HírekTGT: Boldog Shredder-ek és egy n...

TGT: Boldog Shredder-ek és egy nagyon szomorú sárkány

Borovi Bence | 2015.08.22 10:00
5202

shredder-ek

Nézzük meg, hogy a Grand Tournament milyen változásokat hoz olyan lapok számára, melyek más lényeket idéznek meg.

 

A cikket a -en írta Tilmann "RexVayu" Gebhardt, neki köszönjétek ezeket a nagyszerű elemzéseket és statisztikákat.

Piloted Shredder

Jelenleg az átlagos 2 Manás lény Támadási értéke 1,88 az Élete pedig 2,45. 67 különböző  lény van, melyből 37-nek, vagyis több, mint 55%-nak pozitív effektje van és csak egyetlen egy lény, az Ancient Watcher rendelkezik egyértelműen negatív effekttel. Továbbá 7 másik lény rendelkezik olyan effektekkel, amelyek pozitívak és negatívak is lehetnek, ilyen például a Doomsayer, az Explosive Sheep és a Nerub'ar Weblord.

explosive sheep goblins vs gnomes artwork

Amint a Grand Tournament megjelenik, 17 új 2 Manás lény lesz. A lények átlagos Támadási értéke 1,99-re fog nőni, az Életük pedig 2,48-ra. Azonban érkezik két új lény egyértelműen negatív effektekkel, a Wrathguard és az Argent Watchman. A kiegészítő megjelenését követően már 84 darab 2 Manás lény lesz és ebből 42-nek, vagyis pontosan 50%-nak lesz pozitív hatása a játékodra.

A TGT előtt a [Succubus] és Millhouse Manastorm volt a két legjobb kártya, amit megszerezhettél a Piloted Shredder-ből. Most viszont már ott lesz a Totem Golem és a Wrathguard is, bár utóbbi csak akkor jó, ha az ellenfeled nem tudja kihasználni a képességét. Továbbra is egyetlen Charge-os lény marad, a Bluegill Warrior, de érkezik egy új Taunt-os lény, a Sparring Partner, ami megmenthet a haláltól - így a Taunt-os lényre az esély továbbra is pontosan 6% marad.

Ítélet: A Shredder nem lesz nerfelve, sőt még erősebb lesz, mint valaha. A 2 Manás lények átlagos értéke kissé jobb lesz, több nagyobbat ütő lény is érkezik. A Doomsayer átok/áldás ugyan megmarad, de az esélye lecsökken 1,5%-ről 1,2%-ra. Nem szabad elfeledkezni a Darnassus Aspirant-ról sem, ami akár teljesen tönkreteheti a játékodat és versenybe száll a "legrosszabb Shredder-ből kapható lény" címért, melynek jelenlegi viselője a Captain's Parrot.

Piloted Sky Golem

Eddig a 4 Manás lapok átlagos értékei 3,05/4,25 volt. Összesen 55 4 Manás lap található a játékban, melyből 25 lap, vagyis 45% előnyös. A Grand Tournament-tel az értékek átlaga föl fog menni 3,14/4,3-ra és 48%-os eséllyel fog pozitív effekttel rendelkező lényt adni ez a Golem.

Ugyanannyi Charge-os lény marad (Stormwind Knight, Old Murk-Eye és Kor'kron Elite), egy ilyen lényre mostantól 4,1% esély lesz, viszont a régi Taunt-os lények mellé (Sen'jin Shieldmasta, Arcane Nullifier X-21, Dread Corsair és Mogu'shan Warden érkezik az Evil Heckler is. Így egy Taunt-os lény megszerzésére 6,8% esély lesz.

Ítélet: Ahogy kisebb testvére, úgy a Sky Golem is erősebbé fog válni a kiegészítővel. Azt majd a meta dönti el, hogy népszerűbb lesz-e, de kétségtelenül jó kártya marad. Itt nem olyan változatosak a lapok, mint a Shredder esetében. A legjobb lapok a Pit Lord és a Hungry Dragon, a legszörnyűbb pedig a Summoning Portal lehet, de nincsen olyan tragikus lap, mint a Doomsayer.

Sneed's Old Shredder

Ezt egy picit komplikált megvizsgálni.

goblins vs gnomes art

Kezdjük a tényekkel: A Grand Tournament-tel az átlagos legendary lények értékei jelentősen csökkenni fognak 5,4/6,28-ról 5,32/6-ra. Azonban a legtöbb legendary-t nem az értékei határozzák meg, hanem az effektjeik - amiket eléggé nehezen lehet számokkal elmagyarázni.

