sokszor azért nem játszok mert fáradtnak érzem magam, vagy nem elég koncentráltnak, stb. Próbálok csak tökéletes állapotban leülni Arénázni, de ilyen ritkán van... Viszont az egyik legnagyobb hátrányom jelenleg a játéktapasztalat hiánya! Azt meg sok-sok játékkal lehet csak megszerezni ugye :) 

Szóval döntöttem, elengedem teljesen ezt az átlag meg infinite témát, és csak simán próbálok minél többet játszani (ergo fejlődni), plusz élvezni a játékot. Az átlag meg alakul ahogy alakul, nem érdekel jelenleg. Később, amikor már úgy érzem elég skill-t sikerült szerezni, majd csinálok egy infinite kihívást. De most nem ez a lényeg! Hanem a fejlődés (meg hogy élvezzem a játékot).

Oké, terv összerakva, megyek is tolok néhány Aréna meccset :)

#14

2022.12.03 12:15

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Hunyoríts vagy nem is tudom, csukd be a szemeb mert súlyos, aztató közhelyzuhatag következik.

Lazán tolni a HSt, nem ráfeszülni, elengedni fejben a szerencsétlen lapjárást, sztem ez az egyik ami megkülönbözteti a profikat a többi játékosoktól. Meg nyilván sok más is de a higgadtság biztos, hogy a legfontosabb tujadnoságok (nem tudás, biztos tanulható is valamennyire) között van. És ez nyilván nem csak a HSre igaz hanem minden sportra illetve mindenre amit komolyan veszel, ahonnan "jön az adrenalin". 

Igazából csodáltam, mennyire könnyen felvetted a tempót. Kb egy hónap alatt már rengeteg segítséget igénybe tudtál venni a játék körüli médiából. Ez egyébként a játékot is dícséri. Mindig is hangoztatták a fejlesztők, hogy a HS könnyen elsajátíható. Anno mikor én kezdtem még ez közel sem volt ennyire kifejlett. Pl ciki volr ha olyan paklival toltad amit valakiről másoltál. Szal a hozzáállás is tök más volt. Igazából kicsit aggasztott is, vagy sértett, igen, inkább ez a jó szó, hogy egy egy hónapos játékos talán még jobb is lehet nálam (tipikus gatekeeper hozzállás). De amire ezzel ki akarok lukadni, hogy ezek a dolgok amiket írsz a lapjárással kapcsolatban teljesen tipikusak. Ma is ha játszom ugyanezek az élmények érnek. Vagyis lehet, hogy az egész HS-es tanulóidőszak egy hónap lenne? És azóta az évek alatt nem is fejlődtem semmit? :D  Nem is vettem soha komolyan a játékot. Asszem most megértettem, hogy mások miért írtak régebben annyit a fejlődés mikéntjéről. 

Egyelőre kifulladtam. Még annyit, ez megütötte a szememet: hogy nyilván az már rád tartozik de érdemes mérlegeni, hogy a kevés teljesen koncentrált, nem fáradt stb időt valóban megéri-e a HS-re költeni? És utána majd amikor már nem játszol hanem a családdal vagy egyáltalán IRL fejben el tudod-e engedni azt a dühöt vagy hogy is mondjam ami a játék során felgyülemlett. Nekem konkrétan bajom van már a játékkal ebből a szempontból. Nem is játazom heti 1-2 meccsnél többet.

#15

2022.12.06 14:59

érdemes mérlegeni, hogy a kevés teljesen koncentrált, nem fáradt stb időt valóban megéri-e a HS-re költeni?

Persze, hogy nem érdemes, de éppen ez a “baj” :) Mármint nekem eléggé be van osztva az időm (család, munka, fejlesztés, hobbik, stb.) és hát nem a legproduktívabb idők jutnak a HS-re alapból, úgyhogy mire ideérek, rendszerint nem vagyok a top-pon (de persze ez nem baj valójában, mivel éppen a feltöltődés lenne az értelme a hobbinak, vagy mi :) ). Na és eddig azt próbáltam, hogy csak akkor Arénázom, ha maradt még elég kakaó, de ennek nincs értelme, ezen változtattam (mert kell a játéktapasztalat a fejlődéshez, az átlag meg nem fontos most még).

