HírekMeta jelentés a 2019-es év 29. h...

Meta jelentés a 2019-es év 29. hetéről

| 2019.07.21 14:00
2199

Violet Illusionist Art

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a Data Reaper Report sorozatuk 136. részével! Elevenítsük fel milyen is volt a Rise of Shadows időszaka.

A jelentés 55.000 lejátszott mérkőzés alapján került összeállításra.

Az eredeti cikk angol nyelven a Vicious Syndicate oldalán:

A Hearthstone Hungary-n megjelent előző rész:

Alexstrasza artwork

Meta jelentés a 2019-es év 15. hetéről

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a Data Reaper Report sorozatuk 126. részével! Ma meglessük hogyan alakult a standard meta térképe április 9. és 16. között.

Abszolút Tier 1 paklik

Bomb Hunter 7960

Pakli megtekintése

Tartalomjegyzék

A kasztok aránya

A kasztok értékelései

Kasztok áttekintése és paklik

Warrior

Shaman

Rogue

Paladin

Hunter

Druid

Warlock

Mage

Priest

A hét meta törői

A kasztok aránya

  • Összes rang
  • 4-1-es rang
  • Legenda rang

összes rang

Rang 4-1

Legenda

A kártyabemutató szezon közeledésével hamarosan elérkezünk ahhoz a ponthoz, amikor a jelentősebb meta folyamatok lelassulnak: ez főleg a kártyaválasztásoknál és a finomítások hatékonyságánál figyelhető meg. Éppen ezért most, legutolsó Rise of Shadows meta jelentésünk alkalmával, a Kasztok áttekintése és paklik résznél összefoglaljuk hogyan is érvényesültek a kasztok a Rise of Shadows időszakában.

RoSStd Miracle Mage portrait hearthstone

Mage

Ugyan pakli típusokon belül a dolgok beálltak kártyaválasztások terén, történt pár változás, amit érdekes lehet kiemelni a makró metában. Mind közül a legnagyobb a Cyclone Mage-ek felemelkedése, amik bomba módra robbantak a legendás szinteknél: itt népszerűségük közel 50%-kal nőtt (a két héttel korábbiakhoz képest), amivel típusuk minden egyes kasztnál népszerűbb lett.

Mindennek két valószínű oka lehet:

  • A pakli népszerűsége és sikeressége a Grandmasters alatt: már korábban is megfigyeltük, a legendás játékosok tüzetesebben szemlélik a kompetitív eseményeket, amik komoly hatással is vannak rájuk a paklijaik megválasztásánál. Ami „frissnek” számít a tornán, az szép lassan teret nyer magának a létra tetejénél is.
  • A pakli győzelmi mutatói felfelé tendáltak a legendás szinteknél, amit már legutóbbi jelentésünkben láttunk. Ez a megnövekedett sikeresség a létráról erősíti vélhetően az érdeklődést iránta.
Las Vegas Master Tour

Gratulálunk Dognak a vegas-i Master Tour nyertesének

Dog nyerte az első Master Tourt, amit Las Vegasban rendeztek meg! Gratulálunk neki, hiszen elképesztő teljesítmény...

Grandmaster Playoff

Grandmaster Playoff 1. Szezon eredmények

Véget ért az első Hearthstone Grandmasters Playoff, melynek nyertesei PNC (Amerika nyertese), Fenomeno (Európa nyertese)...

Hunter

A vadász hanyatlóban van, különösen a legendás szinteken drámai a helyzete, ahol komolyan megcsappant a Mech Hunter-ek száma. Úgy tűnik ez a pakli nyitott utat a Ciklon mágusok felemelkedésének. Bár nagyon sikereses volt a létrán, ám szinte nem létező dolog a profibb tornákon, ami sejthetően kihatott a vele játszott meccsek számára a legendás szinteken.

Dalaran city

Warrior, Rogue, Shaman

Míg a mágusokat és a vadászokat komoly fordulatok érték, addig a harcos, a zsivány és a sámán nagyjából maradtak a régiben: volt egy kis átvándorlás a Bomb Warrior-ok táborból a Control Warrior-okéba, és növekedett a Shark Rogue-ok jelenléte a legendás szinteken kívül. Ezt leszámítva a három kasztnál az archetípusok megosztása szikla szilárd.

