HírekElső benyomások a Boomsday nerfe...

Első benyomások a Boomsday nerfek után

| 2018.10.26 17:00
2573

Academic Epsionage Hearthstone

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a pre-nerf Boomsday korai meta jelentésével! Ma meglessük hogyan alakult a standard meta arculata a Boomsday nerfek utáni első napokban.

Az eredeti cikk angol nyelven:

Az oldalon megjelent előző rész:

Csupán alig egy hete lépett életbe, de a Boomsday patch hamar jelentős hatást gyakorolt a meta körforgására. Szindikátusunk Data Reaper csapata az elmúlt napokban alaposan figyelemmel kísérte a trendek változását, hogy felvázolhassuk, mit is tartogathat számunkra a jövő az elkövetkező hónapban. Lévén, hogy még nem telt el elég idő a nerfek óta, a legközelebbi teljes értékű meta jelentésünkkel jövő héten, November elsején jelentkezünk.

Cube Hunter: a játék legjobb paklija

A Giggling Inventor nerfje annak a Quest Rogue-nak a rohamos népszerűség csökkenéséhez vezetett, ami az egyik legmegbízhatóbb választás volt a Cube Hunter ellen. Emiatt továbbá, a druidák száma komolyan felszökött: a kaszt lassabb paklijaival (nevükön: Malygos, King Togwaggle, Mecha'thun és Taunt Druid-dal) most jóval bátrabban vágnak neki a létrázásnak. Ezeknek az eredményeként a Cube Hunter előtt megnyílt az út egy újabb fok eléréséhez, így jelen pillanatban a meta leggyakoribb és legerősebb paklija egyben, aminek még ráadásul igen otthonos is az új terep.

Cube Hunter portrait hearthstone

Mindig is nehéz volt féken tartani, még az agresszív paklik (Zoolock, Odd (páratlan) Rogue) sem képesek határozottan visszafogni, pedig papíron ez volna a szerepük. Úgy hisszük a pre-patch Boomsday időszak legelső kihívása a Cube Hunter megállítása lesz, mielőtt még leigázná a metát.

Az itt látható paklit Xixo két szerveren is a legendás szintek top 50-jébe jutatta: a két Mind Control Tech és a két Defender of Argus a kedvezőtlen ellenfelek fogadásához vannak jelen.

Cube Hunter 11840

Pakli megtekintése

A legjobban küzdő kihívók

”Remek, most a Vicious Syndicate jól elterjeszti a Cube Hunter-t, folyton ezzel fogunk találkozni létrázás közben!”

Most kitérünk a helyzet megoldására: paklikra, amiknek ugyan komoly erősségeik vannak a vadásszal szemben, de mégsem játsszák őket olyan sokan.

Az Odd Paladin most talán a lehető legjobb pakli ellene: pillanatok alatt képes beteríteni az asztalt, ami az esetek többségében túl sok a vadásznak. Az elmúlt két hónapban eléggé elhanyagolt volt, de ennek a fegyvertényének hála máris komoly helyet szerzett magának a metában, és összességében az erő szintje is rendben van, még a druidák hada ellenére is (ebben továbbra is a Void Ripper van a segítségére).

Odd-aggro Paladin 6740

Pakli megtekintése

Az Even (páros) Shaman is a mezőny egyik legerősebb részt vevőjének tűnik, és neki is látványosan jók az esélyei a vadász ellenében. Mint ahogy a páratlan paladin, a páros sámán is képes már a legelső körökben úgy ránőni az asztalra, hogy a vadász onnan le nem tudja kaparni sehogy. Ha meg valami kellemetlenkedni kívánna az ellenfele térfelén, akkor azt a Hex-szel téríti jobb belátásra.

Even-midrange Shaman 10800

Pakli megtekintése

Druid: nem olyan erős, mint gondoltuk

Rengeteg játékos jövendölte meg a druidák dominanciáját a balansz patch-ben, de lehetséges, hogy ez csupán látszatra igaz. Így, hogy ma a Cube Hunter a meta legnagyobb formálója, a lassú druidák helyezette megingott, mert mindannyijukra veszedelmes ez a pakli, méghozzá több szempontból is. Szóval valójában a druida most valamivel gyengébb kasztnak mutatkozik, mint ezelőtt. Ez azonban megváltozhat, ha egyszer a Cube Hunter-nek a komplett mezőnynek a célkeresztjében kell találnia magát, mivel a druidáknak egyébként nem jelent gondot a többi vadász pakli.