És utána majd amikor már nem játszol hanem a családdal vagy egyáltalán IRL fejben el tudod-e engedni azt a dühöt vagy hogy is mondjam ami a játék során felgyülemlett.

Na ezért engedtem el többek között ezt az infinite dolgot, hogy maradhasson az a HS ami, azaz egy szórakozás. És feltöltődjek tőle ne pedig idegállapotba kerüljek. Létránál simán tudom már hozni ezt a mentalitást, és az azóta letolt pár Aréna meccsnél is ment eddig.

Pl ciki volr ha olyan paklival toltad amit valakiről másoltál. Szal a hozzáállás is tök más volt.

Érzek én itt az oldalon egyfajta nosztalgiázást, hogy régen minden jobb volt, amikor még nem volt (?) meta és ciki volt másolni más pakliját. Én alapból lemondtam a pakli építésről, mert nagyon hamar beláttam, hogy 10+ év hátrányból (mások kezdetektől tolják a HS-t) plusz a kevés szabadidőmmel (mások napi 8+ órában HS-eznek, főállású stream-erként) nulla esélyem lenne elsőként összerakni jó (meta-vá váló) paklikat, így hát simán csak felhasználom amit mások kitaláltak és tökéletesítettek ;) De amúgy tök érdekes lehet ez a pakli készítés rész is, van annak is egy izgalma, csak hát akkora a közösség, olyan hamar összeraknak mindent amit lehet, hogy mire megszülnék egy paklit, addigra a tökéletesített formája már rég meta lenne :) 

Már felmerült máshol is, hogy a meta kiküszöbölésére létre lehetne hozni egy madzsar ligát, ahol tiltva lennének a meta paklikhoz szükséges kulcskártyák. Így lehetne kreatívan paklikat készíteni és bevetni azokat ebben a helyi ligában. Mondjuk nem lenne egyszerű összehozni a meccseket, mivel egyszerre kell a feleknek online lenniük (nem lenne akkora hatalmas pool mint ami az egyes HS létre régiókban van), illetve problémás lenne az is, hogy milyen kulcskártyákat tiltsunk ki és miket nem.

Jah és a szerencse(tlenség) faktor elengedése témakörhöz annyit, hogy azért nem a nulláról indulok ebben a topikban mivel korábban évekig pókereztem, nos ez ahhoz képest nudli, itt ugye nincs semmi tét (hacsak nem csinálok magamnak az infinite-tel pl. :) ). Ennek ellenére ahogy nézem képes vagyok ezen is tiltelni, de hát jó pár éve letettem már a póker kártyát, szal megkopott az RNG iránti alázatom :)

--------------

Na de váltsunk ontopik módba, azaz nézzük hogy alakultak Ekstone HS kalandjai a legutóbbi bejelentkezés óta. Pontosabban nézzük, hogy zártam az Aréna szezont (ugye ma indul az új, csili-vili undead kártyákkal). Röviden, szarul :) RNG alázat tanulás volt leginkább porondon, nem mosolygott rám a céda sem draftelésnél sem osztásnál :) Pedig tökre ráizgultam a board-okért való küzdelmekre, de abból csak kevés jutott. Persze RNG mellett én is hibáztam, volt pl. egy tök szimpi Attrition paklim, amivel persze sokszor kötélégésre futottam (a bonyibb szituk miatt) és hát volt olyan, hogy kijátszottam Reno-t egy ilyen esetben aktiválatlanul… (úgy hogy lett volna más játékom…) Na de ezt mondom, hogy ehhez kell játéktapasztalat, hogy ha Reno nem világít, akkor gondolkodás nélkül átugrom (vagy egy beáldozott sima 6 manás 4/6-ként vetem be totál kétségbeesett helyzetben, de nem utána pislogok, hogy hol a full HP-m? :) )

