HírekStandard, Wild, rotációk és a Ha...

Standard, Wild, rotációk és a Hall of Fame

Borovi Bence | 2018.04.03 18:00
3981

Hearthstone rotáció

Minden információt összegyűjtöttünk a Standard-ről, a Wild-ról, a rotációkról és a Hall of Fame-ről is.

 

Ez a cikk jövőben is frissítve lesz a Wiki > Hasznos > Standard, Wild és rotációk menüpontban.

A Play módon belül található a Wild és Standard formátum is, mindkét módban van Casual és Ranked is - a Casual-ról és a Ranked-ről a Wiki > Információk kezdőknek > Játékmódok menüpontban olvashatsz részletesen.

Milyen lapok vannak Wild-ban?

A Wild-ban, az összes lap használható.

Azonban azok a kiegészítők és kaland módok, melyek már nem érhetőek el a Standard-ben, már nem vásárolhatóak meg a játékban Goldért. Természetesen azokat a lapokat is meg lehet szerezni; a gyűjteményedben Dust-ból le tudod kraftolni őket, illetve be is tudod törni őket, ha már nincs rájuk szükséged (a Dust-ról, illetve a kártyák betöréséről a Wiki > Információk kezdőknek > Kártya gyűjtemény menüpontban olvashatsz).

A nem elérhető kaland módokat valós pénzből továbbra is meg lehet vásárolni a Battle.Net Shopban ide kattintva a lap alján a "Wild only" részlegben. Ebben az esetben játszhatsz a kaland módban - amelyiket megveszed - és megkapod a kaland mód lapjait is, így nem kell lekraftolnod őket. Ha sokat játszol Wild-ban, ez nem rossz dolog.

Milyen lapok vannak Standardben?

A pontos szabály: A Classic és a Basic lapokat mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza.

Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne.

Mi az a rotáció és mikor történik?

Azt nevezzük rotációnak, amikor új Hearthstone év kezdődik és a 2 évnél régebbi lapok kikerülnek a Standardből.

Viszont ez nem január 1-én történik, hanem mindig az új év első kiegészítőjének megjelenésekor. Ez áprilisban szokott lenni és ez a "Hearthstone új év", ilyenkor van rotáció.

Példa: 2018-ban az év első kiegészítőjének megjelenését követően a Standard formátumban elérhetőek a Classic és Basic lapok, illetve a 2017-es és a 2018-as év lapjai, a 2016-os év lapjai pedig kikerülnek a Standard-ből.

Mi az a Hall of Fame szett?

Ez egy olyan szett, ami soha nem szerepel Standard-ben, mindig csak WIld-ban érhető el. Egykori Classic/Basic lapok teszik ki ezt a szettet. Általában minden év áprilisában (tehát a rotációval egy időben) néhány Classic/Basic kártyát áthelyeznek ide, hogy a Standard-ben már ne lássuk őket, így az változatosabb lehet.

Hall of Fame kompenzáció

Mindenki, aki rendelkezik a Hall of Fame-be átkerülő lap valamelyikével, az a lap teljes kraftolási költségét - tehát nem a betörési költségét, hanem a kraftolási költéségét - megkapja az új Hearthstone Év kezdetekor, de legfeljebb annyiszor, ahány darabot egy pakliban használni lehet (Legendary-knál egyet, a többinél kettőt). A Golden lapok prioritást élveznek.

Nézzük pár példát a Hall of Fame-be kerülő Ice Block-ról:

  • Van 2x Ice Block-od --> Kapsz érte 2x400=800 Dust-ot.
  • Van 2x Golden Ice Block-od és 1x sima Ice Block-od --> Kapsz érte 1600x2 Dust-ot a két Goldenért. A sima változatért már nem kapsz, mert egy pakliban nem használhatsz kettőnél többet.

Továbbá ezek a lapok is megmaradnak mindenkinek és aki úgy érzi, hogy nincs rá már szüksége, az még be is törheti őket (a szokásos betörési áron természetesen).

Hearthstone Évek, mikor, mi került át a Hall of Fame-be?

Mely kalandok/kiegészítők érhetőek el Standard-ben jelenleg?

További kérdésekre is választ találhatsz a Wiki menüpontban, illetve a Wiki > GY.I.K. (Gyakran Ismételt Kérdések) menüpontjában.

standard wild halloffame kiegészítő kaland

További híreink