HírekMely lapokat veszíti el a Warrio...

Mely lapokat veszíti el a Warrior a 2019-es Standard rotációval?

Borovi Bence | 2019.04.03 11:00
2032

warrior Durotan artwork warcraft

A többi kasztokkal ellentétben a Warrior nem igazán rendelkezett izgalmas pillanatokkal a Holló Évében. Ott volt a tempo-alapú Rush Warrior, a fatigue-ig tartó Dead Man's Hand és a Recruit Warrior is.

 

A rotációkról mindent megtudhattok a Wiki > Hasznos > Standard, Wild és rotációk menüpontjában, amit folyamatosan frissítünk.

Ez a cikk a HearthstoneTopDecks írásának fordítása.

Végül mégis az Odd Warrior dominálta a tier listákat, amit csak a "Control megfogónak" neveztünk. A Tank Up! képesség korai veszélyes harctér helyzetekkel kombinálva az aggro ellen is sikeres volt, de a játék végén is releváns tudott maradni, így az Odd Warrior egy nagyszerű mindenre használható paklivá nőtte ki magát az átlagos és a kompetitív játékosok számára is.

Ezektől búcsúzik a Warrior

Dead Mans Hand

Journey to Un'Goro

Fire Plume's HeartA gyönyörűség és az elegancia hiánya is megmutatkozik az Un'Goro Quest kártyán, a Fire Plume's Heart-on.

A Warcraft legrangosabb és legerőteljesebb fegyverét, a Sulfuras-t lehet megszerezni, amit maga Ragnaros the Firelord használ, még azokat is lenyűgözte, akik nem ismerik a Warcraft történetét.

Azonban a 2 Mana 8 sebzés pontosan az ellenkező érzést váltotta ki mindenkiből és a közösség sokat támadta ezt a kártyát, ami hatalmas jutalmat ad egy dimenziós játékmódért cserébe - egyszerű Taunt lények kijátszása. Ebben a Stonehill Defender, a Direhorn Hatchling, a Cornered Sentry, és az Ornery Direhorn játszott fontos szerepet.

Más Warrior paklik nem igazán kaptak támogatást, így a Quest Warrior vált a legnépszerűbb választássá az elmúlt két Standard évben. A Holló Éve alatt láttuk, ahogy a Fire Plume's Heart szinte csak és kizárólag az Odd Warrior típusba épült bele.

Ahogyan már korábban is többször mondtuk, a Quest kártyák egészében véve nagyszerű ötletek voltak, de a Quest Warrior az interaktivitás teljes hiányában szenvedő és random pakli típus volt, ami egyáltalán nem fog hiányozni.

Érdemes még megemlíteni a Warrior legjobb barátját a dzsungelben: Elise the Trailblazer. Az egyik legegyedibb Legendary, ami erősen Control kasztokhoz lett tervezve, mint például a Warrior, de most már távozik és vele együtt végtelen mennyiségű RNG is az Un'Goro Pack-okkal.

Knights of the Frozen Throne

Ez a kiegészítő nem fog hiányozni a Warriornak. A Blood Razor és a Cornered Sentry kötelező elemek voltak a Tempo és Recruit Warriorokban, a Scourgelord Garrosh pedig a Dead Man's Handben - természetesen a névadóval együtt (Dead Man's Hand). A Bring It On!-nal kombinálva egy hihetetlenül komplex paklit hozott létre, amit megpróbálta elkerülni a fatigue által okozott halált azzal, hogy a kulcsfontosságú kártyákat újra, újra és újra a paklijába keverte.

Ezek a pakli típusok nem voltak túlságosan sikeresek, de cserébe nagyon is egyediek voltak.

Kobolds & Catacombs

Reckless FlurryA Team 5 megpróbálta a Recruit kulcsszót ráerőltetni a kasztra. Lehetséges, hogy a kulcsszó valóban beleillik a Warrior fantáziájába, ami a korai nyomás túléléséről, majd nagy lények kicsalásáról szól a későbbi szakaszokban. Azonban, ahogy a Big Priestnél is láttuk az ilyen típusú viselkedést egyáltalán nem fogadja jól a közösség, hiszen alig van lehetőség a kijátszott lapokkal való együttműködésre.

Végül a Recruit Warrior egy egyedi, de nem gaykori paklivá vált a Warrior játékosok körében. Viszont más lapok, melyek nem hajtottak a Recruit témára, sok pakliban otthonra leltek és a mai napig használják őket, ilyen a Drywhisker Armorer és a Reckless Flurry is.

Ezeketől eltekintve nem igazán használt más Kobolds & Catacombs kártyát a Warrior, ebből is látszik, hogy a Warrior inkább a Holló Évében nyomtatott lapokból építkezett.

warrior standard

További híreink