Véletlenszerű hír Összes hír megtekintése

Találgassunk: Februári balance változások

Beküldve: , által. Megtekintve:3296

ice block nerf

Alig kettő hete nyilatkozta azt Ben Brode, hogy februárban érkezik egy update a játékhoz, amiben több „klassz” változást is eszközölnek, természetesen pontos részleteket nem árult el.

Fordítói megjegyzés: Így csak feltételezhető az, hogy a „csak aréna kártyák” ekkor kerülhetnek a játékba, illetőleg ha hajlandóak balance változtatásokat eszközölni, azoknak is ez a legkorábbi lehetséges időpontja.
Az eredeti cikk pedig azt találgatja, hogy melyek lehetnek azok a lapok, amiknek újfent a Hall of Fame-be kellene kerülniük, vagy csak egész egyszerűen meg kellene változtatni azokat. A szokásos basic és classic kártyákon túl, a játékos közösség több Kobolds and Catacombs lapot is szeretne megváltoztatni.
A fordításból megtudhatjátok, melyek ezek.

Illetőleg írjátok meg kommentben, hogy ti mely kártyákat változtatnátok meg, ha egyáltalán volna ilyen!

Ice Block

Néhány hónappal ezelőtt úgy tűnt, a Blizzard kész a Hall of Fame-be száműzni az Ice Block-ot. Amennyiben erre bárki rákérdezett, mindig az volt a válasz, hogy „erre várnotok kell”. Azonban ez a lépés egyre valószínűbbnek tűnik, ugyanis ez a lap aláássa a játék interaktivitását, amit a fejlesztők nem szeretnének a standard változatban látni.

A Blizzard legutóbbi blog bejegyzése az utolsó balance változtatáskor:

Tartottunk megbeszéléseket azzal kapcsolatban, hogy az Ice Block-ot a Hall of Fame-be rakjuk. Ahogy azonban korábban is említettük, a kártyák oda tétele csak az új Hearthstone év indításakor áll módunkban, ami a 2018-as év első kiegészítőjének indulásakor következik. Az általános álláspontunk a Hall of Fame-ről az, hogy szeretnénk elkerülni, hogy évközben kerüljenek oda lapok.

Gadgetzan Auctioneer

Tehetetlenség: Az egyik legrosszabb érzés, a Hearthstone játszása közben.

Végig kell néznünk, ahogy a kis zöld kobold hetvenöt másodperc alatt végigpörgeti az ellenfél pakliját, amivel nyer is. Ez nem szórakoztató. Az egyes kasztoknál való elterjedtsége (rád nézek, Rogue)pedig befolyásolja a pakli építési technikákat is. Rákényszerít, hogy valami köré készítsed azt. Ezt pedig minden egyes balance változással próbálja kiküszöbölni a Blizzard. Figyelembe véve, hogy a legutóbbi kiegészítő mennyi olcsó spellt tartalmazott, érdemes volna elgondolkozni az Auctioneer Hall of Fame-be rakásáról.

Corridor Creeper

Emlékeztek az Azure Drake-re? A classic készlet öt manás sárkányára, ami szinte minden pakliban benne volt, a lap sokoldalúsága miatt. Az erős test, a spell power, és az ötödik körös laphúzás túl jó volt, bármilyen archetípus számára. A legtöbb játékos számára automatikus választás volt. A Blizzard szavaival élve: „Több öt manás kártyának kellene szerepelni a paklikban, ahelyett, hogy magától értetődően mindenki az Azure Drake-et választja."

A Corridor Creeper az új Azure Drake. Annyi a különbség, hogy nagyobb értékekkel bír, és sokszor még olcsóbb is nála.  A Kobolds and Catacombs kiegészítő „szunnyadó lapja” lett az egyik legnyomasztóbbja, ami automatikus választás bárki számára, aki egy kicsit is törődik a tempóval a paklijában. Lényeket kijátszani olcsón vagy ingyen, rettentően előnyös a Hearthstone-ban. Az eredmény egy olyan meta, ahol sokszor úgy érződik, hogy a lények kijátszása csak azért történik meg, hogy minél hamarabb olcsóbbá vagy akár ingyenessé váljon a Corridor Creeper.