Szal jah, RNG és én (nagyobbrészt a céda :) ) összehoztunk a szezonban egy 3.45-ös átlagot (5.5-ös átlag volt az előző szezonban). De ugye ezt most nem nézzük! ;) Beteszem a szezonban futott run-okról a képet just for record:

Ez van, lehetett volna jobb, de most ezt osztotta :) Most viszont jön az új szezon, tele ismeretlen kártyával és mechanizmussal, tanulhatom újra az egészet :| 

Még annyit, hogy elindult az új létra szezon is, de most már totál a háttérbe szorul nálam, nem lesznek nyerő sorozatban nem állok fel létra stratégiák többé, csak a heti 5 győzelmes quest lesz és egy-egy bemelegítő meccs, az is elég lesz szerintem a diamond-hoz (hó végén maximum megtolom, ha nem lesz meg addigra a Diamond5 (epic card-ért), de ennyi, a plusz egy pack nem éri meg a szorzók nélküli szórakozást az újabb Legend-ért :) ) Helyette orrba szájba (ami időm van) Arena lesz.

#16

2022.12.12 09:59

Embörök, csoda történt,láttam DoseofCoffee-t szar curve-öt húzni!!!! :) 

Egy run-on belül kétszer is! (első és harmadik játék) A második alkalommal már ezerrel picsogott (első közben telefonált éppen játék közben…), hogy dehát tizenx darab 1-3 közötti mannás lapja van (azt mondjuk finoman figyelmen kívül hagyta, hogy ebből 10-et se érte el a curve-ben kijátszható lap, mert kombókat draft-elt……..) és hogy mekkora szerencsétlensége van…….. Ezt hallgatva bicska nyílt a zsebembe mikor az előző Arena szezonomra gondoltam, ahol FOLYAMATOSAN szar curve-oket kaptam 20+ (!) darab 1-3 mannás lapot tartalmazó hyper-agro deck-ekkel….

De akkor estem le majdnem a bicajról, mikor utána olyan csoda kombókat draw-olt, hogy csak pislogtam (ellenfél is :) ) hogy leszedett a tábláról velük olyan statokat, hogy… Megfordítva a meccset is…. Wazze, Fortuna hozzá van ennek a srácnak láncolva a kezéhez, ez meg picsog ha véletlenül félrenéz az az asszony és nem fogja a kezét… :) Jah, érdekes volt azt is hallgatni draft-olása után, hogy majd ezt a kombót meg azt is kipróbálja, és közben arra gondolni, hogy én meg örülök mint majom a farkának ha néha-néha meg tudok játszani egy-egy kombót (amiket eleve arénában draft-elni…..) ez meg tényleg kipróbálhatja a gyakorlatban amit csak akar… Teljesen máshogy van szocializálva RNG által ez a csóka :) 

És nem, nem vagyok mazohista, hogy még mindig nézem a stream-jét, hanem volt két (számomra új) lap a draft-elt Hunter deck-emben, aminek meg akartam nézni a mechanikáját a gyakorlatban. Jah igen, első run-omra kaptam egy Hunter, Druid, Shaman felajánlást (a három leggyengébb class :D ), DoC mit kapott, na mit? Első három run, DK, Paladin, Paladin (az egyedüli két játszható class) és harmadikra nem is a Paladint választotta, hanem a Huntert… (csak azért hogy én megnézzem a run-t és felmenjen a vérnyomásom :) )

U.I.: azt a creditet azért meg kell adni, hogy láttam két olyan mechanikát is, ami új volt nekem (sajnos egyik se a draft-elt lapjaimmal volt), no de közben látni Fortunát, hogy helyettem mással kavar…. :D 