Paladin, Druid, Warlock, Priest

Az utolsó négy kaszt a fejlesztések poklát élik, ami jól szemlélteti mennyire be voltak korlátolva a jelenlegi meta során. A paladinok és a druidák szerencséjére akad náluk egy-egy elég kompetitív pakli, amik erősek a létrán. Ugyanez már nem mondható el a warlockokról és a papokról. A Saviors of Uldum nem jöhet el elég korán ezeknek a kasztoknak, ez volt a Rise of Shadows legnagyobb problémája: túl sok kaszt „érződött” jelentéktelennek.

Meg még talán, a tornai események hatása is okolható mindezért: a Specialist formátum nagyban gátolja a változatosságot, valamint nagyon kevés helyet enged azoknak a kasztoknak, amik nem számítanak a legerősebbek vagy a legjobban körülhatároltak közé. Nagyobb valószínűséggel fogtok más paklikkal is találkozni a Conquest vagy a Last Hero Standing formátumban, ahol gyakran fontos szerepük lehet és juthat nekik némi rivalda fény. Ennek pedig gyakori kimenetele, hogy nagyobb esélyt kapnak a létrákon is a játékosoktól.

A kasztok értékelései

  • Összes rang
  • 4-1-es rang
  • Legenda rang

összes rang kasztok

Rang 4-1 kasztok

Legenda kaszt

Meta paklikon belül - főleg a legendás szinteken - a nyerési arányok roppant kiegyenlítettek: nem akad egy olyan egyértelműen legjobb pakli sem, ami jóval a többi felett állna. A Bombázó vadászok erőszintje gyengül, ahogy egyre feljebb juttok a létrán. A Ciklon mágusok felemelkedése mellé nem társult további teljesítményjavulás, egészségesen erősek maradtak a legendás szinteken. A harcosok erősek, de a mezőny a legutóbbi hónap folyamán elfogadható határon belülre tartotta a teljesítményüket. A korábbi kiegészítőkhöz képest, a Rise of Shadows meta határozó paklijai korrekteknek tekinthetőek. Elmondhatjátok, hogy a kiegészítő közepe fele történt balansz változtatások összességében pozitívan hatottak a metára.

rogue Cozah Artwork

Hearthstone Patch 14.2.2 - Megérkeztek a nerfek

A hétfőn bejelentett nerfek a tervek szerint a mai napon élesedtek is, így a Rogue-nak három lapja lett gyengítve, továbbá egy semleges Legendary, Archivist Elysiana is meggyengült.

Szolid helyzetre lehet építkezni a következő kiegészítővel. A Saviors of Uldum arról szól majd, vajon a „kevésbe bevont” kasztok képesek lesznek-e versenybe kerülni. Ki tud kecmeregni a pap a feledés homályából? Talál a druida és a warlock olyan stratégiát, amivel meccsben lehetnek a harcosokkal és Dr. Boom, Mad Genius-szal? Képes lesz a paladin és a sámán változatosabbá válni? Ezek számunkra a legnagyobb kérdések a kártyabemutató szezonhoz érve.

Ha meg már a kártya bemutató szezonnál tartunk: számíthattok majd tőlünk tartalmakra, mihelyt a Saviors of Uldum kiegészítő egészére fény derül. Ismét tervezünk egy újabb átfogó kártya áttekintőt, amiben vakmerő jóslatainkat rögzítjük majd. Lesznek, amik papírforma szerint alakulnak, és lesznek, amik csúnyán félremennek majd (Szóval, hát az úgy volt a Secret Paladin-nal…).

Továbbá most is készítünk egy teória paklis cikket, ami telis tele lesz Tier 5-ös paklikkal, amikre mindenképp el szeretnétek verni mindeneteket Augusztus 6-án, hogy aztán kikapjatok a harcosoktól. Hajrá!

Kasztok áttekintése és paklik

Mage

A mágus volt a Rise of Shadows idejének legdinamikusabb kasztja: egy későn kivirágzott tehetség volt, ami kezdetben lehangolónak tűnt, útja során több felfedezést is tett, és ideje végül csak a Rise of the Mech-et követően jött el igazán, mikor is a legerősebb kasztok egyikévé lépett elő.

