HírekMely lapokat veszíti el a Druid ...

Mely lapokat veszíti el a Druid a 2019-es Standard rotációval?

Borovi Bence | 2019.02.24 11:00
3220

Tauren druid

"A Druid a 2018-as Hearthstone legerősebb kasztja volt." Nézzük meg, hogy mire számíthat az áprilisi rotációt követően.

 

A rotációkról mindent megtudhattok a Wiki > Hasznos > Standard, Wild és rotációk menüpontjában, amit folyamatosan frissítünk.

Ez a cikk a HearthstoneTopDecks írásának fordítása.

Az elképesztően erős Basic és Classic lapokhoz társultak az elmúlt hat kiegészítő lapjai, ami egy Armor-őrült, Moonfire-ös, és pakli cserélgetős szörnyeteggé változtatta a kasztot - mindezt úgy, hogy közben a játék elejét és közepét is könnyedén túlélte.

Viszont ez sem tart örökké. Másfél év alatt nerfelve lett a Spreading Plague, Innervate, Wild Growth, és Nourish is, amelyeknek köszönhetően mostanra már lényegesen lecsökkent a kaszt népszerűsége, és ez várhatóan tovább folytatódik a rotáció után.

A közösség többsége egyetértett a változtatásokkal, csak az a gond, hogy nemcsak a kaszt pakli típusai, hanem a kaszt alapvető elképzelése is sérült. Egy eléggé kemény Standard évnek néz elébe a Druid.

Reménykednie kellene a Druidnak a 2019-es év kiegészítőit tekintve, vagy a korábbi három szettből sikerül olyan alábecsült kártyákat találni, amelyek hasznosnak bizonyulnak?

Ezektől búcsúzik a Druid

Spreading Plague

Journey to Un'Goro

Living ManaEmlékeztek, amikor a Journey to Un'Goro megjelent? A legtöbb Druid játékos valószínűleg nem fog, hiszen nem érkezett nekik sok jóság. A Jungle Giants küldetés nem teremtett új típusokat, ezért csak az Earthen Scales, és a Living Mana látott játékot az évek során.

Azonban a Semleges lapok között már bizony voltak olyanok, amelyeknek nagyon is örültek a Druidok, mint például a Tar Creeper, a Stonehill Defender, és a Primordial Drake.

Knights of the Frozen Throne

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Frozen Throne volt az a kiegészítő, ami elvetemültté tette a Druidot. Nem is tudom hol kezdjem...Ultimate Infestation

Nézzük az Ultimate Infestation-t. Nem volt még egy ilyen kártya a Hearthstone-ban, ami ennyire vitatott 10 Manás spell lenne. Már a kezdetektől láttuk, hogy a Team 5 imádta, és most is imádja ezt a lapot, pedig minden egyes Druid pakli típusnak kötelező eleme lett.

Ugyanez a helyzet Malfurion the Pestilent-tel is. Nagyszerű kivitelezés, manaköltség, flexibilitás és nyers erő. Ez a másik lap, ami egy igazi áttörhetetlen erőddé változtatta a Druidot. Ehhez még társult a Spreading Plague, így már a végtelen nyomást is el tudja viselni a kaszt, miközben a "mana csalással" megnyeri a meccset.

Az előző három kártya csodákat tett a Druid paklikkal. A Token Druid is népszerű volt a Frozen Throne utáni hónapokban olyan kártyákkal, mint a Crypt Lord, és a Druid of the Swarm, miközben olyan lapok, mint Hadronox ott várakozott, hogy beteljesítse azt a rémálmot, amit a közösségnek csak a "Druid Évének" kellene hívnia.

Kobolds & Catacombs

Lesser Jasper SpellstoneA Kobolds & Catacombs teljessé tette a Druid dominanciáját. Soha nem szabadott volna kiadni a Lesser Jasper Spellstone-t, és a Branching Paths-t sem. Még a legkeményebb aggro paklik sem igazán tudtak végezni a Druiddal, Warriorokat is megszégyenítő mennyiségű Armort tudtak összeszedni.

Egy másik lap, ami felrázta a metát, és a szett egyik legerősebbje volt, a Carnivorous Cube. Ez a lény - Master Oakheart-tal és a Witching Hour-rel a Witchwood szettből - valóra váltotta a Taunt Druid paklit, és a Hearthstone történetének legdurvább harctér átalakításait teremtette meg. Pillanatok alatt képes volt teljesen felforgatni a harcteret. Az Ironwood Golem, és az Oaken Summons is tökéletesen beleillett ebbe a típusba, amihez még pont a Lesser Jasper Spellstone kellett, mint egy célpontra ható eltávolító spell.

Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel még King Togwaggle és a Twig of the World Tree is. Ezek eleinte mém kártyákként indultak, de 2018 vége óta az OTK paklik lettek az új trend, azokhoz pedig sokat adtak hozzá ezek a lapok. Sokan remélték, hogy ez a kombó soha nem lesz számottevő a metában, mert mindannyian tudjuk - a Team 5 is -, hogy nem jó élmény mill mechanika ellen játszani.

A Druid következő pakli típusai

Floop's Glorious Gloop

Token Druid

Mivel sok eszköze marad a Druidnak a Basic és Classic szettekben, ezért a Token Druid mindig egy nagy kedvenc az új megjelenéseket követően. Ez igaz a Standard rotációra is, és az olyan flexibilis kártyák, mint Wardruid Loti és Floop's Glorious Gloop elegendő erőt adhatnak ahhoz, hogy egy nagyon alapvető, de mégis erőteljes Token Druidot teremtsenek a Standard év kezdetén.

Treant Druid

Ideális esetben a Treant Druidot a Token Druid egy alkategóriájának vennénk, de a Boomsday, és a Rastakhan megjelenésével óriási segítséget kapott ez a típus, így ez lehet a Druidok titkos fegyvere a következő metában. Most még viccesnek tűnhet, de elképzelhető egy "hand" típusú változata is Mountain Giant-szerű kártyákkal, illetve kombósabb változat is lehetséges olyan lapokkal, mint a Treespeaker. Azzal, hogy ilyen sok Treant-okat támogató kártya került a játékba könnyedén elképzelhető, hogy a 2019-es év szettjei még inkább fogják támogatni ezt a fajta Druidot.

Gonk Druid

Sok-sok mém született ebből, de mi van, ha használhatóvá válik?

Ahogy már írtam, Togwaggle is mémként kezdte pályafutását, és most az OTK korszakában népszerűvé, és hasznossá vált. Pesze halálra millelni az ellenfelet könnyebb, mint Gonk, the Raptor-ból kihozni a győzelmet, de az összes kaszt ereje legyengül a rotációt követően, szóval még bármi előfordulhat.

Malygos Druid

"Álljunk csak meg egy szóra! Nem azt mondta a közösség, hogy a Druid teljesen, de totálisan meg fog semmisülni a következő rotációval? Hogy létezhet akkor még mindig a Druid?"

Nos, Malygos még mindig itt lesz a játékban, akárcsak a Moonfire is, és - ahogy már a korábbi években is láttuk - ennek a két kártyának nem kell sok támogatás, hogy egy OTK kombó kaszttá változtassák a Druidot.


Igen, a Druid szörnyű helyzetben lesz a rotációt követően, de néhány része a Druid alap elképzelésének még a nerfek ellenére is megmarad. Ez pedig lehetőséget ad egy kis reménysugárra - nemcsak a régi típusok kelhetnek újra életre, mint a Malygos Druid, de az egész kasztot új életre kelthetik.

druid standard

További híreink