Véget ér a Duels játékmód! Patch 29.2-vel megszűnik a Duels!

HírekMely lapokat veszíti el a Priest...

Mely lapokat veszíti el a Priest a 2019-es Standard rotációval?

Borovi Bence | 2019.03.31 06:00
2434

priest artwork warcraft Ann Marie Cochran

Furcsa helyzetben volt a Priest a Holló Évében. 2018 elején Spiteful, majd Big Priest, aztán Topsy Turvy, de hiába ezek a sikeres paklik, egyik sem a klasszikus Priest fantáziára épült.

 

A rotációkról mindent megtudhattok a Wiki > Hasznos > Standard, Wild és rotációk menüpontjában, amit folyamatosan frissítünk.

Ez a cikk a HearthstoneTopDecks írásának fordítása.

A Team 5 továbbra is keresi a megoldásokat, hogy miként alakítsa át a Priestet, mert a gyógyítás és a nagy értékű lények kombinálása úgy tűnik, hogy többé nem fér bele a Hearthstone jelenlegi tervezési helyébe.

A dolgok jó oldalát nézve, ez a tervezési kaland több olyan egyedi kombinációt és interakciót hozott létre különböző Priest pakli típusokban is, amelyeket nagyon sok játékos kedvel.

Ezektől búcsúzik a Priest

Eternal Servitude

Journey to Un'Goro

Radiant ElementalA Radiant Elemental és a Shadow Visions távozása minden lehetséges módot megsebesíti a Priestet. Mióta csak megjelent ez a kiegészítő, szinte minden Priest pakli használta ezeket a lapokat. Kötelező eleme volt a kasztnak, hogy a túlélési eszközöket, vagy kombókat megtaláld a paklidból.

Ha ez még nem lenne elég, akkor Lyra the Sunshard-ot is viszi magával a rotáció. Az Un'Goro megjelenése előtt Mike Donais figyelmeztetett, hogy Lyra "túl jó kártya" lehet és majdnem igaza is volt. Tervezést tekintve eszméletlen volt a Priestek számára. Egy pánik gombként is működött feszült helyzetekben, amikor további kombót, vagy gyógyítást kellett szerezni, de még a legrosszabb esetben is egy 5 Mana, 3/5 volt, amit azonnal el kell távolítani. Lyra the Sunshard a Priest kártya tervezés tökéletes mintapéldája és nagyon fog hiányozni.

Ettől a három súlyos csapástól eltekintve, az összes többi Un'Goro kasztspecifikus kártya használva volt az elmúlt két évben: Az Awaken the Makers a Deathrattle Priestben, ami összességében egy igazán furcsa pakli típust alkotott, későbbi változtataiban a Topsy Turvy pakliban is szerepelt. A legtöbb Deathrattle köré épített pakliban szerepelt a Crystalline Oracle, a [Curious Glimmerrot] és a Tortollan Shellraiser is, három nagyon fontos játék eleji lény.

A Velen OTK Priest paklik egyik kulcsfontosságú eleme volt a Mirage Caller, de a Free From Amber is előfordult több Control pakliban is, illetve a Binding Heal túlélő tech lapként szerepelt a Highlander Priestben.

Fájó lehet elveszíteni a Tar Creeper, vagy Primordial Drake semleges lapokat is egy átlagos játékos számára, de a Priest rajongók biztosan megőrültek már attól, hogy mind a tíz hasznos kasztspecifikus lapjukat elveszítik.

Knights of the Frozen Throne

Végre valami jó hír: A legtöbb Frozen Throne kártya nem volt népszerű, szóval nem fognak hiányozni a Priesteknek.

Shadowreaper Anduin a legfontosabb áldozata a Frozen Throne rotációnak: vitathatatlanul a legerősebb Death Knight kártyák közé tartozik - Raza the Chained-el együtt használva -, és az egyik legikonikusabb Priest pakli, a Highlander alapjául szolgált. A sok eltávolítás és nyers sebzés nagyon sokoldalúvá tette a Priestet mindenféle ellenféllel szemben. Miután Raza kirotált, Shadowreaper Anduin továbbra is majdnem minden Priest pakliban előfordult, ezért elképesztően fontos eleme lett a Priest gyűjteményének.

A Frozen Throne-ban alakult ki a Big Priest is olyan lapokkal, mint a Spirit Lash, Eternal Servitude, Shadow Essence és az Obsidian Statue.

Továbbá említést érdemel még Prince Keleseth és a The Lich King is, mert mindkettő szerepelt a legtöbb Priest pakliban.

Kobolds & Catacombs

Psychic ScreamAz összes Priest pakli típus új eszközökkel bővült. A legfontosabb kártya, amit ebből a kiegészítőből a Priest elveszít, az a Duskbreaker. Ez a lény felemelte a Dragon Priestet a kompetitív felsőbb köreibe a Twilight Acolyte-tal és további sárkányokkal együtt. Habár manapság már nem népszerűek a Dragon Priestek, a "Dragon csomag" távozása biztosan egy fájó pont lesz.

Egy másik lap, ami szintén egy nagy veszteség lesz a papoknak, az a Lesser Diamond Spellstone távozása, az egyik alapja a spell-alapú Big Priest típusnak.

Azonban a legfontosabb lap a Kobolds & Catacombs-ban a Psychic Scream volt. Kétségkívül ez volt a legjobb Priest Control eszköz, csak remélhetjük, hogy valami hasonlóan erőteljessel lesz az új Hearthstone évben. Minden kasztnak csökken az erőszintje a rotáció után, de a Priest kasztot a Psychic Scream nélkül elképzelni eléggé aggasztó.

A semleges lapokra áttérve pedig olyan fontos lényektől búcsúzik a Priest, mint a Spiteful Summoner és a Grand Archivist, melyek a Spiteful Priest alapját adták.

priest standard

További híreink