A Mech-ek felemelkedése

A Mech-ek felemelkedése: 18 Boomsday kártya buff, 1 új Legendary, új aréna szezon

A mai napon egy olyan elképesztő dolog bejelentése történt meg, amire a Hearthstone több, mint 5 éves történelme során még nem volt példa.

Jaina bstk Art

Conjurer's Calling Hearthstone kártyaA Mana Cyclone és a Conjurer's Calling egyértelműen a legerősebb körbeépíthető lapjai voltak annak a kasztnak, ami a rotációt követően viszonylag gyenge készletekkel rendelkezett a Holló évéből, ám kezdetben úgy gondoltak ezekre a kártyákra, mint körbeépíthető lapok eltérő paklikhoz. A Conjurer's Calling egyből részévé vált egy lény alapú, Book of Specters-ös paklinak, aminél egy Mountain Giant harmadik körre történő kicsalására mentek. Azonban ez a stratégia komolyan megszenvedte az agresszív paklikat, mert gyenge védekező és időnyerő eszközei voltak, és ha egyszer padlót fogott nem tudott felállni. Mindeközben a Mana Cyclone-t egy varázslat alapú pakliba rángatták be, ami egy szép napon Tier 5-es pakli lett, egyszerűen nem győzte erővel a harcosok ellen.

Mana Cyclone Hearthstone kártyaKésőbb a Mana ciklon és a Szellemidéző hívása egymásra találtak egy „Miracle Mage” pakliban, ami varázslat alapú volt, ám tartott magánál négy óriást is célpontnak utóbbi kártya számára. A Cyclone Mage kinőtte Tier 5-ös helyét, komoly résztvevővé vált, de még mindig gondjai voltak a harcosok és a zsiványok ellen.

Majd két aranyat érő változtatás érkezett számára: a nerfek lelassították a rugókat, így már jóval nehezebben tudták lerohanni azelőtt, hogy érvényesülni tudott volna. A Rise of the Mech erősítések hozták el a kirakósának utolsó darabját: egy 5 manás Luna's Pocket Galaxy-t, ami a harcosokkal szemben lett segítségére. Ma már sikeresen képes helyt állni a formátum két legfelkapottabb kasztja ellen, ezzel pedig belépett az elitek körébe, és Augusztus 6-áig biztosan ott is marad.

Cyclone Mage 12720

Pakli megtekintése

Freeze Mage 12560

Pakli megtekintése

Specters Mage 17880

Pakli megtekintése

Warrior

Dr. Boom, Mad Genius Hearthstone kártyaHagyományosan mindig is az a kaszt volt, ami ellenfelei felőrlésére játszott: lényeiket könyörtelenül eltűntette, erőforrásaikat pedig kimerítette. Ez is oka annak miért tudott csak szenvedve konzisztensen szerepelni a Holló évében: nem győzhetett olyan végtelen erőforrásokkal és sebzésekkel szemben, mint amiket a Death Knight-ok tettek lehetővé, saját „Death Knight”-ja (Dr. Boom, Mad Genius) pedig csupán felvizezett mása volt a Lich King bajnokainak. Az Odd (páratlan) Warrior nagyon erős volt, igaz túlságosan poláris, de a Control Warrior egyszerűen nem tudott érvényesülni.

Ám a Death Knight-ok, és számos OTK mechanika vadonba száműzetését követően, Dr. Boom, Mad Genius a lategame lapok egyeduralkodójává vált, és a harcos a Rise of Shadows idejének teljes egészében diktálta vele a kitartásról szóló meccsek szabályait. Továbbá a Control Warrior mellett megalakult a Bomb Warrior is, ami még proaktívabb taktikát nyújtott elkerülhetetlen bombáival, és természeténél fogva elintézett minden kombó paklit, aminek a sikere a laphúzásban rejlett.

Battle for Lordaeron Art

Bomb Hearthstone kártyaÚgy formálta a kaszt a Rise of Shadows metáját, mint rajta kívül semmi más, védekező eszközeivel túlságosan is keményen büntethette a legtöbb agresszív paklit. Sosem volt „fenyegető”, de mindig is egyértelműen meta határozó volt, rákényszerítve minden ellenfelét a hozzá való alkalmazkodáshoz. A balansz változtatásokat megelőzően ő volt az egyetlen, aki útjában állt a zsiványok abszolút dominanciájának. A változtatások után még erősebb lett, hiszen a rugók továbbra is igen népszerűek maradtak, és megalakult az Aggro Shaman is.