Szerkesztve: 2022.12.12 10:00

#17

2022.12.13 08:53 | Válasz: (#16) Ekstone (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Még év elején sokat játszottam a Rise to the Occasion lapot ami mellé 25 vagy 26 egy manás lapot tettem a paklimba. De így is volt (emlékeim szerint sokszor, ugye ezeket nem felejtem egy könnyen), hogy a harmadik körig nem tudtam játszani. Egy ilyen után be is törtem a questlinet :D Azért már bánom :D Szóval Fortuna néha jó gunyoros hangulatában van. Vagy lehet, hogy ezekben a pillanatokban éppen nagyon a közvetítőkkel volt elfoglalva. 

Az egyik legrégebbi Blizzard/Hearthstone streamer Kripparian egyenesen az ilyen kirohanásairól híresült el. Több órás salty moments compilation videókat lehet róla találni a YouTube-on. Általában az ellen szerencsés pillanatain akad ki. 

Szóval igen, ez az érzés a legősibb, legmélyebbről jövő, a HS dns-ébe kódolt. Üdv, a játékban :)

#18

2022.12.13 16:37 | Válasz: (#8) Ekstone (Common) hozzászólására

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

De így értem :D Ha nézel Tournamenteket nem a mi korosztályunk játszik. (A Wow jelenlegi korosztály átlaga 10-12 év) Alapvetően egy fiatal jobban rá tud állni az új dolgokra, szóval szerintem idősebbként tényleg durva hogy elérted a legendet ilyen hamar.

Igen oda 3 pakli kell, mert azzal kezdődik hogy a 3-ból egyet kikszel az ellen, és ha pl csak mint én mage-el vagy viszonylag jó, akkor cseszheted. De neked ajánlom kipróbálásra mert rakat paklit lehet vele bezsákolni.

#19

2022.12.21 21:36

Szóval igen, ez az érzés a legősibb, legmélyebbről jövő, a HS dns-ébe kódolt.

Azért sokan tudják ezt kezelni. Ott van például pont DoseofCoffee, nem láttam még őrjöngeni (igaz a csákó könnyített pályán mozog, állandóan Fortunával a seggében :) ), de ott van a kedvenc Arena stream-erem Kolst is (pedig Őt eléggé érik csapások). Aztán ott a másik véglet, Yellorambo, na Ő rendesen ki tud akadni, meg alapból idiótának kezeli az ellenfeleit (ez totál nem szimpi benne…). De hasonlóan “együtt él a játékkal” Dreads (Dick Slayer :D :D ) is, szidja Ő is az ellenfeleket, de mondjuk Ő legalább élvezhető formában adja elő (néha igencsak érdekes hangokat kiadva :) )

Szóval lehet ezt kezelni (hiszen ez csak egy játék és hosszabb távon a szerencse mindenkinek ugyanakkora (csak győzd kivárni a hosszú távot :D )) és ha tudod kezelni, az csak előnyödre válik (minden fajta szempontból, bár lehet stream-erként néző csalogatóbb az ha sokat tilt-elsz :) )

Alapvetően egy fiatal jobban rá tud állni az új dolgokra, szóval szerintem idősebbként tényleg durva hogy elérted a legendet ilyen hamar.

Ezt a véleményt nem osztom, semmi gond nem volt az agyam HS-re hangolódásával :) A nagyobb élettapasztalatomból kifolyólag pedig pár előnnyel rendelkezek a nyikhajokkal szemben ;) Egyedül az időfaktor az előnyük, fiatalként tengernyi időm volt, most meg... :| 

De neked ajánlom kipróbálásra mert rakat paklit lehet vele bezsákolni.

