Hearthstone Wiki

Kocsmai Verekedés

hearthstone kocsmai verekedés - tavern brawl

Az oldal tartalma:

 • A Kocsmai Verekedés egy heti esemény, mely egyedi szabályokkal érkezik
  • Az egyik héten előre elkészített paklikat kapsz
  • A másik héten speciális szabályokat, amelyeket muszáj betartanod, de abban az esetben neked kell összeállítanod a paklidat és csak a saját gyűjteményedet használhatod hozzá.
 • A játékmód akkor válik elérhetővé, ha legalább egy hőssel eléred a 20-as szintet.
 • Amint egy ilyen hét véget ér, el fog telni néhány nap, mire új érkezik.
 • A Kocsmai Verekedés ingyenes lesz!
  • A megjelenési esemény alatt ingyenes kártyacsomagokat lehet majd szerezni, amint megnyered az első meccsedet a héten.
  • Tehát érdemes részt venni a verekedésben, mert az első győzelemért egy ingyenes kártyacsomag jár (nem tudni, hogy ez hány héten át fog járni).
 • Ne feledjétek a jobb oldalsávban mindig láthatjátok (ha nem kapcsoltátok ki - hiszen minden személyre szabható), hogy mikor kezdődik és mikor ér véget a legközelebbi/aktuális Kocsmai Verekedés.

A pakli készítőben készíthettek olyan paklikat, amiket a Kocsmai Verekedéshez szántok, azoknál jelöljétek be, hogy "Kocsmai Verekedés ellen készül".

Ragnaros vs. Nefarian:

Előre elkészített paklikkal zajlik ez a Kocsmai Verekedés, amelyhez speciális kártyák is járnak, ide kattintva tekinthetitek meg az adatbázisunkban.

Ragnaros 60 élettel kezd.

Hero Power-je: (Molten Rage (Kocsma)) és fegyvere (Sulfuras (Kocsma)), ami ha megsemmisül az új Hero Power-je (DIE, INSECT) lesz!

Paklija:

Lények (20)

 • Flame Imp x2
 • (Living Lava (Kocsma)) x2
 • (Whirling Ash (Kocsma)) x2
 • (High Justice Grimstone (Kocsma)) x1
 • (Moira Bronzebeard (Kocsma)) x1
 • (Son of the Flame (Kocsma)) x3
 • (Coren Direbrew (Kocsma)) x1
 • (Lucifron (Kocsma)) x1
 • (Garr (Kocsma)) x1
 • Fire Elemental x2
 • Baron Geddon x1
 • Molten Giant x2
 • (Golemagg (Kocsma)) x1

Spell-ek (10)

Nefarian 30 Élettel és 30 Pajzzsal kezd.

Hero Power-je: (Wild Magic (Kocsma))

Paklija:

Lények (24)

Spell-ek (6)

Banana Brawl:

Ebben a Kocsmai Verekedésben mindenki saját paklit készíthet, azonban minden egyes lény halála után jár egy banán és érdemes eszerint összeállítani a paklit. 

Ha az egyik játékosnak meghal egy lénye, akkor kap egy banánt, ami segítheti őt a játékban. A pakli minden egyes meccs után módosítható.

 • (Bananas)
 • (Big Banana (Kocsma))
 • (Deviate Banana (Kocsma))
 • (Rotten Banana (Kocsma))

bananas banana hearthstone kártyabig banana hearthstone kártya deviate banana hearthstone kártya rotten banana hearthstone kártya 

A pakli készítőben készíthettek olyan paklikat, amiket a Kocsmai Verekedéshez szántok, azoknál jelöljétek be, hogy "Kocsmai Verekedés ellen készül".

Ehhez a Verekedéshez célszerű olyan paklikat készíteni, amik jól kitudják használni a Banánok előnyeit.

Például Malygos-al 5-öt sebző Rotten Banana, vagy a sok banánnal jól működik együtt Archmage Antonidas is, de sok olyan lény használata is előnyös lehet, amelyek újabbakat idéznek meg, mint például a Haunted Creeper, vagy a Dragon Egg.

Egy jól működő pakli: Banana Brawl - Olcsó Warlock

Pókok

Pókok, pókok mindenütt: Mindegy, hogy milyen kasztot választasz, tele lesz a paklid Webspinner-ekkel!

