HírekA meta egyik legjobbja: Galakron...

A meta egyik legjobbja: Galakrond Tempo Rogue

Borovi Bence | 2020.01.20 21:00
4188

Galakrond the Nightmare, rogue

Picivel több, mint egy hete még balansz változtatások történtek, ám most mégis úgy érződik, mintha nem is lett volna balanszolás. Mert ma egyetlen kaszt uralkodik, méghozzá kegyetlen módon!

 

A zsivány egyszerűen mindenhol ott van. Minél magasabbra másztok a létrán, annál rosszabb a helyzet, a rugók jelenléte a legendás szintekre megközelíti a 40%-ot. A nerfeket követően a Highlander Rogue szabadult el elsőnek, de aztán a Galakrond Rogue hamar utolérte, és most kasztja bevételén munkálkodik egy, a nerfek előttitől eltérő altípusával, aminél a hangsúly a perzselésen van. Már most a legendás szintek legnépszerűbb paklija, és arra számítunk, hogy akár már a következő hét előtt meghódíthatja a létra egészét.

Galakrond Tempo Rogue

Pakli megtekintése

Készítő: BuBi (Diamond Common) - Kraftolás: 13760 Hiányzó Dust: -

Összes értékelés: 1 Értékeld a pakli oldalán!

Rogue lapok

Legacy szettBackstab x2

Legacy szettShadowstep x2

Saviors of Uldum kiegészítőPharaoh Cat x2

Descent of Dragons kiegészítőPraise Galakrond! x2

Legacy szettEviscerate x2

Legacy szettSap x2

Rise of Shadows kiegészítőEVIL Miscreant x2

Legacy szettEdwin VanCleef x1

Descent of Dragons kiegészítőSeal Fate x2

Descent of Dragons kiegészítőFlik Skyshiv x1

Rise of Shadows kiegészítőHeistbaron Togwaggle x1

Descent of Dragons kiegészítőGalakrond, the Nightmare x1

Semleges lapok

The Boomsday Project kiegészítőSN1P-SN4P x1

Descent of Dragons kiegészítőDevoted Maniac x2

Descent of Dragons kiegészítőFaceless Corruptor x2

Legacy szettLeeroy Jenkins x1

Descent of Dragons kiegészítőShield of Galakrond x2

The Boomsday Project kiegészítőZilliax x1

Descent of Dragons kiegészítőKronx Dragonhoof x1

Módosított lapok: Ez a pakli olyan lapokat is tartalmaz, amelyek módosítva lettek a pakli készítése óta, ezért előfordulhat, hogy ez a pakli már nem olyan hatékony! A módosított lapok piros háttérrel vannak jelölve!

Gyűjteményed alapján hiányzó lapok:

A hiányzó dustot és a neked hiányzó lapokat nem láthatod, hiszen nem vagy bejelentkezve. Ilyen és ehhez hasonló hasznos funkciókhoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!

AAECAaIHBrICrwSSlwPBrgPjtAPLwAMMtAHtAs0DiAfdCO/xAo+XA/WnA7muA/6uA6qvA86vAwA=

A Galakrond Rogue a formátum legjobb paklija, és eddig közel verhetetlennek bizonyult. Ki gondolta volna, hogy a többi Galakrond pakli gyengítése után, a zsivány leigázhatja a standardot a zabolátlan Galakrond szinergiáival?

A Necrium Apothecary drágítása egyedül a pakli megépítésének irányán változtatott: amint sikerül ismét rálelnie a legjobb felállására, a Galakrond Rogue dominálni fogja a lategame-et a megtépázott mezőnnyel szemben.

Akad egyáltalán bármi, ami megállíthatná a rugót?

  • A legalkalmasabb erre a feladatra a Control Warlock: minden eszköze meg van ahhoz, hogy megnehezítse a zsivány paklijainak dolgát.  Igazából, úgy tűnik a Control Warlock-nak nincsen kellemetlen riválisa, ezért is található a Tier 1-ben. A Fiendish Rites drágítása nem állítja meg ezt a rossz fiút.

Galakrond Control Warlock

Pakli megtekintése

Készítő: BuBi (Diamond Common) - Kraftolás: 15440 Hiányzó Dust: -

Összes értékelés: 1 Értékeld a pakli oldalán!

