HírekÚjabb távozások a Blizzardnál, é...

Újabb távozások a Blizzardnál, és a Hearthstone csapatnál

Borovi Bence | 2019.01.11 14:00
2261

Che Chou

Nagyon sok változás történt a Blizzard háza táján az elmúlt héten, illetve még december végén is. Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy kik távoztak, és milyen egyéb változások történtek.

Mike Morhaime: 2018. október 4-e óta Mike már nem a Blizzard vezérigazgatója. A kezdetektől, 27 éven át irányította a céget.

Akkor azt mondta, hogy tanácsadóként marad a cégnél, de most kiderült, hogy április 7-én teljesen elhagyja a Blizzardot. Ez egyébként érthető, nyilván nem szükséges örökre ott maradnia tanácsadóként. (pcgamer)

Hearthstone esport igazgató: Che Chou, a Hearthstone esport részlegének vezetője felmondott, hogy az Ubisoftnál dolgozhasson. Az ő távozása azért is érdekes, mert alig több, mint egy hónapja jelentette be, hogy 2019-ben radikálisan megváltozik a Hearthstone esportja. Erről részletesen itt írtunk:

Elképzelhető, hogy valójában neki mégsem tetszenek ezek a változások, vagy az is lehet, hogy hamarosan nem lesz Hearthstone esport, ahogy a Heroes of the Storm esportot is megszüntette a Blizzard. (vpesports)

Heroes of the Storm esport: Akkor már említsük meg ezt is. Még december végén óriási vihart kavart, hogy a novemberi BlizzConos HotS 2019 esport bejelentés után hirtelen törölték az egészet. Több százan vannak, akik ebből éltek meg, (játékosok, közvetítők, streamerek) és őket sem értesítette előbb a Blizzard, hogy legalább előre tervezhessenek a jövőjükkel kapcsolatosan. (kotaku)

CFO (Chief Financial Officer - Pénzügyi igazgató): Az Activision Blizzard pénzügyi igazgatója, Spencer Neumann kilépett, hogy a Netflixnél dolgozhasson. A Blizzard pénzügyi igazgatója, Amrita Ahuja is kilépett, aki most a Square-nél dolgozik. (Gamespot)

Cork, Írország: Több, mint 100 ügyfélszolgálati (customer service) alkalmazott mondott fel Corkban a Blizzardnál, miután kaptak a cégtől egy ajánlatot. Ha önkéntesen felmondanak, akkor amolyan végkielégítés gyanánt még egy évi fizetésüknek megfelelő összeget kapnak, de "természetesen nem kötelező" felmondani. Így mindenki jól járt, hiszen akik felmondtak egy csomó pénzt kapnak, a Blizzardról pedig nem terjednek negatív hírek, mert "nem rúgták ki azt a több, mint 100 alkalmazottat". (Keengamer)

  • Természetesen erre is a költségek csökkentése miatt volt szükség (bár a végkielégítések miatt ennek csak később lesz érezhető hatása).
  • Ezután vajon mennyi időbe fog telni, mire a Blizzardtól válasz érkezik egy játékon belüli/technikai problémára?

Bungie: 8 év után megszűnik az Activision és a Bungie együttműködése. A Battle.Net Launcherben egyelőre marad a Destiny 2.

Ez éppen ma történt, aminek hatására az ATVI (Activision Blizzard) részvények tovább zuhantak, ennek írásakor 45 USD-t ért egy Blizzard részvény, ami több, mint 12%-kal kevesebb az előző naphoz képest (2018 októberében pedig 80-84 USD-t ért).

Vissza a főoldalra!

blizzard

További híreink