Minden egyes játéknál új paklit kapsz! A kaszt összes spell-je közül véletlenszerűen választ 7-et a rendszer (és mellé 23 Webspinner-t). Tehát játszol például kettőt Mage-el, az egyik paklidban lesz például Flamestrike és Pyroblast is, a másikban pedig Echo of Medivh és Blizzard.

Summoner Competition

Ebben a Kocsmai Verekedésben, amint egy spell-t használsz, egy - ugyanannyi manába kerülő - véletlenszerűen kiválasztott lény jelenik meg neked.

Ti állíthatjátok össze a paklikat. Célszerű olyan paklikat készíteni, melyekben sok spell van, mint például:

Összecsapás a Crossroads-nál

Ez egy nagyon egyszerű Kocsmai Verekedés: A rendszer készít egy paklit véletlenszerűen összeállított lapokkal és mehet az igazi kocsmai verekedés! A legjobb dolog benne, hogy egy legendary-t akár többször is megkaphatsz!

A Sunwell szíve

Ezen a héten a meglévő lapjaitokból készíthettek egy paklit, amivel játszhattok az eheti Kocsmai Verekedésben, ahol minden körben 10 manátok lesz!

A paklit ezért érdemes nagy spell-ekkel és lényekkel megtölteni! A kezdő játékosok valószínűleg itt hátrányban lesznek, bár a Mind Control segíthet. A Mage-ek könnyedén nyerhetnek két Pyroblast-al és két Fireball-al.

Túl sok portál

Mindegy, hogy milyen kasztot választasz, tele lesz a paklid Unstable Portal-okkal! Ez a kocsmai verekedés ugyanolyan, mint a Webspinner-es volt.

Minden egyes játéknál új paklit kapsz! A kaszt összes spell-je közül véletlenszerűen választ 7-et a rendszer (és mellé 23 Unstable Portal-t).

Az álarcosbál

Amint egy lényed meghal, kapsz a harctérre egy véletlenszerűen kiválasztott lényt, ami 2 manával olcsóbb, mint az amit eredetileg kitettél.

The Grand Tournament

Véletlenszerű, hogy éppen melyik hőssel fogsz játszani, akárcsak a Nefarian vs. Ragnaros Verekedésben.

Alleria Windrunner (Hunter):

Hunter (21)

Semleges (9)

Medivh (Mage):

Mage (12)

Semleges (18)

Manaeső

Az első körében 1 Manával kedesz, de utána 3-mat kapsz, majd 5-öt, aztán 7-et.

A paklit nektek kell összeállítanotok, utána pedig mehet a verekedés.

Dupla Deathrattle:

Ebben a Kocsmai Verekedésben minden Deathrattle kétszer fut le.

A paklit nektek kell összeállítanotok.

Hátrányban lévők előnyben:

Ha a hősödnek több, mint 3-mal kevesebb élete van, mint az ellenfél hősének, akkor kapsz a harctérre egy véletlenszerűen kiválasztott lényt.

Érdemes arra figyelni, hogy az ellenfél hősének ne legyen több, mint 3-mal kevesebb élete a tiedhez képest, mert akkor kapni fog egy lényt. Hasznos lehet egy erős harcteret felállítani és csak utána támadni.

 

Annoy-o-Tron vs. Boom Bot: Ebben a Kocsmai Verekedésben - HELLO HELLO HELLO - Annoy-o-Tron és a Boom Bot csap össze. A harc hasonló a Nefarian vs. Ragnaros összecsapásra, csak sokkal viccesebb.

Nyomjatok rá a Brawl gombra és véletlenszerűen választ a rendszer, hogy éppen Annoy-o-Tron-nal vagy Boom Bot-tal fogtok játszani.

annoy-o-tron hello hello hello hero power boom bot boom bot junior hero power

Optimotron: A tökéletes kártyaosztó: Ebben a Kocsmai Verekedésben össze kell állítanotok egy paklit, majd egy kártyaosztó szerkezet fogja befolyásolni, hogy éppen milyen lapokat kaptok.