Bomb Warrior 12160

Pakli megtekintése

Control Warrior 12880

Pakli megtekintése

Hogy a meta mennyire lesz képes átalakulni, az nagyban azon is múlik majd: vajon a többi kaszt képes lesz-e előállni olyan lategame stratégiákkal, amik vetekedhetnek Dr. Boom, Mad Genius-szal. Ha a Team 5 úgy kívánja hagyni az őrült lángelmét, mint ahogyan most van, akkor valószínűleg kénytelenek lesznek a meta komplett környezetét eltolni egy teljesen más irányba.

Rogue

Raiding Party Hearthstone kártyaA zsivány uralta a Rise of Shadows időszakát a kiegészítő kezdetén: a Raiding Party egy kegyetlenül erős paklit működtetett, ami hatalmas tempó köröket tudott menni, és felfoghatatlanul hatalmas sebzést tudott kiosztani a Waggle Pick-kel. A pakli konzisztenciája bámulatos volt laphúzójának köszönhetően, és egy olyan metát formált, ahol nagyban a fegyverpusztítóké volt a szerep. Már az egész mezőny a legyőzésére koncentrált, de a rugó maradt erősnek, igaz az ellenséges légkör hatással volt rá, és nem közelítette meg a múlt olyan meta zsarnokainak nagyságát, mint amilyen Witchwood Even (páros) Paladin-jáé, vagy Icecrown Jade Druid-jáé volt.Waggle Pick Hearthstone kártya

Mikor a balansz változtatások elérték a Preparation-t, a Raiding Party-t és az EVIL Miscreant-et, a zsivány játékterve lelassult. Ezután a kaszt erőforrás alapú stratégiák felé vette az irányát: berkein belül a Shark Rogue lett a legnépszerűbb paklija, ám a siker, amit a tornákon élvezhetett vele nem jött át a létrára.

A rugó nem tudott hasznot húzni a Specialist formátumban látott alkalmazkodó készségéből a létrán, ahol kizárólag 30 lapra kényszerült. A létrán szemmel láthatóan elbukott a mágusok és a harcosok miatt, két kaszt miatt, amik jóval hatásosabb és kevésbé szituációs szerkezeteket tudtak felmutatni: nem tudott felülkerekedni a harcosok védelmén anélkül, hogy ne gyengítette volna meg eredményeit többi riválisával szemben, és nem jutott elég nagy térhez a mágusok ellen sem, amivel kompenzálhatta volna a harcosok elleni gyengeségeit.

Ám a zsivány még most is egyértelműen egyike a legjobban körülhatárolt kasztoknak, nagyon nehéz elképzelni egy olyan világot, ahol ne lehetne hatalmas szerepe a Saviors of Uldum ideje alatt. Elvégre még mindig nála vannak a formátum legerősebb lapjainak egyikei: Heistbaron Togwaggle és az EVIL Miscreant beteg. A Myra's Unstable Element beteg. Captain Hooktusk beteg. A Vendetta beteg. Mana költsége csökkentése után még a Pogo-Hopper is képes lehet elszabadulni kellő támogatás mellett.

Party Rogue 9000

Pakli megtekintése

Mech Hooktusk Rogue 9920

Pakli megtekintése

Lackey Rogue 8480

Pakli megtekintése

Pogo Rogue 9540

Pakli megtekintése

Nézzetek a hátatok mögé!

Hunter

A vadász kellemes tapasztalatokat szerzett a létrán a Rise of Shadows időszakában: Baku the Mooneater és Genn Greymane kirotálása után egy agresszív Mech Hunter ütötte fel a fejét a semmiből, ami menten utat is tört magának. A Midrange Hunter egy lassabb paklivá vált Zul'jin köré épülve, a Secret Hunter pedig egy gyakran alábecsült létra pakli volt, ami a legjobb esélyeket nyújtotta a zsiványok ellen.Ursatron Hearthstone kártya

A Bomb Hunter akkor szabadult el rendesen, miután hozzáfért SN1P-SN4P-hez és a rugók lelassultak. Rengeteg játékos számára vált a legerősebb opcióvá a létrán a legenda kapujának eléréséhez, igaz azon túllépve már egyáltalán nem volt domináns. Mindenesetre máig a létra egyik legmeghatározóbb résztvevője maradt, egy olyan ellenfél, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni.

