HírekMennyire befolyásolja a jelenleg...

Mennyire befolyásolja a jelenlegi legjobb Standard paklikat 6 lap kiesése?

Borovi Bence | 2017.02.17 14:00
2751

shaman hearthstone

Mint tudjátok 6 Classic lap ki fog kerülni a Standardből a Mammut Évének kezdetekor. Megnézzük, hogyha ez most történne, akkor mennyire befolyásolná a jelenlegi legnépszerűbb paklikat.

Fontos: Ez csak egy elképzelés. Azt nézzük meg, hogy mennyire használjuk azt a hat áthelyezésre váró lapot jelenleg a meta legnépszerűbb paklijaiban.

Valójában sokkal több tényezőt kell majd figyelembe venni. Például a jelenlegi legnépszerűbb paklik többsége még februárban változni fog, hiszen nerfelve lesz a [Small Time-Buccaneer], a Shamanok esetén pedig még a Spirit Claws is (ezekről ide kattintva olvashattok). Jelenleg a legnépszerűbb két pakli (Aggro és Jade Midrange Shaman) is használja a két nerfelésre váró lapot, de a negyedik legnépszerűbb pakli (Pirate Warrior) is használja a kalózt. Ezek már fel fogják bolygatni a metát, de amire a 6 Classic kártya kikerül a Wildból, addigra megérkezik az új kiegészítő is és kezdetét veszi az új Standard év is, amelyek szintén óriási változásokat fognak hozni.

1. Aggro Shaman

A meta legnépszerűbb paklija már időtlen-idők óta, bár minden kiegészítő után változik kissé, avagy inkább alkalmazkodik.

Változások érintik? NEM!

Aggro Shaman

Pakli megtekintése

2. Jade Midrange Shaman

Változások érintik? IGEN!

A paklinak fontos eleme a +Spell Damage, de az Azure Drake laphúzása is fontos számára. Kiesésével egy kifejezetten fontos lap. Helyettesíteni lehetetlen, de láthatunk talán olyan lapokat a jövőben, mint a White Eyes, Hallazeal the Ascended vagy Lotus Agents.

A pakliban szokták használni Ragnaros the Firelord-ot is, bár ebben a változatban nem szerepel, de ő könnyedén helyettesíthető egy másik elementállal, Al'Akir the Windlord-dal.

Jade Midrange Shaman

Pakli megtekintése

3. Reno Mage

Változások érintik? NEM!

Bár egyes változatokban előfordul Ragnaros is (például Emperor Thaurissan) ellen), de ebben a változatban nem szerepel.

4. Pirate Warrior

Változások érintik? NEM!

Pirate Warrior

Pakli megtekintése

5. Renolock

Változások érintik? IGEN IS, NEM IS!

Korábban Sylvanas Windrunner és a Power Overwhelming is előfordult ugyan a pakliban, de mostanság már kevésbé. Természetesen ez a több aggronak köszönhető, hogy most kikerültek. Ez is bizonyítja, hogy ez a pakli jól megvan Sylvanas és Power Overwhelming nélkül is. A Renolockok esetén nagyon sok variáció áll a játékosok rendelkezésére, nagyon sok lapon lehet módosítani.

Ez az öt pakli található jelenleg a Tier 1-ben, vagyis a legjobb kategóriában. Azt láthatjuk, hogy a mostani legnépszerűbb paklikat (egy kivételével) nem zavarja, hogy az a hat lap elérhető-e Standardben, vagy sem.

Kapcsolódó cikk: Classic kártyák kerülnek át Wildba, nem lesz kaland mód és közeleg a Mammut Éve

Vissza a főoldalra!

standard wild meta

További híreink