Miután elindult a játék és megkaptad a kezdő lapokat, utána az 1. körben egy 1 Manás kártyát fogsz húzni a paklidból, majd a 2. körben egy 2 Manás kártyát és így tovább...

Természetesen, ha nincs a paklidban például 2 Manás kártya, akkor az 1 Manás után 3 Manásat fogsz húzni.

Ha egy lappal húzol egy újabb lapot (pl. Azure Drake, Power Word: Shield), akkor nem fogod sorrendbe kapni a lapokat! A sorrend csakis a kör elején lévő laphúzásra érvényes.

Randomonium: Nemcsak a lajpaid, de a lapok manaköltsége is teljesen véletlenszerű lesz. Ettől véletlenszerűbb Kocsmai Verekedést el sem lehetne képzelni.

Na és most ki a főnök?: Ebben a Kocsmai Verekedésben össze kell állítanotok egy paklit, majd egy véletlenszerűen kiválasztott Hero Power-t kaptok valamelyik boss-tól a Naxxramas-ból vagy a Blackrock Mountain-ból.

Amint a Hero Power-edet elhasználod, rögtön kapsz egy újat és mivel az egy másik Hero Power, ezért újra használhatod a Hero Power-edet. Hasznos lap lehet a Maiden of the Lake, amivel a Hero Power-ed csak 1 Manába kerül és így egy körben még több Hero Power-t használhatsz.

Fogjatok össze Mechazod ellen: Az első co-op Kocsmai Verekedés, vagyis ketten kell játszanotok, hogy legyőzzetek egy hatalmas ellenséget, Mechazod-ot.

Egy gonosz mechanikus ellenség érkezett a Kocsmába, amit barátokkal összefogva, közös erővel kell legyőznötök. Ezen a héten mindenki egy oldalon áll Mechazod ellen!

Az egyik körben téged fog támadni, a másikban pedig a társadat, ügyesen kell együtt játszanotok. Vigyázzatok! Ha egyikőtök meghal, mindketten veszítetek!

A paklit a játék állítja össze.

Blackheart kapitány kincse: A kapitány mindenkinek hagyott kincset, de legfőképpen neked! Minden körben kinyithatsz egy kincsesládát, ami 3 kártyát tartalmaz és azok közül egyet választhatsz, mint a Hunter Tracking-jének esetében.

A paklikat a játék állítja össze.

Csata Tol Barad-ért: Mágikus lények menekülnek Tol Barad-ból! Játssz ki egy lényt és kapsz egy véletlenszerűen kiválasztott spell-t, ami ugyanannyiba kerül, mint a kijátszott lény, azonban ingyen használhatod azt a spell-t!

Paklik gyülekezzetek: A paklikat nektek kell öszzeállítanotok.

 • Az első körben a paklid két (Chicken)-t, két (Armor Plating)-et, két (Whirling Blades)-et és két (The Coin)-t tartalmaz.
 • A köröd elején választhatsz egy kártyát egy "Discover"-szerű felületből (tehát 3 kártya közül választhatsz).
 • Amint kiválasztasz egy kártyát, annak egy másolatát beleteszi a paklidba.
 • Amint a köröd véget ér a kezedben lévő lapok bekerülnek a paklidba. Négy új lapot húzol a paklidból.

A paklit a játék állítja össze, nektek csak egy kasztot kell kiválasztanotok.

Ajándékcsere: Ez volt 2015 karácsonyi Kocsmai Verekedése.

A Télapó ajándékokat dobál Stormwind havas utcáira. Törd szét az ajándékokat, hogy megtudd milyen ajándékot rejt - egy 1 manás kártya, ami felfedez egy kártyát az ellenfeled kasztjából. Mindig új ajándékot fogsz kapni, amikor széttöröd az ellenfeled ajéndékát... de igazán aljas is lehetsz és kinyithatsz egy ajándékot a saját oldaladon, hogy felfedezz egy kártyát a saját kasztod kártyái közül!

Első győzelemért Fenyőillatú Winter Veil Karácsonyi Koszorú kártya hátlap volt a jutalom.

A Build-ek csatája: Nektek kell összeállítani a paklit. Amint elkezdődik a meccs, az első körben a játék felajánl 4 lehetőséget, amit itt kiválasztasz, az egész játékodra ki fog hatni.