Zul'jin Hearthstone kártyaA Midrange Hunter szenvedett a Raiding Party Rogue-ok portyázása alatt, mivel egyáltalán nem akadt ellenszere a rugók félelmetes sebzésére. Miután gyengítették a zsiványokat, remek szórásával egyből a mezőny legdominánsabb paklijainak egyikévé vált. Ez azonban bánatára rövid életű helyzet volt, és a Rise of the Mech megérkeztével a dolgok úgy alakultak, hogy felemelkedése a magasabb szinteken lehetetlenné vált, így szerepe még szerényebbé vált.

Zul'jin továbbra is a formátum egyik legerősebb lategame lapja marad, ennek a hőslapnak hála a Secret Hunter is egy egész sikeres résztvevő volt mindvégig a létrán a Rise of Shadows idejében.

Bomb Hunter 7960

Pakli megtekintése

Midrange Hunter 3360

Pakli megtekintése

Secret Hunter 7900

Pakli megtekintése

Bármilyen új varázslat, amit a vadász kap, tovább szíthatja Zul'jin tüzét, szóval vigyázzatok velük!

Shaman

Underbelly Angler Hearthstone kártyaA sámán szinte a Rise of Shadows idejének egészében a középmezőnyhöz tartozott. A Rise of the Mech előtt csak egyetlen igazán jelentős paklija volt, ami kompetitívnek tűnt: a Murloc Shaman volt a legjobb lehetősége a kasztnak az újonc Underbelly Angler-nek köszönhetően, egy félelmetesen erős lénynek hála, ami szükség esetén lehetővé tette számára térfele újbóli felállítását, komolyabb erőforrások ráfordítása nélkül. Minden újonnan kapott lapja közül ennek a murloc-nak volt a legnagyobb hatása.

Eközben a lassú sámán paklik mind elbuktak, pedig tagadhatatlanul erős kártyákhoz jutottak. A Control Shaman nem kihívója a harcosok dominanciájának, a Big Shaman pedig egy bízató pakli volt, ami nem túl sokáig tudott jelentős maradni.

Thunderhead Hearthstone kártyaMikor már jócskán állott volt a helyzet a kasztnál, a Thunderhead megerősítése változást hozott: már előtte is erős kártya volt, de 3/6-os testtel egyenes beteg lett az elementál, amivel megszületett egy Aggro Overload Shaman pakli. Az agró sámán szórása félelmetesnek bizonyult, ám a harcosok uralma meggátolták abban, hogy komolyabb áttörést elérve bevehesse a metát. Sőt, az agró sámán kényelmetlen harcos problémájának az eredménye, hogy a murloc sámán maradt a legjobb pakli a kaszt számára, még a Rise of the Mech-et követően is.

Két Hagatha-s Murloc Shaman 7680

Pakli megtekintése

Overload Aggro Shaman 3520

Pakli megtekintése

Sőt, ha netán a harcosok meggyengülnének a Saviors of Uldum ideje alatt, és nem kerülnek elő más eszközök a Thunderhead megállításához, akkor vigyázzatok az agró sámánnal, mert egy ketyegő meta bomba!

Paladin

Kangor's Endless Army Hearthstone kártyaAz idei rotáció alakalmával a paladinnak el kellett búcsúznia Baku the Mooneater-től és Genn Greymane-től, illetve Uther of the Ebon Blade-től is. Ezzel a kasztnak a kezdése és a lategame ereje is komoly károkat szenvedett. Ám kezdetben továbbra is úgy tűnt, hogy jelentős erő maradhat, mivel akadtak nála egyéb erős mechanikák és kártyák: kapott egy rendkívül bíztató, titok lapos kezdés csomagot, és nála maradt a Kangor's Endless Army is biztosan erős lategame győzelmi kondícióként.