Ezért inkább nézzük csak az életmentő Taunt-okat és azokat a lapokat, melyek könnyedén megfordíthatják a játék menetét: 7 Charge-os lény volt a Blackrock Mountain után (beleértve Ragnaros the Firelord-ot és Baron Geddon-t is), a Grand Tournament-et követően ez a szám nyolcra nő. Skycap'n Kragg az új Charrrrrge-os barátunk (nem, Icehowl nem számít). Azonban ennek ellenére az esély egy Charge-os lényre 10,4%-ról 9,2%-ra csökkent. Taunt-os lényeket tekintve jobb a helyzet, mert érkezik Chillmaw és Bolf Ramshield is. Az esélyeid? 4,5%-ról 5,7%-ra nőnek.

Webspinner

A TGT előtt 33 bestia volt, amit ebből a kis pókocskából megszerezhettél. Hamarosan 39 lesz. A 33 Beast-ből 28, vagyis 85% pozitív effekttel rendelkezik, amikor kijátszod és néhányuk különösen nagy változást hozhat az adott meccsen (ilyen például az Ironbeak Owl és a Savannah Highmane), míg van pár olyan is, ami egyáltalán nem csinál semmit (gondolok itt a Captain's Parrot-ra és a Hungry Crab-re). A Grand Tournament-tel a pozitív effekttel rendelkező Beast-ek lecsökkennek 79%-ra. Ennek ellenére továbbra is csak két olyan Beast lesz, ami egyértelműen hátrányt adhat, King Mukla és The Beast.

Jelenleg a Beast-ek 39%-a 1- és 2 Manás lény, de amint a Grand Tournament megjelenik ez lényegesen le fog csökkenni mindössze a gyűjthető bestiák 33%-a lesz ilyen kis lény. Azonban a 4 Manásokra az esély megnő 9%-ról 13%-ra, a 7 vagy annál drágább lényekre pedig 12% helyett 15% esélyed lesz.

Ítélet: A Webspinner nem veszíti el az értékét. Persze ha a játék elején szeretnél egy jó kis Beast-et, akkor arra kisebb esélyed lesz. Az átlagos Beast mostantól olyan 5 Mana környékén lesz.

Kitekintő: Nézzük meg a Ram Wrangler-t

Egy átlagos lény, amit a Ram Wrangler-től kaphatsz 3,49/3,77-es értékekkel fog rendelkezni. Tehát ez azt jelenti, hogy a Ram Wrangler egy 6,49/6,77-es értékekkel rendelkező lény, ami továbbá az esetek 62%-ában pozitív effekttel is érkezik. Mivel itt a Beast-et nem a kezedből játszod ki, ezért csak 1 hátrányos lényt kaphatsz, The Beast-et. (A Webspinner-rel ez ugye kettő, hiszen ott kézből játszod ki a lényeket és King Mukla Battlecry-a úgy érvényesül)

goblin explosions art

Egy Charge-os vagy Taunt-os lényre 7,7% esélyed lehet. Ez a kártya lehetséges, hogy rosszabb, mint a Houndmaster, de legalább már tudjuk a statisztikákat róla.

Hungry Dragon

A Hungry Dragon sosem volt túlzottan népszerű, ezért rövidre fogom: A kártya rosszabb lesz, mint valaha. Az 1 Manás lények értéke 1,33/1,64-ről 1,38/1,67-re nő. Új Taunt-os lény (Tournament Attendee) is tönkreteheti a meccsedet és míg egy Flame Imp megidézése eddig is rossz volt, a legrosszabb esetben ezentúl egy Injured Kvaldir-t kaphatsz.

sad dragon

Bane of Doom

Úgy tűnhet, hogy a Bane of Doom biztosan sokkal rosszabb lesz a kiegészítővel, hiszen a Dreadsteed és a Tiny Knight of Evil sem túl jó. Azonban ez mégsem igaz. A megidézhető Démonok átlagos Támadási értékei 3,69-ről 3,71-re nőnek, míg az Életük 4,94-ről 4,62-re csökken.

Fontos megemlíteni, hogy az "álom", tehát Mal'Ganis vagy Illidan Stormrage megidézésének az esélye 12,5%-ről 9,5%-ra esik vissza. A jó hír, hogy kaphatsz egy masszív Fearsome Doomguard-ot és biztosan lesznek nagyszerű lépések ha sikerül szerezned egy Void Crusher-t.

Utolsó megjegyzés: Recombobulator

Ahogy mindannyian tudjátok a Recombobulator, akárcsak az Unstable Portal megidézhet bármely lényt a játékban. Fölösleges lenne az összes lény értékét megnézni, inkább fókuszáljunk csak a Charge-os és Taunt-os lények megszerzésére. Mindkettő életmentő lehet a megfelelő szituációban.

Az alábbi táblázatból láthatjátok, hogy mekkora eséllyel kaphattok Charge-os/Taunt-os lényt Mana Költségekre lebontva. A táblázat csak a Grand Tournament megjelenését követően lesz érvényes.

recombobulator

Forrás: Gosugamers.net - TGT statok: Boldog Shredder-ek és egy nagyon szomorú Sárkány

grandtournament shredder statisztika

További híreink