HírekHearthstone meta történet

Hearthstone meta történet

Borovi Bence | 2016.12.15 16:00
8167

Rejtélyes goblin

Hogyan változott a Hearthstone metája 2013-tól egészen napjainkig? Mi volt a különböző időszakokban az uralkodó pakli és vajon mi várható a jövőben?

Alpha: 2013

Az "első Miracle Rogue", mindenhol vele lehetett találkozni, amikor a Rogue Hero Power-je nemcsak 1/2-es volt, hanem ha volt már fegyvered, akkor +1 Támadást adott neki.

Sőt a Rogue-nak egy Envenom nevű lapja is volt. Továbbá a Gadgetzan Auctioneer és Leeroy Jenkins is olcsóbb volt.

Envenom

Zárt Beta: 2013 Vége

Freeze Mage - Olcsóbb volt a Frost Nova és a Cone of Cold is (illetve a Pyroblast is csak 8 Mana volt), de jöttek a nerfek és...
Zárt Beta: 2013 Vége / 2014 Eleje

...megérkezett az "OTK Hunter" - Az Unleash the Hounds sem olyan volt, mint mostanában, hanem sok apró Beastet volt érdemes használni, mert azoknak +1 Támadást és Charge-ot adott.

Hounds

Hearthstone Megjelenés: 2014 tavasza

Megérkezett az úgy nevezett Hunter Balance patch, de így is maradtak az élen a Hunterek.

Új Unleash the Hounds szöveg: Minden egyes ellenséges harctéren lévő lény után megidéz egy 1/1-es Houndot Charge-al. Ekkor született meg a Starving Buzzard kombó, de később újabb nerfek érték ezeket a lapokat.

Curse of Naxxramas: 2014 Nyarától

Ez volt a Zoo és a Deathrattle időszaka, megszülettek az Undertaker-es paklik és a Hunterek minden nerf ellenére (nerf tavasszal, nerf ősszel) továbbra is a legjobbak között voltak. Olyan sok Zoolock és Hunter használta, hogy a Blizzard kénytelen volt nerfelni ezt a lapot is. Viszonylag népszerűnek számított a Handlock, illetve a Control Warrior is, bár ezek eléggé drága paklik, így sosem kerültek a legnépszerűbbek közé, de általában minden metában megállták a helyüket.

Olvasóink már annak idején is nagyszerű paklikat készítettek. Az alábbi paklikat például Maxxis és Uhri készítette.

Deathrattle Hunter

Pakli megtekintése

Deathrattle Priest

Pakli megtekintése

Face Hunter

Pakli megtekintése

Goblins vs Gnomes: 2014 December

A kiegészítővel megérkezett a sok Mech és mindenki Mech Mage-ezett. Megérkezett mindenki kedvence Dr. Boom is, bár az elején még senki nem gondolta volna, hogy olyan sokat fogjuk látni. (1 perc néma csenddel emlékezzünk meg rá, hiszen május óta csak a Wild paklik között lehet látni őt). A Mage-ek sikeréhez az is hozzájárult, hogy 2015 januárjában nerfelték az Undertaker-t. A nerfet követően a Face Hunterek száma lecsökkent, később már soha nem kerültek a legnépszerűbb paklik közé, de azért még 2015-ben többször is eléggé népszerűvé vált.

Blackrock Mountain: 2015 Április

Megérkezett a Grim Patron és Emperor Thaurissan

A legtöbbet látott pakli a Patron Warrior lett.

Patron Warrior

Pakli megtekintése

The Grand Tournament: 2015 Augusztus

A Grim Patronok továbbra is népszerűek, de megjelent a Secret Paladin is. (Mysterious Challenger)

Secret Paladin

Pakli megtekintése

Majd megérkezett a Grim Patron nerf és így a Secret Paladinok lettek az abszolút legnépszerűbbek. Most pedig emlékezzünk meg a Warsong Commander-ről, hiszen ő lett nerfelve a Patronok helyett, amiért nagyon kiakadt:

