HírekMely lapokat veszíti el a Hunter...

Mely lapokat veszíti el a Hunter a 2019-es Standard rotációval?

Borovi Bence | 2019.03.28 13:00
2522

hunter artwork warcraft

Az elmúlt években többször is megváltozott a Hunter kaszt identitása. Most megnézzük, hogy miként hat rá az áprilisi rotáció.

 

A rotációkról mindent megtudhattok a Wiki > Hasznos > Standard, Wild és rotációk menüpontjában, amit folyamatosan frissítünk.

Ez a cikk a HearthstoneTopDecks írásának fordítása.

A kaszt, amelyik régen csak az aggrot ismerte, mára egy erőteljes Control kaszttá vált olyan paklikkal, mint a Deathrattle, Recruit és Spell Hunter. Ezek legfőbb oka egyértelműen Deathstalker Rexxar. A végtelen érték, amit ki lehet nyerni belőle a meccsek során, ma is páratlan.

De vajon mi vár a Hunterre Deathstalker Rexxar távozása után? A Spell Hunter lesz az egyetlen használható pakli, vagy régi agresszív paklik fognak újra feltámadni?

Ezektől búcsúzik a Hunter

Kathrena Winterwisp

Journey to Un'Goro

Crackling RazormawAz Un'Goro nagyszerű volt a Hunter fantáziát tekintve. A The Marsh Queen igazán a fején találta a szöget, de az olyan bestiák, mint például a Swamp King Dred is sokat segítettek, hogy Control stílust vegyen fel a Hunter. Melyik kaszt irányíthatná jobban Un'Goro teremtményeit, ha nem a Hunter?

Aztán mégsem így történt. Valószínűleg az Un'Goro szett Hunter kártyái a valaha készült legtúlértékeltebb lapok. Mindössze a Crackling Razormaw és a [Terrorsclae Stalker]-t látjuk manapsáig is a játékban.

Igazából csak a semleges Un'Goro lapok támogatták a Hunter-t az évek folyamán, olyan lapok, mint a Fire Fly, a Tar Creeper és a Stonehill Defender; ez a három kártya persze minden kasztnál népszerű, ezért is igazán szomorú, hogy ők távoznak a vadonba.

Knights of the Frozen Throne

Nem sokan fognak szomorkodni Deathstalker Rexxar távozása miatt. Ha a kártya erejét nézzük, akkor nem ez volt a legerősebb Hero kártya, de a Hunternek igazán kellett egy nagyszerű Control opció, ez pedig pontosan az volt. Annyira sok pakli típust tett lehetővé, amelyek a játék késői szakaszát is túlélik, emellé nagyszerű harctér takarítást is biztosítottt.

A Frozen Throne többi kártyáit tektintve egy dolog igazán bosszant: A Team 5 szerette volna, hogy a Deathrattle Hunter életképes legyen. Azonban egy csomó Deathrattle-höz készített kártya soha nem látott játékot, ilyen az Abominable Bowman, vagy a Corpse Widow is.

Ennek az oka? Megint Deathstalker Rexxar. Olyan erőteljes lényekkel kombinálva, mint The Lich King, vagy Prince Keleseth és a klasszikus Savannah Highmane.

Örömmel látjuk, hogy Deathstalker Rexxar távozik. Egy olyan tervezési elképzelést mutatott be, ami nem volt kifizetődő. Ugyan lehetséges, hogy borzasztóan szórakoztató volt a saját Beastjeidet összeállítani, de egyáltalán nem volt szórakoztató a végtelen értékkel szemben küzdeni.

Kobolds & Catacombs

Carnivorous CubeEz a kiegészítő pedig a legalulértékeltebb a Hunter számára.

Amikor megjelent, a legtöbb játékos csak Rhok'delar-ban látott lehetőséget és mindenféle Spell Hunter elképzelésben gondolkodtak.

Pedig a kiegészítő igazán csodálatos Hunter lapjai a Candleshot, Flanking Strike, Lesser Emerald Spellstone és a [Wander Monster] voltak, melyeket az elején nem is láttunk paklikban.

Ezzel kezdetét vette a Hunter átalakulása és senki sem tudta volna megmondani még a legvadabb álmaikban sem, hogy ezek fogják a mai Hunter alapját adni.

Még olyan kártyák is bekerültek az erőteljes Hunter paklikba, mint Kathrena Winterwisp, To My Side! és a Seeping Oozeling.

A Hunter számára egy másik hatalmas veszteség a Carnivorous Cube lesz, aminek köszönhetően sok domináns pakli született, többek között a Deathrattle Hunter is.

Összességében a Kobolds & Catacombs egy áldás volt álcázva a Hunter számára, ami végül a mostani Hunter alapjául szolgál.

hunter standard

További híreink