Warlock lapok

Legacy szettSacrificial Pact x2

Legacy szettMortal Coil x2

Saviors of Uldum kiegészítőPlague of Flames x2

Descent of Dragons kiegészítőNether Breath x2

Descent of Dragons kiegészítőDark Skies x2

Descent of Dragons kiegészítőDragonblight Cultist x2

Descent of Dragons kiegészítőFiendish Rites x2

Descent of Dragons kiegészítőVeiled Worshipper x2

Descent of Dragons kiegészítőCrazed Netherwing x2

Descent of Dragons kiegészítőGalakrond, the Wretched x1

The Witchwood kiegészítőLord Godfrey x1

Semleges lapok

Saviors of Uldum kiegészítőZephrys the Great x1

The Boomsday Project kiegészítőSN1P-SN4P x1

Descent of Dragons kiegészítőDevoted Maniac x2

Descent of Dragons kiegészítőShield of Galakrond x2

The Boomsday Project kiegészítőZilliax x1

Descent of Dragons kiegészítőKronx Dragonhoof x1

Legacy szettAlexstrasza x1

Descent of Dragons kiegészítőDragonqueen Alexstrasza x1

Módosított lapok: Ez a pakli olyan lapokat is tartalmaz, amelyek módosítva lettek a pakli készítése óta, ezért előfordulhat, hogy ez a pakli már nem olyan hatékony! A módosított lapok piros háttérrel vannak jelölve!

Gyűjteményed alapján hiányzó lapok:

A hiányzó dustot és a neked hiányzó lapokat nem láthatod, hiszen nem vagy bejelentkezve. Ilyen és ehhez hasonló hasznos funkciókhoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!

AAECAf0GCMUEnPgCoIAD/KMDkbED47QDn7cD8b8DC6MBxAidqQPlrAPorAPqrAPrrAPsrAP+rgOqrwPTrwMA

Dark Skies

A zsivány lett a balansz módosítások legnagyobb győztese, így most toronymagasan az első helyen áll, a formátum legnépszerűbb, legsikeresebb kasztjaként. Ugyan a Blizzard drágított a Necrium Apothecary-n, a rugó Galakrond szinergiái érintetlenül maradtak. A többi kaszt Galakrond lapjainak közvetlen gyengítését követően, a zsiványnak tiszta út vezetett a totális hatalom megszerzéséhez. A kasztnak főként három pakliját játsszák, és mindhárom él Galakrond, the Nightmare-rel.

Valószínűleg a standard Galakrond Rogue a legjobb pakli a formátumban, ami a nerfeket követően megújult: a Necrium Apothecary drágítása után, a Deathrattle-ös csomagját egy perzselősre cserélték. Leeroy Jenkins, az Eviscerate-ek, a Lifedrinker-ek, és a SI:7 Agent-ek kegyetlen fegyverek egy Galakrond, Azeroth's End kört követően, segítségükkel hamar végezhettek ellenfeleitekkel.

Eléggé szabadon formálható a feltüntetett listánk, amit BoarControl juttatott el Legenda 1-ig. A legendás masinákat (SN1P-SN4P-et és Zilliax-et), és a Faceless Corruptor-okat be lehet tenni a SI:7 Agent-ek és a Lifedrinker-ek helyére, ha a pakli hangsúlyát még jobban az asztal bevételére tennétek. Gyong ezzel a változattal lett Legenda 1. Egy újabb megoldás szerint meg, a négy cserekártya helyére kerülhetnek a Questing Adventurer-ek és az Umbral Skulker-ek, hogy így sokkal fenyegetőbbek tudjatok lenni. A Questing Adventurer remekül szerepel ebben a metában, viszont ennek az altípusnak pont az Umbral Skulker a legnagyobb problémája: kissé kényelmetlen használni, mert már alapból túl gyakran tele lesz a kezetek.

Nem csupán szórakozásból játsszanak a zsivánnyal. A Galakrond Rogue egyszerűen túl jó. Most hogy a Galakrond riválisai gyengítésre kerültek, Galakrond, the Nightmare-nek minden megadatott, amire egy Hearthstone pakli vágyhat. Vannak erőforrásai és kártyahúzói, a tempója kemény, és kezdeményezni is képes a meccsek alatt.

A Necrium Apothecary csupán elterelés, egy feláldozható báb volt egy ördögi cselszövés részeként. Valeera gátlástalanul a Team 5 elé tolta a Necrium Apothecary-t, hogy gyengíthessenek kasztja egyértelműen legerősebb kártyáján - miközben, annak árnyékában mindvégig ott volt egy kegyetlen mechanika, ami viszont érintetlenül maradt.

Legújabb perzselős Galakrond paklijával az oldalán, a zsivány a semmiből képes lecsapni az áldozataira a formátumban, ha Galakrond, Azeroth's End kijátszásra kerül. A Galakrond körét követő rohamot nehéz túlélni, és akár vert helyzetből is képes győzelmet teremteni.

Meg lehet állítani a zsiványok portyázását? Hamarosan kiderül a Hearthstone következő epizódjából, a Galakrond's Awakening-ből.

Forrás: Vicious Syndicate Meta Report #151

Vissza a főoldalra!

meta pakli rogue

További híreink