Azonban nem tudta beváltani a kiegészítő előtt hozzáfűzött reményeket: a Secret Paladin egy hatalmas vacakként végezte, a Divine Favor nélkül a pakli túl hamar és túl gyakran kimerült, nem tudta megbízhatóan lezárni a meccseit. A Holy Wrath Paladin nem tudott elég erős szerephez jutni a metában, és a harcosokkal sem bírt egyszerűen. Az olyan kísérletek pedig, mint a Dragon vagy a Big Paladin ahogy jöttek, úgy mentek.Crystology Hearthstone kártya

A Mech Paladin volt a kaszt egyetlen valódi élet jele, viszont vele meg túlságosan poláris élményük volt a játékosoknak: eltaposott minden harcost, miközben átment rajta minden mágus és sámán. A Crystology olcsósítása újból felkeltette egy darabig az érdeklődést iránta, ez a kártya kimondottan fontos lesz még a jövőben: egyike a formátum legerősebb lapjainak, meg van benne a lehetőség a meta átírására, szóval figyeljetek a komolyabb 1 támadásos lényekkel a Saviors of Uldum készleténél.

Mech Paladin 9340

Pakli megtekintése

Holy Wrath Paladin 7500

Pakli megtekintése

Druid

Unalmas. A legjobb szó a druida jellemzésére a Rise of Shadows idejében: nem a legrosszabb kaszt volt, a kiegészítő egész idejére volt egy megbízható paklija. De még az is eléggé egy dimenziós volt.

Acornbearer Hearthstone kártyaA Token Druid-ot már a kiegészítő rajtjánál megfejtették. Igazából, jobban mondva a token druidát már azelőtt megfejtették, hogy egyáltalán játszottak volna vele. Szerkezete a kiegészítő első napjától fogva változatlan maradt, egészen a Rise of the Mech eljöttéig, mikor is egy elfogadható alternatívára bukkantak SN1P-SN4P-nek köszönhetően.

A token druidák viharként lepték el a metát, és úgy tűnt mintha fej-fej mellett haladnának a zsiványokkal és a harcosokkal. Azonban a mezőny fülön csípte, így szép lassan leszakadt az élmezőnytől. Azóta máig kompetitív opció maradt létrázáshoz, bár egyáltalán nem kiemelkedő.

Token Druid 4400

Pakli megtekintése

Wild Growth Hearthstone kártyaA legfontosabb dolog a druidával kapcsolatban a Rise of Shadows időszakából, hogy milyen gyengének is bizonyult ramp nélkül: a kaszt lassú stratégiái egyszerűen nem létező fogalmak így, hogy nem képes lehagyni a riválisait mana csalós mechanikákkal. A druida az Ultimate Infestation és a Spreading Plague minden bűnéért keservesen megfizetett a Wild Growth és a Nourish elvesztésével. Így mostantól évről-évre támogatásra szorul majd a kiegészítők lapjaiból, hogy képes lehessen olyan kompetitív paklikat is alkotni, amik nem lények hányásáról és a Savage Roar elsütéséről szól. Úgy hisszük ez is volt a szándék emögött.

Érdekes lesz nyomon követni mit is kap a kaszt Uldum-ból, két dologra lesz égetően szüksége:

  • Erős ramp kártyákra, hogy gyorsabban élhessen a jelenlegi győzelmi kondícióival.
  • Erősebb, olcsóbb győzelmi kondíciókra vagy meccs fordító eszközökre, hogy kompenzálva legyen a lassú kezdése.

Ha a druida ezek közül egyikből sem részesül, akkor a Savage Roar-os paklik lesznek az egyetlenek, amikre számíthattok a kasztjától.

Priest

Chef Nomi Hearthstone kártyaA Rise of Shadows idejéből a papra úgy emlékeznek majd, mint a Hearthstone történetének egyik legszomorúbb kasztja: jelenlegi helyzete ezúttal is emlékeztetett minket arra mennyire rossz is a Classic lapkészlete, és hogy milyen erős lapok kellenek a kiegészítőkből, hogy kihúzhassák a kasztját a kukából. Sem identitása, sem halvány iránya nem volt neki. Nem volt érdemben győzelmi kondíciója. Csupán enyhén dobott rajta valamicskét az Extra Arms olcsósítása, hogy aztán végignézhesse Classic készlete tovább gyengítését a Mind Blast száműzetésekor. Egyetlen hét adatott meg neki, mikor a Miracle Nomi Priest igazi paklinak tűnt, de aztán az is gyorsan összeesett.

