HírekWild és Standard kártya nerfek é...

Wild és Standard kártya nerfek érkeznek április 26-án

Borovi Bence | 2022.04.23 08:00
2512

Switcheroo

Április utolsó hetében hat kártyát fog nerfelni a Blizzard, illetve egy kártyát a Wild formátumból ki is tiltanak.

A változásokat ezúttal nem a hivatalos oldalon mutatták be, hanem GallonHS-től ismerhettük meg a Twitteren.

A változások április 26-án, kedden este várhatóak.

Wild:

  • Kael'thas Sunstrider - "Minden harmadik spell, amit elhasználsz minden egyes körben 0 Manába kerül." helyett "Minden harmadik spell, amit elhasználsz minden egyes körben 1 Manába kerül."
  • Switcheroo ki lesz tiltva a Wild formátumból.

Ezek a változások a formátum hosszútávú egészségét hivatottak megvédeni.

Standard:

  • Raid the Docks - A Pirate Warrior Questline utolsó lépése, vagyis a Secure the Supplies teljesítéséhez 2 helyett 3 Pirate-et kell kijátszani.
  • Pufferfist - 3 Mana, 3/4 helyett 3 Mana, 3/3.
  • Switcheroo - "Húzol 2 lényt. Megcseréli az értékeiket." helyett "Húzol 2 lényt. Megcseréli az Életüket."
  • Miracle Growth - 7 Mana helyett 8 Mana.
  • Kazakusan - "Battlecry: Ha az összes lény a paklidban Dragon, akkor készít egy egyedi paklit Kincsekből." helyett "Battlecry: Ha kijátszottál 4 Dragont ezen a meccsen, akkor készít egy egyedi paklit Kincsekből."

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Kazakusan túlságosan fontos szerepet töltött be a Druid kasztban az elmúlt hónapokban, hasonló szerepet, mint Deathstalker Rexxar, vagyis egy kárytával el lehet érni a győzelmet.

Bár nerfelhettük volna a Druid túlélőképességét is, de attól féltünk, hogy az egy sokkal polarizáltabb metát hozna létre összességében. Ezért Kazakusan képességén változtattunk, mert szerintünk ez egy sokkal egészségesebb játékhoz fog vezetni akkor is, ha valaki Druiddal játszik, vagy éppen Druid ellen.

Továbbra is szeretnénk, hogy a Dragonos paklik számára hasznos legyen Kazakusan. A 4 Dragon kijátszása elég komoly követelmény, de lehetséges a legtöbb Dragon stratégia esetén.

Feltűnő hiányosság a listáról: Demon Hunter változások hiánya. Továbbra is megfigyeljük a metát a patch után és meglátjuk, hogy miként teljesítenek az aggro DH-k, miután esélyt adtunk a lassabb pakliknak.

Nerfek

Vissza a főoldalra!

kártya nerf

További híreink