HírekMely lapokat veszíti el a Warloc...

Mely lapokat veszíti el a Warlock a 2019-es Standard rotációval?

Borovi Bence | 2019.04.02 05:00
2911

warlock artwork warcraft x-Celebril-x

Most megnézzük, hogy miként fog hatni a rotáció - Un'Goro, Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs távozása - a Warlockra és a pakli típusaira.

 

A rotációkról mindent megtudhattok a Wiki > Hasznos > Standard, Wild és rotációk menüpontjában, amit folyamatosan frissítünk.

Ez a cikk a HearthstoneTopDecks írásának fordítása.

Ezektől búcsúzik a Warlock

Kobold Librarian

Journey to Un'Goro

Fire FlyKasztspecifikus kártyákat tekintve nem igazán fog sokat veszíteni a Warlock. A Discardot nagyon erőltette itt a Blizzard, de a Lakkari Sacrifice sohasem működött igazán.

Viszont a semleges lapok hiánya már sokkal inkább fájni fog. Ott van a Fire Fly, a legtöbbet játszott 1 Manás lény a Hearthstone történetében, a Zoolock egyik legfontosabb eleme és hamarosan távozik.

Egy másik hatalmas veszteség a "három hármas" lesz: Gluttonous Ooze tech lap, ami szinte az összes Warlock pakliban ott van, aztán a Tar Creeper, amire a Cube és a Control Warlock is számított a játék elején, majd végül, de nem utolsó sorban ott van a Stonehill Defender is. Mindenki kedvenc teknőse nemcsak elegendő mennyiségű védelmet adott, de betöltötte a Warlock hiányzó 3 Manás lapjainak a szerepét is és több rugalmasságot adott a Warlock Controlokhoz.

Egy nagyon speciális kártya, [Elise the Traiblazer] is említést érdemel. Korábban a Control Warlock uralkodása idején egyedül képes volt megfordítani a meccset a hosszú fatigue harcokban.

Megemlítenénk még a Bloodbloom-ot is, mert a rotáció után a kedvelt Mecha'thun + Cataclysm + Bloodbloom kombó sem lesz lehetséges többé.

Knights of the Frozen Throne

Ez már fájni fog a Warlocknak.

Ahogy a legtöbb kaszt, úgy a Warlock is elveszíti Death Knight Hero kártyáját. Az összes Warlock pakliban kötelező lapként szerepel mindenhol Bloodreaver Gul'dan.

Egy másik nagy hiány a Defile távozása lesz. Ennek a kártyának a Bloodreaver Guldanbámulatos tervezését csak az eszméletlen erőszintje múlja felül és tökéletesen bemutatja az őrült erőszintét a 2017-es év Standard formátumának. Ugyanez igaz a Despicable Dreadlord-ra is: Ennek köszönhetően tudott magas győzelmi arányt elérni a Zoolock más aggroval szemben, mint például az Odd Paladin.

A semleges lapokra fektetve a hangsúlyt, kezdjük egy ütőssel: Prince Keleseth nem lesz többé. Talán ő az egyetlen oka annak, hogy a Zoolock ismét életre kelt a 2017-es évben, de egyáltalán nem csak a Warlock fogja nagyon hiányolni őt. Az Acherus Veteran, a Happy Ghoul és a Saronite Chain Gang is távozik, amelyektől a Zoo még gyengébb lesz.

Végül, de nem utolsó sorban a The Lich King, a kiegészítő sztárja is a Vadonba költözik, maga mögött pedig nem hagy többet, mint Control imádó játékosok hulló könnyeit.

Kobolds & Catacombs

Rin, the First DiscipleMinden egyes kasztspecifikus Warlock kártya látott játékot a Kobolds & Catacombs megjelenése óta. Minden egyes kártya.

Dark Pact, Skull of the Man'ari, Possessed Lackey, és a Voidlord: Ők létrehoztak egy szörnyeteg 2018 elején, amit Cubelock-nak ismerünk.

A Kobold Librarian és a [Bulgar Homunculus] alapvető lapjai voltak az aggro és midrange típusoknak, a Hooked Reaver és a Lesser Amethyst Spellstone pedig segítettek az Even Warlock-nak felmászni a ranglétra tetejére a Witchwood megjelenése után.

Rin, the First Disciple elképesztő erőszintről tanúskodott a "hyper-control" típusokban, és a tizedik kártya is játszva lett az utóbbi időszakban a Mecha'thun Warlock-nak köszönhetően - a Cataclysm-ről van szó.

Ha ez még mind nem lenne elég, akkor ott van tömérdeknyi értékes semleges lap is. Páros manaköltségű lapok, mint a Plated Beetle vagy a Shroom Brewer, Zoolock kötelező elemei, mint a Fungal Enchanter és a Fungalmancer, vagy a metát meghatározó forma a Carnivorous Cube.

Ezek a veszteségek, amelyeket a Warlock elszenved jól mutatják, hogy a Kobolds & Catacombs volt a legbefolyásosabb és a metát legjobban meghatározó szett a Hearthstone történetében.

warlock standard

További híreink