HírekHearthstone chat: Un'Goro elemen...

Hearthstone chat: Un'Goro elementáljai

Borovi Bence | 2017.03.21 08:00
4557

Mike Donais az Elementálokról

Amikor Un'Goroba merészkedsz, nagyon résen kell lenned - a kráter otthont ad óriás dínóknak, kihívásokkal teli küldetéseknek és ősi Elementáloknak!

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

A mai napon közelebbről is megnézzük, hogy miként készültek az Elementálok és mire képesek.

Először is nézzétek meg ezt az új Shaman lényt:

Stone Sentinel

Amikor kijátszol egy Elementált, a rejtett energiájuk megmarad és más Elementálok kihasználhatják a következő körben. Sok Elementál a Journey to Un'Goroban egy bónusz effektet kap, ha kijátszottál egy Elementált az előző körödben. A kezedben lévő Elementálok világítani fognak, amikor ez a bónusz aktív.

Csomó új és nagyszerű Elementál érkezik a Journey to Un'Goroval. Ez a Legendary Elementál extrém módon képes begyűjteni az elementálok erejét:

Ozruk

Igen, egyértelműen láttuk, ahogy elért 30 Életet.

Hogyan találtuk ki az Elementál mechanikát?

Szeretnénk, hogy minden egyes lénytípusnak egyedi érzése és játékmódja legyen. Amikor elkészítettük a Blackrock Mountain kaland módot, úgy döntöttünk, hogy néhány kártya kapjon bónuszt, amikor egy Sárkányt tartasz a kezedben. Ennek köszönhetően a Dragon paklik a nagy lényekre fókuszálhattak és a mechanikájuk csökkenti azt a hátrányt, hogy egy drága Dragonra kell várnod, ameddig nincsen elég manád rá. Tudtuk, hogy valami egyedivel kellett előállnunk az Elementál paklik esetében, amitől nagyon különbözőnek hatnak majd.

Egy szett kezdetleges design fázisánál sok mindent kipróbálunk, - még azokat is, amikről tudjuk, hogy nem fognak működni - mert segítenek velünk megértetni, hogy mi az, ami élvezetes. Előfordulhat, hogy kipróbálunk egy mechanikát, ami végül rossz lesz, de közben észrevesszük, hogy annak a mechanikának egy része szórakoztató. Ezt követően készíthetünk egy új mechanikát, ami egyből a legélvezetesebb részével kezd.

A Journey to Un'Goroban tudtuk, hogy Elementálokat szeretnénk hozzáadni a játékhoz, és kipróbáltunk nagyjából 10 különböző mechanikai designt. Az összeset megnéztük és átbeszéltük, így leszűkithettük a lehetőségeket a legjobbakra. Végül a kedvencünket választottuk és ehhez igazítottuk az Elementálokat.

Milyen egyéb designokat próbáltatok ki?

  1. Az Elementálok kapnak egy bónuszt, ha kijátszol egy spellt ebben a körben.
  2. Az Elementálok kapnak egy bónuszt, ha a legutolsó kijátszott kártyád egy Elementál volt.
  3. Az Elementálok kapnak egy bónuszt, ha a legutolsó lény, amit kijátszottál egy Elementál volt.
  4. Az Elementálok kapnak egy bónuszt, ha már van a harctéren egy másik Elementálod.
  5. Az Elementál egy lénytípus és egy spell típus volt.
  6. Elementál töltéseket kapsz és elköltheted őket az Elementálok felerősítésére.

Ezek mindegyike újabb problémákba vezetett, így végül elérkeztünk a végleges megoldásunkhoz (Sok Elementál a Journey to Un'Goroban egy bónusz effektet kap, ha kijátszottál egy Elementált az előző körödben).

Az összes új Elementál rendelkezik ezzel az új mechanikával?

Nem, sok egyéb Elementál is található a szettben.

Nézzétek meg ezt a két új kártyát, a Fire Fly-t és a Flame Geyser-t - és a tokenjüket, a Flame Elementált:

Fire Fly Flame Geyser Flame Elemental

Mindkét kártya segíthet, hogy nagy lapokat játsszál ki, mert ezek 1 Manás lények, melyek erősíthetik a többi Elemtálodat.

Korábban bemutattok Pyrost. Pyros azért nagyszerű, mert segíthet aktiválni az Elemntáljaidat, ha kijátszod az összes inkarnációját.

Pyros

Miért szeretjük ezt a mechanikát az Elementálokon?

Az Elementálok élvezetesek, mert a későbbi köreidet előre meg tudod tervezni és ezért jutalmat kapsz. Másképpen fogsz játszani, mert azon gondolkozol, hogy mit szeretnél csinálni a következő körben ... és az azt követőben.

Néhány Elementál kártya különösen jó Control paklikban. Például a Stone Sentinel egy "late game" kártya, ami két Tauntos lényt ad. Ozruk, az új Legendary Elementál egy hatalmas Tauntos lény, amikor sok másik kisebb Elementállal lett kijátszva.

Milyen létező lapok alakulnak át Elementállá?

Amikor létrehoztunk az Elementál lénytípust, akkor tudtuk, hogy néhány létező kártyát is Elementállá szeretnénk alakítani. Átnéztük őket és eldöntöttük, hogy melyek lesznek azok.

Íme az a 18 kártya, amit elementállá változtattunk:

Mire számíts az Elementáloktól Un'Goroban

Nagyjából 25 új Elementál található Un'Goroban. Úgy döntöttünk, hogy legfőképpen Shaman és Mage pakliba tesszük őket, mert ezek a kasztok állnak tradícionálisan a legközelebb az elementál varázslatokhoz és dolgok megidézéséhez, mint például a Water Elemental, vagy a Fire Elemental. Azonban sok Semleges Elementál is érkezik, illetve más kasztok is fognak kapni, így mindenki élvezheti az Elementálokat, aki szeretné.

Forrás: Battle.Net - Hearthstone: Un'Goro Elementáljai - A teljes cikk fordítása holnap reggel várható.

Vissza a főoldalra!

ungoro kártya elementál

További híreink