Violet TeacherHearthstone kártya

A legnagyobb meglepetést a kaszttal kapcsolatban talán az aktuális legjobb paklijának a felkutatásánál találtuk: az összes druida közül a Token Druid-nak fájt a leginkább a Giggling Inventor legyengítése, de házon belül jelenleg mégis a legerősebb. Ugyan a pakli erejének szintje esett, mi látunk esélyt ennek az orvoslására a közel jövőben: a Saronite Chain Gang - Strongshell scavenger-es altípus most már nem működik, de az előtte használt Violet Teacher-es verzió visszatérhet. Ha a két Token Druid közül újra az előd veszi át a vezető szerepet, akkor a pakli rövidesen ismét a Tier 1-be kerülhet.

Token Druid 5880

Pakli megtekintése

Legyőzöttek felemelkedőben

A balansz patch új paklik megalakulását tette lehetővé, és már láttunk is jeleket nem egyről, amik az elmúlt hét alatt jelentősen átformálódtak. Nem tudhatjuk biztosan, hogy kitartanak-e addig, mire a meta ismét beáll, de ha változatosságra vágytok mindenképp tegyétek ezeket próbára.

Rengeteget profitált a pap a balasz patch-csel: a Resurrect Priest nyerési mutatója a Cube Hunter-rel szembeni erős teljesítményének köszönhetően most már sokkal közelebb áll a Tier 2-höz, mint ezelőtt a Tier 4-hez. Valamint a Combo Priest is egy méltó résztvevője lehet a metának a feltámasztós hibrid altípusával.

Resurrect Combo Priest 14040

Pakli megtekintése

Hybrid Combo Priest 7700

Pakli megtekintése

A Shudderwock Shaman-nal eddig inkább a tornák alkalmával találkozhattunk, a létrán csak nagy nehezen termett számára babér, de a Quest Rogue populáció megritkulásával (már persze egyelőre) most már itt is jobbak a lehetőségei a tündökléshez.

Shudderwock Combo Shaman 12280

Pakli megtekintése

Kínában egy Mechano-Egg - Kangor's Endless Army alapra épített Cube Mech Paladin paklival sikerült felérni Legend 1-ig, aminek következtében a nyugati régiókban is megnőtt a Mech Paladin-t játszók száma. Pillanatnyilag a Tier 3-hoz tehető az alcímben említett legyőzöttekkel egyetemben, ami fejlődésnek mondható annak tudatában, hogy a nerfek előtt csak a Tier 4-ben gyengélkedett.

Cube Mech Paladin 14360

Pakli megtekintése

Amiknél mi igazán azt érezzük, hogy idővel a meta legnagyobbjai közé kerülhetnek, az az Even Paladin és a Cube Rogue. A páros paladin már a nerfek előtti hetekben is Tier 1-es pakliként harcolt - amit az előző meta jelentésünkben említettünk meg -, és úgy tűnik ez a patch után is változatlan. Azt gondoljuk, hogy a jelenlegi pakli szerkezeten van még mit fejleszteni. A mi teória paklijaink alapján a Bonemare-ek kipróbálását ajánljuk nektek, mert roppant hatásosak a druidák ellen: olyan nehéz 8-as dropok, amik lehetővé teszik a felülkerekedést a Spreading Plague-en

Even-midrange Paladin 13000

Pakli megtekintése

Rengeteg kísérletezgetés folyik a Cube Rogue-gal. Megfelelő eredményei ellenére, a balansz változtatás előtt elhagyatott pakliként tengett, most viszont ismét kellő figyelmet kap. BoarControl egy Corpsetaker-es megoldásban gondolkozott a magasabb legendás szinteknél, az itt feltüntetett paklit mi készítettük az ő ötlete alapján.

Cube Rogue 8860

Pakli megtekintése

Ha azon csodálkoznátok, hogy a Corpsetaker miért ennyire népszerű lap ezekben a napokban több paklinál is, akkor a választ a druidákkal és a vadászokkal szembeni erősségeiben lelhetitek meg.

Corpsetaker Hearthstone kártya

Jövő héten jelentkezünk legközelebb egy teljes értékű meta jelentéssel, addig is kellemes vadászatot kívánunk nektek mi, a Vicious Syndicate!

Vissza a főoldalra!

meta pakli

További híreink