Mit lehet ezzel kezdeni? Meglehetne növelni a költségét tíz manára, hogy minél tovább maradjon a játékos kezében, vagy ahhoz kellene kötni a mana csökkenését, hogy csak az egyik játékos lényeinek halálakor válik olcsóbbá. Azonban ezzel gyakorlatilag megölnék ezt a lapot. Biztos vagyok benne, hogy az Ice Block mellett ez lesz az a kártya, amit így vagy úgy, de megváltoztatnak. Számítsatok rá.

Spiteful Summoner

Megértem, egy ilyen őrült hatalommal rendelkező, hat manás kártya körüli izgalmat. El tudom képzelni, hogy hét manássá változtatják. Azonban a spell-t véletlenszerűen választja ki, ami egy érdekest kényszert teremt a kreatív pakli építők számára – lásd hogyan alkalmazzák a tempó paklikban a Mind Control vagy Ultimate Infestation lapokat. Emellett még a lény, amit a spell költsége alapján megidéz, szintén random, ami nem teszi valami megbízhatóvá ezt a lapot. Kivéve, ha csak nyolc és tíz manás spelleket használsz a paklidban.

Ezzel pusztán csak annyit akarok mondani, hogy a sok véletlenszerűségével együtt, ez egy korrekt lap. Azonban az nem lepne meg, ha egy manával megnövelnék a költségét, hogy ne legyen olyan hamar felhasználható a kártya.

Psychic Scream

A Psychic Scream egy kulcs lap, az egyik kedvencemmé váló pakli típushoz: a Weasel Priest-hez. Azonban ennek ellenére is látom, hogy csak egy manával olcsóbb, mint a Twisting Nether, mégis sokkal többet tesz. A Psychic Scream megszűnteti a resummon és deathrattle hatásokat is, amik a legjobb AoE elleni hatások. Ezért nagyon jó ez a lap.

Még nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a kártya elég nyomasztó lenne ahhoz, hogy nerf-et érdemeljen. A következő standard rotáció során a Priest úgyis egy újfajta uralkodó paklit lesz kénytelen kialakítani – mivel Raza the Chained és Kazakus a wild-ba kerül -, és csak a Blizzard a megmondhatója annak, hogy milyen típus is lesz ez. Erős? Igen. Ám az, hogy nerfeljék-e a legerősebb AoE-t a játékban, nem a jelenlegi metától függ, hanem, hogy hogyan fog működni azokkal az új lapokkal, amik még meg sem jelentek.

Cubelock

Fogalmam sincs, hogyan lehetne ezt kijavítani, de a Cubelock erejét, különösen az aggro ellen, nem szabad alulértékelni. Valamit kezdeni kell vele, hogy ne várjunk még három hónapot új lapokra, amik kiköszörülik a csorbát.

Ne értsetek félre. Élvezem a Cubelock-kal való játékot. Szórakoztató és összetett, de szemétnek érzem magam, amikor egy hatalmas Voidlord-dal tönkreteszem az ellenfelem esélyeit. Emellett, a nagy erejű deathrattle kártyák miatt sok pakliba automatikus választás a Spellbreaker, ami bizonyára zavarja a Blizzardot. Persze az új kiegészítő új archetípusokat is jelent majd, de a jelenlegi kompetitív standard paklik közül egy sem veheti fel vele a versenyt, leszámítva a Raza priest-et, ám annak az ideje hamarosan lejár.

A Cubelock lapjai közül valamelyiknek jár a nerf – Dark Pact, Voidlord, vagy a Carnivorous Cube. Az én tippem a Dark Pact, mivel a játékban már hagyománya van annak, hogy az olcsó, de nagy erejű spelleket nerfelik, lásd Execute és Innervate. Ki tudja, talán ha két manás lenne, az a plusz egy kör sokat jelenthetne az ellenfélnek.

Néhány februári változtatás talán váratlan lesz, ahogyan a Hex-é is az volt. Ami egy elővigyázatos tett volt, vélhetőleg az új lapok miatt, hogy ne lehessen azokat olyan könnyen silence alá tenni -mint a Carnivorous Cube, Voidlord stb. Ezt szem előtt tartva, azt javaslom, hogy számítsatok arra, amire nem számítanátok (kivéve a Corridor Creeper-t, mert azt biztosan nerfelik).

ForrásSpekuláljunk: Eljövő balance változások

Szólj hozzá!

Hírek megtekintése!

Paklik megtekintése!

nerf balance spekuláció

Ezeket olvastad már?

További híreink