Az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

 • Battlecry Bonus: A Battlecry-os lényeid +1/+1-et kapnak.
 • Deathrattle Bonus: A Deathrattle -ös lényeid +1/+1-et kapnak.
 • Murloc Bonus: Kapsz egy 1/1-es Murloc-ot a köröd végén.
 • Spell Bonus: Amikor kijátszol egy spell-t, kapsz 3 Pajzsot.

Mechazod visszatérése: Egy gonosz mechanikus ellenség tér vissza a Kocsmába, amit barátokkal összefogva, közös erővel kell legyőznötök. Mindenki egy oldalon áll Mechazod ellen! Az egyik körben téged fog támadni, a másikban pedig a társadat, ügyesen kell együtt játszanotok. Vigyázzatok! Ha egyikőtök meghal, mindketten veszítetek!

A paklit a játék állítja össze. Az egyik pakli egy Druid, a másik pedig egy Mage (Medivh) pakli.

Druid:

Mechazod Malfurion

Pakli megtekintése

A Jungle Moonkin-ek sokat segíthetnek Jaina-nak.

Lorewalker Cho és [Millhoue Manastorm] nagyszerű kombó, hiszen Jaina ingyen használhatja a spell-eket és Malfurion is megkapja őket.

A Violet Teacher-t érdemes a spell-ekkel kombózni, és aztán a sok 1/1-es Token-hez lehet használni Savage Roar-t, de Force of Nature is található a pakliban.

Mage:

Mechazod Medivh

Pakli megtekintése

Brann Bronzebeard képességét érdemes kihasználni például sok lapért a Coldlight Oracle-el, 8 gyógyításért a Refreshment Vendor-al mindkét játékosnak, vagy 6 gyógyításért az Earthen Ring Farseer-el.

Miniatűr háború: A Shrinkmeister az összes lényedet 1/1-es, 1 Manába kerülő lényekké alakította.

A paklikat ebben a verekedésben ti állíthatjátok össze. Célszerű sok Battlecry-os lényt használni.

Blingtron szépséges Brawl-ja: A játék elején lecserélődik a Hero Power-etek és kaptok egy fegyvert, illetve 10 pajzsot. Ha a fegyvert elhasználjátok, kaptok egy újat anélkül, hogy a Hero Power-t használnátok! Persze a Hero Power használatával szintén egy új fegyvert kaptok, ha az éppen ingyen kapott fegyver nem tetszik.

A paklikat ebben a verekedésben ti állíthatjátok össze. 

Lead from the Front: A hősöd Taunt-ot kap ebben a Kocsmai Verekedésben, vagyis a lényeid végre biztonságban lehetnek, de érdemes őket gyorsan kirakni, hiszen a hősöd sem bír el végtelen sebzést.

A paklikat ebben a verekedésben ti állíthatjátok össze, a hősötök pedig Taunt-ot és 10 pajzsot kap.

Eljött a Magma Rager-ek ideje!

Minyonok harca a kocsmában: Ebben a Kocsmai Verekedésben ti állíthatjátok össze a paklit, a kijátszott lények pedig Charge-ot és Taunt-ot kapnak (a létrejött lények nem, tehát a Haunted Creeper halála után megidézett pókok nem kapnak Charge-ot és Taunt-ot, ahogy az Imp-losion által létrejött lények sem).

Oszd meg a sorsod: Ebben a Kocsmai Verekedésben ti állíthatjátok össze a paklit, a játék pedig az elején megkérdezi, hogy milyen "sorsot" szeretnél. Az általad választott sors befolyással van az ellenfeledre is, ahogyan az ellenfeled által választott sors befolyással van rád is. Amennyiben az egyik hős élete eléri a 20-at, úgy annak a játékosnak a következő körben - amikor rákerül a sor - új sorsot kell választania és természetesen az is hatással lesz a másik játékosra is.

  dire fate kártya dire fate manaburst kártya taunt and charge kártya dire fate unstable portal kártya dire fate windfury kártya  fate armor kártya fate bananas kártya fate coin kártya fate confusion kártya  fate portals kártya fate spells kártya 

Dire Fate: Card

 • Amikor egy lény meghal, akkor a tulajdonosa húz egy lapot.

