HírekMeta jelentés a Goblins vs Gnome...

Meta jelentés a Goblins vs Gnomes előtt

Borovi Bence | 2014.12.02 16:00
3334

meta jelentés a goblins vs gnomes előtt hearthstone

Régen jelentkeztünk már meta jelentéssel, azonban közeledik a Goblins vs Gnomes megjelenése, úgyhogy nézzük meg, hogy jelenleg mely kasztok és paklik a legnépszerűbbek.

 

Fontos megjegyezni, hogy ez a jelentés aszerint készül, hogy mely kasztokat játsszák a legtöbbet és nem aszerint, hogy melyik a legerősebb. Azonban ez a kettő általában összefügg, de nem minden esetben.

Korábbi meta jelentéseinket itt találjátok.

1. Hunter (múltkor: Hunter)

Hónapok óta nem változott a helyzet, a Hunter-ek az első helyen állnak. Jelenleg a Midrange Hunter paklik a legelterjedtebbek, nem meglepő a Sludge Belcher és az Explosive Trap jelenléte sem. Egyes nagyon extrém esetekben még The Black Knight is előfordulhat.

hunter artwork hearthstone warcraft

2. Warlock (múltkor: Warlock)

A Zoo sem változott hónapok óta. Az egyik legdominánsabb erő a ranglétrán. Persze apróbb változások előfordulnak, sok pakliban látni Power Overwhelming-et, Ironbeak Owl-t és néha Dark Iron Dwarf-ot is.

Természetesen a Handlock-ok sem merültek feledésbe, de ők nem a Ranked meccseket uralják, hanem a különböző Hearthstone versenyeken nagyon hatásosak és népszerűek.

3. Priest (múltkor: Shaman)

A Priest-ek a Naxxramas megjelenése óta már nem a legutolsó helyet foglalják el, hanem a népszerűbb hősök közé tartoznak. Az elmúlt hetekben tovább nőtt a támogatásuk, néhány híres streamer-nek köszönhetően.

Jelenleg eléggé jól tudnak válaszolni az agresszív Zoo paklik és a Midrange Hunter-ek ellen. A Deathrattle Priest-ek is elkezdtek visszarétni, úgyhogy készülhettek az Undertaker-ekre.

4. Rogue (múltkor: Priest)

A Rogue-ok fantasztikusak a Priest-ekkel szemben és tűrhetően teljesítenek Zoolock-ok és Hunter-ek ellen is. A jelenlegi Miracle Rogue paklikban nagyobb változatosság is felfedezhető. Egyesek a Southsea Deckhand-et és a Faceless Manipulator-t használják az ellenfelek kivégzésére, míg mások a Leeroy Jenkins-t és egy Shadowstep-et.

Ha Rogue-ok ellen játszotok figyeljetek a Sap-ra, hiszen azzal fontos előnyt veszíthettek.

5. Warrior (múltkor: Druid)

A Warrior-ok is még a népszerűbb kasztok közé sorolhatóak. Jelenleg sokan arra fókuszálnak, hogy az aggro paklik ellen hatásosak legyenek, ennek köszönhetően Baron Geddon és hozzá hasonló lapok egyre többször fordulnak elő a Warrior paklikban.

6. Druid (múltkor: Mage)

A Druid-ok régen sokáig a 2. és 3. hely környékén szerepeltek, de Naxxramas után hátrébb kerültek. Az elmúlt napokban azonban kissé sűrűbben lehet látni őket, az új Miracle Druid paklinak köszönhetően. Ebben Gadgetzan Auctioneer, Moonfire, Claw és egyéb olcsó spell-ek találhatóak, melyekkel előbb-utóbb behúzzák a Force of Nature + Savage Roar kombót, amivel kivégzik ellenfelüket. Ez a pakli meglehetősen egyedi és meglepetéseket okozhat.

7. Shaman (múltkor: Rogue)

A Shaman-okkal nem sokan játszanak manapság, ami legfőképpen a Hunter-ek számlájára róható. Amennyiben kevesebben fognak használni az Explosive Trap-et, a Shaman-ok valószínűleg ismét többször fognak felbukkani a különböző rangokon.

Többen is próbálkoznak agresszív Shaman paklikkal, melyek Undertaker-t és Zombie Chow-t használnak más aggro deck-ek legyőzésére.

shaman artwork warcraft thrall

8. Mage (múltkor: Warrior)

A Secret Mage a legtöbbet játszott pakli, amiben két Mirror Entity, két Counterspell és egy Duplicate fordul elő. Nem sokat látni őket a ranglétrán, amennyiben mégis összefutnátok egy ilyen paklival, a legyőzéséhez kulcsfontosságú, hogy megjósoljátok a következő Secret-et és elkerüljétek, hogy hatalmas tempó előnybe kerüljenek.

9. Paladin (múltkor: Paladin)

Naxxramas óta a Paladin-ok foglalják el az utolsó helyet. Valószínűleg ezen Bolvar Fordragon se tud segíteni, azonban a Coghammer - szerintem - ígéretesnek tűnik.

Kiváncsian várjuk, hogy a Goblins vs Gnomes milyen változásokat hoz a metában!

Forrás: iHeartU - Meta jelentés #45

Vissza a főoldalra!

meta goblinsvsgnomes

További híreink