Hírek"Egyáltalán nem gondoljuk, hogy ...

"Egyáltalán nem gondoljuk, hogy a játékosok hülyék lennének." - Ben Brode

Borovi Bence | 2017.09.08 16:30
4978

Fiery War Axe nerf

Hamarosan érkeznek a nerfek, melyek magyarázataitól néhány játékos eléggé kiakadt és úgy gondolják, hogy a Blizzard hülyének tartja a játékosokat.

Legtöbben a Fiery War Axe magyarázatán borultak ki. Valószínűleg ezen  a részen: "Megpróbáltuk csökkenteni a Támadását 2-re, de ezt nem éreztük eléggé intuitívnak. Általánosságban a manaköltség változtatása kevésbé problémás, mert a kezedben mindig láthatod a kártyák manaköltségét.".

Ben Brode adott egy interjút a VentureBeatnek, ahol a nerfekről és a közösség reakciójáról beszélgetett:

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

A kártyákat az erejük miatt nerfelik, vagy az örökzöld szett javítása miatt, de nem azért, mert a játékosok hülyék lennének.

Egyáltalán nem gondoljuk, hogy a játékosok hülyék lennének.

A legtöbb játékos minden Hearthstone kártyát memorizált. "Ha mutatok egy képet az Arcanite Reaper-ről, lefogadom, hogy nem kell elolvasnod a kártyát ahhoz, hogy tudd az egy 5/2-es fegyver. Ha megváltoztatjuk egy kártya képességét a rajz változtatása nélkül, akkor azok a játékosok, akik nem olvassák el a kártyákat nem fogják észrevenni, hogy egy szó megváltozott a kártyán.

Szeretném ezt egyértelművé tenni: nem gondoljuk, hogy a játékosok túl hülyék lennének ahhoz, hogy elolvassák a kártyáikat. Úgy gondoljuk, hogy a játékosok rendelkeznek elég kapacitással ahhoz, hogy megjegyezzék több ezernyi kártyának a szövegét csak a rajzok alapján. Senki sem nézi meg az [Arcnaite Reaper]-nél, hogy az még mindig biztosan egy 5/2-es fegyver-e akkor, amikor kijátsszák. Ezért sokkal kevésbé problémás a manaköltséget megváltoztatni, mint az Életet, Támadást vagy szöveget. A kártya többé nem lesz kijátszható, vagy zölddel kijelölve és ez egyértelművé teszi a változást azon játékosok számára, akik minden egyes kártyát megjegyeztek.

Ben Brode ismét nagyon aktív volt redditen is:

 • Ha több elfogadható változás is szóba jöhet egy kártyánál, akkor lehetőleg a manaköltséget változtatják.
 • A Warsong Commander esetében azért nem változott a manaköltsége a nerfelésekor, mert "a Commander manaköltsége annak a kártyának a lelkét adja". Azóta sokat tanult a csapat egyébként.
 • Ha úgy érezték volna, hogy egy 2 Manás 2/2-es Fiery War Axe jobb lenne a játék számára, akkor úgy döntöttek volna.
 • Ben továbbra sem hiszi, hogy megölték volna a Fiery War Axe-ot. 3 Mana, 3/2-esek vannak használatban a képességük figyelembe vétele nélkül is.
 • Túl sok Basic és Classic kártya fordul elő a paklikban ahhoz, hogy eléggé meg tudjon változni a Standard minden évben.
 • A játékosoknak lehet, hogy soha többé nem nyílik arra lehetőségük, hogy újra megjegyezhessenek egy kártyát a nerfelést követően, mert többé nem játszik a nerfelt kártyával senki, ami hibákhoz vezethet.
  • Ez ismét azt igazolja, hogy jobb a manaköltséget növelni.
  • Ben nemrég egy Tavern Brawlban Arcane Golem-et kapott, de nem játszott azzal a kártyával mióta lenerfelték. Kijátszotta és egyből támadni akart vele, mert úgy emlékezett arra a lapra és reflexszerűen cselekedett.
 • Ben Brode kissé bánja már azt, ahogy bejelentették a Fiery War Axe változást.

Vissza a főoldalra!

benbrode nerf meta

További híreink