Mech Combo Priest 4380

Pakli megtekintése

Radiance Hearthstone kártyaAz utóbbi pár hónapban sosem tudhattátok mivel is álltok szemben ha Anduin-nal találkoztatok, mert a kasztja rengeteg eltérő paklira aprózódott. De hát mindegy is, hiszen mindig biztosan érezhettétek győzelmetek eljövetelét. A pap sosem érződik igazán veszélyesnek, és lassan már úgy érezzük ez a bizonyos sosem-érződik-veszélyesnek dolog a „kaszt identitásának” része.

Most hogy ezeket elmondtuk, hamarosan eljutunk az év második kiegészítőjéhez, szóval a papok kapnak majd pár beteg lapot, amikkel fejlődni fognak. Elfajulása körforgásának második fázisába lépünk, legyetek készen.

Warlock

A Rise of Shadows nem volt kegyes a warlock-hoz: miután elvesztette mamutos készleteit, benne a Kobolds and Catacombs-os kártyáival (ami a valaha volt legerősebb kaszt kiegészítő volt számára), ez a kiegészítő az egyik leggyengébb volt számára. Érdembeli győzelmi kondíciók nélkül - az olyan trükkösebb eszközeit leszámítva, mint a Plot Twist - arra kárhoztatott, hogy vagy elbukik, vagy visszatáncol a Zoolock-hoz.

Guldan HZ Art

Carpet Zoolock 5920

Pakli megtekintése

Magic Carpet Hearthstone kártyaAlapvetően a Zoolock elért némi sikert: a Magic Carpet erős körbeépítős lapnak bizonyult az EVIL Genius-szal együtt, ami a kaszt legerősebb lapja ebből a kiegészítőből. Ám a kezdeteket, és a kiforratlan paklik kihalását követően a Zoolock egyre elhanyagoltabb lett az idő múlásával: kezdésére köröket vertek más, jobb opciók, főleg a Rise of the Mech megjelenésekor az Aggro Shaman felemelkedésével, a pakliéval, ami mellett teljesen elavulttá vált.Antique Healbot Hearthstone kártya

Talán a legfontosabb követelménye a lassú warlock stratégiáknak a gyógyítás lesz. A Hearthstone történelme során időről időre láthatjuk ezt: ha a warlock-nak esélye nyílt erős gyógyításokhoz jutni, akkor jó volt. Ha pedig nem akadt erős gyógyítása, akkor nem. Talán nehéz ezt a mechanikát kezelni a Life Tap egyensúlyozása mellett, de az nem kérdés hogy létfontosságú. Ha warlock kedvelők vagytok, kövessétek figyelemmel milyen gyógyítós eszközöket kap a kaszt Uldum-mal.

A hét meta törői

A ciklon mágus volt a legmeghatározóbb pakli mostanában, népszerűsége hatalmasat növekedett a magasabb szinteken, miközben teljesítményben felülmúlta a harcosokat. Nem valami jó tapasztalatlanok számára, ám jutalmazza az elszántakat.

Már csak pár hétre vagyunk Uldum-tól. Hamarosan eljön a Felfedezők Ligája, hogy szembeszálljanak a G.O.N.O.SZ. Ligával. Legközelebb összecsapásuk alkalmával találkozunk veletek!

Saviors of Uldum

Ezzel a meta jelentésnek vége!

Írjátok meg véleményeiteket kommentben, hogy ti mi gondoltok a meta helyzetével kapcsolatban, illetve ha bármi kifogásolni valót találtatok a fordításom olvasása közben, arról is jelezettek itt bátran.

Meta jelentés fordításokkal a Standard formátum esetén egy, a Vadon formátum esetén másfél-két havonta igyekszem jelentkezni a Vicious Syndicate csapatától. Ha pedig addig is érdekelnének titeket kisebb apróságok, akkor érdemes lehet figyelnetek BuBi pakli feltöltéseire, akiről a Hearthstone Hungary fiókotokba bejelentkezve, az egyik paklijában a „követés” gomb megnyomásával akár állandóan értesülhettek az oldalon legújabb paklijairól, amiknek leírásainál előfordulhatnak többek közt jelentés részletek, vagy pakli tippek.

Vissza a főoldalra!

meta pakli

További híreink