A Warsong Commander Legendája

Pakli megtekintése

League of Explorers: 2015 November

Megérkezett Reno Jackson és talán itt volt a legnagyobb a változatosság. Igazából nem is tudok csak egy paklit megemlíteni, hiszen népszerű volt továbbra is a Secret Paladin, de népszerűbbé váltak a Freeze Mage-ek és megjelentek a Renolockok is (a Handlockokat váltotta le, vagyis inkább azok alakultak át). Később többféle Renolock is elterjedt, itt most a legelső változatot láthatjátok. Sőt más kasztok is próbálkoztak Reno paklikkal, illetve láthattunk több Dragon Priestet és Tempo Mage-et is, de természetesen nem olyan sokat, mint az előbb említett paklikat. Lassan egyébként terjedtek már a Face/Aggro Shamanok is.

Freeze Mage

Pakli megtekintése

Nagyon népszerűek lettek a Midrange Druidok, akik egyébként mindig is a népszerűbb paklik közé tartoztak, de itt érték el a csúcsot és 2016 elejére már a legnépszerűbbé is váltak.

Midrange Druid

Pakli megtekintése

Whispers of the Old Gods: 2016 Április vége

Ez volt az a pillanat, amikor elkezdődött a Paladinok hanyatlása és a Shamanok felemelkedése. A kiegészítővel egyidőben több nerf is érkezett, amivel a Midrange Druidot és az aggro paklikat. illetve a Hunter-t nerfelték legfőképpen. Ennek ellenére nagyon népszerű lett a Face/Aggro Shaman, de mellette a Warriorok összes változata is elképesztően gyakran látható volt (Tempo/Control/Dragon). A Control Warriorok egyébként mindig jól szerepeltek, de sosem voltak igazán népszerűek, mert túlságosan drága volt - ahogyan ezt már a cikk elején is említettem. Azonban a C'Thun-os Control Warriorok már lényegesen olcsóbbak lettek.

Face Shaman

Pakli megtekintése

Tempo Warrior

Pakli megtekintése

C'Thun Control

Pakli megtekintése

Dragon Warrior

Pakli megtekintése

One Night in Karazhan: 2016 Augusztus

Egyeduralkodóvá váltak a Midrange Shamanok...

Majd Megérkeztek az október 3.-ai nerfek, aminek következtében még inkább mindenki Midrange Shaman-ozni kezdett.

Midrange Shaman

Pakli megtekintése

Mean Streets of Gadgetzan: 2016 December

Ismét egy Goblinos kiegészítő, mint két évvel ezelőtt. Mit hoz a jövő, milyen lesz a meta?

Ezt egy hét után még nehéz megállapítani, de már egyre többen készítettek nagyszerű paklikat az oldalon, amiket ajánlok mindenkinek a figyelmébe.

Ezekhez a paklikhoz hosszú leírás is társul:

Zöld Jézus zöld serege

Pakli megtekintése

Discard Demonface

Pakli megtekintése

Taunt Buff Warrior

Pakli megtekintése

C'Thun Reno

Pakli megtekintése

Ezek a paklik pedig szintén lehetnek csodásak, de nem készült hozzájuk hosszú leírás:

N'Zoth Shaman

Pakli megtekintése

Jade Shaman

Pakli megtekintése

Dragon Priest

Pakli megtekintése

Kabal Reno Mage

Pakli megtekintése

Murloc Paladin

Pakli megtekintése

Van egy remek paklid? Vagy legalábbis egy koncepciód? Kattints ide és készítsd el nálunk álmaid pakliját és oszd meg mindenkivel!

Ne feledjétek jövőre, amikor megérkezik az első új kártya szett (elméletileg kiegészítő lesz) a 2015-ös kártyák nem lesznek már elérhetőek Standardben, ami azt jelenti, hogy a Blackrock Mountain, a The Grand Tournament és a League of Explorers ki fog esni! Nem lesz többé Emperor Thaurissan, sem Reno Jackson a Standard paklik között. Persze azt nem tudjuk, hogy milyen hasonló lapokat fognak bevezetni az új kiegészítőben.

Vissza a főoldalra!

meta történet

További híreink