Dire Fate: Manaburst

 • A lények az alábbi képességet kapják. Deathrattle: Egy véletlenszerű kártya a tulajdonosának a kezében 0 Manába kerül.

Dire Fate: Taunt and Charge

 • Taunt és Charge.

Dire Fate: Unstable Portals

Dire Fate: Windfury

 • Az összes lény Windfury-t kap.

Fate: Armor

 • Mindkét játékos kap 2 Pajzsot a körének a kezdetén.

Fate: Bananas

 • Amikor egy lény meghal, akkor a tulajdonosa kap (1) Mana Banánt.

Fate: Coin

 • Amikor egy lény meghal, akkor a tulajdonosa kap egy Coin-t.

Fate: Confusion

 • Minden kör végén megcseréli a Támadását és az Életét az összes lénynek.

Fate: Portals

Fate: Spells

 • A spell-ek (1)-gyel kevesebbe kerülnek.

Dire Fate: Murlocs

 • Az összes harctéren lévő lényt kis 1/1-es Murloc-okká alakítja.

Kel'Thuzad vs. Rafaam: Kel'Thuzad vs. Rafaam harcot láthatunk a Kocsmában...

Ez a Kocsmai Verekedés legjobban a Nefarian vs Ragnaros harcra emlékeztet minket, de itt két másik ellenfél, más képességekkel csap össze.

A játék véletlenszerűen választja ki, hogy éppen melyik gonosszal fogsz játszani. Kel'Thuzad sokkal erősebbnek tűnik, mint Rafaam, a Hero Power-je egy a csata során elhalálozott lényedet tudja feléleszteni, ez a Necromancy, ami olyan, mint a Priest-ek Resurrect-je.

Rafaam Hero Power-je pedig egyre jobb lényeket fog adni, azonban a Hero Power fejlesztéséhez az Uncover Staff Piece nevű kártyát kell kijátszani.

Mindkét hős megidéz boss-okat kisebb lényekként, melyek hasonló képességekkel rendelkeznek, mint az igazi boss-ok (Kel'Thuzad megidézi Naxxramas ellenségeit, Rafaam pedig a League of Explorers ellenségeit).

Kel'Thuzad további kártyái a boss-okon kívül:

Arch-Thief Rafaam további kártyái a boss-okon kívül:

Légy magas, hogy Kocsmázhass: Készítened kell egy paklit. Kiválasztasz egy kasztot, azt követően a paklidba csak 7 Manás, vagy annál drágább lényeket tehetsz, illetve a kiválasztott kaszt spell-jeit. Amikor a paklit összeállítod nem is fogsz látni mást, csak a kaszt spell-jeit, illetve a 7 Manás vagy annál drágább lényeidet - a Blizzard biztos ezzel teszteli, hogy a Standard formátumban ne látszódjanak majd a GvG és a Naxxramas lapjai.

A kihívás nagy köve: Össze kell állítani egy paklit. Minden páros manába kerülő spell használható, illetve minden páratlan Támadással rendelkező lény használható.

A pakli készítésénél csak azok a lapok láthatóak, amelyek megfelelnek a szabálynak, vagyis használhatóak ebben a Brawlban.

Azeroth bálványai: Minden pakliba 30 db Raven Idol kerül. Csak válasszatok ki egy kasztot és más dolgotok nincs is. Ne feledjétek a Discover mechanizmussal nagyobb eséllyel kaptok kasztspecifikus lapokat, ezért nem mindegy, hogy melyik kasztot választjátok.

Top 2: Ezen a héten választanotok kell egy kasztot és összeállítani egy két lapból álló paklit. Amint a két lapot kiválasztottátok már mehet is a Kocsmai Verekedés, a paklitok pedig tele lesz azzal a két lappal (valószínűleg egyenlő arányban, tehát 15-15 darab lesz mindkét lapból). Két egyforma lapot nem választhattok.

Árnyéktornyok: Ebben a Kocsmai Verekedésben össze kell állítanotok egy paklit (bármely lap használható, mint a Wild módban). A szabály pedig egyszerű: Ha kiraksz egy lényt, akkor Stealth-et kap a következő köröd elejéig, illetve mindenkét hős kap +10 pajzsot a játék elején.

Szólj hozzá!