HírekMely lapokat veszíti el a Paladi...

Mely lapokat veszíti el a Paladin a 2019-es Standard rotációval?

Borovi Bence | 2019.03.30 16:00
2135

paladin artwork warcraft Eddy-Shinjuku

A 2018-as év folyamán a Paladinok többször is uralták a ranglétrát, de vajon az új rotáció hoz elég változást, hogy más Paladin pakli típusok is elterjedjenek?

 

A rotációkról mindent megtudhattok a Wiki > Hasznos > Standard, Wild és rotációk menüpontjában, amit folyamatosan frissítünk.

Ez a cikk a HearthstoneTopDecks írásának fordítása.

A Paladinoknak nagyon jó évük volt a Holló Évében. Az elmúlt két évben a Blizzard nemcsak a Murloc és Silver Hand Recruit szinergiára fektette a hangsúlyt, hanem új lehetőségeket is hoztak Genn Greymane-nel és Baku the Mooneater-rel.

Ezektől búcsúzik a Paladin

paladin

Journey to Un'Goro

Sunkeeper TarimUn'Goro az új Paladin korszak hajnala volt. Úgy tervezték, hogy az új Adapt kulcsszó lesz majd a figyelem középpontjában, de ehelyett más utakat járt be a kaszt. Mind a kasztspecifikus, mind a semleges Murloc kártyák (Hydrologist) részt vettek az új Murloc Paladin kialakításában, ami az egyik leghatékonyabb játék kezdés a Hearthstone-ban egészen a mai napig.

A Dude Paladint megalapozták olyan lapok, mint a Lost in the Jungle, a Lightfused Stegodon, és a Vinecleaver, majd 2018 végére vált igazán veszélyes aggro paklivá ez a típus.

Ha mindez még nem lett volna eléggé jó, a Paladin megkapta még a Spikeridged Steed-et és Sunkeeper Tarim-ot is. Ez a két Control eszköz több különböző Control Paladin típust is használhatóvá tett. Az pedig még rosszabbá tette a dolgokat, hogy a Stonehill Defender-rel az Odd Paladin is megkaphatta Sunkeeper Tarim-ot. Valószínűleg a legtöbb játékos most fellélegzett, hogy ezek a kártyák most távoznak.

Említést érdemel még a Fire Fly, vagy ahogyan mi hívjuk "a tökéletes 1 Manás". Ennek a lapnak köszönhetően - és a Tar Creeper-nek - már nem volt problémás a Control Paladinok korai játéka sem.

Knights of the Frozen Throne

UtherA Team 5 tudta, hogy nagyon erős lapokat kapott a Paladin Un'Goroban, ezért a Frozen Throne nem hozott sok kártyát nekik, legalábbis a számukat tekintve.

Milyen kulcsszóval támogathatnád a kasztot, aminek úgysem lesz hatása? Persze, hogy a Divine Shielddel!

Azonban egy lény mégis elképesztően népszerű lett, a Righteous Protector. Egy 1 Manás 1/1-es, Tauntos, Divine Shieldes lény, amiből a Paladinok bármit kihozhattak: kettő az egyért trade-elés, nagyszerű buff célpont és egy életbiztosítás, mindez egyben! Csak emiatt az egy kártya elvesztése miatt sírni fognak a Paladin játékosok.

Aztán ott van még Uther of the Ebon Blade is. A tervezést tekintve ez egy igazán kockázatos húzás volt. Egy olyan kártya bevezetése, ami OTK lehetőséggel kecsegtet és sokáig nem is láttuk, de [Acutionmaster Beardo]-val közösen megalkották az OTK Paladint.

A semleges kártyákat tekintve a Corpsetaker fog hiányozni. Az Even Paladinoknak jó emlékeik lehetnek erről a kártyáról és tervezését tekintve is ez pontosan egy olyan kártya, amit egy Paladin játékos szeretne: Nem kell köré teljes paklit építeni, de szükséges néhány kártya, hogy működhessen. Tökéletesen illeszkedett a Paladin pakli típusokba és túlságosan erős sem lett.

Kobolds & Catacombs

Level Up!A Paladin Kobolds & Catacombs kártyái minden idők legalulértékeltebb lapjai. Nézzük például a Call to Arms-t, az egyik legproblémásabb Paladin kártyát. Tulajdonképpen minden Paladin pakliban használták, vagy azért, hogy telerakják a harcterüket, vagy a pakli lapjainak fogyasztásáért; az a tény, hogy a Paladin most is kevés Battlecry lénnyel játszik minden alkalomhoz tökéletes kártyává tette a Call to Arms-t.

A Dude Paladin támogatásának következő hulláma itt érkezett meg a Crystal Lion, Drygulch Jailor és Level Up! lapokban.

Ennek a szetnek a Paladin kártyái két hatalmas nerfet is kaptak, ez is jól jelzi, hogy a Kobolds & Catacombs mindenek fölé emelte a Paladin erőszintjét. Mikzöben csomó más kártyának kellett volna a reflektorfényben tündökölnie.

Ilyen például Lynessa Sunsorrow és a Potion of Heroism. Ezek életet lehelnek a Paladin buffoló és védelmező fantáziájába, és nagyszerű látni, hogy láttak is játékot, miközben valamelyest kiegyensúlyozottak maradtak.

Az Unidentified Maul király ötlet volt, de egyáltalán nem volt jó érzés ellene játszani, amikor őrült harctér buffokat tudott adni. Továbbá, ha a Tauntot kaptad belőle, az elképesztően rossz érzés volt Paladin játékosként; akárhogyan is, egy RNG kártya, ami szinte csak rossz érzést vált ki menjen csak a Wildba és maradjon is ott.

Nem szabad elfelejtenünk a borzasztóan erős semleges kártyákat sem, melyek támogatták a Paladint a ranglétra terrorizálásában: Corridor Creeper, Boisterous Bard, Dire Mole, és végül, de nem utolsó sorban a Fungalmancer, aki mindenféle Aggro Paladint a csúcsra juttatott. A Control Paladin paklik pedig biztosan hiányolni fogják mindenki kedvencét, Zola the Gorgon-t.

paladin standard

További híreink