Na jó, de nincs három tier 1-es paklim jelenleg, bár már egyre gyűlik a dust és a lapok is, szóval lehet nemsokára fókuszba rakom ezt a tornás szálat, annál is inkább mert Arénában van pár korlát számomra :|

----------------------------------

És akkor nézzük, hogy alakultak Ekstone HS kalandjai a legutolsó bejelentkezés óta :)

Nem lesz hosszú, mert kb. semmi időm nem volt játszani :(

Legtöbb időt az új Aréna stream-ek nézésére tudtam fordítani (tekerések közben) meg néha pár-pár percig csapattam a létrát a quest-ekért, ami kapcsán meg is lett könnyedén a diamond 5, a legend-et meg ugye hagyom (főleg mert van pár új cifra pakli amik simán bedarálnak, különösen Demon Hunter ellen szívok (1-5, amúgy 55%-os a winrate-em)).

Arénában mindösszesen egy 3-3-as Hunter run-om van eddig (egy DK-t azért elkaptam :) ), majd remélem karácsony után több időm lesz tolni.

Szerkesztve: 2022.12.21 21:37

#20

2022.12.22 06:02

Tegnap a bejegyzésem után kedvet kaptam az Arénához (alvás helyett…) és elkezdtem egy runt a még korábban draft-elt Paladin paklimmal, egy infinite (7+) felkiáltással. Szerintem jogosak voltak a reményeim, hiszen sikerült a két játszható class egyikét megkapnom és egy aránylag elfogadható buff paklit draftelnem (oké, szegény ember buff paklija sikerült csak, Bannerman nélkül, a Grimestreet fiúkkal (Enforcer, Outfitter és Smuggler)). És az első két meccsemen még a curve-öm is elég jól jött és a buff kulcslapjaim is, buff-ölt minionok hadát játszottam ki, eredmény: 0-2 két DK ellen….... és mostantól próbálhatok majd elmenekülni a 0-3 rendőrség elől :) (remélem nem csupa DK ellen kell majd…) 

Azért nagy céda ez a Fortuna :) De nem kikerülhető, mivel a 12 wines run-okhoz nagyon kell(ene) a kisasszony segítsége a következő “néhány” pontban:

  1. Szerencsésen jó class-t kapni a draft-nél (jelenleg  ez kb. csak a DK (kis részben Paladin))
  2. Majd szerencsésen jó kártyákat draftelni (GREAT és GOOD lapokkal teletömött paklik)
  3. Majd szerencsésen jó mulligan lapokat kapni a meccseken (egy ütős kis curve-öt összerakni a legerősebb early drop-jainkkal)
  4. Majd szerencsésen top deck-elni játék közben (éppen azt a lapot top deck-elni ami nagyon kell, kulcskártyáinkat a megfelelő időben kihúzni)
  5. Végül az ellenfél lehetőleg ne szárnyaljon túl az első négy pontban :D (azaz még jobb class, még jobb pakli, még job mulligan/top deckelés :) )

És a fenti öt pont bármelyikén kicsinálhat a csajszi (illetve természetesen ki is segíthet ha olyanja van :) ) szóval soha nem érezheted magad nyeregben. Legjobban az 5. pont tud fájni, amikor előtte, az első négy pontban, jól telecsepegtetett reménnyel a bige :) Idegek szempontjából tulajdonképpen az a legjobb ha az első két pont gyászosra sikerül és onnantól minden más ajándék :D (persze a 12 win is felejtős ilyenkor :) )

Na de van egy 0. pont is, ami a legfontosabb. Sőt, az egyetlen ami fontos, mivel az egyetlen amire hatásod van (a fenti 5 pont az Fortuna játszótere :) ). Ez pedig az, hogy játssz mindig a lehető legjobban. Csak erre kell fókuszálnod a többi csak figyelemelterelés. 

Szóval én is megyek majd és visszanézem, hogy tudtam-e volna jobban játszani a két parti alatt (biztos, hogy tudtam volna, mivel megint volt egy eset amikor gondolkodás közben lejárt az időm és két minionom támadása is elmaradt… Ez egyébként úgy látszik egy korlát lesz a számomra Arénában, na de erről majd később írok :) )

Szerkesztve: 2022.12.22 06:03

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás