HírekMely lapokat veszíti el a Rogue ...

Mely lapokat veszíti el a Rogue a 2019-es Standard rotációval?

Borovi Bence | 2019.03.31 17:00
2411

rogue artwork warcraft Yenin

Nem volt túl kedvező éve a Rogue-nak 2018-ban. Részben a Bonemare és Corridor Creeper nerf miatt, ami eltemette a Tempo Rogue-ot, részben pedig a második The Caverns Below változtatás miatt.

 

A rotációkról mindent megtudhattok a Wiki > Hasznos > Standard, Wild és rotációk menüpontjában, amit folyamatosan frissítünk.

Ez a cikk a HearthstoneTopDecks írásának fordítása.

Jó hír, hogy a Rogue-nak voltak kreatív és erőteljes paklijai is, mint például a Deathrattle és a Kingsbane Rogue, ami felrázta Boomsday és Rastakhan első heteit.

A Rogue kaszt már hónapok óta személyiségválságban szenved, a legsikeresebb paklija pedig a hírhedt Odd Rogue. A közelgő rotációval a Rogue vajon az utolsó használható pakliját is elveszíti, vagy más paklik térnek vissza az erőszint csökkenése miatt?

Ezektől búcsúzik a Rogue

Elven Minstrel

Journey to Un'Goro

Őrülten jó kiegészítő volt ez a Rogue-ok számára. Megérkezett a The Caverns Below és a Mimic Pod, amelyek a Quest Rogue alapját képezték. A Vilespine Slayer pedig kiegészítette a Tempo és Miracle Rogue-okat.

Nyugodtan kijelenthetjük azt, hogy a legtöbb játékos nem fogja hiányolni a Quest Rogue-ot egyáltalán. Azonban egy nagyszerű célt szolgált: Hosszú időn át a "hyper-Control" paklikat kordában tartotta. Nagyon rossz volt az, ahogy a Quest Rogue együttműködött a harctérrel és az ellenféllel, de talán egy napon majd a játékosok hiányolni fogják azt, hogy a 4/4-es Stonetusk Boar-ok állítják meg az őrülten kapzsi Control ellenfeleket a 6. körben.

Knights of the Frozen Throne

Ami egy nagyszerű Standard évnek indult, az gyors zuhanásba kezdett a Valeera the HollowFrozen Throne-nal. Egyértelműen látszott, hogy egy fegyver-alapú pakli típusra készíti fel a Rogue-okat a Frozen Throne, de az csak később valósult meg. A tíz kasztspecifikus lapból összesen egyet láttunk rendszeresen: Valeera the Hollow.

A tervezési helyet tekintve talán ez volt a legkreatívabb Death Knight Hero kártya. Az a képesség, hogy egy kártyát kétszer is kijátssz egy körben, egyértelmű volt, hogy a Kingsbane Rogue kötelező elemévé fog válni, de a Miracle Rogue paklikban is rendszeresen felbukkant. Nem ez volt a legerősebb Hero kártya, de mindenképpen hiányozni fog.

Kobolds & Catacombs

Sonya ShadowdancerA Kingbane Rogue hajnala, ez a kiegészítő talán a legbefolyásosabb volt a Rogue kaszt számára.

Ahogy már említettem, a Frozen Throne sok fegyver szinergiát készített elő, a Kobolds & Catacombs pedig befejezte a munkát azzal, hogy megérkezett a Kingsbane. A Kingsbane Rogue sosem vált egy vitathatatlan Tier 1-es paklivá, viszont egy gyakori választássá vált a kompetitív téren és egy nagyszerű "metatörővé" a ranglétrán. Ugyan a típus kapott támogatást a későbbi kiegészítőkben is, olyan lapokkal, mint a Raiding Party, de a Standardben a Kingsbane el lesz temetve az összes szinergizáló lapjával együtt, mint a Cavern Shinyfinder és az Elven Minstrel.

Ha már az Elven Minstrel-nél járunk: Ez a kis elf már régóta a hátán cipelte a Tempo Rogue-ot. Egy másik nagy vesztesége a Rogue-nak a Fal'dorei Strider lesz, minden Miracle Rogue álma.

Végül, de nem utolsó sorban Sonya Shadowdancer is távozik a színpadról. A játék legerőteljesebb 3 Manás lénye segített feltámasztani a Quest Rogue-ot a Catacombs megjelenésekor és visszahozta azt, amit a közösség a tervezés rémálmának nevezett.

Végül úgy tűnik, hogy a Kobolds & Catacombs hiánya fog a leginkább fájni a Rogue-nak, mert minden egyes kompetitív típusa - legyen az Kingsbane, Quest, Miracle, vagy Tempo - elképesztően fontos kártyákat veszít.

rogue standard

További híreink