Véletlenszerű hír Összes hír megtekintése

Ismerd az újabb kártyák történetét is: Neptulon

Beküldve: , által. Megtekintve:4177

neptulon hearthstone kártya

"Feléd emelkedik a vízből egy hatalmas emberszerű lény, melyet a víz formált. A formája módosul és változik, de az alatta található alak nem változik - egy kolosszális személy, aki haloványan hasonlít egy emberszerű lényre, melyben kékes-zöldes színek hullámoznak. Mindössze szemei - mely két sárgán világító pont formátlan fején - maradnak stabilan."

Neptulon the Tidehunter legfőbb ura saját birodalmának, a mély óceánnak.  Hajók és egyéb vízi eszközök haragját kockáztatják; engedély nélkül a birodalmába hatolni egyenértékű a halállal. Minden víz fölött uralkodik, legyen az tenger, óceán, folyó vagy tó. Az összes víz elementál hozzá imádkozik, akárcsak az összes többi lény is, aki vizet vagy jeget használ. Azt beszélik, hogy amikor egy intelligens lény megfullad, a lelke átutazik a birodalmán, mielőtt elérné a végső megnyugvást. Úgy gondolják, hogy azokat a lelkeket megtartja, amelyeket csodál és érdekesnek tart, de Neptulon csak nevet ezeken a feltételezéseken.

Elementál Urak

Egykor az Old God-ok seregeit erőteljes Elementál Urak vezették: Ragnaros the Firelord (történetét itt olvashatjátok), Therazane the Stonemother, Al'Akir the Windlord (történetét itt olvashatjátokés Neptulon the Tidehunter, aki a legerősebb mind közül. Az ő kaotikus erejük tombolt az egész világon, amikor összecsaptak az óriási Titánokkal. Habár az elementálok oly erősek voltak, melyet halandók nem képesek felfogni, de egyesített erővel sem tudták megállítani a Titánokat. Az elementál Urak egymást követően, sorban elestek és erejük szertefoszlott.

water elemental

Water Elemental

A Pantheon (a Titánok főtanácsa) megsemmisítette az Old God-ok fellegvárait és a négy elementál Urat leláncolták mélyen a föld alá. Az Old God-ok ereje nélkül nem volt semmi, ami a fizikai világban tartotta volna tomboló szellemeiket, így az elementálok száműzetésbe kerültek az Elementál Síkon, melyet a Twisting Nether végtelenjében hoztak létre a Titánok, ahol örök száműzetés várt rájuk. Az elementálok távozásával a természet lenyugodott és a világra békés harmónia köszöntött.

Stone of the Tides és a Gurubashi bukása

Egy könyv szerint, melyet "The Stone of the Tides"-nak ismerünk, a Gurubashi trollok egy olyan erős ereklyéhez fértek hozzá, amellyel irányíthatták a víz varázslatait. Eme ereklye birtokosát elnevezték Tidebearer-nek, azonban az ilyen hatalmas erő nem jár ingyen, az ereklye birtokosa egyre inkább elvesztette kapcsolatát a fizikai világgal. Míg egy napon a Tidebearer besétált a vízbe és soha nem tért vissza. Idővel az ereklyét mindig partra sodorta a víz és újabb és újabb Tidebearer-ek születtek. Egyszer az egyik nem elégedett meg a víz elementálok feletti uralommal, hanem a Krakken-t hívta segítségül, azonban ezzel elérkezett a Gurubashi bukása, hiszen Neptulon irányította a Krakken-t, és megpróbálta elpusztítani a troll nemzetet.

Az nem ismert, hogy Neptulon miként jelent meg Azeroth-on több tízezer évvel a titánokkal való harc után. Feltehetően a történet hátterében egy olyan esemény állhat, mint Ragnaros megidézése, akit arra kértek, hogy segítsen a háborúban. (Ragnaros-t a törpök idézték meg, ahogy ez olvasható Ragnaros-ról szóló történetünkben)

neptulon

Neptulon

A World of Warcraft: Cataclysm-ben

Deathwing segítségül hívta az összes Elementál Urat, azonban mindössze Ragnaros és Al'Akir állt mellé. Therazane és Neptulon ellenállt neki.
Neptulon-t ennek köszönhetően egyre több Naga támadja meg és megpróbálják elvenni tőle a víz uralmát Queen Azshara segítségével, de egyelőre nem jártak sikerrel.

Neptulon a Hearthstone-ban a Shaman új Legendary kártyája, 7 Manába kerül és 7/7-es értékekkel rendelkezik. Megidézésekor 4 véletlenszerűen kiválasztott Murloc-ot ad a játékos kezébe, továbbá a következő körben 3-mal kevesebb Manája lesz a Neptulon-t kijátszó játékosnak. Mostanában a legtöbb Shaman pakliban használják Neptulon-t hiszen a Murloc-ok nagyon hatásosak tudnak lenni minden szituációban.

Szólj hozzá!

Hírek megtekintése!

Paklik megtekintése!

kártyatörténet gvgkártyatörténet neptulon

Ezeket olvastad már?

További híreink