HírekMely lapokat veszíti el a Mage a...

Mely lapokat veszíti el a Mage a 2019-es Standard rotációval?

Borovi Bence | 2019.03.29 12:00
2730

mage artwork warcraft

A Mage-eknek nem volt túlságosan jó évük 2018-ban. Elvesztették az Ice Block-ot, majd később érkezett a Mana Wyrm nerf is. Milyen fontos lapoktól búcsúzik a rotáció során?

 

A rotációkról mindent megtudhattok a Wiki > Hasznos > Standard, Wild és rotációk menüpontjában, amit folyamatosan frissítünk.

Ez a cikk a HearthstoneTopDecks írásának fordítása.

2019-re mindössze kétféle Mage-dzsel találkozhatunk: Odd Mage, egy agresszív pakli típus és a Big Spell Mage egy Control pakli Frost Lich Jaina-val. A Holló Éve véget ér, vajon visszakapaszkodhat a csúcsra a Mage a Sárkány Évében?

Ezektől búcsúzik a Mage

Meteor mage

Journey to Un'Goro

Open the WaygateLegfőképp Control lapokat veszít ezzel a kiegészítővel a Mage. Az Arcanologist már az októberi nerf után sokat veszített értékéből. Ezért sokkal súlyosabb lesz az Open the Waygate hiánya, így a Quest Mage csak a Wildban működhet tovább. Ez az elképesztően egyedi lista a Control paklik felső határát jelezte, illetve a kreatív OTK paklik hajnalát. A Molten Reflection is távozik, ezzel véget ér az OTK Antonidas Mage Standard élete, ami a Quest Mage-ből alakult ki.

Mindezek mellett egy óriási csapás éri a Control paklikat is: Nem lesz több Meteor. Mostantól csak a Polymorph marad eltávolító spellként, ez pedig még nehezebbé fogja tenni a Mage-ek életét a Deathrattle Hunterrel, vagy a Big Priesttel szemben.

Érdemes megemlíteni a Primordial Glyph-et is. Ez egy tökéletes példája a Discover mechanizmusnak: egy jól megtervezett kártya, ami tökéletesen passzol a Mage fantáziájába, választási lehetőséget és rugalmasságot ad mindössze 2 Manáért.

A Semleges lapokat nézve az Elemental Mage elveszíti lényeinek 90%-át. A Mage viszont négy kasztspecifikus Elementalt is kapott a 2018-as év kiegészítőiben, úgyhogy reménykedhetnek, hogy a Team 5 nem hagyja ezt az egyedi és izgalmas lény típust kihalni.

Knights of the Frozen Throne

Frost Lich JainaA számokat nézve a Frozen Throne nem hozott sokat a Mage számára. Azonban egy kártyát gyakran láthattunk, ez pedig óriási csapásként fogja érni a teljes Mage kasztot, ez a lap nem más, mint Frost Lich Jaina.

Miután az Ice Block a Hall of Fame-be került, a Mage Hero kártyája szinte mindenhova bekerült. Az a képesség, hogy tömérdeknyi Water Elemental-lal és további Elementallal irányítani lehet a játékot, sőt ezek mind Lifestealt is kapnak eléggé egyértelműen kötelezővé tették a Control Mage paklikba Frost Lich Jaina-t.

A Mage játékosok jobb, hogyha bele sem gondolnak a Hero kártya nélküli életbe, hiszen annyira kegyetlennek tűnik. Nagyon sok új eszközre és mesteri tervezésre lesz szükség egy ennyire értékes Hero kártya lecserélésére. Persze mindannyian tudjuk, hogy a többi Death Knight Hero kártya és a The Lich King távozása az összes kaszt számára csökkenteni fogja az erőnléti szintet.

Kobolds & Catacombs

Dragon's FuryEz a kiegészítő az agresszív és a Control Mage paklikhoz is adott eszközöket. Mind Aluneth, mind az Explosive Runes sokat szerepelt a Tempo Mage-ekben. Azonban a nerfek óta ennek a két kártyának a hiánya már nem igazán fog számítani.

A Raven Familiar, az Arcane Artificer és a Dragon's Fury kirotálása sokkal nagyobb hatással lesz a kasztra. Az egyik oka annak, hogy a Big Spell Mage ilyen sikeres lehetett a játékban éppen az volt, hogy hatalmas harctér tisztításaival sikerrel járhatott az Odd Paladin, Deathrattle Hunter és Big Priest ellen is. Emellé még olcsón sok Armort is össze tudott szedni, ezért nem volt olyan fájó az Ice Block hiánya.

Most, hogy ezek mind távoznak, a teljes Control Mage-et újra kell gondolni, de reméljük, hogy vissza tudja nyerni erejét az új kiegészítő lapjaival.

mage standard

További híreink